robinson Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 wordpress'te karşılaştığımız bir sistemin yapılışını sormak istiyorum. Bazı sitelerde yazının başlığını urlde direk görebiliyoruz örneğin: Başlık: "Sivas GS Maçı pazar gecesi" URL: www.siteadi.com/yazilar/Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi/ Bu olayın yapılışı nasıldır? Mantığı neye dayanır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 www.siteadi.com/yazilar/Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi/ adresini istediğin zaman sunucudaki ayara göre genelde www.siteadi.com/yazilar/Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi/index.html www.siteadi.com/yazilar/Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi/index.php vb bir adres çağrılır. Her başlık için bir klasör yapıp, her biri için bir index.xxx yapıyor muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 mirage'ım naaptın hacım =) apache ve iis'te url-redirect modülleri var. apache'de /hedehödö diye giden url'leri aliveli gibi çalıştır diyebiliyorsunuz. bu çok geniş bir RegExp yönlendirmesi gibi düşünülebilir. misal jpg uzantılı tüm dosyaları dosyaindir.php gibi çalıştırabilirsiniz. öyle olunca da bu tarz uygulamalarda www.siteadi.com/yazilar/Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi/ adresi www.siteadi.com/index.php adresiymiş gibi çalıştırılıyor. ve php global değişkenleri ile hangi adrese gidildiğini ayrıştırıp veritabanında (misal) unique_url'i Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi olan "yazilar" veri tipindeki konuyu bulabiliyorsun. onu da ekrana bastırıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Site Yönetimi>Tercihler>Kalıcı Bağlantılar Burdan halledebilmen lazım edit: nasıl yapıldığnı değil de olayın mantığını sordun galiba, ben atlayıverdim sori Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mum_Chamber said: mirage'ım naaptın hacım =) apache ve iis'te url-redirect modülleri var. apache'de /hedehödö diye giden url'leri aliveli gibi çalıştır diyebiliyorsunuz. bu çok geniş bir RegExp yönlendirmesi gibi düşünülebilir. misal jpg uzantılı tüm dosyaları dosyaindir.php gibi çalıştırabilirsiniz. öyle olunca da bu tarz uygulamalarda www.siteadi.com/yazilar/Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi/ adresi www.siteadi.com/index.php adresiymiş gibi çalıştırılıyor. ve php global değişkenleri ile hangi adrese gidildiğini ayrıştırıp veritabanında (misal) unique_url'i Sivas-GS-Maci-Pazar-Gecesi olan "yazilar" veri tipindeki konuyu bulabiliyorsun. onu da ekrana bastırıyorsun. hımm alengirli biraz ama yapılamayacak birşey değilmiş. Peki özel bir adı falan varmı bu uygulamanın şöyle googledan araştırabileceğim bi şekilde. 1-2 örnek kod bulurum belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 robinson said: ...Peki özel bir adı falan varmı bu uygulamanın şöyle googledan araştırabileceğim bi şekilde. 1-2 örnek kod bulurum belki... url rewriting apache tarafını bilmiyorum ama iis'te birden fazla yöntemi var.. httpmodule, isapi writing, falan fişmekan.. tabii diline göre de yöntemler değişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 url redirect demişim, ractacım düzeltmiş apache için guide http://httpd.apache.org/docs/2.0/misc/rewriteguide.html adresinde bulunabilir. daha kullanıcı dostu kaynaklar varsa da ben bilemiyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Hehe.. O zaman seni http://www.htaccesselite.com/ adresine yönlendiriyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Bu url redirecting sayesinde zaten kaynak bulduğunu zannediyosun siteye girdikten sonra sayfa boş çıkıyo, başlıkta aradığın şey yazmasına rağmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRaskol Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 seditio da kodlarla oynuyorsun ve böyle oluyor. google'dan hit geliyor valla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 millet hit almak için neler neler yapıyor diyorsun yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar