Phy Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Bone: Microsoft tekel yapmaya calisti evet ama olmadi izin vermediler. Hatirladigim kadarini yazayim arastirmaya useniyorum. Sadece kendi yazilim programlarini calistiran bir sistem yurutmeye calisti bunlada haksiz rekabet yapti. Yani isin icinde olan diger yazilim sirketlerini islerinden etmeye calismisti. Buda haksiz rekabet demek. Olan sirketleri safdisi etmeye calistigi icin dava acildi. Orda yaptigi yasa disiydi dava acildi ve microsoft kaybetti. Hee ama microsoft baska yontemleri kullanabilirdi diger firmalari batirmak icin. Mesela price fixing. Coke ve pepsi yeni yetme firmalari batirmak icin yapiyo mesela. Buda yasadisi ama yasal Microsoft diger firmalari satin alabilirdi ve tekeli elinde tutardi buda yasal mesela. Amerikada tekelcilik var AMTRACK arastir bak nedenini anla ben alatamicam simdi
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 ABD'nin tek yolcu treni işletmesi amtrak. Devlet destekli.
sir Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 @nedanko:akp bal gibi de demokratik yöntemle başa geldi, halkla ilişkisini sıkı kurdu, doğru politika izledi ve insanların güvenini kazanmayı başardı. bürokrasi-asker destekli chp zaten hiçbi zaman iktidar olamayacaktı, mhp desen onun da tabanı belli, ideolojisi belli. ikisi de çok dar bir çerçeveden yaklaşıyorlar politikaya. akp ise biçok ideolojiyi ve yaklaşımı bünyesinde toplayabildi artı işin ekonomik yanını da önceki hükumetin miras bıraktığı imf sayesinde birazcık toparlayabildi. en batıdan en doğuya, en kuzeyden en güneye kadar halkın her kesimine inebildi akp, bunu yadsımak mümkün değil. antalyada da kömür dağıtarak mı aldı yani seçimi? yöntemde sorun yok, ama seçim kanununda tabii ki sorunlar var. parti başkanı diktasının önünü kırmak, barajı aşağı çekmek, her vatandaşın oy kullanmasını sağlamak için partiler kanunu ve seçim kanunu mutlak değişmeli. bunu da yeni anayasa çerçevesinde yapmalı. ama ülkenin bir kesimi var ki akp'yi ve seçmenini muhattap olarak dahi kabul etmiyo. bu bağlamda "uzlaşma" talep edenler önce kendilerini akp'nin seçmeniyle bir görmeliler, "dağdaki çoban", "göbeğini kaşıyan adam", "cahil cühela" yaklaşımıyla bi yere varılmaz, aylardır da bunu anlatmaya çalışıyorum zaten, başka bişi diil. @bone çin'deki üretimi bu kadar seviyosan biz de işçilerimizi sömürelim, çocuk işçi çalıştıralım ses çıkarmazsın heralde =)
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 nedanko said: eh yani biz bilmiyorduk bunlari tabii, nerede neyi tartisiyorum bende.. saddam secilirken nasil anti-demokratik bir ortamda secildiyse, RTE'de anti-demokratik bir ortamda secildi demeye getiriyorum. Basin-Yayin iliskileri, dagitilan erzaklar gibi onlarca sebep secimi anti-demokratiklestirmistir.. Her cumlemize aciklama mi yapalim yani, bu toplumun okumus kulturlu adamlarisiniz diye kabul ediyorum sizleri, e boyle cikis yapilmaz ki.. Yapma bunu işte cidden yapma , sen ben burdaki insanlar Allah aşkına uzaydanmı geldik , AKP yokken geçmişte hiçmi seçim yaşamadık parti görmedik , populist hareketler görmedik ? Siyasi partilerin oy toplamak için yaptıkları bu hareketler her parti tarafından yapılır , siyasetin kaçınılmaz eylemlerinden biridir. Senin görüşünle şu zamana kadar seçimde başarı kazanan tüm partiler anti-demokratik gelmiştir. Tümden seçim kanunlarının ve sistemin değişmesi lazım ozaman. Genel olan birşeyi sadece bir kesimin üzerine atıp aaa bak bunu yaparak geldi anti-demokratik demek çok alakasız bir eleştiri.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Rahan said: Horizon said: Cahillik kavramınıda tartışmak lazım , kim kime göre cahil ? Devletin üstünden biri bana cahil diyor , iyide kendisinin cahil olmadığı ne malum ? Bana göre onu diyen kişi başlı başına cahil. bana göre cahil. bu halk dibine kadar kara cahildir diyorum. halkı da beğenmiyorum da. ama dikkat edersen, bir insanın cahil addedilmesi onun verdiği "oyun değersiz olmasını gerektirir" gibi bir fikir de dile getirmiyorum. herkesin oyu eşit olarak değerlendirilecek. said: Ona buna şuna sen şöylesin böylesin diyerek anayasal haklarını kullanmaları sonucunda verdikleri kararlara karşı çıkıp onlar cahildi bilmemneydi çobandı demeye hakkı yok kimsenin. o insanların anayasal haklarını