Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk rozeti ile camiye gelmeyin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Atatürk üzerinden siyaset yapmak forumlara dahi sıçradı sanırım,sokaktaki vatandaş açıklama yapsa ben Atatürk'ü sevmiyorum dese onu dahi tartışıcaz,hadi o bir derecede,caminin bazı kuralları vardır,zorla camiye gitmiyorsun,nitekim bende hayatımda pek camiye gitmedim ama camiye gidersemde resim,rozet benzeri birşeyle gitmem.
Dinin öğretileri anlayışları farklıdır,Aleviler Cemevlerine Hz.Ali tablosu asarlar ve bununla övünürler,Hz.Ali resmi onlar için kutsal bir değerdir,müslümanlardaysa putluklardan ve zamanın dinlerindeki gösterişliklere bir tepki olarak resim gibi şeyler yasaktır,nette dahi Hz.Muhammed resmi aradığınızda dahi pat diye bulamıyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar lütfen Türkiye'de islam diyince aklınıza AKP veya tayyip gelmesin artık , bu adamları islamiyet ile yanyana koymayın lütfen. İnsanları islamiyetten soğuttular ben en çok ona üzülüyorum. Türkiye'de ne güzel bir islam anlayışı islam kültürü vardı sırd bu herifler yüzünden insanlar islamiyete kötü gözle bakar oldu!

İslamiyette şekilciliğe yer yoktur arkadaşlar ve bence bu her olayda geçerlidir. Örnek vermek gerekirse , metal müzik dinleyen adamın siyah giyinmesi , rap dinleyen adamın bol giyinmesi , müslüman adamın resim önünde namaz kılması filan. İslamiyette özellikle en önemli şey niyettir , sizin niyetiniz ne olursa olay ona göre değerlendirilir. İsteyen resmin üstünü kapatır , isteyen rozet takmaz filan bunları yapmak veya yapmamak yanlış olarak değil , yorum ve tarz olarak adlandırılabilir.
Mesaj tarihi:
suBzerO said:
Arkadaşlar lütfen Türkiye'de islam diyince aklınıza AKP veya tayyip gelmesin artık , bu adamları islamiyet ile yanyana koymayın lütfen. İnsanları islamiyetten soğuttular ben en çok ona üzülüyorum. Türkiye'de ne güzel bir islam anlayışı islam kültürü vardı sırd bu herifler yüzünden insanlar islamiyete kötü gözle bakar oldu!

Aynen , bende onu anlatıyorum bir senedir , gerçekte islam çok farklı bir din bir takım yobazlar insanları soğutuyor diye insanlar islamı yanlış tanıyor.Peygamberimiz bile mekkeyi fethettiğinde orda yaşayanların canına malına dokunmayacağını isteyenin istediği dini yaşamkta özgür olduğunu söylemiş
Mesaj tarihi:
ben de namaz kılınan yerde resim olmaz diyebiliyorum, put muhabbetine sanırım. yani rozetten kaynaklanan bir şey olduğunu sanmam. ajdar rozetiyle de gitse yine uyarırdı diye tahmin ediyorum.

ombakkombak said:
Yemeyin bizi, rte rozeti olsa biraz zor söylerdi o lafı.

buna da bir şey demeye gerek yok, zaten desek de tesiri olmayacak :)
Mesaj tarihi:
Her din birbirinden beslenir bu sebeble her dinin nuvesi diger dinde var olmus durumdadir kaldi ki bu imamlara bu Allah i tekellerine alip herseyi yapanlara bu ozgurlugu yine Ata'miz vermistir..Ata'miz olmasaydi gorurdunuz yunanin veyahut en kisa yoldan ingilizin pabucunu yalarken nasil oluyormus oyle ben bu rozeti takmam atip tutmalarinin ne kadar zor oldugunu! Bir siir vardi Ata'mizi sevmeyenlere onu bir ara bulup koyacagim..
Mesaj tarihi:
Ogle arasinda yemekte acilan konulardan biriydi bu. 'Birini putlastirmak dinen gunah, haksiz degil hoca' dendi. Orada soyledigimi burada da yazmak istiyorum;

Bir torba komur verdi diye taptiginiz kisiler varken bu putlastirmak olmuyor da, neredeyse imkansiz seyleri basararak bir somurge haline gelmemizi engelleyen, atalarimizin erkeklerini kole olmaktan, olmekten, kadinlarini ise cariye olmaktan, tecavuz edilmekten kurtaran kisiye saygi duydugumuz icin taktigimiz rozet mi putlasirmak oluyor ?

Sonra da nerede insan sevgisi, nerede insanlik di mi ? Hakedene diyelim gecelim ...
Mesaj tarihi:
Yav senelerdir görürüm, cenaze namazlarında rahmetlinin resmini yakasına iliştirip namaz kılar insanlar.

Bu günah olmuyor mu şimdi?

Günahsa niye hiç tartışılmaz?
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Yav senelerdir görürüm, cenaze namazlarında rahmetlinin resmini yakasına iliştirip namaz kılar insanlar.

Bu günah olmuyor mu şimdi?

Günahsa niye hiç tartışılmaz?

o sadece cenaze namazı kısmısında oluyor.
evet benimde aklıma gelmedi bak bu. hmm
Mesaj tarihi:
esasında çok doğru değildir.

ayrıca cenaze alkışlanmaz da..

ha desen ki "kardeş bu çok doğru değil.. yapmasak daha iyi olur" onun da yanlış anlaşılma ihtimali yüksek.

ben cenazede olsam namazda çıkartır cebime koyarım sonra yeniden takarım. hem merhumu anmış olurum hem de doğru bir şekilde uygulamış olurum görevimi
Mesaj tarihi:
ya varya olayı çekmişsiniz gene emellerinizin fufklarına

konu şu namaz bir ibadet şeklidir ve ibadet ederken insanın namaza konsantre olması gerekir.

siz hiç müzik dinlerken namaz kılan gördünüz mü ben görmedim gördünüz se de yanlış yapıyor o.

aynı bu gibi resim de yasak nama z da çünkü dikkat dağıtabilir ........ gibi nedenler saymak mümkün. atatürk rozeti de dikkat çeker diye olabilir. orada atatürkün kişiliği hedef değil. eğer o imam öyle düşündüyse onu bilemem ama aslı budur. bir kedi resmi de olsa bu böyle. rozeti de resimden sayıyorlar zannedersem. ama bu konuda asıl söz tonlarda din kitabı yutmuş gerçek bilgi vreren kişilere ait bu benim kendimce bildiğim ve görüşümdür
Mesaj tarihi:
Ya yok bunlar resmen bölücülük çıkarmak istiyorlar.EVE ATATÜRK OLDUĞU İÇİN CAMİYE ALINMADI KAHROLSUN ATATÜRK YAŞASIN ŞERİAT BU ÜLKENİN %50Sİ SİZİ İSTEMİYOR. tamam mı mutlu oldunuz mu ?
Mesaj tarihi:
Werewolf said:
Bu konudan bile kömür muhabbetine atlamışsınız ya, tebrik edilesi.

Topluca atlamadik, ben atladim. Nesinden rahatsiz oldun bunun ? Yanlis degil, yalan degil soyledigim. Ayrica konuda bahsi gecen haberden daha cok, bulundugum topluluk icinde habere yonelik birden fazla kisinin 'putlastirma' dusuncesine ithafen yazdim. Zira benzer sekilde bir cok kisinin bu sacmaliga inandigini/kandigini dusunmekteyim.
Mesaj tarihi:
said:
Bir torba komur verdi diye taptiginiz kisiler varken bu putlastirmak olmuyor da, neredeyse imkansiz seyleri basararak bir somurge haline gelmemizi engelleyen, atalarimizin erkeklerini kole olmaktan, olmekten, kadinlarini ise cariye olmaktan, tecavuz edilmekten kurtaran kisiye saygi duydugumuz icin taktigimiz rozet mi putlasirmak oluyor ?

Şimdi Tayyip'le Atatürk'ü karşılaştırmışsın da, Tayyip'in rozetiyle camiye girmek serbest, Atatürk'ünkiyle yasak diye bir durum yok ortada. Camiye rozetle girmemek de saygısızlık değil.

Rahatsız olduğum yok, yanlış anlama, ama konuyla gayet alakasız bir yere gelmişsin. Alıntıladığım kısım Levent Kırcavari sosyal mesaj gibi durmuş ahsdsajd.
Mesaj tarihi:
Paticik te eskiden boyle uhrevi ve dogma beyhude virgul koymuyorum cunku okuyanlar kendileri koyarlar elbet.. Bu tur konulari destekleyenler pek yoktu ve rahattik simdi burayada sizmis bu Babo Fettocular... Heryerdeler Cinlileri gectiler yani helal olsun...
Mesaj tarihi:
Evet , ötekiler paticiğede sızmışlar eskiden rahattınız, tek düşünce tek kalıp yaşaıyp gidiyordunuz.Özgür düşünce ortamı rahatsız ediyor anlaşılan , yani sözde okumuş kesimde böyleyse vah halimize
Mesaj tarihi:
Werewolf said:
said:

Şimdi Tayyip'le Atatürk'ü karşılaştırmışsın da, Tayyip'in rozetiyle camiye girmek serbest, Atatürk'ünkiyle yasak diye bir durum yok ortada. Camiye rozetle girmemek de saygısızlık değil.

Rahatsız olduğum yok, yanlış anlama, ama konuyla gayet alakasız bir yere gelmişsin. Alıntıladığım kısım Levent Kırcavari sosyal mesaj gibi durmuş ahsdsajd.

Farkli telden caliyoruz. Bu halti yiyen imam gunah demis ama gunah mi degil mi kendi bile bilmiyor. Gunah diyor ama neden oldugunu anlatamiyor. Gectim onu. Haber calistigim sirkette yemek masasinda Ataturk rozetiyle camiye girilir mi girilmez mi konusunu acti ve masada birden fazla kisi -cevremdeki bir cok insan gibi- Ataturk'un putlastirildigini ve bunun da dinen yasak, gunah oldugunu belirtti. Yine ayni kisiler -bunu soyleyen yobaz ve sozde geliserek degisen tayfa ve takipcileri- yalan yanlis bir cok sebepten oturu malum kisiyi yere goge sigdiramayip, neredeyse tapinacaklar. Isyerimde, cevremde -ve muhtemelen burada da- fazlasiyla var bu tiplerden. Bu yuzden kalkip boyle yazdim. Kaldi ki konuya attigim ilk mesajdan da anlasilabiliyor bu biraz ustune dusununce.
  • Yeni Oluştur...