Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 ay wing tsun çalıştıktan sonra

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

Chaotic said:
abi bence sokakta işe ençok yarayan hareketi bacak arasına vurduğun push kick ten sonra surata yada boğularak ölmesini sağlamak için boğaza gireceğin chain punch.
yani denemedim ama arkadaşım denedi işe yarıyormuş tekmeyi yiyen afalladığı için karpuz gibi çıkarıyormuş kafayı öne sonra yerde zaten.
ama tabi sadece sokak değil çok güzel bi sistem wt

abi niye öldürüyosun adamı sdf
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle ki dirsek wing tsun da da var. +size dirsek atan birinin dirseğinin eklemden tek bir paksao ile nasıl çıkarabileceğinizi gösteriyorlar (dirsek atanın dirseğini yerinden çıkarmak için). martial arts olarak düşünürsen dirsek darbeleri 30cm mesafe dışında pek tercih edilmez. çünkü hazırlanma süreci var vs. vs. genelde ölümcül olanlar parmak uçlarıyla yapılan saldırılar vücudun zayıf noktalarına.
Sosyal ağlarda paylaş

total cevap vereceğim..
raidlerde wing tsun kullanabilirsin. okul gezisi olsun, futbol stadyumu olsun, mitingler olsun, mümkündür. ama wing tsun featleri 12 tane ve benim tavsiyem multiclass düşünüyorsun sen sanırım self defance için wt 1 ve wt 2 alman yeterlidir bence. baya bi attack power lightning reflexes falan bonus alıyorsun

3 kişi çullanırsa üzerine yapman gerekenleri de öğretiyorlar. wing tsun un içinde piskolojik savaş denen bir eğitim daha var orda da kavga etmeden birçok şeyi halledebilmenin tiyolarını öğreniyorsun denebilir. misal ben 3 kişiyle dövüşecek olsam birine çok okkalı bir küfür savururum (taunt) ve onu etkisiz hale getirip önüme alırım. onu bayılttıktan sonra diğer ikisiyle uğraşırım. çünkü aynı anda saldıran 3 kişiyle uğraşmak hakikaten zor iş
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
şöyle ki dirsek wing tsun da da var. +size dirsek atan birinin dirseğinin eklemden tek bir paksao ile nasıl çıkarabileceğinizi gösteriyorlar (dirsek atanın dirseğini yerinden çıkarmak için). martial arts olarak düşünürsen dirsek darbeleri 30cm mesafe dışında pek tercih edilmez. çünkü hazırlanma süreci var vs. vs. genelde ölümcül olanlar parmak uçlarıyla yapılan saldırılar vücudun zayıf noktalarına.

zeyna yapıyordu onun gibimi bu parmak ucu hareketleri :S
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de wing tsun öğreniyorum 1 aydır,gayet memnunum. Yumruklarda senin kadar hızlanamadım henüz ama çalışıyorum :)

Çoklu kavga olayına gelince,geçen ders hoca teorik olarak birşeyler gösteriyordu ileri seviye öğrencilerle.
İlk yapmanız gereken ve en önemlisi çemberin içinde kalmamak. Hep dışarıda kalmalısınız,dışarıdan dövüşmelisiniz. Ve adamları mümkün olduğunca onların güçlerini kullanarak birbirlerinin üstüne itmelisiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Wing Tsun yumrukları boks yumruklarından farklı olmakla birlikte çok daha etkili. Sadece bitirmeye yönelik değil. Wing Tsun'da savunmla ile saldırı aynı anda gerçekleşiyor. Aynı anda yumruk attığımız savuşturma hareketlerin yanında yumruk sistemi zaten başlı başına bir savunma. Zincir yumrukların arasına giremezsiniz,yüze ulaşamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

peki uygulanabilirliği nasıl? mesela boks ve krav magayı insan her koşulda uygulayabilir, korktuğu, heyecanlandığı zamanlarda vereceği doğal tepkiler bu teknikleri zora sokmaz çünkü uzak doğu dövüşleri gibi sanatsal içerikli değiller, boks için akıl bile gerekmiyor.
bir de biri wing tsunun yumruklarını görebilecğeimiz bir video koyarsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Öğrendiklerin bir süre sonra refleks haline geliyor. Kaldı ki belli bir seviyeye geldikten sonra kendinden emin olduğun için pek fazla korku heyecan olmaz,olsa da etkilemez.
Wing Tsun yumruklarını videolardan bakarak anlamak imkansız. Ben başlamadan önce onlarca video izlemiştim. Sandığımdan çok farklıymış. Birebir görmen,uygulaman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
wing tsun sokakta en cok i$e yarayan dovu$ sanatidir. aslinda pek de sanat degil, adam oldurme kol eklem kirma goz cikartma kulak isirma gibi tamamen du$mani elimine edici vah$i bir kung-fu türü..

ben de wing tsun yaptım 1 sene kadar da
muay thai'ci karşısında 2-3 sene çalışmış wing tsuncu dışında şans 0

tek dirsekte, dizde inersin..

ayrıca sokak kavgası farklı bir şey, tamamen tecrübeye dayalı.. ellerini arkaya bağlayıp sadece kafa ve tekme atarak 2 adam döven insan tanıyorum..

o yüzden uzun seneler vermeden sokak kavgasında en iyi ihtimalle ya kafan yarılır ya bıçaklanırsın..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...