Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

allahın varlığı nasıl ispatlanır

heracles1986

Öne çıkan mesajlar

suBzer0 said:
sizce dünyada inanmayan insan ve Allah'ın dediklerini yapmayan insan kalırmıydı?

krallık, imparatorluk vs. tipi totaliter rejimden ne farkı olurdu? onlar da tanrının vekili sıfatıyla yönetiyorlardı.

ama voila, dünyada azınsanamayacak bir kesim demokrasiyle yönetiliyor. acep neden?

ben asıl şeyi merak ediyorum allah gelse bunu yapın bunu yapmayın diye emirler yağdırsa gerçek demokratlar yani akpliler "demograsi isterig" der miydi? hmm..

ilginç bir soru oldu bu.
Sosyal ağlarda paylaş

ehe peki lathspell, din ve beraberinde getirdiği ahlak anlayışı, günah, vicdan gibi kavramlar olmasaydı, insanlarda ve toplumlarda bu çeşit bir otokontrol mekanizması oluşmasaydı bugün ne halde olurdu dünya, bunu da tahayyül edebilir misin?

din, toplumların afyonudur. legalize it!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ehe peki lathspell, din ve beraberinde getirdiği ahlak anlayışı, günah, vicdan gibi kavramlar olmasaydı, insanlarda ve toplumlarda bu çeşit bir otokontrol mekanizması oluşmasaydı bugün ne halde olurdu dünya, bunu da tahayyül edebilir misin?

Ne güzel tekele alıyorsunuz ahlakı vicdanı ya. Biliyoruz dinlerin ahlakını vicdanını; 9 yaşındaki kızlarla evlen, kadın haklarını ihlal et, insanları taşlayarak öldür, as, yak, savaş çıkar, engizisyon, insanlarını ellerini kesmeler, soykırım, çocuk katilliği, intahar bombacıları, zart, zurt. Daha da devam eder böyle.

Keşke daha önce akılcı, mantığa dayalı toplumlar kurabilseydik. Bak bugün, insan haklarına en saygılı, en ilerici, uluslararası yardımları en çok ülkeler hangileri? Toplumlarının çoğunluğu organize dinle yakından uzaktan alakalı olmayan, bir çoğunun da ateist olduğu iskandinav ülkeleri.

En dine bağlı ülkeler hangileri peki? Iran. Suudi Arabistan. Yemen. Mısır. Dünyanın bok çukurları.

Şu ahlak/vicdan savunmasını hangi yüzle çıkıp yapabiliyorsunuz hala anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam secdeye yatmış agaç fotosu koymuş sonra özgürlük anıtınıda o zaman gözünle görmedim yalan o da demiş.

E peki madem bu salak saçma yok secdeye yatan agaç, uçan taş var neden 1 tane fotografı var kesmişler mi sonra? ya da taşı yere mi indirmişler nedir? git bak özgürlük anıtı yerinde duruyo.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada araya eklemek istiyorum insanın vicdanı eğitilerek ve zamanla sosyal hayatında yaşadığı deneyimler sonucunda gelişir.yani sen başkasının koyduğu kuralları gidip başka adama sende böyle olacaksın diye diretirsen olmaya çalışır sonra patlar ortaya tür tür alakasız tipler çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Allah'ın olup olmadığını böyle saçma şeylerle kanıtlamak imkansızdır bi kere. İnanırsın ya da inanmazsın olay orda biter. Sen inanmayan birine gidipte yok annenin memesinden süt akıo portakal suyu değil (buzlu portakal=p ) dersen millet bi tarafıyla güler yani...
Allah'ı ispatlayabilecek hiç bişe yok bence. 1000 yıl önce olsa bunlar eyw. derdim ama bu devirdi herşeyi bilim açıklayabilirken yok portakalmıs yok gözlükmüş komik bunlar...

said:
Bir Hadis-i Kudsi’de Allah şöyle buyuruyor: “Ben gizli bir hazineydim. Bilinmek, tanınmak istedim; bundan dolayı da beni tanımaları, gizli güzellik ve mükemmelliğimi bilmeleri için varlıkları yarattım.”(2) Bu ifadeye göre, Rabbimiz kendini bize bildirmek ve tanıttırmak için bizi ve içinde bulunduğumuz kâinatı yaratmış. O halde, sonsuz kudret sahibi olan Rabbimiz her türlü yolla kendini bize tanıttırarak yaratılış gayesini yerine getirmiş olmalı.

Allah'ın egosu mu varda kendisinin bilinmesine kendisine tapılmasına ihtiyaç duyuyor???Bu yaratılışımı nası açıklıyor merak ettim doğrusu
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...