Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni türkiye cumhuriyeti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Piyasada çok satanlar arasında böyle bir kitap var. Hatta başlığı küçük yazıldı diye tartışma konusu oldu...

Yazarı Graham E. Fuller. Nam-ı diğer eski CIA türkiye masası şefi...

Ben bu kitabı kurtlar vadisinde iskender in elinde de görünce merak ettim alıp okuyayım dedim. başlığın küçük yazılmasından da düşündüm ki "en sonunda yabancı bir adamın gözünden tarafsız bi şekilde ülkenin gittiği içler acısı hal anlatılıyordur".

sonra bi okumaya başladım. aman allahım...

Kısaca özetleyecek olursak bu eski CIA ci zaat diyor ki:

Ben Türkiyeyi çok sevdim hala çok seviyorum. Bu yazıklarımı okurken altında hiç bi art niyet ya da komplo teorisi aramayın. CIA görevlisi olduğumu da unutun. Ben bugün Türkiye'ye baktığımda son derece iyi ve gelişmekte olan bir ülke görüyorum. Ekonomisi son derece istikrarlı, 4 bir yanındaki komşularla arası iyi. Bağımsız olarak hareket edebilecek güçlü bir türkiye olma yolunda hızla ilerliyor...

Buraya kadar güzel. Ama bu savını anlatırken amcam diyor ki:

Ülke 1923 ten bu yana kemalist elitler tarafından yönetiliyordu. bunlara arka çıkanda cumhuriyetin koruyuculuğunu üstlenen ordu idi. ancak AKP ile ılımlı islamcı orta kesim yönetime geçti ve 2002 den beri başarıyla hükumetteler. kemalist elitler cumhuriyetin ilanından sonra doğuya sırtlarını çevirmiş batılılaşma yolunu seçmişlerdir. bugünkü hükumet doğuyla araplarla da iyi geçiniyor, AB ile de iyi geçiniyor. normalde ordu kemalist ideolojiye ters gelen bir hükumet oldu mu yönetime müdahale ederdi. akp döneminde de müdahale etmek istedi ve adbullah gül ü cumhurbaşkanı yapmak istemedi. tayyip erdoğan da erken seçime gitti ve ezici bi üstünlükle tekrar hükumet oldu. bugün abdullah gül cumhurbaşkanı...

yok işte AKP AB ile iyi ilişkiler ve islamı çok güzel sentezlemişte, türkiye çok iyi gidiyormuşta, ekonomisi de eskiye nazaran çok güçlüymüşte... amerika eskiden söz geçirirmiş türkiyeye şimdi geçiremiyomuş...

allahım okudukça kafayı yedim. bu forumda bu görüşüme katılmayacak, kitabın yazarını haklı bulacak tonla adam olduğunu biliyorum. ama hiç mi mantık yürütmüyorsunuz siz? elin amerikalısı CIA in en üst görevlerinden birinde çalışmış olan adam gelip bunları hayrına mı yazıyor? Bu ve bunun gibi kitaplar millete ülkenin durumunu iyi göstermek, AKP hükumetininin parti kapatmayla yok olmasını engellemek için yazılıyor. bu o kadar belli ki...
Mesaj tarihi:
Ee hoşuna gider tabi sevr de silahla alamadıklarını şimdi dinle saman altından su yürüterek alıyolar. Bende amerikalı olsam gayet hoşnut olurdum dünyanın en kilit noktalarından birisini kafama göre şekillendirmekten. Gidipte adam türkiye çok kötüye gidiyo diyecek değil herhalde alttan gazı vericek ki insanlar çakmasın davayı diye.
Mesaj tarihi:
ekonomiyle ilgili kısmı hariç, yazılanlarda çok yanlış bişey göremedim doğrusu =)

kurtlar vadisi bu kitabı göstererek ne anlatmaya çalışıyor? bu kitabı iskenderin okuyo olması ne anlama geliyor? hakan nereye kayboldu, esas bunları sormamız gerek, tehlikenin farkında olalım artık!!
Mesaj tarihi:
İşte bunun nasıl farkına varmaz insanlar ya ben bunu anlamıyorum.

Bu kitabı okuyup " e bak işte koskoca amerikalı CIA ci bile ülke çok iyiye gidiyor AKP müthiş başarılı diyor" diye düşünüp bu partiye sempati duyacak o kadar çok adam var ki bu ülkede...

hiç biri atatürk ün şu lafını hiç mi hatırlamazlar:
"Hangi bağımsız millet vardır ki ecnebilerin nasihatları ile, ecnebilerin planları ile yükselebilsin"

yok AB de Amerika da AKP yi destekliyormuş, siz neden karşı çıkıyorsunuz faşistsiniz siz falan...
Mesaj tarihi:
sir said:
ekonomiyle ilgili kısmı hariç, yazılanlarda çok yanlış bişey göremedim doğrusu =)

kurtlar vadisi bu kitabı göstererek ne anlatmaya çalışıyor? bu kitabı iskenderin okuyo olması ne anlama geliyor? hakan nereye kayboldu, esas bunları sormamız gerek, tehlikenin farkında olalım artık!!

Yanlış değil yazılanlar ama çok yüzeysel bakılınca öyle görünecek sözler. AKP islamlı batılılaşmayla çok güzel sentezlemiştir falan komple yalan. Allahın CIA ajanı okumuyor tabi günlük gazetelerimize çıkan islami hareket haberlerini. İşte AKP li belediye başkanlarının beleş kuran kursları açması, kuran dağıtması. Eski meclis başkanının cuma gününü tatil ilan etmek istemesiç Tayyibin meclisi dua ile açmaktan yana olması gibi küçük ama ana tabloya eklenince işin gidişatını değiştirecek detayların hepsi atlanmış kitapta...

ayrıca dalga geçmişsiz ama Kurtlar Vadisi genelde mesajlarla doludur. Bende kitabı katen bir mesaj için gösteriyor sandım da aldım. Herhalde dizide bu kitabı kötü adam olan İskenderin okuyor olmasıydı mesaj.
Mesaj tarihi:
kurtlar vadisinin bu yeni dönemi biraz "öeh artık" mesajlar içeriyor. kitap dediğin gibi ise hak vermemek zor ancak alıp okumak gerek sağlam bi yorum getirebilmek için. gerisi manşete bakıp haber hakkında yorum yapmak gibi olacak..
Mesaj tarihi:
valla benim bildiğim şaşmaz kardeşler gayet tarikat mensubu insanlar. o yüzden başka bi anlamı da olabilir yani.

üstelik iskenderin yapılanması bildiğin ergenekonu simgeliyo(büyük iskender=veli küçük??), ve bu ülkede ne kadar acı olay yaşanmışsa derin devletin parmağı var bunda, esas verilmek istenen mesaj bu kurtlar vadisinde (son bikaç bölümdür).
Mesaj tarihi:
efsaneymiş amerikanın oyundaki roluünü bu kadar belli etmesi komik heh türk insanın popüler bilim, siyaset ve felsefe kitaplarını çok sevdiğini anlamışlar demek ki
Mesaj tarihi:
siyasi kitapalri sever bizim millet

al eline das kapital i onunla gez cool ol

ben kulturluyum! entelim!

gerci bu tipler komunistim diyipte marx in adini duymamsi tipler kadar fail olamiyorlar en azindan kandirabiliyorlar sagi solu
Mesaj tarihi:
nerevar // being awesome 24/7 365:
sen lenin kim biliyor musun lan?

ĽĒŃĺŃ ººº An@RshY:
yhOq bea qusen soledi

nerevar // being awesome 24/7 365:
sttir pls.

(block+delete+ebeninki)

Dershaneden entel takılan gencimiz,enis adından
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
Ben bu kitabı kurtlar vadisinde iskender in elinde de görünce merak ettim alıp okuyayım dedim.

baştan hata etmişsin.
okunacak o kadar kitap varken bula bula bunu mu buldun(:P)
Mesaj tarihi:
Adam buyuk ortadogu projesinin e$ba$kaniyim dedi, daha ne olsun. Dogal olarak ilimli islam dayatiyor olduklari a$ikar. 2. dunya sava$indan gunumuze kadar uzanan cok uzun bir proje. Allahtan statuko degi$iyor cok hizli..
Mesaj tarihi:
düşünüyorum da adam türk halkının psikolojisini çözmüş be heh. bizim halk türkiye'yi seven türkiye için sanki faydalı bişeyler yapmak isteyen ecnebileri de pek sever. kitabı okuyunca adama kanları ısınmıştır heh
Mesaj tarihi:
Rahan said:
mutlaka haklı olduğu noktalar vardır bu adamın da

"elit kemalistlerden iktidarı alan halk çucuuu!" martavalı artık benim midemi bulandırıyor.

çucuuu?
Mesaj tarihi:
asil komik olan sey su. kendimizi o kadar ustun inanilmaz coook onemli goruyoruz ki, allahin CIA ajani kendi kendine bir kitap yazinca "ABI ADAM BIZI KANDIRMAYA CALISIYO O YUZDEN KITAP YAZMIS" diyoruz.

ya adamin sikinde degil averaj bir turk insaninin ne dusundugu. emin ol ki turk insaninin bir CIA ajaninin yazdigi bir kitapta yazanlara koru korune inanmayacagini senden cok daha iyi biliyordur.

hatirliyorum hollanda ve fransada AB anayasasi referandumla veto edildiginde turk medyasi "bizi istemiyorlar, AB anayasasi bizim icin iyi, o yuzden referandumda hayir oyu cikti" demisti.

ailemin bir kismi ingilterede yasiyor (ingilterede dogup buyuduler), onlarla konusmustum. turkiyeyle alakasi yok demislerdi, ben sasakalmistim.

