Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 surda mass effect in cikmasina haftalar kala aldigimiz habere bakin said: Mass Effect and Spore, two of EA's most anticipated PC releases this year, will be using a "recurring validation" system to help protect against piracy. A note posted by BioWare Technical Director Derek French on the official Mass Effect forums, reported by 1Up, said the game will use SecuROM copy protection requiring an online activation when the game is first installed. But following that, the copy protection will require a "re-check" with its server within ten days in case the CD key has been pirated or become public. The re-check begins with five days remaining in the ten-day window, and offers a second ten-day "grace period" if the server cannot be reached. After the expiration of the second ten-day period, the game will need to be fully re-activated before it will run. The new system will apparently be used in all future PC releases from EA. In response to concerns that owners of the PC version of the game will not be able to play it once the validation servers are pulled down, French wrote, "It does not take any effort to keep the servers running, because it's not just for Mass Effect, it will be for Spore, and all the other PC titles coming up. In fact, it would take more effort to shut down one PC title than to keep them all going." "Just like people claimed we would shut off the NWN1 Master Server, we said we wouldn't and we haven't and people are still playing," he added. French said each activation key will be good for three installations, and that the game's requirement of a regular internet connection, despite being a single-player title, will be clearly marked on the game's packaging. Mass Effect for the PC is scheduled for release in North America on May 28 EA ya +Rep omrumde bu kadar salakca bir hamle daha gormedim tamam kopya ile mucadele ediceksiniz anladikta biraz "overkill" olmamismi bu? 10 gunde bir reaktivasyon? internet olmiyan makinada calismiycak? sadece 3 install hakki? resmen GEL BENI CRACKLE diye bagiriyor bu mass effect ide spore uda orjinal alicaktim ancak neden bu kadar ugrasiyimki? 3 install hakki LAWL harbiden +rep EA sonun acclaim gibi olur insallaaaah romeroya bile muhtac olasin emi abidik firmalar bile bu kadar salakca isler yapmiyorlar kendi elinizle PC oyun piyasasini olduruyorsunuz boyle sonrada PC oyunalri satmiyor diye agliyorsunuz
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 halbuki steam sisteminden oyunu dağıtsa bunlara hiç gerek kalmayacak.
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 bir activation key 3 kere install ediyor. sadece 3 install hakki demek degil bu. bir key ile 3 kere install ettikten sonra sifirdan install etmek istersen yeni bir activation key aliyor oyun internetten.
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 said: Bioware teknik direktoru Derek French tarafindan Mass Effect forumlarinda yapilan aciklamaya gore, oyun SecuROM un ilk kurulumda online aktivasyon gerektiren bir kopya koruma versiyonu ile gelecek. Ama bunu takiben, kopya koruma 10 gun icerisinde CD key in korsan olmasi ya da internet ortaminda yayilmis olmasi ihtimaline karsi bir "tekrar kontrol" yapacak. "tekrar kontrol" 10 gunluk surenin bitimine 5 gun kala otomatik olarak baslayacak, ve eger kontrol sunucusuna ulasilamazsa 10 gunluk ikinci bir sure taniyacak.("grace period" demesinin sebebi bir sey olur da internetin patlarsa ama orjinal sahibiysen sure sana taninabilsin diye.)Sonradan taninan 10 gunluk sure sona erdiginde oyun hala "tekrar kontrol" u basari ile gerceklesttiremediyse kendini kilitleyecek ve en bastan bir dahha aktive edilmek zorunda olacak. Her aktivasyon anahtarii 3 kurulum icin uygun olacak. yani basta bir kere aktive ettiysen o anahtarla uc kere daha kurabileceksin. (bundan kasit 3 kurulum icin 10 gunluk "tekrar kontrol" suren olacak, 3 kere kurduktan sonra bir key ile artik oyunu internete baglanarak bir daha sifirdan aktive etmek zorunda olacaksin.yani oyunu sadece 3 kere kurduktan sonra cd yi cope atmak gibi bir sey yok) Ayrica kutularin uzerinde internet baglatni ihtiyaci belirtilecekmis. yukaridaki yazidan benim anladigim budur.
kfg Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 sonra degistirdiler onu biraz benim bildigim... 10 gun olayını kaldırdılar, yalnızca ilk yuklediginde ve yeni patch yuklediginde tekrar aktivasyon gerektirecek hale getirdiler... edit: http://masseffect.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=629059&forum=125
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 evet baya bi kazan kaldırma durumu yaşandı daha sonrada geri adım attı ea burda misal baya bi dalga geçilmiş http://www.penny-arcade.com/comic/2008/5/9/ http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=1645 bu resimde büyük baya genişlemesine spoilera aldım http://img399.imageshack.us/img399/9406/ditftmattaxl3.jpg
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Bu da çok iyiymiş :) http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/images/comic_mass_effect.jpg Valla millet torrentten şurdan burdan çatır çatır korsan indirmeye devam ettikçe normaldir devamlı bu tür şeylerin türemesi. İşin komik tarafı bu yaptıkları şeyler korsanları durduramıyor ama buna rağmen orjinal alan oyuncuları boşu boşuna kısıtlıyor. Şahsen ben bir iki yıldır sadece orjinal oyun alıyorum. Bu abuk subuk install kısıtlamaları yüzünden Bioshock'u almadım mesela. Yine de korsan kullananlar böyle devam ettikçe EA'nin bu çabalarına laf edemiyorum. Belki de ben de yazılım sektöründe çalıştığım içindir.
