Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cuma namazı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Üstleri tarafından belli saatlerde çalışması emredilen bir memurun o saatler içerisinde işini aksatıp camiiye gitmesi yanlış bir şeydir.

İnsanların çıkar ve gösteriş için ibadet yapması iğrenç bir davranıştır.

Özel bir şirket istediği saatte kepenkleri kapatma hakkına sahiptir, birader niye kapattın diye soramazsınız. Bir daha oradan alışveriş yapmazsınız olur biter.
Mesaj tarihi:
Özel sektörde istediği saatte kapatırlar, bizim burdaki fabrikaların cogu namaz vaktinde 30 dakika ara veriyolar. Patrona ve çalışanlara bağlı o isteyen gidiyor isteyen gitmeyip tavla fln oynuyor gözümüzün önünde. Kimse kimseyi dışlamıyor. Bizde çalışanlara izin veriyoruz, sonuçta bu inançtır. Ha Etik açısından yanlış olabilir, ama inançlara saygı duymak lazım.

Ayrıyetten Aleyküm Selam gayet güzel bi laf.
Kimse seni zorlamıyor, selamın aleyküm de diye.
Şurda AKP yi en cok kotuleyenlerden biriydim. yemin ediyorum şu aptalca laflarınızdan sonra imana gelmeye başladım. O herifler dinden sogutuyo sizde ateistlik kavramını yucelterek dini sevdiriyosunuz taktir ediyorum davranışlarınız.

Burda Allah hakkında en cool espiriyi yapanda ben cok daha cok ateistim bak benım espirim çok cool tarzında hava atmıyor yani..
hmm ok.
Mesaj tarihi:
Özel sektörde isteyen istediği zaman dükkanını kapatır ya da istediği zaman mal satmaz. Bundan kimene , bununla ilgili bir yasamı var ?

Birinin dini kutsal günü cuma birinin cumartesi birinin de pazardır. Nekadar saçma söylemlerle buraya çıkıp konuşuyorsunuz ? sonrada din düşmanlığı değil vs. okadar saçma söylemlerle buraya yazılar yazılıyorki kusura bakmayın resmen din düşmanlığı görüntüsünde.

Peki bizim niye cumartesi pazar tatil , neden cuma değil ? cuma idi neden cumartesi pazar oldu. Göz önünde olan buraya yazılacak cevapları elbette biliyorum. Ama arkasında ideoloji ve dinsel sebepler olmadığını kimse inkar etmesin çocuk kandırmasın.

Yeter bırakın insanları dinlerini özgürce yaşayabilsinler , saçma sapan ileriye dönük korku senaryoları ile şu anda yaşayan insanların din ve vicdan özgürlükleri üzerine ne yasak koyma nede baskı yapma hakkınız var. Kınıyorum..
Mesaj tarihi:
ya her insan meşrebini belli edebilir, bunda bir sakınca yok. Bir insanın aleyküm selam demesi ya da merhaba demesi benim açımdan bir sakınca oluşturmaz. kimseye bu yüzden birşey denemez; ama bizim ülkede niyeyse çok önemli bu durum özellikle ticaret hayatında.

sokakta birisi bana nasılsın diye sorsa, "iyiyim allah'a şükür" derim. sokakta değil işle ilgili olunca ama konu ne yazık ki karşıdakinin ne olduğuna göre değişiyor cevabım. gayet iyi biliyorum ki konuşmaya giriş şeklim işin bende kalacağını ya da kalmayacağını belirleyebiliyor çoğu zaman. adamın yanına girip nasılsın sorusuna "iyi allah'a şükür dediğim için iş kaybettiğim olmuştur mesela çömezlik zamanımda, aynı şekilde "iyi allah'a şükür" değil de "iyiyim sizler nasılsınız" dediğim için de iş kaybettim. baktım ki bu ülkede işler böyle yürüyor, müşteri kimdir nedir, necidir istihbarat yapıp ona göre hareket etmeye başladım. alevi müşterinin yanına haydar haydar diyip girdim, emekli havacı albaya "erkek kardeşimin adı jet, kızkardeşimin feza*" diye maval attım, dinci adama "peygamber efendimizin falanca hadisinde anlattığı üzere.." diye muhabbet açtım. velhasılı dini imanı para olmuş bir adam oldum. yahu bırakın neysem öyle hareket edeyim. her kesimde var böyle şekilciler, üzücü ama gerçek.

* erkek kardeşimin adı jet, kızkardeşimin feza: bu olay aynıyla vakidir. halbuki kız kardeşim bile yok, yalancıyı dövmüyorlar ya.
Mesaj tarihi:
ben so ncamiye girmeye calistigimda yuzum gozum yanmisti

alignment tutmuyor heralde giremiyorum dicemde arkadaslar gulsuyu kokusundandir diyo

ama biz gene alignment tutmuyor diyelim daha kewl
Mesaj tarihi:
vatan gazetesindeki çavuşbaşı yazı dizisine bak sen esas. cumhuriyet çıkmaz tabelası, iett'nin hacı sakallı şeriatçı şöförü ve yetkililerin açıklamaları muhteşem. bölge halkının yaşam tarzına göre düzenlenmiş mekan. anti laik kurtarılmış bölge, müslümzone.
Mesaj tarihi:
hayır arkadaşlar patronu söledi satış yapma diye,tamam özel sektör adam istediği zaman satar istediği zaman satmaz ama benim anlamadığım ne alakadr yani ? sen git namazını kılıyosan kıl,hatta çalışanlarınada izin veriosan ver ama işinin başında duran çocuğa niye sattırmıosn ki ? bırak oda satsın yani ? Cuma saati alışverişi bırakının mantığı nedir ? anlamadığım için soruyorum yani
Mesaj tarihi:
Mike said:
Özel sektörde istediği saatte kapatırlar, bizim burdaki fabrikaların cogu namaz vaktinde 30 dakika ara veriyolar. Patrona ve çalışanlara bağlı o isteyen gidiyor isteyen gitmeyip tavla fln oynuyor gözümüzün önünde. Kimse kimseyi dışlamıyor. Bizde çalışanlara izin veriyoruz, sonuçta bu inançtır. Ha Etik açısından yanlış olabilir, ama inançlara saygı duymak lazım.

Ayrıyetten Aleyküm Selam gayet güzel bi laf.
Kimse seni zorlamıyor, selamın aleyküm de diye.
Şurda AKP yi en cok kotuleyenlerden biriydim. yemin ediyorum şu aptalca laflarınızdan sonra imana gelmeye başladım. O herifler dinden sogutuyo sizde ateistlik kavramını yucelterek dini sevdiriyosunuz taktir ediyorum davranışlarınız.

Burda Allah hakkında en cool espiriyi yapanda ben cok daha cok ateistim bak benım espirim çok cool tarzında hava atmıyor yani..
hmm ok.

mü kem mel yazmışsın +12510.
Mesaj tarihi:
Cum’a Sûresinin 9 . Ayetinde
Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.3

İnancı gereği ticaret yapmamayı tercih ediyor adam o vakitte ?
Ramazanda oruç tutana da bu nasıl esnaf yesin enerjik olsun ki iyi hizmet etsin mi diyeceksiniz ?
Mesaj tarihi:
Ben dinibütün değilim, ama iş yaptığım herkes dinibütünümsü.
Hükümet dinibütün.
Ben iş yapmak istiyorum, müşteri/tüketici/ortaklarım üzerinden para kazanmak, dolayısıyla tercih edilmek saygı görmek istiyorum.

O yüzden de dinibütün gözükmek için her şeyi yapıyorum.

Bütün hikaye bundan ibarettir panik yapacak bir şey yok, sinir bozabilir.
Mesaj tarihi:
Ya bunun yanında herkes bütün laiklere karşı çok savunmasızız diye düşünmeyin.

Ofisin hemen arkadasında bir lokanta var esnaf lokantası, genelde orda yiyorum adamları da tanıyorum.Bir kaç hafta önce cuma günü yemek yerken adamlar yine klasik turistlere velkam falan derken, "x nerde" gibi soru soruldu.

x işte muhtemelen oranın başka bir çalışanı. "namazda" gibi bir cevap alındı ondan sonra tanıdığım eleman "ezan 8 kere okundu, hee namazda anladık." dedi.

yani, işten kaytarmak içinde güzel bir olay esasen namaz.
Mesaj tarihi:
Lopeth said:
inancı gereği namaza gitmiyor ama işi bırakıyor ?

dangalaklıkta son noktayı aştınız malesef

Lopethçiğim ticarethanenin sahibi ve oradan para kazanan kimse yani o olmasa da orada mal satılınca ticareti olacak kimse namaza giden beyefendi.
Mesaj tarihi:
50 farklı neden bulunabilir o dükkanda niye adam var diye. Ama alexi ninde dediği gibi yarısı sırf millet laf eder, iş yapmazlar, adım çıkar diye gidiyor cuma namazına.

Ya olduğun gibi görün ,ya göründüğün gibi ol diye bir laf vardır. Bilmeyen yoktur heralde
Mesaj tarihi:
ne güzel genelleme, bol keseden sallama yapıyorsunuz öle
görmediğiniz, muhattap olmadığınız, adını bile bilmediğiniz x tane dükkan sahibi kişi için göründükleri gibi değiller, zevkli mi?

cuma namazına gidenler bu dükkanların açık/kapalı olduklarını nasıl teşhis etcekler
sonra diyelim ki cumadan son sunneti kılmadan çıktım baktım adamın dükkanı kapalı, adamın gelmesini mi beklerim yoksa 20 metre ilerdeki açık dükkana mı giderim
  • Yeni Oluştur...