Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CPU Frequency Sorunu

kingpin

Öne çıkan mesajlar

Bir arkadaşımın problemini aynen aktarıyorum belki yardım edeniniz çıkar :)

AMD Athlon 3200 + işlemcim war... sorunum işlemcimi tam kapasite kullanamam yani 200 mhz olarak CPU Frequency i atayamıyorum, 166 mhz olarak atayabiliyorum maksimum , oda işlemciyi az kapasitede çalıstırıyor haliyle .200 mhz de atadıgım zaman işlemciyi windows vs. sorunsuz calısıyor fakat bilgisayar oyunlarına giremiyorum. oyunları acmaya calıstıgım zaman hata veriyor bütün oyunlar. işlemciyi 166 mhz ye aldıgımda oyunları sorunsuz açıp oynuorum ama düşük performanslı işlemcide. bu sorun neden kaynaklanıyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. sorun ekran kartında olabilirmi ? ati radeon x800 pro ekran kartım var. başka sistemlerde denedim kartı sorunsuz çalıstı.
Sosyal ağlarda paylaş

amd lerde coolnquiet diye bi olay var, işlemci yük altında değilken sıcaklığı artmasın diye çekirdek frekansını düşürüyor. dolayısıyla masaüstünden baktığında frekans az gözüküyor olabilir. cpuid in canlı frekans hızı gösteren dalgametresi ile bilgisayarı zorlayan bi şeyi, mesela superpi testinin 2M ini aynı anda açıp bir deneyebilir mi acep?

edit akbayram: bios tan atayamıyor sanırım. ben windowsta öyle görünüyor diye şey ettim. büyük ihtimalle sorun üsttekilerin de dediği gibi RAM lerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
ramleri du$uk frekansa alacak 3:4 yapacak 1-1 de cali$tirmakta zorlaniyor olabilir..

ramleri düşük frekansa nasıl alabiliriz biostan ? inceledim ram voltajlarını 2.6 2.7 2.8 voltaj seçenekleri var. agp voltajı var o da 1.5 1.6 1.7 diye gidiyor.

edit:
ram voltajlarını biostan 2.6 yaptık, agp voltajını 1.5 yaptık. daha önceden oyunlar hata veriyordu açılmıyordu, şimdi hata vermiyor ama halen açılmıyor bu ram timinglerini 1.1 den 3.4 e nerden nasıl ayarlarız

ram timinglerinin sslerini koyuyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...