Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Myanmar'da Kasırga 22000 Ölü, 41000yaralı

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

said:
Güney Asya ülkesi Burma'yı vuran Nergis kasırgasında ölü sayısı 10 bine ulaşırken, kayıp sayısı da 3 bin olarak açıklandı.

Burma'yı kasırga vurdu...

En büyük kasırga felaketleri...

Askeri rejim altında yönetilen Burma'nın güneyini geçen cumartesi günü vuran Nergis kasırgası sonucunda 10 bin kişi yaşamını yitirdi. Devlet televizyonu yaralı sayısını 41 olarak açıklarken yaklaşık 3 bin kişinin de kayıp olduğunu duyurdu. Burma Dışişleri Bakanlığı İrravaddi Deltası'nda yerle bir olan Bogalay ve Labutta bölgelerindeyse on binlerce kişinin ölmüş olabileceğini açıkladı.

Yollardaki hasar ve telefon sistemlerindeki arıza nedeniyle felaketten etkilenenlerin sayısı henüz tam olarak saptanamıyor.

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı yetkilisi Michael Annear, Burma'daki depolardan sağlanan acil yardımların dağıtılmaya başlandığını, ancak çok daha fazla yardıma ihtiyaç olacağını söyledi.

Öte yandan 46 yıldır iktidarda bulunan askeri yönetim tarafından, saate 190 kilometre hızla esen kasırganın neden olduğu felaketin ardından henüz yardım çağrısında bulunulmadı.

Ölü sayısı 10 bine çıktı

Devlet televizyonu, resmi rakamlara göre şimdiye dek ölenlerin sayısının 10 bin olduğunu, İrravaddi Deltası'nda yerle bir olan Bogalay ve Labutta bölgelerindeyse ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Burma Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada İrravaddi Deltası'nda bütün bölgelere henüz ulaşılamadığı, 10 bin kişinin hayatını kaybetmesinden endişe ettikleri duyurulmuştu.

Ülkenin başkenti Yangon'da da birçok binanın çatısı uçtu ve büyük ölçüde maddi hasar meydana geldiği vurgulandı. Öte yandan felaket bölgesine yardım ekipleri gıda ve giyecek göndermek için harekete geçerken, başkent Yangon'da özelikle pirinç ve yiyecek fiyatlarında önemli artış olduğu belirtildi.

Yardım çağrısı

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Burma'daki kasırga felaketi nedeniyle üye ülkelerden yardımda bulunmalarını istedi.

Tayland, Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Vietnam, Brunei, Laos, Kamboçya ve Burma'dan oluşan ASEAN'ın Genel Sekreteri Surin Pitsuvan, yayımladığı bildiride, yaklaşık 4 bin kişinin öldüğü, binlerce kişinin kaybolduğu ve yüzbinlerce kişinin evsiz kaldığı kasırga felaketi nedeniyle üye ülkelerden Burma'ya yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Daha önceki açıklamalarda yetkililer ölü sayısını 351 olarak belirtmişlerdi. Yetkililer ülkenin pirinç ambarı olarak bilinen Irrawaddy deltasındaki köylere ulaşılamadığını ve ölü sayısının yükselmesinden endişe ettiklerini vurgulamışlardı.

Ölümcül kasırgalardan biri olan tropikal Nergis Kasırgası 1999 yılında Hindistan'ı vurmuş, felakette 10 bin kişi yaşamını yitirmişti.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8863548.asp?gid=229&sz=67677

edit/dasaaa:ülke adı ve ölü/yaralı verileri değiştirildi. üzücü olay
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl ilginci hükümetin hala yardım tekliflerini geri çeviriyor olması. Mantıklarını çok merak ediyorum.
En son 4 asya ülkesinden sadece yiyecek yardımı kabul etmişler sanırım.

Tabi bu duruma haklı olarak üzülürken; olası bir İstanbul depreminde haber ajanslarına İstanbudan kaç milyon ölünün haberi gidecek onu merak etmiyor değilim. Ve olası felaketlere karşı hala nasıl oluyorda hazırlanmamayı başardığımızı.
Sosyal ağlarda paylaş

ecevit degil donemin ultra seki saglik bakani osman durmus yemisti o halti

"Hastane yolladilar kanimizi genlerimizi arastiricak amerikalilar ve turk geninden super asker ureticekler" tarzinda bilimkurgu filmlerini aratmiycka bir komplo teorisi yazmisti

ha dogal afete yardim bahanesiyle casus sokma olayi olmusmudur dunyada

heralde dogal afetler cogu ulke icin ucuz istihbarat toplama yoludur

yunanlilarla turkler depremelrde enden ilk birbirinin yardimina kosuyor saniyorsunuz :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...