arcane Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Geçen gün Creative Audigy Value aldım. Oyunlarda EAX yoktu, niye yok diye düşünürken automatic update popup'ı çıktı. Orada Alchemy isimli yazılımı yüklersem kartımın EAX yapabileceği yazıyordu. 30 kps gibi şaka gibi bir hızla da olsa çektim, kurdum. Oyuna girdim EAX'ı seçiyorum hala çalışmıyor. Nedir diye bakarken şu Alchemy'e gireyim dedim. Activation code istedi. Dedim herhalde register etmek lazım ama yanılmışım, buy now falan diyor: WTF??!!! Creative said: Price: US$9.99 In Windows Vista, Microsoft removed the Vendor Extension mechanism from Vista's DirectSound implementation. With previous Windows Operating Systems, the Vendor Extension enabled the Sound Blaster Audigy to provide accelerated audio for DirectSound3D games. Without Creative ALchemy,most DirectSound games running in Vista will be reduced to stereo output without any EAX effects. Kartın kutusu üstünde pakete dahil olduğu yazan EAX için 10 dolar istiyorlar.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 bu durumalrda korsanlari seviyorum edit: http://www.ngohq.com/news/11368-creative-sells-alchemy-audigy-edition-9-99-a.html adreste yazmis adam ucretsiz X-Fi driverlarindan dll haciliyipta duzeltebiliyormussun creative vista ile sapitti biraz
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 heh iyi ki almamışım creative ses kartı, vista ile eax işi yalan oldu. microsoft ve creative'i severim ama büyük kazık attılar. güya onboard kart eax 2 destekliyor ama çalıştıramıyorum, realtek alchemy gibi birşey de çıkarmadı sanırım.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 gecen gun arcane den ozenerek xtreme gamer aldim. xp de inanilmaz degi$ti, sesler, surround falan inanimaz oldu. cok ciddi bir fidelity soz konusu. Vistayla problem ya$iyor creative suruculeri, boyuna update falan cikartiyolar ama cozulmemi$ demek ki.
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Eyvallah Viktor, ben onun yerine özenle crackleyeceğim Alchemy'i. Creative'i de tebrik ediyorum, sayelerinde ömrümde ilk kez zerre kadar pişmanlık duymadan yazılım crackleyeceğim.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyla alakası yok ama bu ses kartlarıyla ilgili bir sorum olacak. 2-3 yıldır Audigy 2 ZS kullanıyorum. Creative Inspire T5800 mü ne öyle bir 5+1 sistemim var. Kalkıp da X-Fi yada benzeri pahalı bir ses kartı alsam oyunlarda ve mp3'lerde bir fark hissedebilir miyim? Yoksa bu pahalı modellerin amacı farklı mı yada sadece pazarlama stratejisi mi?
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 valla eax 5.0 destekliyormuş, çok iyi olduğunu biliyorum eax olayının oyunlarda. (mp3 farklarını şahsen pek anlayamıyorum ama onda da fark var diyorlar) aynı zamanda işlemci üzerinden ses işlem yükünü aldığından fps yükselttiği testlerde görülen bir durum, her şekilde hissediyorsun yani. :) pek canım çekti şimdi bak, dandik realtek de birşeyler yapsa bari vista için.. ha daha pahalı olanların ana farkı sanırım üstlerindeki ses sample hafızasının büyüklüğü sanırım, wiki'de vardı karşılaştırması.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Gecen bu urunu aldim, X-Fi gercekten super bisey eax i saymasak bile berrak capcanli bir ses veriyor ve hoperlor cok onemli degil, televizyonada baglayinca kalite kaybetmiyor yani hatta X-Fi surround sistemler kadar kulakliklarada calisan bir kart oyuncular dusunulerek hazirlandigi icin ses karti diyip gecmemek lazim bu urunun kalitesini bilen bilir (cok super alisveris sitelerine yapilan yorum formatinda yazarim dsfsdfsdfadsfasdf)
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 walla x-fi hakikaten cok iyiymi$. Bariz muzik dinlerken de hissettiriyor. inanmiyordum bu kadar olacagina ben de, ama onboard kullanana tecavuz etsinler bundan sonra. cod 4 oynuyorum bu aralar, x-fi aldiktan sonra ba$ka bir$ey oynuyordum herhalde dedim.. silah sesleri, cevre efektleri patlamalar falan inanilmaz degi$ti. Ayrica surround da hatasiz cali$iyor. Realtekte bazen sapitip arkadaki ayak sesini onden verebiliyordu. $imdi 3 bina oteden radar gibi dinliyorum.ayrica 109db ciki$ gucu de cabasi, onboard un 2 kati ses cikiyor. Sennheiser SK160 kullaniyorum, kulakligin hakkini veren bir kart bu. Bu kartla kesinlikle pro bir kulaklik kullanin. bu arada x-treme music ile x-treme gamer farkli kartlar. Gercek X-fi i$lemcisi, X-treme gamer da bulunuyor. Bilginize..
