Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazıklar Olsun

Eternal

Öne çıkan mesajlar

en nihayetinde ema'nın dediği doğru her ne kadar 'şık' görünmese de, kaldı ki viktor'un anlattığı durum üzerinden düşünülürse ortada yakınmayı gerektirecek bir durum olmadığı da ortada.

bone'un küfürüne gelene kadar başka neler var heh

ekleme: lol viktor
Sosyal ağlarda paylaş

yukarıdaki mesajım garbıca, oranın diliyle, oradaki tartışmanın gidişatına uygun yazıldı. buraya yazsam başka türlü yazardım, senelerce yazmışlığım var, ordan kontrol edebilirsiniz. dibine de şahsım adına, anlayana özrümü belirttim. pişman da değilim. o bakımdan üstüne söyleyecek bir şeyim yok.

ama thread sahibinin mesajına birkaç notum var. onları yazayım ki, thread sahibinin bazı yakıştırmaları cevapsız kalmasın. ondan gayrı herkes istediğini tabi ki düşünebilir.

1) paticik satılmış filan değildir. kedi kendi isteğiyle, yanlış hatırlamıyorsam bir dürüm ısmarlamaya karşılık, yeni ekibin hakettiğini düşündüğü için kendi elleriyle paticik'i yeni ekibe devretti. ortada para ve düdük yok.

bu minvalde karakedi'nin mirasına saygı duyduğunu iddia edenler, yeni ekibi suya bubu diyen etc olarak görüyor olsa bile sitenin yeni dengelerine alışmaya çalışmalıdır.

2) yukarıdaki mesajım, tarz olarak garbıcsal bir söylem izlese de, tam da paticik'in (bence de) daha süper olduğunu düşündüğümüz (evet ben de katılıyorum, eskiden bir başkaydı buralar) günlerin ruhunu anlatmaktadır. kedi'nin meşhur lafı vardır hatta: my way or the highway...

bu minvalde, eleştiri getirirken heyecanlanmayıp, kimin neyi neden yazdığını bir düşünmenizi tavsiye ederim. yukarıda (belki gereğinden daha net) ifade edilmiş yaklaşım, bizim o günlerin admin forumunda net bir şekilde tutturduğumuz, bizzat karakedi'nin sadece söyledikleri değil yaptıklarıyla da tescillediği (kaç kişi kedinin canını sıktı diye uçtu buradan hatırlamıyorum bile) bir yaklaşımdır. o anılarımızda yaşayan neşeli, keyif veren paticik tam da bu beğenemediğiniz yaklaşım ile yönetiliyordu. bizzat içinde olduğum için biliyorum, hala buralarda gezinen "pati"ler var, gelip doğrularlar bin yıldır paticik hali tartışmaktan sıkılmadılarsa..

3) hal böyleyken bile, tavır her zaman "beğenmiyorsan çek arabanı" şeklinde tabii ki olmamalı. bilhassa yeni gelen üyelere sahip çıkılmalı, komünite ruhuna sahip çıkılmalı, kültürü oluşturan ve besleyen kullanıcı kitlenin bir dediği iki edilmemeli, elden gelen arda konmamalı filan. yukarıda yazılan mesajın içinde yer aldığı kontekt repetitif bir şikayet davranışına verilen eli maşalı bir tepkidir. yine de der ki, ortada buluşulmalıdır, yönetim de kullanıcı da karşılıklı yaklaşmak için adım atmalıdır, kültür yaşatılmalıdır ki olay devam etsin.

işinize gelen yeri okuyup işinize gelmeyen yeri okumazsanız, her türlü anlam kayması olabilir. normaldir.

4) beğenmediğiniz garbıcı açan, bir sürü adminin kesin tavrına rağmen (imzalarımızda çöp protestosu vardı bir dönem) koruyan ve yaşatan, oradaki postların sayılmamasına bile tepki gösteren kişi de yere göğe sığdıramadığınız kedidir ayrıca. içeri doluşan tipler diye bahsettiğiniz insanların gelmesinden keyiflenen de bizzat kediciğimdir. bunları yeni yönetim yapmadı, dolaysıyla site "bir hale getirildi" ise, bunda eski paticiğin de payı vardır.

