indepenca Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 1 mayısdaki şiddet ve polis terörünü hepimiz gözlerimizle gördük.Fakat gözüme çarpan ilk şey polis terörü olmadı benim. Saat 11.30 civarı osmanbeyde bir ara sokaktayız. Partizanlıların kitlesine 5 kişi girdik.yaklaşık 100 kişiyi bulduk.15 dakika sonra 50 kişilik çevik kuvvet aşağı sokaktan gözüktü.3 gaz bombası atıldı.Kitlenin yarısı yukarı doğru koşmaya başladı."Kaçmayın arkadaşlar" seslerine aldırış edilmedi.Kitle dağıldı. Saat 12 civarı... Nişantaşı girişinin karşısında DTP'lileri izliyoruz.300 kişilik gruplarıyla karşısında 200'e yakın polisle taşlarla çatışıyorlar gaz bombaları arasından.Kaçan belki 5-10 kişi. Helal olsun diyip tarlabaşına doğru yol alıyoruz. Saat 12.30 civarı... Tarlabaşına giden sokaklardan birinde halk kültür merkezlilerin oldugu kitleye giriyoruz.Amaç taksime arkadan çıkmaya çalışmak.Fakat yolun karşısında 200'e yakın polisinde bize doğru ilerlediğini görüyoruz.Aramızda 200 metre mesafe olmasına rağmen kitlenin yarısı kaçmaya başlıyor.Kaçmayan bizde 2 gaz bombasının arasında kalıyoruz.Mecburen kaçmak zorunda kalıyoruz.Bir kaç kişi ise halen taş atıyor. Sendikaların satışı,kitlelerin korkaklığı,biz orada taş atarken kimi 1 mayıscıların kaldırımlarda oturmaları... Bu yılki 1 mayıs polis terörünün ve sönük eylemcilerin bayramı oldu...Bunu anladım evet...
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Bayram kutlamak demek polise taş atmak demek mi ? yada polise taş atmayan işçi olmuyomu ? yada polisten kaçan ?
indepenca Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Brook said: Bayram kutlamak demek polise taş atmak demek mi ? yada polise taş atmayan işçi olmuyomu ? yada polisten kaçan ? Evet çok mantıklı... İşçilerle inatlaşan vali,çıkıcaz diyen işçiler,saldırmaya akşamdanan hazırlanan polisler... Yerde tekmelenen kadınlar,hastaneye gaz bombaları... Tam bir bayram havası...
Brook Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Hastaneye atılan gaz bombaları polise taş atıp hastaneye kaçanlar yüzünden oldu. Vali her zamanki vali, polis herzamanki polis.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 niye polise tas atiyorki resistance is futile!!!!! otursun yere pasa pasa yesin dayagini
veyr10 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 said: Vali her zamanki vali, polis herzamanki polis. Çok doğru bir tespit Dünya Kadınlar Günün de kadınları döven bir polisten ne beklenir...
Zheld Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 biz her bayram ailecek birbirimizin beline kalasla vuruyoruz dedem ayakta kalanların kalbine tekme atıyo
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 indepenca said: Saat 12 civarı... Nişantaşı girişinin karşısında DTP'lileri izliyoruz.300 kişilik gruplarıyla karşısında 200'e yakın polisle taşlarla çatışıyorlar gaz bombaları arasından.Kaçan belki 5-10 kişi. Helal olsun diyip tarlabaşına doğru yol alıyoruz. adamalr terörist çatışır tabi *yüzeysel mode on*
indepenca Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Aket-Atum said: indepenca said: Saat 12 civarı... Nişantaşı girişinin karşısında DTP'lileri izliyoruz.300 kişilik gruplarıyla karşısında 200'e yakın polisle taşlarla çatışıyorlar gaz bombaları arasından.Kaçan belki 5-10 kişi. Helal olsun diyip tarlabaşına doğru yol alıyoruz. adamalr terörist çatışır tabi *yüzeysel mode on* Ne kadar doğru veya yanlış beni ilgilendirmez onlar ne diyor ? "haklar için savaşıyoruz" kimin hakkı "kendi ırkının hakkı"...Doğrumu bilmem ama beni ilgilendiren tarafı şudur aslında... Orada asıl taksime çıkmak için hakkı olan taraf DTP'liler değil işcişer olmalıydı.Fakat DTP'lilerin genclik kollarından bile daha soluktular...Sence solukmu durucaklar hep __?
