Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[istek] tadı mükemmel olan bol alkollü kokteyl

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Sandozu dene derim. vodkasını ve likörünü çok koyarsan bol alkollü olur ve çok güzeldir.

Bodrumdan bir kokteyl: Sandoz

shaker içine
2 Satsuma ezilerek suyu bıraktırılır
3 küp şeker
bol buz
vodka mandarin
portakal suyu
altın likörü

Not: Alıntı.(üstteki paragraf hariç)

üstteki tarif tam tadını verir mi bilmiyorum. tarifi vardı elime geçerse yazarım buraya. Bu arada satsuma yeşil ham mandalin oluyor belirteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:
Long Island Iced Tea...Damacana hesabı içiliyor 5 çeşit import var içinde bazuka etkisi gösterebilir yapana göre.
Arat arama motorlarında kolay bir oranı var.
Alkol olarak tatmin etmez ama tad olarak White Russian da öneririm.

patide bunun guzel bi tutosu olcaktı
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
kokteyllerin şahı (içilebilir olan yeganesi de diyebiliriz :P) margarita'dır.
ööle frozen ya da çilekli-kavunlu filan margarita içen bizden değildir.
delikanlı margaritasını ben aşağıdaki gibi yapıyorum, süfer oluyor. siz de yapınız.

(bir sürahi margarita için) shaker'ın içine,
* 2 kahve fincanı tekila
* 2 kahve fincanı portakal likörü (aslen cointreau gerekir ama gereksiz pahalı :P)
* 2 kahve fincanı lime mix (east'n'bull'un var marketlerde)
* 1 limonun suyu
* bol bol tuz
* aldığı kadar çekiçle kırılmış buz
konur. iyice çalkalanır.
sürahiye alınır, içine bol bol buz eklenir buzz gibi ohh.

servis için;
bardağın (ben su bardağında severim margaritamı, o fanfin ayaklı bardaklar sux) ağzına, sıktığımız lmonun kabuğu sürülür ki limonlansın. sonra limonlu kenarları tuz koyduğunuz bir çay vs bardağına batırırsanız kenarlarına tuz yapışmış olur. içerken bol tuz sevenler ordan içer (ben! ben!), isteyen de tuzlara değmeden pipetle içer, kenardaki tuzlar süs olur (içinde de var nasolsa).

bardağı tuzladıktan sonra içine sürahiden margarita, gerekiyorsa ek buz (on the rocks olacak), bir iki karıştırmaca... süfer olmazsa para yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
barbu said:
beyindeki ur diye bişi var.

yapılışını bilmiyorum ama içtiğim en tatlı içki.

yapmasını bilip ogretene + rep

Sanırım orcinal adı "Brain Haemorrhage" oluyodu bunun. eğer aynı şeyden bahsediyosak(muhtemelen öyle), yapması acayip te zahmetli bişey, tilt eder adamı söyliyim :D

Buyrun tarifine:

- Çilekli schnapps(likör yani işte, elitliğe gerek yok sdf)

- Nar şurubu

- Baileys

Yapılışı: Uzun shot bardağına yarıya kadar likörü koyuyoruz, üzerine bir kaşığın tersinden yavaşça dökerek(karışmamaları lazım) Baileys ekliyoruz dolana kadar. Ardından Baileys in tam orta yerine azcık bi nar şurubu damlatıyoruz, o Baileys i dağıtmadan dibe doğru çökertiyor, görüntü "çok iğrenç" le "oha şahaneymiş" arasında gidip gelirken, siz bu kadar uğraştıktan sonra bi dikişte içmeye kıyabilir misiniz onu düşünmeye başlıyosunuz.

Afiyet olsun.

Aha bu da fotoğrafı size (Wiki sağolsun)

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...