ha, kontrol azlığı/eksikliği (ki benim şahsi şikayetim de bu yöndedir) zaten olan şeyleri beter etmiş olabilir, doğrudur. ama eleştiriyi buradan getirmek gerekir o zaman. eleştirilen şeye dikkat etmek gerekir. yönetime daha adam alınması için baskı kurmak gerekir. bambaşka yerlere sinir yapıp "yeni yönetim kaka çünkü gitmemizi istiyo, halbuki eski yönetim pamuk gibiydi" derseniz, eski yönetimden birinin ettiği laflara şaşar kalırsınız işte böyle. tamam eski üyesiniz, hatırınız, bilginiz, paticik görgünüz, haklarınız, şikayetleriniz var ama, bi düşünün bakalım buradaki uzuuuuun ömrünün çoğunu admin forumunda geçirmiş, farklı farklı bölümü yıllarca gül gibi yönetmiş, kavgaya gürültüye yetkili olduğu dönemde neredeyse hiç karışmamış, siteyi kuran, bizzat yazan, yöneten, yaşatan adamlarla/kadınlarla görüşmüş, içki içmiş, görüş paylaşmış, hayaller kurmuş, forumdaş değil arkadaş olmuş, insanlar okusun öğrensin diye sayısını hatırlamadığı kadar bilgilerdirmeyi elleriyle yazmış insandan daha mı fazla var? karşıma geçip yazıklar olsun diye bağırırken hiç mi hesap kitap yapmıyorsunuz?

5) son olarak, bir yakıştırmayı da düzelteyim. dyna ve zegna'nın yönetim anlayışını "kraldan kralcı" (garbıcda böyle denmiş) bir tonla savunacak halim yok, zira (kusura bakmasınlar onlar da ilk defa duyacaklar ama) hiç de bayılmıyorum. bayılacak bir şey yok ki zaten, ikisinin de vakti yok, ööle idareten birşeyler yapıyorlar işte. bence benim yukarıda yazdığım, adminlerin tamamen kafaya göre takıldıkları, ama sayıca daha çok oldukları ve hepsi de "arkadaş" oldukları için ortak akılla, güle oynaya, rahatça yönettikleri paticik çoook daha iyiydi. şimdi size üşenmeyip kural yazan, cevap veren yönetim var ve bence de pek iyi gelmiyor siteye.

ama kabul etmemiz gereken bir şey var, o da şu: o paticik artık yok. yandı, bitti, kül oldu. ve şunu anlamanızı çok isterim ki buna çok azınız benim üzüldüğüm kadar üzülebilir. ama işte insan yaşını alınca, bazı gerçekleri daha kati şekilde kabullenebiliyor.

buradan hareketle benim halim, kraldan kralcılık değil, tahmininizden çok daha hüzünlü, ama bir o kadar da "bitter" bir netleştirme çabası. "yazıklaaaaaar olsung"a filan girişmeden önce bir nefes alsanız, belki hayatta her şeyin sizin düşündüğünüz gibi olmadığını fark etme vaktiniz olur ama işte, gençlik heyecanı...

ondan gayrı, yukarıdaki cadı mesajımla konu dışında kirlilik yarattığım için üzgünüm, ama işte shit happens. kısmet...

nerden bulaşıyorum bu ateşli tartışmalara onu da anlamıyorum zaten. her seferinde karışmıycam bu sefer diyorum ama işte bi şekilde kıymetli filan ya burası, anılar manılar, belki bir kişiye bir pencere açarım diye atlıyorum ortalıklara. sonra bir noktada sinirim kalkıyor, defolup gidiyorum sessizce, sonra da tıpış tıpış, yine sessizce ayaklarım beni buraya getiriyor. bu sefer karışmıycam, sadece neşeme göre takılıcam diyorum, sonra hop yine bir başka ateşli tartışma. bütün bunlar için çok yaşlandım ama işte, o da benim eşşekliğim oluversin, dert diil netekim :)

işte öyle.
ta.
Sosyal ağlarda paylaş

Eternal said:

birşey söyledigimde genel yöneticinin " ne bu genclik ateşi evladım " gibi ciddiyetsiz, amatör tavırlarıyla " begenmiyosan git " demesine ve bu tavırları sergilemesinde ona destek veren, kuruluşundan beri burda bulunan senin gibi eski bir genel yöneticiye ve bütün üyelere yazıklar olsun.

kusura bakmada insanlara "yonetici ve moderator musveddeleri" diye hitap edersen karsiliginda alacagin cevap elbette "bir git hava al" turevi (hatta daha agir, dynayi takdir ettim sana gosterdigi hosgoru karsisinda) olacaktir. baska turlu bi cevap bekliyorsan cok beklersin.
Sosyal ağlarda paylaş

burası arkadaş forumu olamayacak kadar çok kişinin üye olduğu ve yazdığı bir forum. bu sebeple eternal gibi düşünen çok kişi olur, olabilir ama bu tip başlıkları açık tutmayı bırak hatta kitlemeyi bırak direk uçurmak en mantıklısı.

ne ki şimdi burda tartışılan?
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların canı sıkılıyo hıncını sanalalemden,sürekli takıldıgı paticikten alıyo.Bide ilgi çekmek için oldugunu düşünüyorm cogu şeyin.Burda binlerce insan var.Çeşit çeşit adam var.düşünce farklılıgı kavga tartışma eleştiri espri herşey olucak.heryerde böyle.bence fazla ciddiye almamak lzm.burası gerçek bir ortam değil.arkadaş olan cok insan var gerçekte de ama cogu kişi birbirini tanımıo.kişiler gerçek değil.buraya yansıyan karakterler gerçek değil.tabi bu herkes için geçerli değil ama kim kimdir normalde tanımadıkça bilemediğimiz için ciddiye almamak gerkeir.herkes kendi işine baksın.paticikten faydalansın.

