Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1.6 Polo Benzin Problemi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar herkese selam yaklaşık 2 ay önce 1.6 otomatik 2000 model 52bin KM de bi polo araç aldım.Çok güzel,çok seri falan filan ama 150 milyona deposu doluyo ve 1 depoyla 300-350 KM yapılıyor ben bunu anlayamadım,dedim ki çok basıosun heralde ki bastığımda 100 yani en fazla yaptığım.Kalkışlarda falan çabuk bitio dedim bi ara hiç ellemedim işte yarım depoya kadar 250 KM yaptı sonra birden azaldı ki basıyorum yani vites değişsin diye biraz hızlı basıyorum ne bilim ama kalkarken falan devir saati işte 40 a gelmio 20 ye gelio hep devir saati kaldırırken aracı en fazla.biraz köklüosn 30 a gelio zatn araç hız alıo 40-60 a gelio hızın sora sabitliosn 80-100 arası. bu benzin olayı doğrumudur ? sorun nerde olabilir ? teşekkür edeirm yardımlarınıza
Mesaj tarihi:
bendede aynı sorun vardı 180 e doluyordu.

yarım depoya 250km gidip gerisine 50km falan gidiyordu :P

eski araçlarda olur diyorlar. kaynağını bilmiyorum.

ama ben çok devirli kullanıyordum eğer sende benim gibiysen pek şaşılası bi durum değil :P

2. viteste 90km/h - 6k rpm benzin yer yani dimi :P
Mesaj tarihi:
Ufak capta bi arama yapildiginda 70-75 beygirlik vw 1.6 motorlarin bi atesleme problemi oldugundan bahsediliyor.

Ne olursa olsun yinede 150liraya 350km gitmek gercekten cok fazla, yinede istersen bi karsilastirma yapabilmek adina ruhsatta yazan motor kodunu yazarsan daha saglikli bi arastirma yapilabilir.
Mesaj tarihi:
Ama bu aşırı olmuş. HAva filtresi , ateşleme sistemi yada pompalarda bir sorun olabilir bence git bir servise göster. 350 km full depo benzinle çok az sürekli devir fullde klia son aarda gitmen lazım!
Mesaj tarihi:
matama said:
ben 300 milyona 250km gidiyorum :) sus sukret :)

Range?

ginaly said:
düz vites benzinli 2004 polo var,
45 litrelik deposu 800km yol yapıyor.
(klima açmam, 90ı geçmem, yokuşta boşa sallarım)

oha.. maşallah. =) tebrik etmek lazım.
Mesaj tarihi:
bende klimayı çok nadir sabahları 5 dk açıorum ayda yılda bir yada ön taraf buğlanırsa açıorm 20 saniye kadar,en fazla yaptığım hız 100 boşa moşa sallayamıyorum da yokuşlardada frenle giderim hep.850 km istemiyorum ama 500-600 arası bişi yapmak istiyorum ayıp yani
Mesaj tarihi:
En kolay kontrol edebileceğin hava filtresi çok kirlenmişse benzin ekonomisini düşürür. Dediğin farkı yaratmaz 100-150 km fakat en azından problemlerden biri olabilir. Kirliyse solusyonlar var temizleyip geri takabilirsin. Kurtarılmıcak gibiyse yenisi ile değiştirebilirsin.

Birde başka birşey geldi aklıma. Evde araba kaçırabilecek küçük kardeş, ikiz ,yiğen gibi unsurlar var mı? Çakallığada kurban gidiyor olabilirsin :)
Mesaj tarihi:
O motorlar çok yakmalarıyla bilinirler. Birde otomatik olunca sanırım kaymaklı olmuş. Yinede servise bir göstersen iyi olur tabiki. Birde kullanımdan kullanıma çok değişkenlik gösterebilir. Bir kere gazı çok köklüyorsan tüketim bayağı bir artacaktır. Çabuk hızlanmak yerine daha uzun sürede hızlanacak şekilde kullanmayı bir denemeni tavsiye ederim. Bu yöntemle benim dizel arabam 100km kadar farkettiriyor.

Bende 160 YTL ile 800km yapıyorum.
Mesaj tarihi:
abi daha uzun süre de hızlanmak dediğin yavaş yavaş basarsam da 20 yle kalkıo zaten kalkışı az trafikte insanları delirtiyorum doğal olarakta,abi arabayı almadan bakıma girmişti araba .
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
abi polo hep aynı ki çok yakan araba. Ben benzini parası vermediğimden klima açık bastıkça basıodum dikkat etmiodum benzine 22ykr yakıo kmde en az herhalde bunu 20ykr a çekersin.

22ykr iyi rakam ya.
Mesaj tarihi:
Hesapta yanlışlık olmasın? 22 YKR çok çok iyi bir rakam benim dizel arabam 20 YKR yakıyor. Benzinli ve otomatik için o rakama söylenmek ayıp bence.
  • Yeni Oluştur...