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 ih ih yanlis bilgi x-fi serisi xtreme music platinum fatal1ty ve elite pro olarak piyasaya cikti daha sonra creative gerek fiyatalri dusurmek gerekse uurnu farklilastirmak icin xtreme music i kaldirip onn yerine daha ucuzlattigi Xtreme Gamer i cikartti zaten giris seviyesi bri kart olan xtreme music hem fiyattan hemde ismin yanlisligindan sorun yasadi xtreme gamer ile artik uretilmiyen xtreme music ayni kartlar xtreme gamer alti X-Fi cipi kullanmiyan X-Fi extreme audio yu cikardilar ama bu audigy cipi kullanan ve X-Fi olmiyan bir model Fatal1ty versiyon asil oyuncu versiyonudur 64MB ram vardir ustunde ve gercek anlamda oyunlarda fark yaratan versiyon budur ancak bunun kasanin onune takilan I/O arayuzu vardi kumandasi vardi ve baya pahalliydi bunun yerine I/O barindirmiyan XtremeGamer Fatal1ty Pro cikti Creative in bastaki pazarlama hatasi tamamen giris seviyesi hem cok pahalli hemde oyunculara daha uygun olmasina ragmen music adini verince millet yanildi asil oyuncualr icin yaptigi Fatal1ty ise oyunculardan cok muzik yapmak istiyenler icin iyiydi, bir oyuncunun hayatta kullanmiyicagi parcalara yiginla para verdirtiyordu e haliyle revizyona gidildi su an piyasada Xtreme Audio - kaziklanmak istiyorum ucuz olsun X-Fi olsun audigy den bozma kart olsun farketmez diyenlere XtremeGamer - oyuncular icin giris seviyesi XtremeGamer Fatal1ty Pro - oyuncular icin en iyi kart Fatal1ty - Oyuncuyum ama muzikte yaparim kumandada kullanirim vs diyene
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mirage said: Konuyla alakası yok ama bu ses kartlarıyla ilgili bir sorum olacak. 2-3 yıldır Audigy 2 ZS kullanıyorum. Creative Inspire T5800 mü ne öyle bir 5+1 sistemim var. Kalkıp da X-Fi yada benzeri pahalı bir ses kartı alsam oyunlarda ve mp3'lerde bir fark hissedebilir miyim? Yoksa bu pahalı modellerin amacı farklı mı yada sadece pazarlama stratejisi mi? ben a2 zs ve x-fi xtrememusic kullandım, aralarında pek bir fark yok, ancak iyi bir kulak ve çok üst seviye hoparlör/kulaklık ile hissedilebilir belki.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 dogru x-music yok piyasada, xtreme audio diycektim kari$ti =P bir de hala pci-e x1 kartlari gelmedi turkiyeye. nedense getirmiyolar, heralde amerikada falan da tutmadi.
kertenkel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 konusu açılmışken yazayım: burada yazılan ses kartlarından optik çıkışı da olan var mı ? (digital OUT diye geçer, IN değil kayıt yapmıcam) ebay'de denk geldim 1-2 karta ama profesyonel kullanım için üretilen markalardı.. not: baktım da 160$ altı optik çıkışlı düzgün bir ses kartı göremedim ebay'de.. var mı tavsiyesi, fikri olan? edit: RAZER BARRACUDA AC-1'de varmış ama onda da başka çıkış yok, mikrofon girişi falan yok..
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 kertenkel said: konusu açılmışken yazayım: burada yazılan ses kartlarından optik çıkışı da olan var mı ? (digital OUT diye geçer, IN değil kayıt yapmıcam) ebay'de denk geldim 1-2 karta ama profesyonel kullanım için üretilen markalardı.. not: baktım da 160$ altı optik çıkışlı düzgün bir ses kartı göremedim ebay'de.. var mı tavsiyesi, fikri olan? edit: RAZER BARRACUDA AC-1'de varmış ama onda da başka çıkış yok, mikrofon girişi falan yok..Nasıl olur yaa, 4 yıl önce aldığım anakrtım (Abit ai7) üstündeki onboard ses kartından optik çıkış veriyor!
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 barracuda dandikmi$ oyle duymu$tum.. creative kartlarin extra baglanti noktalari var, ba$ka bir extension kart alip takabiliyosun.belki o ext lerin uzerinde vardir. bir de digital out ile optical out farkli $eyler. yani digital out bildigimiz bakir kabloyla 5.1 kodlama 7.1 kodlama gonderiyor cozuculu hoparlorlerine. ha sen diyosan ben z5500 kullaniyorum ya da minidisc kullaniyorum hala ona kayit yapicam optik kullanicam, bu eski kartlar vardi apachenin falan. en son 15 liraya sattim kutulu, onun ustunde vardi optik giri$ ciki$. ya da bir anakart alacaksin en ucuzundan, onun onboard cozumunde vardir. optikle, dijital out un ne farki diye sorarsan, o kadar hassas kulagi olan kimse yoktur herhalde derim. hiçbir fark hissedecegini sanmam.
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Hmm. Optik 5.1 göndermiyor mu? Hiç kullanmadım açıkçası :)
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 o da 5.1 7.1 falan yollayabilir. onemli olan bagladigin alette cozucu var mi =P genelde vardir, optik giri$li hoparlorler dts veya thx li geliyorlar.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 ama yine de basa basa soyluyorum ki x-fi baba$ka (-8 optik ciki$ icin onboarda tamah etmene degmez.
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 o eski abitlerdekiler nvidia SoundStorm apu'su, audigy value eşdeğeri bir şey, onboard olarak güzel ses kartı ancak xfi ile kıyas edilmez tabii ki. ya ben hem xfi xmusic hem de audigy2 zs'mi sattım 3 4 ay önce şimdi çok pişmanım.
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 benim eski boardumda da 7.1 24 bit SB ses chipi vardi. o da tra$ ve cpuya yukleniyor.
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Audigy 2 ZS'den aşağı seviye ses kartlarının hepsi cpuya feci yükleniyor hatta audigy ailesinin en kralı zs bile baya kötü o konuda. X-Fi'ler (dandik audio hariç tabii, o audigy2'lerden bile kötü) gayet iyi o konuda. ofof turnuvadan kazandığım (beleşin bonus tadı vardı) güzelim xtrememusic'imi çok özledim aga =(
Öne çıkan mesajlar