dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Dove'un gerçek güzellik reklamını hatırlıyorsunuzdur. Bu da devamı, Dove'un onslaught videosu http://www.youtube.com/watch?v=JaH4y6ZjSfE diyor ki video, kızınızın geleceğini düşünün. bunlar gibi saçmalıklarla beynini doldurmasın, gaza gelmesin. iyi güzel. pekii... bu arkadaşlar, yani dove kendini durumunu bi değerlendirmiş mi? yok ama onu değerlendirmişler. bu da greenpeace'in süper çalışması. Greenpeace Onslaught(er) http://www.youtube.com/watch?v=odI7pQFyjso hızlıca kendimden çalıyorum, copy/paste elbette insanlarda gerçek güzellik önemli ve dove hoş bir kampanya sunmuş ve fakat "gerçek" dünyada da güzellik önemli ve bunu sorumsuzca sömürürken diğer taraftan ahlak dersi vermeye çalışmak hafif ehem salakça ya da hm.. eğreti diyelim biz iyisimi, eğreti duruyor. evet.. ele verir talkımı kendi yutar salkımı atasözü de bu duruma uygun olabilir. neyse ki sadece kısa bir film ile kalmamış greenpeace'in hareketi, devamında bir kampanyayı da sürüklemiş.hemen aşağıdaki linkten kampanyanın detaylarını öğrenebilirsiniz; http://www.greenpeace.org/international/campaigns/forests/asia-pacific/dove-palmoil-action/unilever-campaign-info ve buradan da unilever'e yollanılan açık mektuba dahil olabilir, tepkinizi bir nebze de olsa gösterebilirsiniz. http://www.greenpeace.org/international/campaigns/forests/asia-pacific/dove-palmoil-action ayrıca kampanya "aman dove'u boykot edelim!" gibi çocukça bir amaç içermemektedir, sadece yeniden ağaçlandırma gibi basit eylemleri bile gerçekleştirmeyen unilever'in dikkatini bu yöne çekmektir. (burada politically correct olayının hafifçe suyunu çıkarmam gerekiyor sanırım. elbette ormanları yok eden, kesen eli baltalı unilever çalışanları değildir. ancak unilever palm oil en büyük şirkettir.) dur formata biraz daha uyan bişiler karalayalım hemen; önümüzdeki günlerde yağmur ormanlarını kormak adına harekete geçeceğini düşündüğüm, her alanda gerçek güzelliği korumayı amaçlamasını umduğum marka.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 muhteşem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 çok iyi bu kampanya. maillere girişmek lazım, daha çok insanın duyması lazım. ayrıca yani, dove kendisini şu açıdan bir değerlendirse, bok attığı güzellik endüstrisi için zehirli kimyasallar üretip doğalız biz diye kampanyalara başlamayı komik buluyorum ben. tamam tabi ki daha fazlası koyulan tepki; ama yani ahah bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. gogo greenpeace. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 o ha. çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 ama greenpeace hakkında bir kaç lafım var. en azından greenpeace türkiye hakkında üniversite öğrencisi olmayan gönüllüleri hiç bi şekilde bünyelerine almıyolar. yok efendim sanal gönüllü olabilir maillerimize tıklayabilirsiniz falan diyolar. ya tamam üni öğrencisi olmak en azından barzolara karşı bi eliminasyon yöntemi olabilir ya da kültür seviyesini bi nebze (ki bu bile yanlış bence. kendilerince doğru olabilir) garantiliyo olabilir. ama böyle bişey yerine küçük bi mülakat ile üye alımına gitseler? //içimde kalmış sanırım o yolda çevirip doğa için para isteyen kibar yüzeysel bağyanlar =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Daha nasıl Dove'a geçirebilir, boykot çağrısı yapabilir? Dove odaklı bir reklam yapmışlar. Ben o reklamı izlediğimde "vay adi Dove" diye düşündüm(tabii forum kurallarına uymayan Türk tepkileri de içeriyordu :P) Hak ediyor mu? Çoğu büyük şirket gibi ediyor, hatta bünyesinde barındırdığı şirketlerin bilmediğim ancak varlığına önyargılı nedeniyle emin olduğum tonla doğa katliamı yapmışlardır. Ama burada geçirmişler mi? Bildiğin geçirmişler. (mesajımın ana fikri bu satır :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 über. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 YES, AND FUCK ALL AREA MASTERS! THEY ARE SON OF A BICH! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 her zamanki gibi mükemmel.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Hakikaten güzel yapmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ohyeah Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 gerçekten iyiymiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Bununla bile dalga geçebilen varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Çok güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 yav ben de dün bu videoyu izlemiştim. bir an iki kardeş durumu hissettim. çok güzel video evet. ama en çok hastası olduğum sanırım şu discovery videosudur. "son ağaçtan yapıldı" diye bir masayı açık arttırmada satıyorlardı. discovery değil de wwo felan da olabilir yanlış hatırlıyor olabilirim. neyse öyle şahane bişiydi işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horten Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Üüff süper kontra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Greenpeace yardırmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Çok iyi yapılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 hahah owned. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Fırsatı bulmuşken bende Greenpeace ile ilgili içimi dökeyim. Ben üyeyim düzenli olarak aidat ödüyorum ama birazdan yazacaklarım yüzünden çıkmayı düşünüyorum. Bu sağda solda yolunuzu kesip sizi üye yapmaya çalışan arkadaşlar alınan paradan komisyon alıyorlar. Bu yüzdende bir yerlerini yırtıyorlar. Mesela adam geliyor sizi üye yapmaya çalışıyor. Üye olduğunuzu söyleyince başlıyor sizi şıkıştırmaya. "Bülten geliyor mu? Geçen ay gönderdiğimiz anahtarlık geldi mi?" Bu soruya bi evet derseniz başlıyor verip veriştirmeye. "Bizde anahtarlık yolluyacak para mı var? Madem üye olmak istemiyorsunuz neden yalan söylüyorsunuz?" vs. Rezil edip üye yapmaya çalışıyorlar. İkinci bir olay. Geçenlerde Greenpeaceden telefon geldi. İletişim bilgileriniz değişti mi teyit edelim diye. Adresi falan kontrol ettik, tamam doğru. Sonra kadın işte üyelik aidatınızı artılalım falan bi şeyler dedi. Benim sinirim bozuldu yok gerek yok falan yaptım. Madem para istemek için arıyor baştan adam gibi söyle pazarlamacı ağzı yapma. Sonuç olarak onlarla muatap olurken kendimi bir sivil toplum örgütü üyesi ile değil bir pazarlamacı, satış elemanı vs. ile muatap oluyor gibi hissediyorum. Bu durumda beni greenpeaceden soğutuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 girinpis ayarı vermiş net.süper vidyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 @Cooldragon..Greenpeace'in paragözlüğü konusunda sana kesinlikle katılıyorum. Ben eski yüzyüzeciyim tek farkım gönüllü olarak çalışmamdı.. Gp'in bu tutumunu da anlayışla karşılamak gerekiyo bence adamlar başka hiçbi yerden para almıyolar ki ellerinden geldiğince değişiklik yaratmaya çalışıyolar ama destekçileri de çok az. Sokakta çalışanlara gelince de bi insan ne kadar doğa aşığı olursa olsun bu amaç uğruna para almadan 4-5 saat hele kış soğuğunda sokakta adam peşinde koşmaz yani onlara da empati lütfen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 oha yardırmışlar ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2008 of nerde yasiyosunuz siz? dunyanin kaynaklari bitene kadar oyle ya da boyle somurulecek. of ne koymuslar be demenin hic bir mantigi yok. cok da salak bir duygu somurusu calismasi olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar