Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 simdi benim evdeki PC yaklasik 20kg ve plazmada salonda odadan salona film izlemek icin PC yi tasimak bir iskence film izledikten sonra uykulu uykulu geri tasimak baska bir iskence diyorum soyle bir PC topliyim salona barebone dusundum hatta ama turkiyede degil stok fiyat ogrenebilicegim eyr bile bulamadim ve bir alternatif daha buldum HP Pavillion HDMI cikisli bir laptop mu alsam paraya kiyip? (laptopum yok laptopa ihtiyacimda yok su asamada) simdi bide normal bir PC topliyabilirimki en ucuza bu gelir heralde ancak salonda cirkin bir kasa prtada dursunda pek istemiyorum evet akil ve tavsiyelerinizi bekliyorum fiyat cok abartmiycak skeilde nasil cozulur bu durum? veya baska alternatifler varmi PC/Laptop haricinde misal bi iksboks360 alsam codeclerle bogusmadan ayni amaca hizmet edermi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Ucuz: Asus EEE Pahalı: Mac Mini Kendin ufak bir kasa alıp toplasan çok uyguna gelir aslında. Ama sessiz olması için biraz para dökmen lazım. Bu ikisi de çok sessiz. Salon için uygun, küçük ve şık. Kendin toplamaya karar verirsen detaylarda yardımcı olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 unutmamak lazım, önemli olan bilgisayar olması değil, işlemcisi de güçlü olmalı. misal, http://www.apple.com/quicktime/guide/hd/recommendations.html ayrıca, ben de kendin toplamanı hatta hep beraber böyle bir işe girişmeyi "paticik kendi mediabox'ını yapıyor" ayağına yatmayı tavsiye ederim. şöyle 1 haftada güzel ve ekonomik bir plan çıkarırız gibime geliyor. en azından 1500 ytl'den ucuz olur =) (bkz. mac mini) aklıma geldikçe mesajı editliyorum, aynı zamanda wireless bir sörfing ve depolama platformu olabilecek gibin şey ederiz, güzelinden wireless klavye ve mouse buluruz, çok janjanlı durur, kimse bizi tutamaz. (sanki bunlar diğerlerinde yok) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Doğru o işlemci davasını unuttum. Mac mininin işlemcisi yüksek çözünürlükteki HD'ler için yetersiz kalır. Üzücü aslında. Çünkü onun kadar şık, küçük ve sessizini görmedim daha. =) Ben markaya modele girmeden temellerini yazayım. microATX (mATX) bir anakart Ufak, hafif, şık bir kasa (mümkünse alüminyum ve kapaklı) Çift çekirdekli 3GHz civarında bir işlemci Küçük ve sessiz bir işlemci fanı Düşük güçte, sessiz bir güç kaynağı (hatta pasif?) HD davasına uygun, düşük model pasif soğutmalı bir ekran kartı 1-2GB ram Kaliteli sessiz bir dvd okuyucu/yazıcı Yine kaliteli sessiz bir sabit disk Yeni anakartlarda entegre wireless lan oluyor. İşine yarayabilir. Diğer bilgisayardan paylaştırırsın. External hdd taşıma yada dvd yazma derdinden kurtulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 macmini ye o parayi vericegime laptop u alirim :p asus eee de hdmi veya dvi cikisi varmi bilmiyorum olsada HD izletmeye yetmez heralde da kendin topla olayi en mantiklisi gibi duruyor o yuzden kucuk cok yer kaplamiyan estetik bir kasa ile baslamak lazim bu ise ama o ufak kare kasalardan bulamadim asus un su modellerini buldum 66-80 civari geziyor fiyatlar 140 x 360 x 410 mm boyutlari fena degil gibi geldi ayni zmaand asus un P5BMX WIFI modeli 110ytl ve tam aranan ana kart gibi fiyat ve ozellikleri ile de islemci ve ram konusunda emin degilim ekran karti desek Sapphire HD2400XT pasif sogutmali DVI cikisi mevcut 105ytl oda ha bide uzaktan kumanda meselesi nasil olucak bilen varmi burda? misal hp nin bahsettigim laptop unda uzaktan kumanda mevcuttu klasik klavye&mouse olmaz koskoca klavye salonun ortasinda yani media mouse filan olabilri heralde logitech in cok janjanli kumanda formatinda media pc klavyesi var kapakli filan el kadar bisey ama oda 110euro cok geldi bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 En uygunu Amd 780g çipsetli bir micro atx anakart ,micro atx kasa ve çift çekirdekli bir AM2 işlemci olur ,780G çipsetli micro atx anakart yoksa ya düz micro atx bir anakart alıp üstüne ati 3650 pasif soğutmalı bir ekran kartı eklersin işin görülür. İlla intel isterim diyorsanda micro atx bir anakart /core2duo işlemci /ati 3650-3670 ekran kartı işini görür kasa olarak kasa1 kasa2 olabilir zaren enzor kısım kasa ,hem iyi bir şeyi bulması zor olanda deve yükü para istiyor ucuz olanlarsa salona gitmez genelde. Bu iki aopen kasadada power supply arkada çıkıntı yapıyor haberin olsun web resimleri burada http://www.sudhian.com/index.php?/forums/viewthread/99990/#870213 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 uzaktan kumanda için http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9877 http://www.nextag.com/usb-remote-control/search-html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Bu tarz uygulamalar icin $ik ve kullanisli oldugunu dusundugum shuttle pc ler vardi. Turkiyede guncel modellere ulasmak zor olabilir gerci ama, bi ara kampanyalarla baya bi cekici hale gelmislerdi fiyat bakimindan, uygun fiyata bulunabilirse koskocaman atx kasalardan fln daha guzel bi alternatif olabilecegini dusunuyorum. G5 3300M veya G5 3300H gibi modellerin fiyatlari ne olur acaba turkiye sartlarinda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Eğer fiyat 1500 lira civarına çıktıysa HDMI çıkışlı Acer 5920G serisi var, özellikleri yeter de artar bile, oyun falan da oynarsın. Geçen hafta pazar Vatan da T8300 işlemciyle beraber 1400 küsür liraya satıldı kdv dahil. Evet, sonuçta laptop, senin tercihin. 1500 deyince aklıma geldi birden. Ayrıca PS3 de iyi bir tercih olabilir, ama codec cart curt uğraşmak istemiyorum diyorsun, Linux falan yüklemen gerekecek Divx vs. için. Aslında her şekilde codeclerle uğraşacaksın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 O Acer'lar az gürültü yapmıyormuş ama duyduğum kadarıyla. Salonda rahatsız edebilir. Denemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Bu arada aklima sonradan geldi, eger salonda tv sehpasi veya bilgisayari hernereye koymayi dusunuyorsan orasi musaitse, micro atx kasalara bi alternatif olarak rack mount(yatik kasa tam anlamiyla) kasalarada bakilabilir. Bu sekilde bilgisayari icine saklayabilecegin bi dolap veya cekmece varsa onun salonda olusturacagi kirli goruntuyu ortadan kaldirmis oluruz. 2.4ghz lik ortahalli bir kablosuz mouse veya daha guzel fakat pahali bir alternatif olarak evrensel kumandalar(yine 2.4ghz) yardimiyla da bilgisayari gorme zorunlulugunu kaldirarak kontrol problemini cozeriz. Bunun disinda arkadaslar zaten konfigrasyonu uc asagi bes yukari olusturmuslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Dell'in el kadar kasalari var, ama ne onlar bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Mirage said: O Acer'lar az gürültü yapmıyormuş ama duyduğum kadarıyla. Salonda rahatsız edebilir. Denemek lazım. Oyunda falan ciddi gürültü yapıyor evet, onu atlamışım önerirken. Ama yurtta laptoptan film izlerken pek ses duymuyorum (HD film de dahil buna) Laptop hoparlörü ile duyulmadığına göre ev sineması ile bi problem olmaz diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 dediğin kasalardan var olmaya varda firebalda tuzundan yenmiyor http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=HTPCPSUSUZ http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=HTPCPSULU fiyatlara bakarsan nedemek istediğimi anlarsın ,ayrıca micro atx kasalarda Tv sehpasının altına tıkılamaz diye bir şey yok Not :bu arada gigabyte'ın GA-MA78GM-S2H i türkiyeye gelmiş vga/dvi/hdmi çıkış var anakart üzerinde seni ekran kartı masrafından kurtarır burdada hd video testleri var http://techreport.com/articles.x/14261/9 KHaRoN said: Bu arada aklima sonradan geldi, eger salonda tv sehpasi veya bilgisayari hernereye koymayi dusunuyorsan orasi musaitse, micro atx kasalara bi alternatif olarak rack mount(yatik kasa tam anlamiyla) kasalarada bakilabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 hayırlı olsun şimdiden. bitince foto da isteriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=GESI-042 bunu alıyorsun.40 ytl ye 400watt çok kral olmayan ama her türlü iş gören bi psu alıyorsun. sonra gidip micro atx bi anakart alıyorsun. 2. el amd destekli 939p. 50 ytl ye bulursun. sonra x2 4200 939p işlemci alıyorsun.120 ytl falan piyasası 2. el. 1gb ram tak 50 ytl ye. 50-60 ytl ye de 80gb harddisk al.25 ytl ye dvdw ler satıyolar.hepsi kral. ne kaldı? ekran kartı. HD GDDR4 2600XT bi ekran kartı da taktın mıyydııı 140 ytl ye görmüştüm satan ne kadar etti ? 650 YTL de çok yaaa. Blu-ray oynatıcı alırım ben olsam... içerdeki pc ye de blu-ray yazıcı kasarsın olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Fistan ne yaptın :S AM2 4200+ sıfırı 110 YTl kd v dahil, birde önerdiğin kasa zaten stokta yok :P .Playstation 3 almak daha mantıklı diyorsan olabilir konsol kullanmadığım /ilgilenmediğim için fiyatlarından haberim yok. Benim diğer forumlardanda bildiğim fistansan donanım bilginden eminim de PS3 daha mantıklı demek için soket 939 tavsiye etmene gerek yoktu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 jagd said: dediğin kasalardan var olmaya varda firebalda tuzundan yenmiyor. fiyatlara bakarsan nedemek istediğimi anlarsın ,ayrıca micro atx kasalarda Tv sehpasının altına tıkılamaz diye bir şey yok Acikcasi turkiyedeki stoklarin rack mount yonunden bu kadar zayif olabilecegini hic dusunmemistim, problem; bu tip kasalarin htpc lere yonelik kullanimda yaygin olarak kullanildigi icin ithalatcilarin tasarim ve kalite bazinda sadece bazi premium imalatcilarin(silverstone, lian-li) urunlerini getirmis olmalari. Aklimdakini ornek vericek olursam, 300-350w cikisi olan psu lu bir model olarak coolermaster cm media 250 tarzinda birseydi, turkiye fiyatiyla max 150-200 liraya bulunur diye dusunmustum. Bunun disinda madem cube tasarimlara yonelindi, inventus da aerocool m40 htpc psu suz olarak 108ytl. Benzer sekilde o fiyat araliginda boyutu biraz saibeli de olsa(gozume buyuk geldi) THERMALTAKE VF6000BW* de var. Ayrica ps3 onerisine daha ucuz bir alternatif olarak 200-250ytl civari bulunabilen usb girisli dvd/divx player lardan da bakilabilir, codeclerini siklikla guncelleyen bi firmanin urunu alindiginda divx yonunden uzunca bir sure problem cikartmaz. 4gb lik bir usb thumbdrive ile evdeki diger pc den filmleri salona tasiyip izlenir. Tabii thumbdrive in okuma hizi onem kazanacagindan belki daha hizli ve kapasiteli bir alternatif olarak 500gb civari bi external hd ile toplamda 450 liraya dvd/divx player sistemi kurulmus olur. Gerci bu alternatif ile birlikte bd-rom destegi olmayacagi asikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 simdiii duz divX film izlemiycem bu zimbirtida daha cok anime izlemek icin aliyorum yani bana .mkv .ogg filan da oynatabilmesi lazim yani bir bilgisayar kadar esnek olabilmeli ps3 ve iksboks 360 iyi guzelde ps3 e linux yuklemek lazim kesin bide hazir fiyatlari inicekken ps3 akilli bir yatirim gelmedi yukarda birlestirdigimi media pc 800 civarina geliyor ortalama laptop 1.500 olduguna gore 700 filan cebe kaliyor mantikli yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 jagd said: Fistan ne yaptın :S AM2 4200+ sıfırı 110 YTl kd v dahil, birde önerdiğin kasa zaten stokta yok :P .Playstation 3 almak daha mantıklı diyorsan olabilir konsol kullanmadığım /ilgilenmediğim için fiyatlarından haberim yok. Benim diğer forumlardanda bildiğim fistansan donanım bilginden eminim de PS3 daha mantıklı demek için soket 939 tavsiye etmene gerek yoktu :P AM2 anakart bulmak zor şimdi 2. el :P bide azcık pahalı.performans pek değişmez bence 939 kral :D x2 yerine 3200+ alabilir 50 ytl ye bulunur ehhe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 cok cıkıntı bı cevap yazıcam kızmasın kımse .(keza basım agrıyo cok okuyamadım yazılmıstır belkıde) 5 kat ustumde abım oturuyordu .o 5 kata kablo cekıp bendekı fılmlerı abımın makınesıne ag dan cekıodum 1 2 : pc odada tv salonda olunca sole bı bısı yaptım . Gıttım yazıcıoglunun 3 unuc katına sırf kablo ve aparat satan dukkana bana 5 6 metrelık pc den tv ye goruntuyu aktarıcam kablo ver dedım .Baktım verdı (kı sıparısle her ıstedıgını halledıyorlar sanırım ) gıttım eve oda ıle salon arasındakı 8 lık tuglayı matkapla deldım kabloyu gecırdım tv ye bagladım oldu bıttı ısın kotu olası olanakları : Cıft cd lı fılmlerde odaya gecmek gerekıyor. Oldukı cayı ustune doktun ustune gene odaya gecmek gerekıyordu .Yanı sonuc oda uzak kalıyordu :D sudan ucuz secenek buna denır ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 her durdurmak veya anlamadigin yeri geri almak istediginde odaya kosturmak harbi cok mantikli :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 klavye ve mouseun kablolarıda 5 metre yapsan aslında =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar