Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 ay wing tsun çalıştıktan sonra

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

Yalnız şunları okuduktan sonra sizi takdir mi edeyim allah akıl fikir versin mi diyeyim aklım karıştı. Ulan insan kendini sopayla dövdürür mü be? Manyak mısınız?

Birde bir soru sorayım bu dövüş sanatlarına başlamanın yaşı var mıdır? Başlayacağımdan değil bir arkadaş sordu. Videoları görünce gaza geldi elin Belçikalısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal ağlarda paylaş

komşumdan bahsetmek özelse yemişim öle özeli ben.+kızlar falan diil unisexe hitab ediyorum sporun hedef kitlesi kız erkek ayırmıyor. + kung fu yapan sevgili yapma gibi bi gayem yok mazo değilim. niye eleştiriyorsunuz böle yok 6 sene harakiri yaptım falan diye şurda 6 ay diyet yaptım sırf burger kingle 20 kilo verdim diye topic açsam bi ton soru gelecekti belkide. konu martial arts olunca böyle oluyor
kertenkele başkasının yumruğundan banane ben kendi yumruğumdan da kimene yani ben kendim odaklı konuşmuyorum bu spordan bahsetmeye çalışıyorum. tamam sana göre muay thai daha iyi olabilir ki hindistan cevizi kırmaksa amaç daha da iyidir gerçekten :) sanada hayatta başarılar dilerim o koçum kelimesini de ben değil senin üslubunu örneklemek için kullanmıştım herneyse. ama türk insanına has bir özellik konu martial arts olunca ahkam kesiyorlar bilgiçlik taslıyorlar yani en kültürsü de en hanzosuda yapıyor bunu o çok garip herneyse amacının içine ettiniz topiğin sağolun.

gelelim cevaplama değeri olan sorulara
wt ye başlama yaşı minimum 5 tir. üst sınırı yoktur. ama eklem rahatsızlıkları çalışmanızı zorlaştırır.

birileri emin boztepe videoları koymuş. kendisi bir efsanedir. ama abartıldığı yerler de oluyor malesef. mesela emin boztepenin sisteminden yetişen kişiler ne hikmetse sokakta çok etkisiz kalabiliyor ama sistematik dövüşlerde 2tg ye kadar çok başarılı olabiliyorlar. ayrıca ebmas chi enerjisi ve onun kullanımını yoksayıyor bildiğim kadarıyla ki bence ileri seviyeler için önemli bir dinamik bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Chris_Metcalf said:
6 yıldır Harakiri çalışıyorum.

Sifu Hikmet Dağdelenle.
Google'dan araştırın.

Benim de geçen pazar 3.senem bitti.Tatsuya Nakadai sensei altında çalışıyorum. Diğer dövüş sanatları fasa fiso çünkü bağırsaklar dökülmeye başladıktan sonra karşıdaki adamın yapabileceği hiç bir şey yok. Bu da çalışmalarımızdan bir kuple:

Sosyal ağlarda paylaş

iki gün girmedim foruma ne wt muhabbeti donmus.. ebmasta 1.5 yılı askın süredir calısan ve kısmetse yaz kampında da eğitmenlik almayı düşünen biri olarak sunu söyleyebilirim ki wing tzun sokakta hayatta kalmak için yapabileceğiniz en uygun sistem. uygun olmasının temelini de yaş,fizik,cinsiyet farketmeden herkesin yapabiliyor olması olusturuyor.zaten bilindiği gibi wing tzun u nig mui adında budist bir rahibe bulmus, bunu daha sonra yim wing tzun adındaki bayana öğretmiştir, yani bayan kökenli bir spor. onun dısında sporlara laf söylemektense çalısanın tembelliğini göz önüne almak taraftarıyım ben, sen boksunu da krav maga nı da muay thai ni de hakkıyla yaptıktan sonra sokakta normal bir sokak kavgasından rahatlıkla cıkarsın zaten. wing tzun için konuşmak gerekirse belli bir seviyeye kadar sokak için antrenman yapıyoruz ;başlarda temel adımlar ,duruşlar,yumruklar,tekmeler; sonra yavaş yavaş teknikler geliyor aklınıza gelebilecek her türlü atağa karsı savunma saldırıları(blok ya da geri ,sağa ,sola kaçma seklinde değil de yaptığınız hamlenin rakibe doğrudan darbe olduğu hareketler yani). daha sonra daha komplike calısmalar geliyor üzerine.

Wt nin en büyük özelliklerinden biri basit olması.Basit 4 temel prensibe dayanıyor bu spor: "önün boşsa ilerle, temas varsa yapış, içeri gir, rakip gerilerse takip et".yani rakip senden güçsüzse zaten bir tekniğe gerek duymadan direk yumruklarla tekmelerle içeri giriyoruz biz kaçmasına fırsat vermeden(mekanik adı da veriliyor bu bölüme, yani kendi kuvvetimizle);ve ancak rakip güçlüyse onun gücüne kendi gücümüzü ekleyerek ona karsı kullanma kısmı geliyor(dinamik).

