Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanli Ishal

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
4 aylık bi köğeğim bu hastalıktan 3 gün içinde öldü.tabi hastalıgın ismi kanlı ishal değil sadece belirtisi.
nedeni 1 aylıkken bi aşı oluyormuş onu yaptırmamışım.
Mesaj tarihi:
Serum tedavisi ama en önemlisi de bol bol sevgi vermeniz gerekiyor. Sizin evde ilk haftası ise -ki anladığım kadarı ile öyle- zaten daha evi benimsememiş ve geceleri kabus görüyordur. Mümkünse bu hastalığı geçene kadar onu yanlız başına uyutmayın, annesini ararken en azından sizi bulsun yanında. Bebekler için anne sıcaklığı son derece önemlidir. Sadece eliniz bile ona deyiyor olsa o son derece huzurlu olacaktır. Kalp atışınızı ve sıcaklığınızı hisseder. Mutsuz ve umutsuz bir canlının mı iyileşmesi daha kolay yoksa mutlu ve huzurlu mu? Ayrıca yanında ağlaşmayın derim, sesinizden ve salgıladığınız kokulardan üzüntüyü, kederi anlar. Onun yerine bol bol şefkat verin. Nasıl olsa ilaç kısmını veteriner hallediyordur, sizin üstünüze düşen ona bu sevgiyi vermek. İlk 4-5 günü atlatırsa yaşama şansı çok daha yüksek.

Umarım bebecik iyileşir.
Mesaj tarihi:
daha 2.5 aylik bile olmamisti cnm benim ya
daha biz ona o bize doyamamisti

dun gece yarisi komaya girdi

veterinere goturduk verdi ilaclari ama olmadi sabah ta oldu

dun aksam son gucu ile yanima geldi basini koydu yatagima

sonra da komaya girdi
Mesaj tarihi:
Siz siz olun
petshop tan alicaginiz yavrunun en az 2.5 - 3 aylik olmasina ve parvo gibi oldurucu asilarinin yapilmis olmasina dikkat edin.
Hatta alicaginiz zaman hayvani almadan 1 hafta 10 gun gozleyin ondan sonra lin
Mesaj tarihi:
herkese cok tessekurler
umarim fedaykin oyle bir aci hissetmessin
kimse hissetmez

su durumda eve hayvan da alamiyoruz mikrop oldugu icin evde
bakalim hayirlisi

umarim herkes sevdigi hayvancigi ile omur boyu mutlu olur ve boyle acilar yasamaz
Mesaj tarihi:
Evi iyice bir dezenfekte etmek gerekiyor. Ancak özellikle bu tür hayvansal bakterilere karşı olanlar ile, normal çamaşır suyuyla değil. Bu tip ürünleri petshoplardan değilde çiftliklere bakan baytarlardan daha rahat bulursun gibime geliyor. Ben evde dezen kullanıyorum, tavsiye ederim. Bununla 3-5 sefer bütün evi temizledikten sonra bir şey kalacağını sanmam ama yinede bir veterinere danışmakta tabii ki fayda var.
Mesaj tarihi:
valla fedaykin su an isim vermem dogru olur mu bilmiyorum
sonucta adamlar da hayvan fazla da kalmadi
orda 1 saat kaldi kalmadi
biz onceden konusmustuk pazar 1 gibi gelicek demislerdi bizde 2 de gidip almistik
su an dukkani suclamak dogru mu bilemem
Mesaj tarihi:
sonucta adamlar anlatmisti orda bazi hastaliklar vardir iste kanli ishal, genclik hastaligi bunlarin garantisini veremem istiyorsaniz birsey diyemem demisti
sonucta orda kanli ishali anlatti ama gordugunuz kadari ile su an aktif bir hastaligi yok dedi kakasini falan gosterdi
ama iste 3. gun hastaligi cikti
Mesaj tarihi:
Sonuç olarak sen onlara gvenip alıyorsun. Onlar nakliyesinden de, alındığı yerden de sorumlu. Alıp sattıkları şey konserve değilki sadece raflamasından sorumlu olsunlar.
Mesaj tarihi:
sonucta evet ama tum pet shoplar boyle cunku adamlar 3 kurusun 5 kurusun olayina bakiyorlar
benim arkadasa buna benzer bir olay olmustu adam garantili kopek aldi
ki normal kopegin nerdeyse 2 kati fiyata
sonra kopek rahatsizlandi adamlara goturdu tedavi icin birde tedavi icin para aldilar
kopek oldu
yenisi verdiler ama kopegin 2 kati parati cikarmislardi coktan
Ki sattiklari can oyuncak degil
aaa kırıldı dur sana yenisini verelim diye
Mesaj tarihi:
başın sağolsun yahu :(

petshoplardan hayvan almak sakat iş ya. hatta amerika' da daha tepkili insanlar neredeyse hiç alınmıyormuş. mal gibi davrandıklarından köpişlere :(
  • Yeni Oluştur...