Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tartışma : Neden bir Türk ÇR yada animasyon merchandise'ı hiç oluşmadı?

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

fenris said:
hep ufak ufak denemeler oluyor.rodeo strip teki bazı ÇR lar baya güzeldi; karabasan mı ne vardı filan...karabasan bişeye benzemiyodu gerçi :P ama yani arkabahçe filan gibi basanlar çıkabiliyor.

fenris said:
karabasan ı denediler işte.çizimleri filan baya iyiydi ama senaryosu baya dandikti onunda.

Karabasan'a laf etme çok kötü çarpılırsın Fenris.
İki kişi hazırlıyordu çizgi romanı.
Yıldıray Çınar ve Hakan Tacal. Kocaman ekiplerle hazırlanan yeni Marvel çizgi romanlarına taş çıkartacak kadar güzeldi kendisi. Pilot bölüm gibi olduğundan çok bir tat alamadık gerçi ama devamı gelseydi belki yabancılar bile X-Men'i felan bırakıp bunu okuyabilirdi.

Rodeo Strip'te çizdiği İman Limited de efsane bişiydi bence. Postapocalyptic ortamda Fallout-Mad Max tadı yakalamıştı karakterde, üstüne bir de fantastik güçler eklenince epey ilginç bir konu çıkmıştı bence.

Sitesi de şuymuş bu arada
http://www.yildiraycinar.net/
Sosyal ağlarda paylaş

karabasanın çizim, renklendirme kalite cart curt olarak yabancılardan aşağı kalır yanı yoktu.baya güzeldi.senaryosu dandik gelmişti bana :P

iman ltd. in yanında pırıl kız da baya iyiydi. ya başladığında türk ÇR ı işte filan diye okuduğum için ters köşeye yatırmıştı beni.

yanlız victor, sam utanın.iki saattir atıp tutuyosunuz, bi tek bone türk ÇR nının son zamanlarını takip etmiş. siz hala "yok karaoğlan böyleydi, komser bilmemne şöyleydi" desiniz :P

uslu durun, tepişmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

onuda demedim cunki takip etmiyorum daha dogrusu edemiyorum

cunki ben CR okiyan biri olmama ragmen bana ulasamiyorlar

gazete bayinde goremiyorum reklami yapilmiyor vs vs

bulunabilirlik dusuk kistili imkanalrdir hak veririm ama bu sekildede birsey olamaz yani

su anda okuyucuya ulasamiyorlar daha dogrusu okuyucunun onlari ulasmak icin ugrasmasi lazim
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:
karabasanın çizim, renklendirme kalite cart curt olarak yabancılardan aşağı kalır yanı yoktu.baya güzeldi.senaryosu dandik gelmişti bana :P

iman ltd. in yanında pırıl kız da baya iyiydi. ya başladığında türk ÇR ı işte filan diye okuduğum için ters köşeye yatırmıştı beni.

yanlız victor, sam utanın.iki saattir atıp tutuyosunuz, bi tek bone türk ÇR nının son zamanlarını takip etmiş. siz hala "yok karaoğlan böyleydi, komser bilmemne şöyleydi" desiniz :P

uslu durun, tepişmeyin.

ne son zamanı ya, baya vakit geçti Rodeo Strip ve Karabasan üstünden.
İkisi de iptal edilmiş durumda yanılmıyorsam.
Doğan Kardeş çıktı ama onda da Türkçe çizgi roman görmedim, hep yabancı koymuşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Cesaret değil de biraz da para işi bu.
Devlet bu tip yenilikleri desteklemek yerine bırak direk vergilerle boğuyor adamı.
E fazla para da kazandıracak bir iş olmayınca, patlıyor sonra dergiler.

Japonyada Anime'leri yapmak için sponsorlar mevcutmuş diye duymuştum. Bir anime yapılırken sponsor para sağlıyormuş.

Bizde sponsor olacak firmalar "ee kardeşim her burnu sümüklü velet gelip bizden sponsorluk istiyor" şeklinde burnu havada gezdiklerinden, bu tip işlere de pek sponsor çıkmıyor. Japonya'da Animenin gelişmesi belki de buna bağlıdır.

Memlekette sponsor bulabilmek için herhalde Mehmet Turgut gibi popüler işler yapıp göz önünde bulunmak gerekiyor, o durumda da sponsorlar senin peşinden koşuyorlar bu sefer.
Sosyal ağlarda paylaş

bone said:
ne son zamanı ya, baya vakit geçti Rodeo Strip ve Karabasan üstünden.
İkisi de iptal edilmiş durumda yanılmıyorsam.

strip sanırım kapandı da karabasan zaten 4 bölümdü galiba.devamımı gelmedi yosa zaten o kadar mıydı emin değilim.

bahsedilen ÇR lar yanında senin dediklerin dün çıkmış gibi :P e sonrasında da pek bişey çıkmadı yanılmıyorsam.

victor said:
cunki ben CR okiyan biri olmama ragmen bana ulasamiyorlar

gazete bayinde goremiyorum reklami yapilmiyor vs vs

bulunabilirlik dusuk kistili imkanalrdir hak veririm ama bu sekildede birsey olamaz yani

su anda okuyucuya ulasamiyorlar daha dogrusu okuyucunun onlari ulasmak icin ugrasmasi lazim

e yapma ama nasıl ulaşamıyorsun.o dediğin anca üç büyük şehirden birinde yaşamıyorsan olur.

karabasan ın aylar öncesinden diğer ÇR larda reklamları çıkmıştı. e bağımsız, durmadan batıp çıkan firma daha ne yapsın? en dandik gazete bayilerinde bile görmüştüm çıktıktan sonra.

ÇR takip etmekten kastın netten manga indirmekse, e onlara reklam verememişlerdir, artık o kadar kusurlarına bakma.

yani tr şartlarında bi düşünün.ÇR la uğraşan, kalitesi dünya çapında olan şeyler orataya çıkaran gençler var. onunda üstüne bu gençlere destek olup yaptıklarını basan, bu işe baş koymuş adamlar var... e yani rüya gibi...

kaçımız şurda "çok param olsa da ÇR cı gençlere kol kanat gersem.paso batmam hiç önemli değil." diyebiliyoruz.

yok kitap okunmuyormuş, devlet şöyleymiş, dinciler böylemiş, olmazmış da olmazmış...hikaye bunlar...

tek etken firmanın yayıncılık pahalı olduğu için kar etmekte zorlanması. yoksa TR de bu işe gönül vermiş okuyucuda var, bu işe baş koymuş yayıncıda (bu çok az ama).

maalesef yayıncılık pahalı bi iş olduğu için Türk yapımlarına çok az fırsat tanınabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ÇR ile manga karşılaştırmak çok doğru olmaz. Manga çok daha ucuza üretilebiliyor (kafadan siyah beyaz), üstelik comiket gibi tamamiyle amatörlerin bile para yapıp isim duyurabileceği conventionlar var. Kaynak materyelleri de çok daha fazla manganın ÇRa göre amatörler için.

Ama evet, nasıl belli kitlelere hitap eden mangaların beraber yayınlandığı haftalık / aylık dergileri varsa aynısından burda da olsa ayakta durma şansları biraz daha artar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...