Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Ne zamandır girmiyordum bugun bir giriyim dedim baya bi patch gelmiş bekledim biraz.Sonra bi girdim ki lvl 40 başlıyoruz oyuna. Baya sevindirik oldum. Sonra Classların büyülerini keşfetmekle biraz zaman geçirdim. RvR'ye fln girdim.Pc çok kastı sonra sıkıldım çıktım. Sanki Warhammer'da insanı iten birşey var. Böyle insanı bunaltıyor havası. World build karma karışık geldi mesela. Yani o grafiklere o karakter çizimleri ve o world build gitmemiş gibi geldi. Wow'un karakterler niye daha çocuksu çizimlerle yaptığını daha iyi anladım . Mesela Age of Conan'da öyle değil cuk oturuyor karakter çizimleri,world build ve grafikler....
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Conan'da çizim falan yok, direk gerçekçi grafik, stil/çizgifilm gibin falan yok.
Kevinromeo Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Masticore said: Ne zamandır girmiyordum bugun bir giriyim dedim baya bi patch gelmiş bekledim biraz.Sonra bi girdim ki lvl 40 başlıyoruz oyuna. Baya sevindirik oldum. Sonra Classların büyülerini keşfetmekle biraz zaman geçirdim. RvR'ye fln girdim.Pc çok kastı sonra sıkıldım çıktım. Sanki Warhammer'da insanı iten birşey var. Böyle insanı bunaltıyor havası. World build karma karışık geldi mesela. Yani o grafiklere o karakter çizimleri ve o world build gitmemiş gibi geldi. Wow'un karakterler niye daha çocuksu çizimlerle yaptığını daha iyi anladım . Mesela Age of Conan'da öyle değil cuk oturuyor karakter çizimleri,world build ve grafikler.... Ha çıktı ha çıkacak dediler. Ama grafikleri geriden geliyordu fakat hiçte önemi yoktu. Neyse grafik enginei son 2-3 ayda mıncıkladılar. Son movielerden soora tüm albenisini yitirmişti benim için. Maalesef beta acc'i yok bende ama anlattığın hissiyatı movielerden almıştım ve "lan grafikleri güzel olan oyunu ne hale getirmişler" demiştim. Haksız değilmişim :( AOC'un zaten kocaman bir balon olduğunu düşündüğüm için geriye AION kaldı sadece...
dreagloth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 war ve aoc dan ümit kesip, kesileni aion a bağlamak ilginç yani; Koreli misin? :P
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Zaten WAR WoW'a göre daha karanlık bir evrene sahip, yani en başından beri öyleydi. WoW daha iç açıcı grafiklere vs. sahip evet ama örnek olarak Orgrimmar bile böyle bir gereğinden fazla renkli kaçar bana, biraz daha puslu, daha bir orc havası katsalarmış daha benim zevkime yatkın olurdu diyorum ama dediğim gibi, WoW daha renkli, Warhammer ise daha puslu, daha karanlık. Mesela WoW evreninde ben Orgrimmar ve Stormwind arasında o kadar da büyük bir fark göremiyorum, biri sarı, diğeri mavi-beyaz sadece, o kadar, çünkü o evren öyle çizimlerle güzel. Ama benim warhammer dünyasında hoşuma giden şey ırkları vs. birbirinden ayıran kesin çizgiler. Mesela High-Elf'lerin şehrine bakıyorsun şöyle: Böyle daha açık renkler, daha ferahlatıcı bir havası var, olması gerektiği gibi. Bi de Praag'a bakıyoruz şuradan: Daha karanlık, daha puslu, itici hatta bir nevi, bu da olması gerektiği gibi. Yani demek istediğim şey, evet warhammer dünyası birazcık daha karanlık, dediğin gibi bazılarına iç bunaltıcı gelebilir ama bu kanımca oyunun grafiklerinin oturmamış ya da "kötü" olduğu anlamına değil, sadece bazı insanların zevklerine uymadığı anlamına geliyor.
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 of kaan cahil misin ya, git hum 202 al doy bu tip ayrintilara.
Kevinromeo Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2008 dreagloth said: war ve aoc dan ümit kesip, kesileni aion a bağlamak ilginç yani; Koreli misin? :P Yok kore konseptli çıkmayacak :) çıkarsa o da paket olur benim için... Bu arada karanlık puslu ve olay o değil. Son videolarda modeller kağıt bebeklere döndü. Hele bi elf vardı beyaz robelu görende paintte boyadılar sanır :) çok ama çok kötü eskiye göre...
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Grafik motoruna pek güvenmemeli bence, özellikle beta versiyonunda. WoW closed beta oynayanlar bilir, closed beta'dan open beta'ya geçişteki patchde oyunun grafik motoru performans ve keskinlik bakımından inanılmaz bir değişikliğe uğradı. Sanki yeni bir oyun çıkardılar. Ama kaldı ki oyunun başından beri kullandığı ve kullanıcağı grafik türü belliydi "çizgi film" tarzıydı. Dürüst olmak gerekirse bende bu tip grafik sevmiyorum, nerde lineage 2 gibi grafikler ama sanırım büyük kapsamlı RVR için bu tür şart yoksa performans namına oyunda hiçbir şey kalmaz gibime geliyor ki kimse 10 fpsle pvp yapmak istemez di mi? Eğer oyun kapsamı ve grafik arasında çekim yapcak olsam kesinlikle kapsam seçerdim, piyasada o kadar çok oyun var ki sadece grafikten ibaret, hiçbir consept veya eğlencesi yok.
metal Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2008 Abicim grafiklere neden böyle çok takılıyorsunuz online oyunlarda,hele hele pvp tabanlı oyunlarda.Şahsen tibia bile oynadım çok zevk alarak.Zaten adam kesip biçerken "way,ağaçlarda amma güzelmiş "diye bakamıyorsun ekşina odaklanmaktan. Tabi benim görüşüm yine..
Kevinromeo Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 metal said: Abicim grafiklere neden böyle çok takılıyorsunuz online oyunlarda,hele hele pvp tabanlı oyunlarda.Şahsen tibia bile oynadım çok zevk alarak.Zaten adam kesip biçerken "way,ağaçlarda amma güzelmiş "diye bakamıyorsun ekşina odaklanmaktan. Tabi benim görüşüm yine.. Sorunum o değil. Ben LOTR grafiklerinide hiç beğenmedim çok cansız modeller vs...WAR ilk tanıtım movieleri daha güzeldi sonradan grafikleri daha iyi yapacaz diye sıçtılar... Bu arada beni bu oyundan en çok koparan WoW gibi talent healer talent treesinde pure healer seçeneğinin olması. "Herkez savaşçı olacak " diyolardı ne oldu ? Nonoşlar gibi sadece heal etmeyeceksiniz diyorlardı ne oldu ? WoW la aynı kafada giderlerse kimse wowu bırakıp o oyunu oynamaz çünkü WoW binkat oturmuş olacak...
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Healer sistemi bildiğim kadarıyla aynı. Hala arkada durup, one-click healing diye bir olay yok WoW'da olduğu gibi, kombata girmek zorundalar ama benim bildiğim tek değişiklik (ki farklı olmasını nasıl bekliyodun bilemiyorum) talent sistemiyle tamamen healing spellerine odaklanabilicekler.
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 hangi talant ben oynarken talent yoktu gerçi 3 -4 aydır oynamadım yeni mi geldi?
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Son podcastlerden birinde anlatıyodu, adı talent mı bilmiyorum büyük ihtimal değildir.
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 career path mi ne öyle bişey olmalı yanılmıyorsam.
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Kısaca aynı şey ki zaten kaçınılmaz bir şey, podcast'de yapılan canlandırmaya göre yine her class'da 3 tane yol vardı, aynı WoW gibi. Ama bu demek değil ki healing spellerini güçlendiren talentlara veya career pointlere verdiği için combata girmesi gerekmiycek.. Mekanik aynı sadece healerlara farklı yollar sunuluyor dps/buffer(tahminimce)/healing gibi, aynı WoW'daki gibi düşünebiliriz ama sadece healing e gittiğinde heal spellerin güçleniyor, yani healer anlayışı WoW daki gibi heal talentlarına vermekten gelmiyor. Heal talentlarına versende seve seve kombata giriceksin. Bunları kaba etimden atıyorum ve tahmin ediyorum, beta oyuncusu değilim.
Kevinromeo Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 WoW'un en kısır yanı 4 healer klastan istediğini al endgame raiding yapacaksan pure healer olmak zorundaydın. Ve her ne kadar klaslar talentler sayesinde aman aman çok farklı şeyler yaratılıyor desede dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmesinde. Bu dps klaslar için bile geçerli. Bütün top oyuncularda arena mageleri frost değilmi ? Ya da warlocklar sm/sl değilmi ? zenginlik varmış gibi gösterilip aslında oyun kısırdı. Bunu yapmıyacaz dediler ama yapıyorlar. Aynı bok oldu WAR'da...
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2008 Bütün MMO oyunlarda kaçınılmaz bazı şeyler var, bu bahsettiğin şeyde tam olarak bu bence. Ben öncedende bahsetmiştim, bazı şeyleri ne kadar farklı olucaz, şöyle yapıcaz böyle yapıcaz deselerde kıramazlar diye. Eğer senin devrimsel bir fikrin varsa bence onlarla paylaşmalısın. WAR'u healing konusunda WoW'dan ayrıcak husus bence talent sistemi değil, healerların kombata girmek zorunda olmasıdır, yani WoW raidlerinde olduğu gibi 40 yard range'e gidip 4 saat boyunca 2-3 tane spell i tank ölene kadar spamlamıycaksın. Kombatta yer alman gerekicek heal etmek istiyosan, kan döküp kan vericeksin bir bakıma. En azından beklentiler böyle. Onun dışında yapılabilicek herşeyi WoW yaptı zaten, farklı heal türlerini (hot/direct heal/reactive heal vs.) farklı classlara ve ırklara dağıtarak. WAR'un burdan + kazanıcağı nokta WoW'daki gibi pasif healing olmıycak, eğer heal etmek istiyosan savaşta aktif rol oynıycaksın olucaktır.
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 bu arada talent treeler (ne deniyorsa veya :P) açıklandı mı ? merak ettim nası şeyler varmış.
nuki Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2008 bu arada warhammer da her tarafta bir tane support healer kabul edilen healer classı var. Onlar damage koymadan da rahat rahat heal atıyorlar :D
Öne çıkan mesajlar