Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TDK'dan son bomba.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Offff çıldırcam ya. Hayatında Yogurt diyen amerikan hiç mi görmedin yahu. Ne biçim bir mesaj atmışsın öyle.

Her dilde olan bir sorun bu. İngilizce'de fransızca kökenli, Japonca'da ingilizce kökenli kelimeler var. Bu saatten sonra da engellenmesi mümkün değil. Sadece belli ölçüde önüne geçilebilir o kadar.
Mesaj tarihi:
bu benim görüşüm değil ya il milli eğitim müdürlüğünde bi müdürün lafı. gavurlar örneğin kiraz kelimesini değiştirip alıyorlar ama bizikiler direk indiriyorlar. arada istisnai iki üç cümle denileni boklayamaz.
Mesaj tarihi:
SON_SAVASCI said:
bu benim görüşüm değil ya il milli eğitim müdürlüğünde bi müdürün lafı. gavurlar örneğin kiraz kelimesini değiştirip alıyorlar ama bizikiler direk indiriyorlar. arada istisnai iki üç cümle denileni boklayamaz.

Keşke alıntı olarak atsaydım. Boşu boşuna o kadar yaygara çıkardım şimdi :(
Mesaj tarihi:
SON_SAVASCI said:

kirazı ilk biz mi bulduk?
Mesaj tarihi:
adaölar saçmalamıyor aslında bazı konularda sorun çok geç kalmaları onlar bir kelimenin türkçeede yılarca kulanımasından sonra kelimenin türkçe karşılığını koymaya karar veriyorlar, o ana kadarda zaten kelime yerleşmiş oluyor.. Yoksa bilgisayar kelimesi de computer olarak yerleşseydi kelime iyice bu gün bilgisayar yeni kelimemiz diye önmüze gelseydi gülmekten altımıza sıçardık, yada hesap makinesi..
Mesaj tarihi:
Kartan said:
Etik=töre bilimi mi?Nasıl yani?Enteresan -ha yok öyle dememem lazım- ilginç =)

Günlük hayattaki kullanım alanında değil ama felsefi yazılarda kullanım için töre bilimi etik için uygun olmuş.Zaten çevirmenler son dönemlerde töre bilimi kullanıyorlar.O yüzden bir gariplik yok onda.
Onun dışında burgaç'da çok başarılı bence.
  • Yeni Oluştur...