ultimatr den beri burdan çok şey gördm ogrendim.o yönden bakın.kusurları görmezden gelin.beğenmiosanız ya başka foruma gidersiniz yada burdan daha iyi bi forum açarsın orda takılırsın
Sosyal ağlarda paylaş

emalith zaten okuyamıyorum her postunu
ama anladıgım kadarıyla
werewolfun dediği gibi kraldan cok kralcı olmussun
tamam eski patisin filan eyvallah da kimse adminlere laf etmemisti zaten şayet laf edilseydi onların da 2 eli ve 1 klavyesi var
simdi bir kompozisyon daha yazarsan okumıcam
gereksiz bi topicten gereksiz bi tartısma cıktı
neyse uzatmayalım daha cok ayrıca bir konu daha acmana gerek yoktu fikrimce
üstelik adı da "yazıklar olsun"
Sosyal ağlarda paylaş

ulan sanki bi miras için savaşıyosunuz ya, para kalacak böle elinize.

Ben şimdiye kadar hiç bi şekilde banlanmadım, yasaklanmadım, 1 kere falan galiba postum silindi onda da sıkıntıdan saçmalamıştım ne olduğunu hatırlamıyorum. Kimse kafasına göre takılmıyo yani yönetirken, mantıklı olmaya çalışıyo.

Direkt olay olsun diye böle laflar etmeyin ya.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi işteyim hızlı hızlı okudum, konu detaylarını bilmiyorum ama,

topigi acan eternalda msn im vardir, bilgisayar basında olup bi gun attıgı mesaja cevap vermemezlik yaptıgım yoktur.

ayni sekilde dynamick ilede yani muhabbete sahiptir.

e be kardeşim madem boyle bi derdin var msj at ya ozel mesajdan ya msnden cozmeye calısalım zaman buldukça.

ne yani bu topik amac neki.

yalnız sunu belirteyim su paticik eskiden soyleeedi boyleeeydi muhabbeti icin.

evet paticik harbiden eskiden oooooooyleydiiiiii, ama biz ve bizim ust jenerasyonumuz da ooyleeeeeeydiii.

o yuzden gul gibi her su foruma girdigimizde eglence geyik vs efsane topikler olurdu.

ben bugun BOK sıçtım diye topic acan dallamalar yoktu yani cok fazla.

veya laf sokmak icin pusuda bekleyen abuk subuk adamlar yoktu, dogrumudur?

haa şimdiki duruma bakalim bana gore forumda bissuru tip insan var.

ama bı kacını yazayım eve gitmeden once.

1) Eski üye olanlar
2) eski üye ve dyna ve benim iyi niyetimi suistimal eden piçler ( for example: delanoresse)
3) eski ve efendi üye olup raydan çıkanlar ( bonecrusher)
4) bonecrusheri raydan çıkma derecesine getirecek kadar ayar vermeye çalışan öküzler

bu olayin benzerini horace olayinda da gorduk bu arada.

valla arkadaslar, zamanımızın el verdigi kadar elden geleni yapip herkese yanıt vermeye calısıyoruz hem dyna hem ben. ozellıkle ben işe girdikten sonra dyna daha cok ilgileniyor.

bazı üyeler düzelsin diye uyarıyoruz yok 1 haftalık ban veriyoruz yok bolumden banlıyoruz vs vs.

artik o kadar yüzsüz olmuşki bazılarınız dicek bişi bulamıyorum.

ha genel olarak eleştiri yapmak gerekirse yonetim ile alakali filan olan tek yalnış iyi niyet başa birşey değil.

yok eski uyeler mod oluyormuş, sadece tanıdıklar oluyormus da

kimi yapcaz mod baska? 3 aylık uyeyimi 1 haftalık uyeyimi?

GÜVENMEDİGİMİZ GÜVENEMEDİGİMİZ ADAMI MOD YAPMIYORUZ
OZELLİKLE ONEMLI BOLUMLERE. bu kadar yahu. nokta.

arkadaşlar bu kadar rahatsız iseniz paticikten, lütfen gidin.
lütfenden anlamiyorsaniz siktirin gidin.
niye derseniz madem bu kadar seviyorsun patiyi bu topigi bu sekilde acmazsın, bu tarzda yazmassın.
sen bu sekilde yazarsan zaten ne dynamick ne ben seni geri kazanmak icin bi çabada da bulunmayız.
ki attığı mesajdan dynamickte bunu belli etmiş.

hayır ne bekliyorsunuz anlamadim lutfen gitmeyin bırakmayın bizi filan mi yazıcaz buraya.

şimdi çıkıyorum eve gecince karalicam bi kac bisi daha
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...