Apache Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 slmlar dün bilgisayarımı yeniledim ram olarakta kingston 1gb 1066mhz ddr2 non-ecc cl5 (5-5-5-15) DIMM aldım. ancak everest ultimate programıyla baktığımda bellek DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) olarak gözüküyor.tepkime süreleri falan aynı gözükmüyor ayrıca mhz olarakta gerekenin altında.bir yanlış olmuş olabilir mi? lütfen eğer gerçekten bu konularda bilginiz varsa cevap verin ona göre gidip ram i değiştirebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 mhz olarak kaç mhz'de çalıştığı yazmıyor orda. kaç mhz'de kaç timing'le çalıştığı bilgisi yazıyor. 400mhz zaten ddr800'ün çalışma frekansı. ikiyle çarpılıyor ddrlarda. ramin 1066mhz olduğunu atlamışım pardon. bi hata var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Apache said: DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Koyu işaretlediğim yer belleğin standart frekansı olması lazım. Zaten zamanlamalarda da bir yanlışlık var gibi. Eğer 1066MHz CL5 olsaydı aşağı yukarı şöyle olması lazımdı: (5-5-5-18 @ 533 MHz) (4-4-4-12 @ 400 MHz) Ya Everest yanlış gösteriyor yada hakkaten yanlış takmışlar. Kutusu yok mu? Üşenmiyorsan kasayı açıp belleğin üstündeki etikete bak. Orda yazanı buraya yazarsan daha bir emin oluruz. Edit: Bir de CPU-Z adlı programla bak. Frekans ve timing'leri gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 kutusunun üstünde kingston hyperx khx8500d2/1g 1gb pc2- 8500 CL5 240-Pin DIMM yazıyor ama kutu açılmamış hiç içinde ram olmadığı halde kapalıydı.şimdi bilgisayarı kapatıp ram in üstündekileri okuyup geleyim.adam parcaları takarken parmagım kesildi dedi bi yerlere gitti geldi kıllandım haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Datasheet: http://www.valueram.com/datasheets/KHX8500D2_1G.pdf Datasheet said: This module has been tested to run at DDR2 1066MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V. The SPD is programmed to JEDEC standard latency 800Mhz timing of 5-5-5-15 at 1.8V demiş. Bu Everest de muhtemelen bu JEDEC standardına göre gösteriyor. Anladığım kadarıyla Bios'tan girip elle girmen ayarları. Özetle şöyle ayarlar: RAM Frekans: 533MHz Üstteki temel timing'ler: 5-5-5-15 Varsa diğer timing'ler: Default Voltaj: 2.2V RAM Frekansını 533MHz yapman için CPU-RAM frekans oranlarıyla oynaman gerebikir. Biraz kurcalaman lazım. :) İlgilenirsen baya büyük bir incelemesi var şurda: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=111996 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 şimdi baktım şöyle birşeyler vardı üstünde hyperx ddr2 khx85002/1g birde bir sürü sayılar falan peki mirage o dedigin değişiklik yapılmadığı takdirde ramden tam performans alınamıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Eğer bilgisayarı toplayan adama ayarları yapmadıysa, yani bios'ta bu ayarlar 'auto' olarak seçiliyse, nasıl çalışacağı anakarta ve ram'e göre değişiyor. Şu anda hangi frekansta ve hangi timing'ler ile çalıştığını programlarla öğrenebilmen lazım. Mesela CPU-Z detaylı olarak gösteriyor. Şu anki ayarlar Memory tabında gözüküyor: SPD tabında ise hangi ayarlarda çalışabileceği gözüküyor. Hatta benim ram'im de olması gerekenden çok daha yavaş çalışıyormuş. Şimdi sana göstereyim derken farkettim. Gidip değiştireyim hemen. Seninkinin de öyle olması muhtemen. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Aynı ram ve sorun bende de var.Biraz araştırdıktan sonra 1066 5-5-5-15 rakamlarının bu ram'in çıkabileceği stabil OC değerleri olduğunu gördüm. Yani Kingston kutudan çıkardığınızda sanki ram 1066 MHZ 5-5-5-15 çalışıyormuş gibi yazsada yalan, ancak OC edersen o rakamlarda çalıştırabiliyorsun. Bi dolu kişi mail atmış adamlara, "OC yapmicaksanız almayın hyperx ramleri" gibi cevaplar yollamış Kingston. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Sonuçta 1066MHz CL5 olarak çalışacak şekilde üretilmiş. Test edilmiş ve stabil olarak çalıştığı gösterilmiş. Belki ayarları o şekilde seçtiğinde teknik olarak OC yapıyor olabilirsin ama sıradan bir belleğe OC yapmakla aynı şey değil bu. Aynı şekilde bir çok firma ekran kartlarını yok Special Edition, yok Gamer edition, yok gak guk edition diye OC yapılmış halde satıyor. Ama herhangi bir bir kartı alıp OC yapmakla aynı şey değil. Çünkü adamlar ona göre fan takıyor, ona göre test ediyor ve ona göre garanti veriyor. Sen şimdi belleğini 1066MHz CL5 ile çalıştırınca bir istisna olmazsa sorun çıkmayacak, bir sorun çıksa da firma çıkıp 'oha OC yapmışsın, değiştirmeyiz' demeyecek. O yüzden bir sorun görmüyorum ben ortada. Edit: Tabi standart ayarlarla o şekilde çalışmadığını belirtmeleri gerekir o ayrı konu. Yani kutunun üstüne bakıldığında anlaşılmıyor tam olarak neyin ne olduğu. Bir yanlış yönlendirme var gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Yok zaten 1066 MHZ de 5-5-5-15 ayarlarda stabil olarak çalıştırabilen pek yok bu ramleri.Sorun hem açıklamasında hemde ramlerin kendisinde anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 O zaman hakkaten dayaklıkmış Kingston. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 hayır ya ne alakası var anakartın en fazla 800 mhz destekliyo sen abartmıssın olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 arada bende bişey sormak istiyorum. benim ramler single chan. lakin cpu-z dual olarak gösteriyor. acaba yanlışmı taktm diye düşündüm ama single olarak taktığıma eminim. ben ramleri single parasına aldım dedim acaba yanlışlıkla dual yolladılar (: edit: bu arada mirage senin ramler 800 mhz de çalışıyor. bildiğim kadarıyla ddr2 de görüneni 2 ile çarpıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 ikisi aynı ramse aynı renk yerlere takınca dual çalışır zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Peter said: hayır ya ne alakası var anakartın en fazla 800 mhz destekliyo sen abartmıssın olayı kime banamı dedin? bana dediysen anakartımın en fazla 800mhz desteklediğini nasıl anladın? bilgisi olmayanlar bir zahmet mesaj atmasın demiştim mesajın sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Hehe arkadaş sen ram leri yanlışlıkla dual olarak takmışsın. e bırak dual kalsın, daha iyi olur. dual için ramlerin "benzer" olması gerekiyor, ayrıca anakartın desteklemesi ve senin de ramleri belirtilen slotlara takman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 moriQ said: edit: bu arada mirage senin ramler 800 mhz de çalışıyor. bildiğim kadarıyla ddr2 de görüneni 2 ile çarpıyosun. Frekansta sorun yok. Benim bellekler CL4. Ama resimde görüldüğü gibi CL6 olarak çalışıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar