eldar Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 İnönü Savaşları olsun, Büyük Taaruz olsun bu muharebeleri taktik-manevra yönlerinden detaylı inceleyen kitap ve benzeri kaynak bilen varsa söyleyiversin bir zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Bu konuda bildiğim önerebileceğim bir kaynak yok. İnönü Savaşlarından birincisinin aslında öyle büyük bir zafer olmadığını düşünüyorum. İnönü Savaşları yerine direk bir tane (o da 2.sidir) İnönü Zaferi yeterli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 nutuk u dene bi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 KKK'nın bu konuda çok güzel kitapları var. Zamanında Beşiktaşdaki bir kitapçıdan almıştım ama sevgili arkadaşlarımdan biriside sağolsun onu hacılamış bulamıyorum senelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 da cok askeri konulara girmiyorlar savaslarin ince detayina kadar bulamazsin zaten bir sivil oalrak cok zor pekcoksey hala askeri sir olarak saklaniyor misal elimde teritoryal savunma kitabi var karakuvvetlerinin, gaziosman pasanin plevnedeki meshur direnisi ve kullandigi taktikler enine boyuna anlatilmis dusunun kac sene onceki bu olay bile askeri sir olarak hala saklaniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Ben de sizin gibi askeri kaynaklardan yararlanmayı düşünüyorum ama bunlara nasıl ulaşacağımı bilmiyorum. Hele bir finaller bitsin daha kapsamlı araştıracağım ama. Viktor anlamadım elinde askeri sır mı var senin? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2008 birnevi harp akadmelerinde yapilan arastirmalar veya kara kuvvetlerinin kendi yayinlari vardir bunlar personele dagitilir veya seminerlerde veya brifinglerde dagitilan brosurler babamdan kalma biryigin kitap var birkismini aldilar geri kalani duruyor haliyle askeri konulara merakli olan siviller icin paha bicilmez herkesin okuyamiyacagi seylere erisebiliyorum soguk savas doneminden kalma birsuru ivir zivir var hatta petnagondan verilmis kitaplar filan var paylasilmasinin %100 guvenli oldugundan emin oldugum seyleri zamanla koyucam zaten buraya cok enteresan olaylara farkli bakmanizi sagliyicak cumleler var gerek TSK nin gerek NATO nun o donem icinde oldugu psikolojiyi anliyabiliyorsunuz misal pentgondan gelen bir kitabin bir sayfasini koyalim sansurliyerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 pentagondan gelen kitabın işi ne sizde ya :D kıskandım valla severim böyle şeyleri okumayı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Abi neredeyse her topiğe yazıyorum ama konusu geçiyor napiyim(: Ben sahafta işe başladım patrona sorayım bir. Epey eski, piyasada zor bulunan kitaplar var ama ucuz değildir sanırım. Bir sorayım, seni bilgilendiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Viktor said: birnevi harp akadmelerinde yapilan arastirmalar veya kara kuvvetlerinin kendi yayinlari vardir bunlar personele dagitilir veya seminerlerde veya brifinglerde dagitilan brosurler babamdan kalma biryigin kitap var birkismini aldilar geri kalani duruyor haliyle askeri konulara merakli olan siviller icin paha bicilmez herkesin okuyamiyacagi seylere erisebiliyorum soguk savas doneminden kalma birsuru ivir zivir var hatta petnagondan verilmis kitaplar filan var paylasilmasinin %100 guvenli oldugundan emin oldugum seyleri zamanla koyucam zaten buraya cok enteresan olaylara farkli bakmanizi sagliyicak cumleler var gerek TSK nin gerek NATO nun o donem icinde oldugu psikolojiyi anliyabiliyorsunuz misal pentgondan gelen bir kitabin bir sayfasini koyalim sansurliyerek bu kitabın başka sayfalarınıda koyarmısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 koyamam adamim federallerin kapimda belirip bir pislik gibi iceri tikmasini istemiyorum :p saka maka ugrasamam ehaha :p cok tembelim evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 şu çılgın türkler sarmıştı beni baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Bak bu konuyu hatırladığım iyi oldu. Şimdi efendim olur da meraklısı çıkarsa, bu kurtuluş savaşlarını taktik yönden anlatan Genelkurmay basımevi kitapları varmış. Bu kitapları zor da olsa sahaflardan bulabildiğimiz gibi Harbiye Askeri Müzesi'nde de satılıyor. Ancak sahaflarda az bulunuyor, istanbul'da sadece müzede satılıyor; gelen kitaplar çok süre geçmeden bitiyor ve kırk yılda bir geliyorlar. Ayrıca eski basımlarda (50'ler falan) bir kaç sayfalık katlanan haritalar kullanılmışken şu anda aynı haritalar tek sayfaya basıldığından fazla minik kalmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ne varsa eskilerde var azizim 1885 basimi bir dunya atlasi var elimde bugunki atlaslara onbin basar baski kalitesi olarak kutuplar filan unexplored region olarak geciyor, negrolarin dunya ustundeki dagilimi ve somurge yollari filan gibi seyler var cok enteresan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 abi nerden buluyorsun onları? önemli olan o!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Viktor company çalışanı heralde O kadarda laf attım sana viktor affettin dimi ben şaka yapıyordum:P Birde niye askeri sır olarak saklandıklarını anlayamıyorum?Nedir yani kurtuluş savaşında hangi savaşlarda nasıl taktiklerin kullanıldığı neden önemli olsun anlayamıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 O zaman Microsoft'ta MSDOS 1.0'ın kaynak kodunu yayınlasın ? Bu saatten sonra ne değişecek ki değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar