Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acı bir durum...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu olayın kaza olduğunu düşünen varsa tekrar düşünsün.

Sen hız sınırları içerisinde, alkol yada esrar kullanmadan, trafik kurallarına uyarak araç sürüyorsan, o zaman kaza olabilir.

Bu olay cinayete teşebbüs ve intahar karışımı bir suç. Biliyorsun alkollü olduğunu, uyuşturucu kullandığını, yinede direksiyon başına geçiyorsun, hem kendi hayatını, hem yanındaki (ve seni durdurmayan, seninle aynı arabaya binen) insanların hayatını, hem de hiç tanımadığın, hiçbir suçu olmayan insanların hayatını düpedüz tehlikeye atıyorsun, ondan sonra yok "Acı Olay" yok "Korkunç Kaza".

Eğer o şöför yolda başkasını da katletmiş olsaydı, o zaman o insanlar için acı bir olay olabilirdi. Allah'a bin şükür ki sadece yanındakileri öldürmeyi başarabilmiş.

Arkadaşın biri demiş ki sen git ölenin yakınlarından birine söyle bunu gör neler oluyor. Asıl sen git alkollü bir sürücünün hız sınırını ikiye katlayıp "kaza" yapması sonucu, tek suçları yanlış yerde, yanlış zamanda olmaları olan ailesini, çocuklarını, sevdiklerini kaybeden bir insana tam tersini söyle istersen.

Ne acı bir olay, ne de kaza bu. İçip içip birisini bıçaklamaya çalışmaktan yada silah çekip sağa sola ateş etmekten hiçbir farkı yok. Kime neden acıyorsunuz bir düşünün isterseniz.
Mesaj tarihi:
@dasaa
yalnız şöyle bir şey var , çoğu istatiğe göre arka koltukta oturmak , ön koltukta oturmaktan daha tehlikeli. Türkiye'deki bu ön koltukta kemer takılmalı arkada takılmasada olur olayı arkadakilere ölüme götürüyor zaten.

Ayrıca hava yastığıda cabası önde oturan için avantaj ama malesef arkadaki için böyle bir alternatif yok.

Keşke ön koltukların arkalarına da çaksalar 2 airbag daha.
Mesaj tarihi:
e ben de takmak lazım demiştim zaten.. carpoolig gibi gidiyoruz biz okula falan ve ben hep önde oturuyorum ama arkada otursam dahi kemer takılmalı..

yoksa kim ister aradan fırlayıp güçlendirilmiş (mikalı mı?) cama ZOBADANK diye kafa atmayı..

hele bi de çocukları iki koltuk arasından görsün diye arka koltukta en ortaya oturtanlar var.. kaza anında çocuğunuz önce süperman olacak, sonra melek!
Mesaj tarihi:
Arka koltuk kemeri arkada oturan insanın güvenliği için değil ki önde oturanın güvenliği için. Arabanın kafadan bi yere çarptığını varsayarsak önde oturan arkadakinin hava yastığı oluyor zaten.
Mesaj tarihi:
abi nasıl emin olabiliyorsun çat diye ön koltuklara geçireceklerini , hadi diyelim ben arka koltuğun ortalarında oturuyorum , girdik bi ağaca fırladım ortadan geçirdim kafayı cama , ya uçtum arabadan ya da beyin kanamasından gittim. Yani öyle bi garantisi yok o işin.
Mesaj tarihi:
arka koltukta kemer taksan bile büyük kazalarda sadece camdan fırlamazsın yine ölürsün.kaza anında ön koltuk direk arka koltuk oluo ztn.ezilerek ölüosun.camdan ucmak yaşama şansını biraz yükseltio.öbür türlü katlanmıs parcalanmıs arabanın içinde sıkışarak ölüosun

araba ordan oraya sekmiş hangi kemer kimi kurtarıcak.

sofor hayatta kaldı cunku ölseydi kurtulucaktı belkide.şimdi bu yükü taşıcak hayatı boyunca

arkda oturupta kemer takan bi cumhurbaşkanı.oda yeni takmaya başladı sanırım :)
Mesaj tarihi:
kitana said:
abi mantık olarak değerlendirmiyoruz olayı.
yalan konuşmuyorum , söyle bana kaç insan takıyor ki?
10 olarak değerlendirsek 1 bile değidlir 0.5 falan.
Ayrıyeten takıyorum ben.

Kusura bakma böyle iki ayrı yanıt gibi oldu
Mesaj tarihi:
Exodus said:

Arkadaşın biri demiş ki sen git ölenin yakınlarından birine söyle bunu gör neler oluyor. Asıl sen git alkollü bir sürücünün hız sınırını ikiye katlayıp "kaza" yapması sonucu, tek suçları yanlış yerde, yanlış zamanda olmaları olan ailesini, çocuklarını, sevdiklerini kaybeden bir insana tam tersini söyle istersen.

Ne acı bir olay, ne de kaza bu. İçip içip birisini bıçaklamaya çalışmaktan yada silah çekip sağa sola ateş etmekten hiçbir farkı yok. Kime neden acıyorsunuz bir düşünün isterseniz.

o "arkadaş" benim. ama senin cümlenle benim ki arasında bir alaka göremedim. ben hasta mıyım senin dediğin mallığı yapayım, gideyim yakını ölmüş birine senin uydurman olan metni okuyayım?

tanımadığım adamlar bana arkadaş diye hitap edince sinir oluyorum.
  • Yeni Oluştur...