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 100% buna uygun crack yaparlar merak etmeyin. Nasıl zamanında NIS paketi için "internet bağlantınızı kesin, şimdi salak program internete bağlanıp aktivasyon yaptığını sanacak, işlem bitince tekrar internete bağlanabilirsiniz" diye crack yaptılarsa bunun için de yaparlar.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Oyun single player oldukça crack illa çıkacaktır. Konu o değil zaten. Sorun, önceki mesajımda da söylediğim gibi, bu sistemlerin korsanları durdurmak yerine orjinal oyun alanlara işkence çektirmesi. Şu makale mükemmelmiş bu arada. Konuyla ilgilenenler bir okusun: http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=1558
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 kirilmamasina imkan yok HD yayinlarda DRM ole koyucazki kimse kiramiycak dediler torrent siteleri HD Rip kayniyor microsoft windows update e milyon dolarlar harcadi korsanalr giremiycek dedi 2 gune girdiler genuine microsoft product hedesi yaptilar millet linux ustunden alip dalga gecti resmen vista super oldu su kadar harcadik hede hodo dediler crack yapmaya gerek olmiyan windows update e ekstra bir ayar yapmadan cocuklarin bile kurabilicegi vista ultimate iso lari dustu nete orjinal satmak istiyorlarsa korsanla mucadele mantikli bir yol degil korsan kullanani nasil orjinale cekeriz diye dusunmeleri lazim ve bunun yolu orjinal almis olani bile crack aramaya yonlendiricek starfoce, securom filan olmamali misal turkiye sartlari icin dusunursek crysis super bir ornek bakin gta4 ps3 icin turkiyede satiliyor 180ytl ye playasia dan alsan 80 e geliyor 100 neriye gidiyor allah bilir
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 bu ikinci halini de beğenmedim ama ilk hali gerizekalıcaydı tam. ben bir oyuna 50-60$ bayılıyorsam onu ömrümün sonuna kadar her an oynayabilmek isterim. yarın öbürgün devran dönecek şirket kapanacak, takacaksın oyunu çalışmayacak. aktivasyon limiti de aynı nedenle gerizekalıca. orijinalini alsam dahi crack arar kenara koyarım o aktivasyon saçmalığını kırmak için. üç yılda bir makine değiştiriyoruz, 10 yıl sonra buharlaşacak mı oyun yani? verdiğimiz para 9 yıllık oynama izninden mi ibaret? ha ayrıca internet denen olay üzerinden check vs de saçmasapan, götürdüm dizüstüne yükledim hadi yolculuk yaparken oynamak istiyorum. wi-fi mı arayacam dağ başında? mmorpg mi bu? sattıkları şey oyun değil, resmen sınırlı kullanım hakkı. 20$ filan yapsınlar fiyatı çünkü fazlasını haketmiyor böyle net'siz çalışmayacak, makine değiştirince çalışmayacak haliyle.
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Su abuk subuk guvenlik onlemlerini gelistirecez diye akittiklari kaynaklari adam gibi oyun yapmaya ayirsalar zaten alan orjinal alicak, herkez mutlu olucak. oyuncuda seneler sonra adam gibi oyun gorucek.... pehey
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 korumaya ayıracakları bütçeyi kısıp oyun fiyatını düşürseler daha fazla kar edecekler.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Ben dyorum kirilamayacak tek koruma sistemi wardi oda eski sisket oyunlarndaki Enter the first 3 letter of the paragraph 12 on page 21 of chapter 4 of the guide number 6. Seklindeki korumlardir. Bazen oyun oynamak yerine ders calisiyodum sirf pdfden acip bunnari bulmaya urasmiyim diye ahahaha
Cynthia Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 matbaa icat edildi, kitabı da kopyalarlar a5'e falan :)
huun Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 adamlar haklı aslında ama abartmışlar. 2 tane çok zeki adam, 2 tane işinin ehli programcı bulsam... bu işten ekmek yerim gibi. dünyada satılan her pc oyunundan 2 dolar alsam ohooo
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 yannis hatirlamiyosam bu ur bisi denenmisti ayirca daha once direk kirmislardi
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Ne gerek var matbaaya yahu. Kodu hack'leyip o sorunun olduğu yeri değiştiriyorlar. Ne girsen ok diyor hatta hiç bişey sormuyor.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 larry nin yas kontrolu cok saglamdi 18 den buyugum diyince ispatla diyip bissuru soru soruyordu google i gectim internet yok o zaman 22 yasinda olan kuzenimin gecemedigini hatirlarim o sorulari
Revangelis Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 ben mass effect i orjinal almayı düşünüyodum ama bidaha hiç bir ea oyununu orjinal almicam bu gidişle
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 heh dikkat çeker sadece... sadece dikkat çeker.. 1 günden crackleyeceklerse, 2 grup birleşir 6 saatte cracklerler.. 1 hafta içinde de secuROM'suz silerler oyundan, ayrı installer hazırlarlar..
Disappear Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 bioshocktada ayni sistemi denemislerdi. biraz sendeledi crackerlar ama daha sonra hallettiler sonuc olarak.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Revangelis said: ben mass effect i orjinal almayı düşünüyodum ama bidaha hiç bir ea oyununu orjinal almicam bu gidişle Bu gidişle hiç bir oyunu orjinal alamicaksın o zaman. EA mantar gibi yayıldı her yere.
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Bu sistemler bende "lulz" tepkilerine yol açıyor. Boşa uğraşıyorlar. Korsanı engelleyeceğim derken orjinal alacak insanları bezdiriyorlar.
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 We greet the respectable groups like: RELOADED - GENESIS - BACKLASH - DETONATiON DELIGHT - RAZOR1911 - POSTMORTEM - HATRED
Öne çıkan mesajlar