Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitlelerin korkaklığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu arada ozgurluk cigliklari atan turbancilarin resmen 1984den firlamis polis tavrina ve onlari bu hale getiren tayyip, vali ve emniyet mudurune sesi cikmamis hic.
Mesaj tarihi:
İşçiler kürtler yüzünden bayramlarını kutlayamadıkları için mağdurdur.

Ve devrimci arkadaşlar devrimcilikle teröristliği birbirinden ayırt etmeyip, aralarına karışan pislikleri temizleyemedikçe kurunun yanında yanan yaş olacaklardır.
Mesaj tarihi:
"Kurunun yanında yaş da yanar." diye devleti savunmak çok saçma yalnız.

PKK tayfasını temizlemek işçilerin değil, devletin görevidir. Devlet kendi yetersizliğinin cezasını işçilere kesiyor.
Mesaj tarihi:
devlet yetersizliği mi?
kağıthane'de, umraniye'de pkk kol geziyor.
sağ sol yanıyor, arabalar kundaklanıyor ama bir kişinin sıkılan suyla yere düştüğünü görmedim.
işçi, bu milletin emekçisi ve onların haklarını savunanlar dayak yiyor.
ne ala iş.
Mesaj tarihi:
Kurunun yanında yaşı yakmak için sabahın altı buçuğunda DİSK'in kapısında saldırmaya başlamak da yakışmış polisime.

Ama ben polise kızmıyorum, emir kuludur icabında. Dikkat ettiniz mi bilmem, Kanal1 haberde söylüyordu, hiçbirinin sicil numarası görünmüyormuş ve üniforma üzerinden bunu sökme emrini ancak Emniyet Müdürü verebilirmiş.
Bu haber ne kadar doğru bilemem, ama böyle bir emir verilmişse bunun ne anlama geldiğini anlatmama gerek yok sanırım. Arif olan anlar.
Mesaj tarihi:
devlette yeterli güç var. hatta fazlasına da sahip.
http://www.atv.com.tr/haber,f3b8ecce60094bb390cd9403eccc8c83.html
yarın öbür gün evime gelip sopayla döverlerse şaşmam.
Mesaj tarihi:
Kürtler yüzünden mi kutlayamamışlar? Önce polisin saldırdığının kanıtları gözünüzün önünde. Hala inkarcılık hala saptırmaya çalışmak inanılamaz birşey. Sabah 6.30'da polis saldırmaya başladığında DTP'liler ortada yoktular daha. 1 Mayıs'lara Kürt hareketi yıllardır katlıyor. Her şehirde de katıldılar hiçbirinde olay çıkmış mı? Ankara'da yine polis ÖDP'lilere saldırdı. İstanbul'da DİSK Genel Merkezi'ne saldırdı. DTP'liler iki olayda da yoktular. Sadece İstanbul'da olaylar kontrolden çıktıktan sonra direniş gösterdiler.
Mesaj tarihi:
Vodan said:
İşçiler kürtler yüzünden bayramlarını kutlayamadıkları için mağdurdur.

Ve devrimci arkadaşlar devrimcilikle teröristliği birbirinden ayırt etmeyip, aralarına karışan pislikleri temizleyemedikçe kurunun yanında yanan yaş olacaklardır.

Daha önce yazdığım istemediğim yönlere çekilmesin diye ekleme yapayım. Kesinlikle polisi savunmuyorum aksine eleştiriyorum. DİSK binası önünde işçiye karşı yapılanlar utanç verici zaten üsttekinin ilk paragrafı bu anlama geliyor.

Sosyalist arkadaşlarda gelip burada "kürtler davalarına sahip çıkıyor", "helal olsun onlara" diyorlarsa burada bir yanlışlık vardır. Devrimci düşünceye sahip insanlar ile terör örgütü militanları birbirinden ayrılmalıdır.

Hepimiz sosyalistiz ama onlar kürtçülüğü savunuyor denir mi?
Mesaj tarihi:
Evet çok güzel kürt = terrorist kürt = terrorist
kürt = terrörist !!! Örnekleme yaptım nerelere geldi konu...Helal devam...

Burada devrimcilik nidaları atan bir kaç arkadaşımız "halkların kardeşliği" adlı bir cümleyi nasıl unuturlar acaba ?

DTP'lileri örnek vermem sadece oraya şamata için gelmiş ama aslında bizim göstermemiz gereken direnişi onların göstermesini anlatmak içindi...Herhangi bir sempatizanlığım yoktur...

Belki çok klas oldu bu laflar ama halen mantıklı geliyor...
Her Türk asker,her kürt PKK'lı doğmaz...Bu vatan uzerinde dogan herkes Türk'dür.Irkları olaya sokulmaz...Hadi bakam...
Mesaj tarihi:
Türkçülüğü savunana solcu diyorsunuz da Kürtçülüğü savunan niye solcu olamıyor? (bence ikiside değildir)

Bu ülkedeki herkes Türktür deyince halkları kucaklamış olmazsınız halkları dışlamış olursunuz. Türkiye'deki herkes Türktür diyerek bazı arkadaşlar Kürtleri kucakladığını zannediyor. Bu ifade dışlamanın ifadesidir kucaklamanın değil.
Mesaj tarihi:
indepenca said:

Burada devrimcilik nidaları atan bir kaç arkadaşımız "halkların kardeşliği" adlı bir cümleyi nasıl unuturlar acaba ?

DTP'lileri örnek vermem sadece oraya şamata için gelmiş ama aslında bizim göstermemiz gereken direnişi onların göstermesini anlatmak içindi...Herhangi bir sempatizanlığım yoktur...

Her Türk asker,her kürt PKK'lı doğmaz...Bu vatan uzerinde dogan herkes Türk'dür.Irkları olaya sokulmaz...Hadi bakam...

daha ilk mesajlardan bu kadar ortalığı karıştırma potansiyeli, burnuma fake kokuları geliyor ( fake değilse büyük ihtimal apolitik genç olarak algılayacak beni)

Senin attığın mesajlar burada çoğu kişi tarfından da belirtildiği gibi anlamsızdı. Polise taş atana kahraman denmez, ama bu bizim polisi desteklediğimiz anlamına da gelmez. Ama sen ilk mesajında DTPliler polisle çatıştığı için helal olsun demiştin yanlış hatırlamıyorsam.

Sanmıyorum ki Paticik.com'da (belki bir kaç kişi hariç) 1 Mayıs'ta yaşanılan olayları sırıta sırıta izleyen yoktur. (Gerçi ben dayak yiyen turisti izlerken kendimi tutamayıp bir kahkaha attım).
Mesaj tarihi:
ombakkombak said:
Türkçülüğü savunana solcu diyorsunuz da Kürtçülüğü savunan niye solcu olamıyor? (bence ikiside değildir)

Bu ülkedeki herkes Türktür deyince halkları kucaklamış olmazsınız halkları dışlamış olursunuz. Türkiye'deki herkes Türktür diyerek bazı arkadaşlar Kürtleri kucakladığını zannediyor. Bu ifade dışlamanın ifadesidir kucaklamanın değil.

Sen mevzuyu başka bir yöne çekmeye çalışıyorsun. Bu yazdıklarını sarfedenler olduysa ben gözümden kaçırdım heralde hatırlatır mısın lütfen?
Mesaj tarihi:
Vodan said:
ombakkombak said:

Sen mevzuyu başka bir yöne çekmeye çalışıyorsun. Bu yazdıklarını sarfedenler olduysa ben gözümden kaçırdım heralde hatırlatır mısın lütfen?

Hocam ilk cümle sana altta kalanı öbür arkadaşa cevaptı ayırmaya üşendim arıza çıktı yine. Tembellik iyi değil.
Mesaj tarihi:
Türk lafı kürtleri dışlamak mıdır bilemem; ama polise taşla saldırmak yapılan insanlık ayıbını meşru kılacaktır o kadar. Solcuların arasında algılanış böyle olabilir; fakat halkın büyük bir yüzdesi -zaten buna eğilimli olduğu için- polise taş atan solcu insanı görünce "davasına bağlı insan"ı görmez, onun gözünde daha çok "terrörist" olursun. Darbe ve şahane yöntemlerinin bize getirdiği bu apolitiklik ve önyargı budur. İBu kırılmadığı sürece polise yapılan her tür direniş sadece birbirimizi poh pohlamaktan ibaret olacaktır ve kitleleri arkamıza almayı sadece önleyecektir. Bu arada tekrar ilk cümleye dönüp ortak adımızın Türk değil de başka bir isim olduğunu varsaydığımızda, buna da karşı çıkacak bir sürü insan olacağını düşünmeden edemedim...
Mesaj tarihi:
polise taş atan 4-5 gösterici gördüm.

ama gaz bombalarını fevri kullanan
öldürüye döven
olaylarla alakasız insanalra saldıran
silah ceken ( gasteye 2 tanesinin görüntüsü cıktı,ama bilinki çok vardı)

çok polis gördüm.

o yüzden ailelerinizin size veremediği iyi genlerin yokluğunu cok belli etmeyin ve susun.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
indepenca said:

daha ilk mesajlardan bu kadar ortalığı karıştırma potansiyeli, burnuma fake kokuları geliyor ( fake değilse büyük ihtimal apolitik genç olarak algılayacak beni)

Senin attığın mesajlar burada çoğu kişi tarfından da belirtildiği gibi anlamsızdı. Polise taş atana kahraman denmez, ama bu bizim polisi desteklediğimiz anlamına da gelmez. Ama sen ilk mesajında DTPliler polisle çatıştığı için helal olsun demiştin yanlış hatırlamıyorsam.

Sanmıyorum ki Paticik.com'da (belki bir kaç kişi hariç) 1 Mayıs'ta yaşanılan olayları sırıta sırıta izleyen yoktur. (Gerçi ben dayak yiyen turisti izlerken kendimi tutamayıp bir kahkaha attım).

Paticik dışında diğer forumlarda takılanlar gerzek olayına girme şimdi arkadaşım.Bu yılki 1 mayısda polise taş atmak bizim hakkımızdı.Sen gidip kendi hakkını DTP'lilere kaptırırsan burada belliki bir sorun vardır.

Şimdi olayın aslına gelelim.DTP'ye ne için helal dedik ?
Bizim taraflarımızın patır patır kaçışını izleyip DTP'lilerin orada polisi resmen ablukaya almasını izlemek insana koyuyor.Kimin bayramı amaç ne ?

Amaç neydi orada ? Taksime çıkmak değilmi ? Sen bu yılki 1 mayısa gittiysen eğer polisle çatışmayı göze alarak gittin ? Yoksa grup yorumun,selda bagcanın konser verecegi bir yer olarak sanmadın elbette ? O kitlelerin hepsi bu amaçla gitti...

Şu anda kaçmasaydı o kitleler belki taksim mc'donalds'a kadar gelmiş olacaktık.Gazetelerde boy boy dayak yiyen kaçan solcuları çekmiyecekti.

Dua edinde rte gazetelerine biraz tölerans verdide,solcuların tırsaklığı yerine polisin şiddeti dendi.İyide bu çatışma zaten.Polis şiddet kullanıcak.Bu durumda seninde kullanman lazımdı !!!
Mesaj tarihi:
indepenca said:
]Bu yılki 1 mayısda polise taş atmak bizim hakkımızdı.[/b]Sen gidip kendi hakkını DTP'lilere kaptırırsan burada belliki bir sorun vardır.

Şimdi olayın aslına gelelim.DTP'ye ne için helal dedik ?
Bizim taraflarımızın patır patır kaçışını izleyip DTP'lilerin orada polisi resmen ablukaya almasını izlemek insana koyuyor.Kimin bayramı amaç ne ?

Amaç neydi orada ? Taksime çıkmak değilmi ? Sen bu yılki 1 mayısa gittiysen eğer polisle çatışmayı göze alarak gittin ? Yoksa grup yorumun,selda bagcanın konser verecegi bir yer olarak sanmadın elbette ? O kitlelerin hepsi bu amaçla gitti...

Şu anda kaçmasaydı o kitleler belki taksim mc'donalds'a kadar gelmiş olacaktık.Gazetelerde boy boy dayak yiyen kaçan solcuları çekmiyecekti.

Dua edinde rte gazetelerine biraz tölerans verdide,solcuların tırsaklığı yerine polisin şiddeti dendi.İyide bu çatışma zaten.Polis şiddet kullanıcak.Bu durumda seninde kullanman lazımdı !!!
sen bir kere 1 mayıs ruhunun ne demek olduğunu anlamauışsın, sen bir provakatör sün, amacında zaten işçinin uğradığı haksızlıkları sorunlarını isteklerini dile getirmek değilki..

kendi azınla sölemişsin, demokratik yada değil TC anayasasının valiye verdiği yetkiye dayanarak taksimde miting yapılması yasaklanmış, sen orda bir miting istiyorsan senin amacından şüphe ederim ben, ve sende şüpheleri ortadan kaldırmışsın zaten, ben olay yaşamak istiyordum ama tam istediğim gibi olmadı face of face istedim yanımdakiler kaçtı :D

yıl kaçtı hatılarmıyorum ama ankaraya yürüyordu işçiler izmitten geçerken destek amaçlı konser falan verilecekti organizsayon tamadı işçiler izmite geldi halk evinden tanıodğım çocuklar vardı, aralarına girip sloganlar atmaya başladılar, polis coplarını çıkardı neyseki işçiler iyi organize olmuşlardı çocukları sille tokat aralarından çıkarmışlardı, akşam konserde de bunlar küstüler ya işçilere sloganlar değişmişti Kahrolsun sendika ağaları aynı senin gbi tiplerdi o çocuklarda ama provakasyon önlenmişti, bu sene de olacaklar zaten belliydi, neden insanlar çok şaşırıyor anlamak güç.. Polisimiz hafiften piskopat ve milliyetçi, sen bide kanunsuzca gösteri yaparsan sana karanfil mi vereck..

Burda polis öle yaptı burda şunu yaptı demek çok boş, 1 mayısın taksimde kutlanmaması anti demokratik bir uygulamamıdır değilmidir tarışılmalı,çatışmalar olduktan sonrası değil..
Mesaj tarihi:
polisin oraya gelenleri koruması gerek.onlara saldırması değil.
eğer haklı bir gösteri yapılmasına izin verilmiyor ve orantısız güç kullanılıyorsa karşıdakinin kendisini müdafa etme hakkı vardır.
  • Yeni Oluştur...