kingpin Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Bir arkadaşımın problemini aynen aktarıyorum belki yardım edeniniz çıkar :) AMD Athlon 3200 + işlemcim war... sorunum işlemcimi tam kapasite kullanamam yani 200 mhz olarak CPU Frequency i atayamıyorum, 166 mhz olarak atayabiliyorum maksimum , oda işlemciyi az kapasitede çalıstırıyor haliyle .200 mhz de atadıgım zaman işlemciyi windows vs. sorunsuz calısıyor fakat bilgisayar oyunlarına giremiyorum. oyunları acmaya calıstıgım zaman hata veriyor bütün oyunlar. işlemciyi 166 mhz ye aldıgımda oyunları sorunsuz açıp oynuorum ama düşük performanslı işlemcide. bu sorun neden kaynaklanıyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. sorun ekran kartında olabilirmi ? ati radeon x800 pro ekran kartım var. başka sistemlerde denedim kartı sorunsuz çalıstı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 ramleri du$uk frekansa alacak 3:4 yapacak 1-1 de cali$tirmakta zorlaniyor olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 ramler ddr400 değildir 200mhz kaldırmıyordur. ramleri Esh'in dediği gibi 166 da ya da 133 de çalıştırsın işlemci fsbyi de 200 e alsın büyük ihtimal sorunu düzelecektir.düzelir. ekran kartıyla alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 amd lerde coolnquiet diye bi olay var, işlemci yük altında değilken sıcaklığı artmasın diye çekirdek frekansını düşürüyor. dolayısıyla masaüstünden baktığında frekans az gözüküyor olabilir. cpuid in canlı frekans hızı gösteren dalgametresi ile bilgisayarı zorlayan bi şeyi, mesela superpi testinin 2M ini aynı anda açıp bir deneyebilir mi acep? edit akbayram: bios tan atayamıyor sanırım. ben windowsta öyle görünüyor diye şey ettim. büyük ihtimalle sorun üsttekilerin de dediği gibi RAM lerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 cool n quiet açmadan kendisi açılmıyo ya, açması da gıcık bi iş hatta. kendisi açsa farkında olur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Esh said: ramleri du$uk frekansa alacak 3:4 yapacak 1-1 de cali$tirmakta zorlaniyor olabilir.. ramleri düşük frekansa nasıl alabiliriz biostan ? inceledim ram voltajlarını 2.6 2.7 2.8 voltaj seçenekleri var. agp voltajı var o da 1.5 1.6 1.7 diye gidiyor. edit: ram voltajlarını biostan 2.6 yaptık, agp voltajını 1.5 yaptık. daha önceden oyunlar hata veriyordu açılmıyordu, şimdi hata vermiyor ama halen açılmıyor bu ram timinglerini 1.1 den 3.4 e nerden nasıl ayarlarız ram timinglerinin sslerini koyuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 asdf naaptiniz siz =D ne taymingi.. bak cpu zte bir bolum var "dram:fsb" o 1:1 olmayacak.. biosatn dram in 3:4 5:6 2:3 1:1 gibi secenekleri vardir ya da, 133 166 200 gibi secenekleri wardir. fsb nin haricinde ram frekansi bu. timingleri auto yapin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 gerci ram de kingston mi$. 200 spd gosteriyor. ona gore sorun ya ram bozuk, ya da virus porblemi war. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 senin dediğin şeyleri biosta göremedik biraz özürlüyüz dsfds. ss lerden yardımcı olabilir misiniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 adamları bilmeden overclockcu yapacaz.timing falan ayarlamalar falan ueha. kingpin orda memory frekansı var. 1:1 3:4 olayı yoksa orda işte ram frekansını cpu kaçsa onun 4 de 3 üne getir. mesela önce de dedim. fsb 200 se ramleri 166 ya ayarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Yine de bulamazsanız diye: :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar