Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ergo proxy


kingpin

Öne çıkan mesajlar

Ben eksik gördüğüm yönlerini söyledim. İzlerken ne ile karşılaşıcağını da söyledim. Bu türü animeye uygun olarak görmüyorum. Gantz ne kadar derinse Ergo Proxy de o kadar derin. Sırf "ABOW GOTİK HATUN FAPFAP" diye izleyeceksen tamam, devam et.

Bir animede referans, sembolizm, dilozofi, mindfuck, parodi anlarım ama sadece bir türün üstünde durursanız ve bunu 23 bölüm yaparsanız, bayarsınız. Bakınız kaç bölüm yapmış Lain, Boogiepop, Cosette gibi animeler ki bunlar sadece belli çevrelerde beğeniliyor. Hiçbirşeyin olmadığı sırf karakterlerin aynı şeyleri konuşup tekrarladığı dizboyu bölüm var.

Sonuçta beğenip beğenmemek size kalmış. Ben izledim, sıkıldım. Özellikle animeye yeni başlayanlar için ters köşe. Ha çok pro insanlar var bu forumda onların sözünü dinleyebilirsin. Mesela benim beğendiğim 1 Gundam serisi vardır ama çok pro gundamciyimdir başka anime sevmem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir anime'den ne beklediğine de bağlı tabii ki bu.

Hani "Oo 2 tane sembol 3 tane terim kullanmışlar, hemen derin anime havası yaratmışlar." diyen adam eğer anime'den hakikaten de sembolizm hakkında derin analizler, felsefi bilgiler vs. almayı bekliyorsa eleştirme hakkı vardır bence. Yani benim kalkıp herhangi bir mecha serisini izleyip, "Ooo 2 tane robot yapmışlar oldu sana teknolojik anime" demem kadar absürd kaçıyor ötesi. Ergo Proxy'deki disütopya ortamı gayet hoştu, gotik havayı da gayet iyi vermişti. Eh aksiyonu da fena sayılmazdı açıkçası. Her ne kadar cidden kötü bir sonu olsa da, kesinlikle izlenmeye değer bir anime'dir kanımca. Adamların kalkıp onca yatırımı "Ulan iki tane sembol, 4 tane filozof atarız içine, olur biter" diyerek yaptıklarını da pek sanmıyorum.

"Eksik bulduğum yönlerini eleştirdim" demişsin de, "Uyunacak 20 bölümü var" demek pek de eksik yönlerini eleştirmek olmuyor. Ayrıyeten disütopya abi bu, ne bekliyorsun ki, insanların zıplayıp eğlenmesi, hayattan inanılmaz zevk alması falan mı gerekiyor =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 9 ay sonra ...
2 sene geçmiş bende hemen hemen aynı soruları soruyorum dregoth bulduysan cevabı banada anlat bi zahmet.
said:

1) Monad ın olayı ne? bizim lil niye monad değil? (monadın klonları bunlar o kadarını cıkarabildim)
2) Tamam madem lil ergo yu uyandırmak için yapıldı. Ergo nun içinden vincent nasıl çıktı? Ve neden Ergo nun orjinali nefret ediyor Vince den.
3) bunlar gerçek insanlar bunu kavradım :D
4) zaten fake insanlar yaşıyodu. Ama sonunda sanki vince lil pino gerçek insanları dövücek gibi bi izlenim oluşturdu. nedir yani 2.si çıkacak "ergo vs true humanity" diye mi?

çok muğlakmış ya :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Anca izledim (slowpoke.jpg). Çok güzelmiş. Özellikle quiz from hell bölümünü çok beğendim nedense çok hoşuma gitti. Bu arada hep aynı şeyi tekrar ediyor diyenlere: Gerçek yolculuk bu. Öyle bir sonraki adaya geçtim, buz adasıymış, şuraya döndüm yaz adasıymış, çöle geldim 50 bölüm archmış değil, One Piece arıyorsanız One Piece izleyin. Ki bence tekrar ettiği de yok ya, neyse.

tl;dr: Güzel animeymiş, keşke daha önce izleseydim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

Çok derin bir animeyim ben, atmosferiğim, sembolizm ile doluyum dizboyu. Herkes bir emo bir depresif, suratlar bir karış. En güzel bölümüm birinci bölümüm. Çok dandik bi sonum var. Uyunacak 20 bölümüm var. Acaba nedir benim adım ?

Vaktine yazık, ciddiyim.


Katılıyorum. Bir hırs başladım, sonra sıkmaya başladı nedir ne değildir derken sıkıla sıkıla, böyle ter ata ata bitirdim. Bir bok anlamadım.

Pinoyu es geçmemek lazım, şimdiye kadar gördüğüm en şirin çizgi karakter. Alıp bağrıma basasım geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bounen no xamdou, evangelion konusunda haklısın ergo proxy çok daha sağlam bu ikisinden (xamd ı yapanlar üretim aşamasında ne tüketiyorlardı merak ediyorum), ama kara no kyoukai gereksiz bi hype ı olsada kötü değil bence :(.

sıkıcı geliyosa oturup ardarda 3-4 bölüm izlemeyin, günde/haftada bi tane diyin orda kalsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:

bounen no xamdou, evangelion konusunda haklısın ergo proxy çok daha sağlam bu ikisinden (xamd ı yapanlar üretim aşamasında ne tüketiyorlardı merak ediyorum), ama kara no kyoukai gereksiz bi hype ı olsada kötü değil bence :(.

sıkıcı geliyosa oturup ardarda 3-4 bölüm izlemeyin, günde/haftada bi tane diyin orda kalsın.

eva geçer zırla geçer, derinlikle geçer...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
I feel a bit like an old geezer writing this, but the days where I was an evangelion fan are now very far in the past. Now, I realize the story of Evangelion was just a bunch of various theories glued together without any intention to have a real meaning, just in order to fascinate otakus and rip them off their cash for goodies for their whole life. Yet, I don’t feel ashamed having been a fan and having spent such a long time discussing that serie with friends, thinking about NGE, because those were still good times, and that was enternaining, after all.

şunu geçenlerde bir blogda görmüştüm de iyi ki kaydetmişim bir yere.

ha ergo proxy de bir bakıma benzer ama en azından atmosferi iyi ve karakterler banal değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

banal dediğin karakter arch type yaratan anime evaydı ki...
hiç bir zaman satış rakamları ile yargılamadım iyiliği kötülüğüde evanın rakamları ortada abi.

Ayrıca ergo proxyde de pek bütünlük olmadığını kabul edersiniz herhalde.

Bide soluk renk paletinin katkısından başka birşey değildir o atmosfer.(atmosfer konusunda hala en beğendiğim seri haibane renmeidir)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapma abi, tsundere'yi mi diyorsun? içine konduğu serinin inanılırlığına -%45 fizzle veren tipleme. :p zaten anime'lerin kalitesini son yıllarda sulandıran birşey varsa o da böyle kendi içinde tutarsız basmakalıp tiplemeler. öte yandan şinji anime tarihinin en kötü lead'i direkt, bilumum karakter listelemelerinde sona oynuyor ezelden beri. rei'nin de yüzü tanınır işte ama o kadar yani. bunların üçünü toplasan elle tutulur serilerin bir karakteri etmez.

ergo proxy'nin zaten konusunu savunmuyorum ama atmosferinin karanlık paletle pek alakası yok. şehirde geçen bölümlerde bile o dystopian setting hissini bir bakışta veriyor ki çizimler olsun, animasyon olsun, öyle yapım da pek gelmedi halen kaç yıldır. onun hatırına gene izlenir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ergo proxy tam bir yolculuk hikayesi abi,yeri geliyor bölüm boyunca hiç bir kıpırdama olmuyor yolculukta çünkü gerçek bir yolculukta öyle. atmosfer ve çizimler güzel. diyaloglar iyi. son bölümleri de gittikçe güzelleşiyor.mesala o dedektif miydi oldu izleyeli hatirlamiyorum tam onun ölüş şekli ve müziği duyması falan gayet iyi. aşiri derin bir hikayeden çok -ki fena da değil bazı mevzuları, i think therefore you are - güzel bir yolculuk hikayesi. ben begenmiştim. dizideki tek sorun agir ilerlemesi diyeceğim ama kayıp zamanın izinde okumuş biri için o kadar da yavaş sayilmaz ^^;

soundtracklerinde paranoidandroid var abi animenin kötü olması kafadan zor.


haibane renmei çok iyi zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...