Onun dısında "krav maga wtciyi döver" seklindeki yaklasımlara da su yanıtı verebilirim;wt de diz ,dirsek,high kick,low kick, hammer kick,side kick ,... daha sayıp sayabileceğiniz herseye karsı savunmamız(yani saldırımız) var. amacımız da bunların hep reflekse oturması.bunlar zaten refleks olduktan sonra ister krav magacı muay thai ci dirsek atsın ister aikidocu bileğinizi büksün ister kick boxcu diz çaksın.

onun dısında chaotic arkadasıma söyleyebileceklerim sunlar.bir kere haftada 2 saat demişsin, haftada 2 saatle wt nin w sini öğrenemezsin, cok yetersiz kalır. haftada 3 gün 1.5 saatlik derslere gitmeme rağmen yetmediğini hissediyorum ben mesela.onun dısında herkesin calıstığı yere vs saygım olmasına rağmen eklemeden geçemeyeceğim bazı noktalar var.(bir eğitmen adayının tavsiyeleri olarak düşün;). izmir seminer videonuzu izledim. saymaya baslasam bitiremem ama bariz gördüğüm hataları söylemek isterim. bir kere o yaptığınıza latsao demek biraz zor, zira latsao nun kavga eğitimi olup yumruklarınızı ve dengenizi geliştirmesi gerekirken tek el paksao tek el yumrukla bir verim elde edilemez,ayrıca diz kontağı olmadan karsılıklı irasta baskısız bos yumruk atmanın size katacağı hiç bir sey olmaz calıstığınızı sanmaktan başka. herşeyi geçtim mansao wusao nuz yanlış o videoda , nasıl bir central çizgi korumaktır , daha da vahimi ""sifu"" nun önünde öyle bir mansao wusao yapıyorsun ve düzeltmiyor..

said:

birileri emin boztepe videoları koymuş. kendisi bir efsanedir. ama abartıldığı yerler de oluyor malesef. mesela emin boztepenin sisteminden yetişen kişiler ne hikmetse sokakta çok etkisiz kalabiliyor ama sistematik dövüşlerde 2tg ye kadar çok başarılı olabiliyorlar. ayrıca ebmas chi enerjisi ve onun kullanımını yoksayıyor bildiğim kadarıyla ki bence ileri seviyeler için önemli bir dinamik bu.

emin ol emin boztepe abartılmıyor. daha erken görmüş olsaydım keşke bu mesajları da bugünkü izmir seminerinden haberdar edebilirdim sizleri, olması gereken wt yi görme sansına erişirdiniz. sokakta ise örneğin canlısı var itüden, arkadasım 5. seviye calısıyor, sokakta 3v8 , 8 in içinden biri kick box cu, ve arkadasın sadece gömleğinin düğmesi kopuyor. hani coğu kişi görmeden inanmam vs diyecek isteyeni birebir yaşamış kişilerle de görüştürebilirim ;)) ebmas chi yi aikidodaki veya tai chi deki gibi kullanmıyor evet ancak belli bir seviyeden sonra hisse dayalı refleksleri geliştirip wing tzununuzu akıcı hale getirmek için çalıştığımız "chi sao" egzersizi var.daha da detay isteyen herkesle bilgilerimi paylaşmaktan zevk duyarım, yanlız saat itibariyle bugünlük wt bilgilendirme seminerime son vermek durumundayımB)-

son olarak chaotic sana tavsiyem de izmirde denk geldiğin bir gün Berat Uylukçu sizoğumun dersini sadece bir izle.buraya kadar okuyabilmiş arkadaşlara da bu kadar bilgilenmişken başlamalarını tavsiye etmek istiyorum zira oldukca uzun bir yazı oldu sanırım=)
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel güzel yazmış.

wing chun u abartıp ilah yapıyorsun hcocam. en azından sokak dövüşünde thai ci adamın 1 er vuruşu yetiyor. yok öyle guard al , bilmem ne vuruşu yap. koy dirseği yerden kalkamasın. zaten kendi çapında sistemleri var thai boxunda. bodozlama dirsek,kaval dal değil. dirsek yaw, kafaya, surata bu kadar daha sert darbe vurabileceğiniz bir uvzunuz varmı ? yok.

Human Weapon - Bokator: Double Elbow Slash

bunun videosunu koymuş kertenkel. bunun daha farklını görmüştüm. eleman gelen yumruğu çekiyordu karın boşta kalıyordu rakibin dizle vuruyordu karına. yine aynı şekilde gelen yumruğu çekip rakibin ayağına basarak dirseği koymuştu. ( sanırım kıpırdamasında tam dirseği indiriyim diyerekten bastı :D ) o dirsekten sonra insanın yerden kalkabilitesi yok zaten.

bir ara bende baya araştırdım. jeet kune do da karar kılmıştım. fason o filan dediler, wing chun yada thai gideyim dedim. thai gidicektim vazgeçtim. gitmeyim zaten sinirli adamım ben sakatlık çıkarırım :D
Sosyal ağlarda paylaş

Othranx said:
iki gün girmedim foruma ne wt muhabbeti donmus.. ebmasta 1.5 yılı askın süredir calısan ve kısmetse yaz kampında da eğitmenlik almayı düşünen biri olarak sunu söyleyebilirim ki wing tzun sokakta hayatta kalmak için yapabileceğiniz en uygun sistem.

bilmiyorum 1.5 sene wing tsun çalışıp, eğitmen nasıl olabiliyorsun?

örnek olarak boks'ta 4 tane temel yumruk çeşidi var herkezin bildiği ve ringe çıkana kadar istersen peygamber ol 3 sene sadece bu yumrukları çalışıyorsun, 3 sene sonunda ancak ringe çıkabiliyorsun (normal müsabaka antreman değil)

alınma ama 1.5 senede kimse kimseyi eğitmen yapmaz, kimse de 1.5 senede eğitmen olamaz..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...