almaya yönelik bir eyleme girişmediğim sürece o insanlara çoban cahil demeye hakkım var. bu benim ifade özgürlüğüm. said: Ozaman orman kanunlarını koyalım kim kimin cahil olup olmadığını gücüyle üstün gelerek karar versin. işte faşizm derken bundan bahsediyorum. tek sorun bu, cahil olunması değil. "orman kanunlarını koyalım o zaman" demeyeceksin hiç bir zaman. hukuk a bağlı kalacaksın her zaman. yani istediğin kadar cahil ol, istediğin kadar güçlü ol benim yaşama özgürlüğümü, ifade özgürlüğümü, inanç, ve inançsızlık özgürlüğümü elimden alamayacağını kavraması gerekiyor bu halkın olay o. ama işte orman kanununa dönelim de yakalım da mangal yapalım falan işte bu güdüler engel oluyor. yoksa cahil olması problem değil. İfade özgürlüğüne bir sözüm yok benim. Demek istediğim bu şekilde halkın oylarını küçümseyip seçimin meşruiyetini tartışmaya açılmasından bahsediyorum. Her konuda o cahil denilen küçük görülen insanlar devlete vergi versin , askerliğini vatani görevini yapsın , sonra yasal hakkıyla seçimde oy kullandıktan sonra , bu partiyi bunlar seçti cahil bunlar deyip küçümsensin. Çok kötü bir davranış kendi halkına hemde. En altta dediğim orman kanunları da , öyle olsun demek anlamında değil , normal yapılan seçimlerin sonucunu kendi içine sindiremeyip kabul edemeyenlere gönderidir. Onlar için söylüyorum orman kanunu , kendileri her vatandaşın aynı değere sahip oylarının olduğu seçim sistemini beğenmiyorlar , ozaman onları ormana davet ediyoruz. Sadece kendilerinin seçildiği bir sistem istiyorlar onlar tabi ama malesef öyle olmayacağına göre diyecek birşey yok.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 E cahil tabii, cahile cahil de mi diyemiyeceğiz? Birkaç milyarı görünce oyunu hemen verir, seçimler sonrasında oturur ağlar "ben niye fakirim" diye. Sonra bunlara cahil cüheyla dersen sen kötü konuma düşersin. "Böyle olmaz gençler, geleceği düşünerek davranmalısınız" diyenlere "kötü muhafelet, halkın derdinden anlamıyor" derler, "Sen bana oy ver ben sana 2 milyar veriyim, ama sonra hiç yatırım felan yapmıycam" diyene ise "işte gerçekten milletini seven insan" derler.
becool Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Bone said: E cahil tabii, cahile cahil de mi diyemiyeceğiz? Birkaç milyarı görünce oyunu hemen verir, seçimler sonrasında oturur ağlar "ben niye fakirim" diye. Sonra bunlara cahil cüheyla dersen sen kötü konuma düşersin. "Böyle olmaz gençler, geleceği düşünerek davranmalısınız" diyenlere "kötü muhafelet, halkın derdinden anlamıyor" derler, "Sen bana oy ver ben sana 2 milyar veriyim, ama sonra hiç yatırım felan yapmıycam" diyene ise "işte gerçekten milletini seven insan" derler. bu akp ye oy veren kişilere " cahil" demek ego masturbasyonunun önde gidenidir.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Phy said: Hee ama microsoft baska yontemleri kullanabilirdi diger firmalari batirmak icin. Mesela price fixing. Coke ve pepsi yeni yetme firmalari batirmak icin yapiyo mesela. Buda yasadisi ama yasal yasadışı ama yasal??? ne demek allahaşkına... price fixing illegaldir yasadışıdır. 2 tane firma masaya oturup "gel fiyatları sabitleyelim, millet ürünlerimizi garantisine özelliklerine falan göre seçip alsın" diyemez...
silencer Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Bone said: Şu sonuca varıyoruz, ülkenin kötü olmasının tek sorumlusu Baykal'dır. Sol'da aslında çok güzel partiler vardır, ama hizipçi olduğu için tüm partiler yokolmuştur. Tayyip'in yaptıklarının yapmasının suçu da Baykal'dadır. Onu bir ele geçirip idam etsek ülke de düzelcek ama... ah ah... zaten ilgili mesajı okuyup, bu sonuca ancak ve ancak Bone varabilirdi. Bone, birkaç kez daha okur musun atıfta bulunduğun postu?
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 oo silencer da gelmiş hoş gelmiş. silencer the alakasız postlar adamı
silencer Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Bone said: oo silencer da gelmiş hoş gelmiş. silencer the alakasız postlar adamı senin alaka kuramıyor oluşun, alakanın olmadığı anlamına gelmez. bu yüzden atıfta bulunduğun mesajı, tekrar tekrar okumanı önerdim. yoksa hiçbir zaman alaka kuramayacağını düşünecek kadar karamsar bir insan değilim. bu arada, akademinin gururu kıbrıs'ta havalar nasıl? adhasdh
Öne çıkan mesajlar