roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Geçen yeni bir hobi ararken aklıma eski aşkım Knex'ler geldi. Bilmeyenler için, Knex böyle uzun çubukların belli konnektörler yardımıyla birbirine bağlanmasına dayanan hoş bi olay. Çelik konstrüksiyon gibi, her türlü şey yapılıyor. Lego gibi. Hatırlar mısınız bilmem, Yeni Yüzyıl gazetesi henüz kapanmamışken her gün bu Knex lerin bir parçasını verirdi. Sonra her gün onları biriktirir, özenle saklardım. Yeteri kadar birikince de kafamıza göre binalar yapardık, dönme dolaplar, arabalar vs. vs. Birkaç ay önce yanlış hatırlamıyorsam ToyzShop ta görmüştüm ama ufacıkların fiyatları bile kol gibiydi afedersin. Yine Knex aşkım depreşti, bi açtım baktım google'ı. Meğer hala satılıyormuş. KNEX Çok muhteşem aletler var gerçekten. Acaba bunları Türkiye de bulmak mümkün olur mu, ya da bu aletleri Türkiye ye yollarlar mı? Şunlar da beğendiklerim :) Spiral Coaster Adam Boyu Ferris Wheel Swing Ride Thrill Ride lara da bakın
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 motor takıp starwars'taki podracerlardan yapardım eğlenirdim falan :
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 yeni yüzyıl dağıtıyordu - yazıyormuş ilk mesajda heyecandan okumadım kinex lan borumu bence yapılmış en güzel gazete kampanyasıydı, her gün yeni parça geliyordu bazı hayvanlar günde 2 gazete alıyodu kıskanıyoduk
urmesque Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 onun bir kitapçıgı vardı eleman dönme dolap falan yapmış hayvan gibi. bakardım vay anasını benim ne zaman bu kadar çok parçam olucakta böyle boyum kadar şeyler yapıcam derdim.
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Çok severdim çocukluğum bunlarla geçti:) Ama şimdilerde k'nex e benzer ama mıknatıslı bişey çıkmış ona çok imrendim ben(adını unuttum ama) k'nex teki gibi içiçe geçen bağlantı noktaları yok ta uç kısmı kavisli çubuklar ve mıknatıslı toplar var filan, güzel bişeye benziyodu alsam mı diye bayağı düşündüm açıkçası ama k'nex ler pahalıysa onlar daha bi pahalıdır, para dayanmaz:)
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Ben dönme dolap yaptığımı hatırlıyorum, hatta vitrinin üstüne koymuştuk. Ufak bir şeydi, 50 cm kadar falan herhalde. Gururla her gelene gösterirdim. Sonra kardeşim doğdu, büyüdü, büyüyünce babaa babaa onda istiyorum ver ver dedi, aldı, bozdu. Bi de bu Knex lerin en güzel özelliği günlük hayatta işe yarar şeyler de çıkması. Bakın :) Ateri kasedi depolama aracı Tuvalet Kağıdı Tutacağı
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 güzel konseptti ama lego varken buna verilen paraya yazık cidden.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 lego döver legoyla ne kaleler yaptım ben kocaman kocaman teeey
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 ya olur mu beyler yaa. lego dediğinin ne zorluğu var. üst üste koy bitsin. bununla ileri seviye mimari projeler yapıyorsun daha ne :) kesinlikle knex, lego da neymiş. hem daha pahalı. peh.
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Tık Mesela bu ball factory, en altta topu yukarı alan bi mekanizma yapmış eleman, sonra yukarıdan aşağıya dolaşıyor top. Tabii bu gereksiz derecede aşmış biraz :) Mesela legoyla şu yapılır mı hıı :)
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 ben üç set aldım bunlardan bi tanesi motorlu. hepsi bi poşet içinde dolapta duruyo hala. legoyla karşılaştırmayın ayrıca, lego her set için gerekli parçayık üretiveriyo, knex'te her şey sabit. hastasıyım.
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 nereden aldın acaba? bi de kaç papel, kaç parça falan. biraz ayrıntı istiyoruz yani :)
EarS Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 hatırlıyorum. lego yanında hep üvey evlattır.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 roket adam said: ya olur mu beyler yaa. lego dediğinin ne zorluğu var. üst üste koy bitsin. bununla ileri seviye mimari projeler yapıyorsun daha ne :) kesinlikle knex, lego da neymiş. hem daha pahalı. peh.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Ardeth legodan nasıl kapak yapılacağını göstermiş.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 knexleri kenetleyin diye reklamı vardı.. lego da güzeldi ama bu daha farklı bişiydi.. ben legocuydum o zamanlar legocu!? zuaha
Eralph Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Bende de bu kinexlerden vardı, legoyu hiçbir zaman sevemedim zaten ama bence kinex ile mimariden çok daha bi mekanik şeyler yapılabiliyor.Mesela tekerleğin döndürdüğü yere lastik bağlayıp tepesindeki pervaneyi döndüren bişeyler falan yapmıştım , vay anasını lastikle enerji aktarmayı başarınca kendimi age of empiresta çağ atlamış gibi hissetmiştim :)
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 bunlarda benden ossun o zaman knex gun yeterı kadar parca bulursam yaparım belkı
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 knex lego'yu döver lego da ney knexten kılınç yapar oynardık arkadaşlarla tehey neler neler yapardık zamanında hala duruyo olabilir bakmak lazım
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 bakşa sorum yok hakim bey veya bunuda yapan oldu http://www.youtube.com/watch?v=XRDi67G0Siw
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 forever lego hiç knexlerim olmadı lan benim böhühü
Öne çıkan mesajlar