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Canım benim, balonun patlamamış o yüzden şaka yaptığımı farketmemişsin :)
indepenca Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Aket-Atum said: Canım benim, balonun patlamamış o yüzden şaka yaptığımı farketmemişsin :) Canım abimmmmmmmm...........8-)
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Bu arada toplum psikolojisinde bir yerde ne kadar çok insan varsa tepki vermek zamanı o kadar gecikir. O yüzden kitleleri suçlamamak gerek :)
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 1 mayis kürtlerin türk polisini taşlama bayramı da değildir, polisin halkı dövme bayramı da. iki taraf da mal olduğu için bunlar hep.
DoubleW Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Polisin yaptıkları, polisi taşlayanın eylemini haklı gösteriyosa vah diyim bizim insanımızın içindeki adil tarafa, adalet arayan insanımıza, burda bile herkes hep bana hep bana diyosa daha ne denir ki.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 öyle düşünen varsa yanlış düşünüyordur. Ne insanları dövmek polisi "mesleğini yapıyor" durumuna getirir ne de polise taş atmak birini "kahraman" durumuna getirir. pwnbot'un dediği gibi 2 taraftada mallar oldukça bu işler zor.
Leopar Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 gozunu sevdigimin solculari. yillardir tas atarsiniz ama ne zaman tas atsaniz hadiseler daha kotuye gidiyor nedense. bogazda amerikan gemilerini tasladiniz, amerika turkiyenin gayriresmi abisi oldu. 80 oncesi universite kantinlerine belinizde altipatlarla gidip "hadi eyleme gidiyosunuz yuruyun" diye yari gaz vererek, yari tehdit ederek topladiginiz kalabalikla polise tas attiniz, 80 darbesi oldu. 1 mayisi kutlayacaz diye akepeyle inatlastiniz tas attiniz; polis kadin turist sokakta kimi bulduysa dovdu, disk binasi hastane acili nereyi bulduysa gazladi. aferin abi, super gidiyosunuz. biraz daha tas atin direk fasizme geceriz artik hayirlisiyla. *Your skill in rock throwing has increased. It is now %100.0!*
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 fasizme gecmekle alakasi yok ki, zaten gayet totaliter bir tavir sergiliyor akp hukumeti. sizi kapatacaklar ne yapacaksiniz? yasayi degistiricez babayi alacaklar.
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Dövecek polis tabiki. yasa dışı eylem yapıosun. Oraya dövmek için gelmeseler ellerinde joplu, üzerinde kalkanlı, belinde silahlı 1.80 e 50cm adamlar ordusu yerine her sokağa bi psikolojik danışman koyarlar, konuşarak hallederler. sokağa gırdık polis gördük taşlmalaya başladık, arkamızı döndük baktık yerde oturuo bırılerı taş atmıo gibi salak salak cümeller kurup ardındanda şerefsizler bize gaz bombası attı deyince sadece komik gözüküosun. polisin kadın dövmesi doğru değil ama orada o psikolojideki bi sürü adam her yerden taşlar yağarken saldırıya uğrarken vurduğu kişinin kadın olduğunu fark edebileceğini bile sanmıyorum. etse de o sinirle daha fazla şey bile yapabilir. taş attığınız polislerde sizle karşıt fikirde olup sizi dövmeye gelmiş adamlar değil. tepedeki adamların git şunu yap git bunu yap git şunu döv giy şurayı bas dediği ve bunlarında bunun karşılığında para aldığı bir topluluk. Orada ahmet polisi mehmet polisi döverek taş, molotof fırlatarak hakkını talep edeceksen, etme. çalışmada mumkunse bu ülkenin insanı olmayı geç bu dünyanın insanı değilsin sen derım ben
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Buna kitlelerin bilinçsizliği denir. DTP'liler kitlelerini daha iyi bilinçlendirmişler. Bilinç ve davaya inanç meselesi.
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 teroru desteklemek bilincli olmak mi? milli guvenlik dersine gec kalma sebebinin pkk ile catismadan anca gelmesi oldugunu soyleyen askere ayaklanan soysuzlar gibi, sari kirmizi yesil renklerini, bir katilin resimlerini sallayan bilincli toplulugu temizlemek lazim memleketten. bazi seylerin ozgurce yapilamamasi bu dtp denen terorist olusum ve bu tabanin uzantilarindandir.
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Devrimci terminolojide bilinçlenmek davayı özümsemek ve karalılık demektir. Davaları doğru veya yanlış olabilir. Ama bizden daha sadık ve kararlı oldukları belli.
pwnbot Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 herhangi bir ideolojileri yok ki? turkler sizi sevmiyorlar, size pastadan pay vermiyolar diyolar bunlar da "hödödödödö" diye insanlik disi naralarla ortaligi karistiriyorlar. devrimci terminolojini de yerler.
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2008 http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=523687&Date=03.05.2008 yazık.
Öne çıkan mesajlar