Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Bu proğramı kullanan bilen var mı? Flash disc leri bir nevi ram göreviyle çalıştırıyormuş. İşe yarıyormu acaba. Kullanan varsa yazabilirmi.
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Teknik olarak flash disk'lerin uzaktan yakından ram performansında çalışmasına imkan yok. Harddisk'inde kullandığın sanal belleğe oranla daha hızlı çalışabilir, ama ram'le kıyaslanamaz bile. Bence uğraşmaya değmez.
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Kurdum proğramı. HDD nin yükünü hafiflettiğini söyleyebilirim rahatça.
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 hdd'nin yükünü niye hafifletsin ki?
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 ram gibi kullanılmıyordu. bunun amacı yanılmıyorsam hibernate i hdd yerine flash a yaparak performans artışı sağlamak. yalnız pahalı flash disk veya yavaş hdd gerektiriyor. :D
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mirage said: Teknik olarak flash disk'lerin uzaktan yakından ram performansında çalışmasına imkan yok. Harddisk'inde kullandığın sanal belleğe oranla daha hızlı çalışabilir, ama ram'le kıyaslanamaz bile. Bence uğraşmaya değmez. Vista da da bu tarz bi özellik var, ReadyBoost diye. Flaş diskler RAM kadar hızlı çalışamıyor, ama HDD den hızlılar en azından ve sanal belleği depolamak için gayet uygun bir mekan bence. HDD den hızlılar derken, erişim süresi bakımından. Transferde HDD daha hızlı çoğunlukla. Ama flaş disklerin erişim süresi çok çok düşüktü diye hatırlıyorum.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/ReadyBoost random read'ler için kullanılıyormuş. mantıklı.. (mantıklı olmasa yapmazlar di mi?)
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Her yaptıkları şey pek de mantıklı değil aslında. Pazarlama stratejisi de var işin içinde. Gidip sırf ready boost yapcam diye usb stick alanları tanıyorum. O fiyata daha kıytırık bir ram alsa alacağı performans kat kat fazla olacak halbuki. Sıradan usb sticklerin ve flash belleklerin erişim süreleri sabit disklere oranla pek de iyi sayılmaz. Yani ReadyBoost için gidip özel bir stick almadığınız sürece pek getirisi olmuyor. Gidip de ReadyBoost için özel stick almak ise saçmalık. Dolayısıyla tek kullanım alanı: Evinizde erişim süresi çok iyi, kaliteli ve kullanmadığınız bir stick olacak. Boş boş duracağına ReadyBoost için kullanacaksınız. Bana pek olağan gelmiyor.
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Şöyle bir kullanım alanı var. Bende eski foto makinamdan kalma hafıza kartı vardı yüksek hızlı, ve boştaydı. Gittim laptopun Hafıza kartı okuyucusuna taktım, readyboost olarak kullanıyorum. Aynı şekilde evdeki masaüstünde de kullanmadığım bir flaş disk readyboost olarak kullanılıyor. Lazım olunca çıkartıyorum kullanıyorum flaş diski istediğim gibi. Böylece hem flaş disk masa dağınıklığında kaybolmamış oluyor hem de bi işe yarıyor :) wikipedia said: A system with 512 MB of RAM (the minimum for Windows Vista) can see significant gains from ReadyBoost.[5] In one test case speeding up an operation from 11.7 seconds to 2 seconds (increasing physical memory from 512 MB to 1GB reduced it to 0.8 seconds) (anadtech testine göre) wikipedia said: The core idea of ReadyBoost is that a flash drive has a much faster seek time (less than 1 millisecond), allowing it to satisfy the requests fairly quickly compared to a hard drive when booting or reading certain system files. It also leverages the inherent advantage of having two parallel sources from which to read data. Unfortunately, low-cost flash drives are slow in terms of sequential reads and writes, compared to modern desktop hard drives -- 7200 rpm hard drives can sustain 60-80 MB/s, which is 6 to 8 times faster than the 10 MB/s sustained by the fastest low-cost flash drives.[7] The only advantages these flash drives have are a seek time of around 1ms, compared to the 8-12ms typical on modern SATA drives.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 fiyat/gb oranında aslında flash bellekler daha iyiler. ve eski harddisklerde 100 kata kadar performans farkı sağlayabiliyor diyor wikipedia. tabii madem öyleyse niye hybrid harddiskler hala piyasaya çıkmadı merak etmiyor değilim. bu arada flashdisklerin ömrünün kısalığını da unutmamak lazım. (birkaç yüz bin yazım)
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 çıktı ki. bazı laptop serilerinde kullanılıyor. Sony Vaio SZ serisinin konfigratöründe Hybrid seçeneği vardı, FZ ve TZ serilerinde de olması lazım. Sadece Türkiye de yaygınlaşmadı o kadar. Onun dışında yurtdışında var yani. Satılıyor. Ömür dediğin nedir ki hocam, 1 gb usb flaş disk 10 liraya satılıyor bazı yerlerde. Gider yenisini alırsın. Microsofta göre 10 yıl dayanabilirmiş readyboost esnasında. Ha bu kadar konuşulacak bir teknoloji bile değil aslında, çok aşırı bir hızlanma hissetmiyorsun.
oper Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 bu programın amacı bi önbellek yaratıp, programlar çalıştırılmak istendiğinde direk burdan çağırmak ve böylece daha hızlı işlem yapmış olmak değil mi? geçenlerde gördüm de. biri diyo yararlı biri diyo gereksiz. biri diyo ram al. ama ram almayla alakası yok ki bunun. rami önbellek olarak kullanmak(daimi olarak), gerçi son sürümü hdd yi de önbellek olarak kullanıyor. okuduklarım kadarıyla windowsundakinden daha iyiymiş zaten bundan dolayı performansta bi artış sağlıyormuş.
Arnis Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2008 Bunun icin bir topicde sormustum ben cevap gelmemisti, elimde Rb özellikli bellek alma imkanı var ama gercekten ise yarayıp yaramadıgını bilemedigimden kaldı öylece. Ciddi bir sekilde fark ediyorsa almak isterim. edit: İmla
oper Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 programın ne işe yaradığını karıştırmayın. programın 2 çeşit kullanımı var, biri ram diğeri disk. 1. ramden kullanım: bunun için 1gb dan fazla ram olması lazım(performanslı olması için). program sayesinde ramde belirlediğiniz bir alanı önbellek olarak ayırıyorsunuz. program çalışmaya başladıktan sonra sizin kullandığınız programları kendisi önbelleğe atıyor. daha sonraki program açışlarında vs harddiskten değil ramden okuma yaparak muazzam bir hız sağlıyor. 2. diskten kullanım: bu da yukardaki ile aynı şekilde ama bunda harddiskten okuma olduğu için ram e göre düşük bir performans olsa da normalden 2 kat hızlı oluyo bu şekilde.. windows pagefile olayını adam gibi yapamıyor. bu program güzel bi şekilde yapıyor. şimdi yukardaki soruya gelecek olursak da, eğer fash diskin transfer hızları hdd den yüksekse olur, ama değilse hdd den yapmak daha mantıklı oluyor bu durumda..
Breedan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2008 Programı hala kullanan varmı bilmiyorum ama 2 sorum olucak. Hızı kontrol etme seçeneği "runtime error" hatası veriyor. Hızı kontrol edemiyorum. Birde görev yöneticisinin durum çubuğundaki ayrılmış belleğin değişmesi gerekmiyomu programı kurduktan sonrada aynı?
Öne çıkan mesajlar