Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Şimdi açıkçası hızlı cevap alabilmek için konu dışına açtım bu yaz arkasta staj yapacağım ve 2 departman var aklımda dış hesaplar departmanı ve finans departmanı dış hesaplar yabancı müşterilerin hesaplarıyla ilgileniyormuş finans içerdeki müşterilerin kabaca.Ama çok emin değilim. arkasta çalışan bi yakınıma sordum finansta yap daha kalabalık daha samimi bi de dış hesaplardakiler çok kıl dedi.açıkçası bu beni pek tatmin etmedi.Şimdi soruma gelirsek bu 2 departmanı karşılaştırabilecek ve detaylı bilgi verebilecek bir babayiğit var mı ? dış hesaplarda yoğun ingilizce kullanımı olduğunu biliyorum zaten eğitim dilim ingilizce ve tercih ederim tabii ki. cevaplar için teşekkür ederim. edit: bölümüm ingilizce iktisat
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 arkas i$te.. di$ ticaret firmasi. uzaykek izmirlisin di mi?
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Spacecake said: sence ? Viktor said: lich king in turkiye kolu :p iyiymiş o zaman.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 benim asil sorum neden butun izmirli gencler arkasta staj yapmak istiyor?
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 hani iyi guzel bi firma da, huriler mi var icerde, altin mi yumurtlatiyolar stajerlere nedir anlamak guc.. bu mantiga gore, hangi bolumde yaparsan yap stajini, zaten universite bolumun iyi...
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Spacecake said: kimbilir o zaman gitme boşu boşuna
Freyja Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Arkas Türkiye'nin en büyük lojistik firması oluyor.Deniz hava kara demiryolu taşımacılığı ve intermodal taşımacılık hizmeti veriyor.Ayrıyetten EMES adlı Akdeniz'de yaklaşık 7 konteyner gemisi çalıştıran yan firması var.Sahibi de Lucien Arkas. Benim tavsiyem finans departmanında yapman olacak çünkü hem senin bölümünle daha alakalı hem de finansın konusu daha geniş olduğu için ileride başka bir firmayla görüşürsen CV'in için daha iyi olur diye düşünüyorum.
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 esh herhangi bir mantık yok soruna göre cevap verdim.İzmir iş açısından kısıtlı bir şehir özellikle finans alanında yapılabilecek şeyler çok fazla değil. Arkas da izmir için çok iyi bir firma.Freyja söylemiş , türkiyenin en iyi lojistik firmalarından beri özellikle kara deniz hava koordinasyonu sayesinde hızla büyüyor. Neden izmirli gençler istiyor diyorsan prestijli bir firma,güvenilir firma ve büyük bir firma. Frejya bugün seçim yaptım ve 1. tercih dış hesaplar 2. tercih finans departmanı dedim. Nedeni ise dış hesapların ingilizce kullanımı açısından daha cazip gelmesi daha doğrusu daha önü açık. Gemi hareketliliklerini de takip eden bir departman çünkü aynı zamanda. yanlış mı düşünüyorum ?
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 bone bi fikrin yoksa gelip arkas ne ??? yazmana gerek yok buraya yazıp cevap bekleyene kadar google a yazıp görürdün. Gelip de quote yapıp laf yetiştirmen değil bu konunun amacı.
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 arkas saint joseph voleybol takımı var.sponsoru arkas.
Zep Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 saint joseph'i kalktı artık sadece arkas spor diye geçiyor.
Garadia Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 dış hesaplarda staj yaptım hatta yaz sonuydu normalde 2 üniversite stajeri duruyor sürekli departmanda, benim şansıma 2 hafta tek başımaydım bi kere şunu söyleyeyim, ben ingilizce uluslararası ticaret ve finansman bölümündeyim ve dış hesaplara girerken ingilizcemi kullanacağımı düşünmüştüm, bi kere öyle hayal ettiğin gibi bi yer değil onu kafana bi koy yani dışardan prestijli gözükebilir hatta benim mezun olunca hedefim arkastı ama bi daha yanına yaklaşmam, giriş maaşı 700 bunu bi bil ve öyle böyle bi tempo değil yani. sözde dış hesaplar departmanında tek kelime ingilizce konuşmadım/konuşulmuyor varsa yoksa hesap kesimi, departmanda 2 uzman dışında ingilizce bilen yok (levent) müdürde buna dahil, eşek gibi fotokopi/ getir götür/ faturaların kenarlarındaki kağıtları koparma işi gelicek anlayacağın işin ciddiyet ve dikkat gerektiriyor sürekli :P sürekli departmanlar arasında evrak götürüyosun resmen koşuyorsun her yere ve gelince yine yapılacak basit işler seni bekliyo, çalışanlar amele, ben şok oldum, tanıştığımızın ikinci günü karı kız muhabbeti yapıyorlar. benim sana tavsiyem pazarlama/planlama departmanı var orda yap en azında yaratıcı bir şeyler görürsün etrafında. şirkette ilk hafta selam vermeye kasma, teşekkürlerin genelde cevapsız kalıcak. dış hesaplarda yaparsan ayrıca her gün sonunda lucienin kardeşi bi abimiz var 8. katta ondan gazeteleri alıyosun gerçi ona çok evrak götürüceksin belki muhabbet edebilir sevdirirsen kendini yaşadın. milletin eczaneye/gereksiz yerlere fakslarını çekme görevleri de senin unutma işin ciddiyet ve dikkat gerektiriyor sürekli. hayallerini yıktıysam iyi olmuş bunları hazırlıksız birebir tecrübe etmen daha kötü olucaktı.
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 hadi ya..peki finans departmanının bi farkı olduğunu düşünüyor musun ?
Garadia Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 finans bölümü dediğin giriş katındaki ordinoysa oradan kesinlikle uzak dur, arkadaşım vardı orda oturduğunu görmedim, çok yoğun, ciddi anlamda amelelik var orda, bu arada ilk stajın olabilir diye söylüyorum 20 iş günü içinde yapacağın 80% i zaten amelelik ama ordino bildiğin ağır işçi :) bu arada söyliyim ordinoda daha fazla şey öğrenebilirsin, bi kere daha sıcak ortam zaten dış hesapların kıllığı duyacaksın eminim :D bide bi stajeri attılar burdan yanlış hesap yaptı diye ya abicim zaten öle hesap yaptırmalı bi sorumluluk vermiyolar ne ara o fırsatı buldunda yanlışı yaptın çok sormak istedim. başka bide memurların mesai paralarını topladığım içinde 'kasa' olan bi yer vardı, finansla aklıma gelen, orda da bi amca var kıdemli her işi o yapıo ne zaman gitsem stajerler oturuyodu, çok kıskanıyodum :) 3,4,5. katları öyle hatırlayorum ondan sonra zaten msc gibi şirketlerin kendi ofisleri yer alıyo bide 6 ya da 7 de planlama olabilir, sonrası zaten üst düzey yöneticilerin oraların kapılarını kartın açarmı bilmem :) yani finansla ilgili bi departman o genel, camlı binada olmayabilir geçen sene kıbrıs şehitlerinin sonuna bi ofis daha açtılar, finans departmanı belki ordadır orası hakkında en ufak bi fikrim yok. bu arada aklında bulunsun erkeksen kravat zorunlu her daim, cuma günleri biraz daha serbest..kızsan, terlik giyeni bile gördüm onlara pek sorun yok :) bence seçeneklerini seçme sanşın varsa onları bi soruştur mesela finans bölümü genel merkezde mi şeklinde sorularda sor ondan sonra özel mesajla yardım edebildiğim kadar ederim.
Spacecake Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 çok çok teşekkür ederim.erkeğim bu kadar yardımın boşa gitti :)))) şaka bi yana tekrar teşekkür ederim.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Arkas holding in toplantılarını düzenlioduk hilton da çok tatlı hoş hanımlar vardı aramız iyiydi =) kıllar da çıkıodu arada. genel olarak Çok şeker insanlar vardı ama finans bölümü gelmiyordu bize mütemadiyen denizcilikle ilgilenioduk.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 tuh ya erkekmi$.. eski kiz arkada$im da staj yapmak istiyodu arkasta... bi an heyecanlanmi$tim.
Mayhem Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 arkas benim bildiğim uo serveri asdadsf
Freyja Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Spacecake said: esh Frejya bugün seçim yaptım ve 1. tercih dış hesaplar 2. tercih finans departmanı dedim. Nedeni ise dış hesapların ingilizce kullanımı açısından daha cazip gelmesi daha doğrusu daha önü açık. Gemi hareketliliklerini de takip eden bir departman çünkü aynı zamanda. yanlış mı düşünüyorum ? Dış hesapların gemi hareketlilikleriyle hiç bir alakası yok , gemi hareketlilikleriyle operasyon ilgilenir .O konu benim alanıma giriyor : ) . Sen dış hesaplara da gitsen finans a da gitsen fotokopi faks çekiceksin , diğer departmanlara belge götüreceksin v.s .Tabi bunları yaparken iş öğreniceksin işin nasıl yürüdüğünü anlayacaksın . Benim tavsiyem dediğim gibi finans departmanında yapman çünkü bölümünle alakalı olduğu için hem okulda teorik olarak gördüğün dersleri pratikte de görme fırsatı yakalayacaksın hem de dediğim gibi finansın alanı daha geniş.Bütün kurumsal firmalarda kesin finans departmanı vardır ama dış hesaplar departmanı olmayabilir.
Öne çıkan mesajlar