kendimizi evrenin ortasinda gormeyi birakip kendi halimizde refah seviyemizi yukseltmekle ugrassak cok daha basarili olacagiz. ulkemizde petrol cikmadigi surece de bunu yapabiliriz :) ama ne yazikki bazi insanlar hayatlari bayik oldugundan dolayi komplo teorisi uretip "eet abi herkes bize karsi" kendini eglendirmeye calisiyor :/
Mesaj tarihi:
Jadelith said:

kendimizi evrenin ortasinda gormeyi birakip kendi halimizde refah seviyemizi yukseltmekle ugrassak cok daha basarili olacagiz.

bu çok şahane bi cümle olmuş ancak terörle mücadele derken yada özelleştirilen şirketler derken, ülkenin kalkınması giderek zorlaşmakta.
baştaki adamlar vatandaşın kendi maddi bağımsızlığını sağlaması için uğraşmıyor. eğer uğraşsa zaten bu yabancılara satılan şirketler nedir o zaman? hadi satılan şirketi geç, satılan firma türk işçileri bile işe almıyor. ondan sonra işsizlik oranı %11 olmuş.
adamlar türban, allah, kitap derken herkesin aklını bok etti. millet insan olduğunu unuttu ya. bütün millet kendini bizzat din adamı yada peygamber sanmaya başladı. önceliklerinin barış ve huzur içinde yaşamak olduğunu hatırlayan adam kalmadı.

şimdiki ortamda ne sanata ne sanatçıya değer veriliyor. bu ülke bu durumda nasıl kalkınacak, nasıl refah içinde yaşayacak ?
Mesaj tarihi:
ozellestirmenin amaci ulkeyi satmak degil, devleti kucultmektir. kapitalist herhangi bir ulkede devletin amaci isletme yurutmek degil (bu komunistlik oluyor), halkinin haklarini korumak, yasa duzenlemek, eskimis duzeltilmesi gereken yasalar varsa degistirmek vsvs. dir.

daha sosyalist ulkelerde saglik sirketleri filan ya ozel degildir, ya da cok siki devlet kontrolu altindadir.

ama dedigim gibi isletme sahibi olma luksune sahip ulkele venezuela/rusya gibi bol bol dogal kaynagi olan ulkeler, veya kuba gibi 1960larda kalmis ulkelerdir. venezuela ve rusyada 0 dogal kaynak kalsa ekonomilerini gorurum ben :).

o yuzden kapitalist olmak istiyorsak ne yazikki "ulkeyi satmamiz" gerekiyor. ha akp mukemmel mi yapiyo ozellestirmeleri o konuda bir arastirma yapmis degilim, fikrim yok.

bu arada kapitalist kelimesini begenmiyorsaniz liberal demokrasi de diyebiliriz :)
Mesaj tarihi:
Kitapla ilgili verdiğin özette olmayan yada yanlış olan birşey görmedim. Orda yazanların öyle olduğunu AKP ye karşı çıkanlar dahil cümle alem biliyor. TÜrkiye nin tarihini Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana geçen zamanı biraz bilip okuyan herkes böyle olduğunu bilir.

Karşı fikirlere ya da kendi siyasi görüşünüze uymayan herşeye "HADİ ORADAN !!! YALAN AKP TARAFTARI" şeklinde davranmayı tepki göstermeyi , arkasından da hiç düşünmemeyi refleks haline getirmiş insanlarımız var. Bu şekilde davranan arkadaşlara eski köylerde ayrımcı v.b sıfatlar kullanılırdı.

Ülkemizde birçok kişi biliyor ki belli kesimler halkın özgür hür iradesi ile seçilmiş baskın bir iktidarı veya siyasi partiyi istemiyor. Çünki halk cahil , kültürsüz ne yaptığını bilmeyen olarak görülüyor. Hala öyle , 22 Temmuz seçimlerinden sonra bunu bizzat CHP nin önde gelenleri açık açık söylediler utanmadan sıkılmadan. Halk kandırıldı , halk bilmiyor , çok üzücü bir durum deyip kendi başarısızlıklarını resmen halk salak diyerek kapatmaya çalıştılar.

Alın size şu an Cumhuriyeti biz kurduk diyen CHP nin kurultayı , genel seçimlerde %10 luk seçim barajını indirmek isteyenler kendi kurultaylarında aday labilmek için %20 delege imzası istiyor. Bunlar mı bize demokrasi hak adalet getirecek. Halkına salak diyenlermi halkı düşünecek... Geçiniz , bu ülkede adam gibi muhalefet olmadıkça AKP herzaman kazanacaktır. Çünki daha iyisi yok bukadar basit. Sİz halkın önüne koyarsınız seçenekleri , hangisi daha iyi ise onu seçer , ideolojisine bakmaz. İdeolojisine baksaydı zamanında Fazilet , Refah partisi de tek başına iktidara gelirdi...
  • Yeni Oluştur...