suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Hayatı bok yapan Tandı mıdır? insan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 suBzer0 said: sizce dünyada inanmayan insan ve Allah'ın dediklerini yapmayan insan kalırmıydı? krallık, imparatorluk vs. tipi totaliter rejimden ne farkı olurdu? onlar da tanrının vekili sıfatıyla yönetiyorlardı. ama voila, dünyada azınsanamayacak bir kesim demokrasiyle yönetiliyor. acep neden? ben asıl şeyi merak ediyorum allah gelse bunu yapın bunu yapmayın diye emirler yağdırsa gerçek demokratlar yani akpliler "demograsi isterig" der miydi? hmm.. ilginç bir soru oldu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 suBzer0 said: Hayatı bok yapan Tandı mıdır? insan mı? Tanriya inanan insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadam. böyle bir soru bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 LathspeLL said: suBzer0 said: Hayatı bok yapan Tandı mıdır? insan mı? Tanriya inanan insanlar. ateistler masum yani. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 suBzer0 said: Hayatı bok yapan Tandı mıdır? insan mı? İslam'a göre, hayır da şer de Allah'tan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 BiTcH_oFBaT said: LathspeLL said: suBzer0 said: Hayatı bok yapan Tandı mıdır? insan mı? Tanriya inanan insanlar. ateistler masum yani. :S Aynen oyle, Ateislerin "inanmayislarini" millete yaymak icin savaslar baslattigini, adam patlattiklarini, insan oldurduklerini gormedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Ataistlerin gücü yetmez buna da ondan , azınlık çünkü lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ataistler hep böyle yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Werewolf said: suBzer0 said: Hayatı bok yapan Tandı mıdır? insan mı? İslam'a göre, hayır da şer de Allah'tan. hmm İslamdan verilen örnekler veya ayetler baya işinize yarıyor anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ata istanbul toplu konutlarinin websitesi.. ataist.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 ehe peki lathspell, din ve beraberinde getirdiği ahlak anlayışı, günah, vicdan gibi kavramlar olmasaydı, insanlarda ve toplumlarda bu çeşit bir otokontrol mekanizması oluşmasaydı bugün ne halde olurdu dünya, bunu da tahayyül edebilir misin? din, toplumların afyonudur. legalize it! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Ne olurdu? Sorusunun cevabini bilemeyiz. Belki daha iyi olurdu kim bilir? Ama muhtemelen baska isim altinda yine bisey uydurulur onun adina savasilirdi, degisen bisey olmazdi. Toplumun afyonu olmasi onemli degil, o afyonu halka yayan akillinin eseri bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Sir, din olmasaydı toplum başka şeyler yaratırdı düzeni sağlamak için. Hatta belki din olmasaydı ve kaos ortamı hakim olsaydı daha hızlıda gelişilebilirdi. (Bknz. Savaşlar sırasında teknolojinin gelişim hızı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 said: ehe peki lathspell, din ve beraberinde getirdiği ahlak anlayışı, günah, vicdan gibi kavramlar olmasaydı, insanlarda ve toplumlarda bu çeşit bir otokontrol mekanizması oluşmasaydı bugün ne halde olurdu dünya, bunu da tahayyül edebilir misin? Ne güzel tekele alıyorsunuz ahlakı vicdanı ya. Biliyoruz dinlerin ahlakını vicdanını; 9 yaşındaki kızlarla evlen, kadın haklarını ihlal et, insanları taşlayarak öldür, as, yak, savaş çıkar, engizisyon, insanlarını ellerini kesmeler, soykırım, çocuk katilliği, intahar bombacıları, zart, zurt. Daha da devam eder böyle. Keşke daha önce akılcı, mantığa dayalı toplumlar kurabilseydik. Bak bugün, insan haklarına en saygılı, en ilerici, uluslararası yardımları en çok ülkeler hangileri? Toplumlarının çoğunluğu organize dinle yakından uzaktan alakalı olmayan, bir çoğunun da ateist olduğu iskandinav ülkeleri. En dine bağlı ülkeler hangileri peki? Iran. Suudi Arabistan. Yemen. Mısır. Dünyanın bok çukurları. Şu ahlak/vicdan savunmasını hangi yüzle çıkıp yapabiliyorsunuz hala anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 @Exodus Sosyalizm adına milyonlarca insanı toplama kamplarında öldüren Pol Pot , Stalin gibi insanlar ne peki? Onlar da mı yobazdı, din taciri falandı?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 herhangi bir fikre koru korune baglanan herkes yobazdir, ayrica komunistlerin hepsi maldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 allahı turnusol kağıdına dökeriz, kağıt yanarsa allahtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Cons said: allahı turnusol kağıdına dökeriz, kağıt yanarsa allahtır. biz yanarsak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 o zaman boku yediniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 hmm.. hadi deneyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 abi adam secdeye yatmış agaç fotosu koymuş sonra özgürlük anıtınıda o zaman gözünle görmedim yalan o da demiş. E peki madem bu salak saçma yok secdeye yatan agaç, uçan taş var neden 1 tane fotografı var kesmişler mi sonra? ya da taşı yere mi indirmişler nedir? git bak özgürlük anıtı yerinde duruyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 bu arada araya eklemek istiyorum insanın vicdanı eğitilerek ve zamanla sosyal hayatında yaşadığı deneyimler sonucunda gelişir.yani sen başkasının koyduğu kuralları gidip başka adama sende böyle olacaksın diye diretirsen olmaya çalışır sonra patlar ortaya tür tür alakasız tipler çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Bu mantığa göre Atatürk semigod falan o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Allah'ın olup olmadığını böyle saçma şeylerle kanıtlamak imkansızdır bi kere. İnanırsın ya da inanmazsın olay orda biter. Sen inanmayan birine gidipte yok annenin memesinden süt akıo portakal suyu değil (buzlu portakal=p ) dersen millet bi tarafıyla güler yani... Allah'ı ispatlayabilecek hiç bişe yok bence. 1000 yıl önce olsa bunlar eyw. derdim ama bu devirdi herşeyi bilim açıklayabilirken yok portakalmıs yok gözlükmüş komik bunlar... said: Bir Hadis-i Kudsi’de Allah şöyle buyuruyor: “Ben gizli bir hazineydim. Bilinmek, tanınmak istedim; bundan dolayı da beni tanımaları, gizli güzellik ve mükemmelliğimi bilmeleri için varlıkları yarattım.”(2) Bu ifadeye göre, Rabbimiz kendini bize bildirmek ve tanıttırmak için bizi ve içinde bulunduğumuz kâinatı yaratmış. O halde, sonsuz kudret sahibi olan Rabbimiz her türlü yolla kendini bize tanıttırarak yaratılış gayesini yerine getirmiş olmalı. Allah'ın egosu mu varda kendisinin bilinmesine kendisine tapılmasına ihtiyaç duyuyor???Bu yaratılışımı nası açıklıyor merak ettim doğrusu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar