Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Ben şöyle bir adamım maden sordun söyliyeyim. Kaşımda birçok mesajında yönetici olduğu bir forum bünyesinde kullanıcılar arasındaki düzeni sağlamakla görevli olmasına rağmen tam tersine bizzat düzen bozucu tavrı ile ve hakaret etmesi ile görünen bir kişi ile tartışıyorum. Doğal olarak her cümlende eksik olmayan dolaylı hakaret kelimelerinden kaynaklanan "olum" kelimesinide hakaret anlımdaki ve türkçemizde kullanılan bir tarzda kelime varsayıp öyle sandım. Zaten sonrasında gelen kelimede zaten saf ibaresi olduğundan birşey farketmedi. Ben istediğim konu hakkında bir fikrim varsa buraya yazıp konuşabilir ve tartışabilirim kurallar dahilinde. Hangi konuya yazı yazıp yazmıyacağımda da özgürüm. Her konuya yazı yazmak zorundasın diye bir kural yok sanırsam. Ama açık ve net olan birşey vardır , bu forumda kimse senin fikrinde olmadığı için senin ona hakaret etme , saygısızlık etme hakkını vermez. Ama senki böyle bir yapıya sahipsin buda bu forumda yönetici olmanla çok çelişkili bir durum. Vasfına yakışmadığın ve gereğine göre davranmadığın ortada. İnsan gibi konuşup tartışmak , kelimeleri yanyana düzgünce yazmakta değil , bir düşünceyi beyninde düşünüp düzenleyip onu karşıya düzgünce ifade edebilmekle alakalı. Herkesten çok şey bilsen bile saygısız olup insanlara hakaret ettiğin sürece düşük vasıflı profilde olursun. Mağara adamı güçlüdür , akıllı olduğundan değil fiziksel güzünden ve elindeki sopadan veya her ne ise onun yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Hadi amcalara sopanı göster o zaman Horizon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 O örnekleme bana değil. Saygılı olmayı size öğretmek de haddime değil. Herkes kendine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Horizon said: Ben şöyle bir adamım maden sordun söyliyeyim. Kaşımda birçok mesajında yönetici olduğu bir forum bünyesinde kullanıcılar arasındaki düzeni sağlamakla görevli olmasına rağmen tam tersine bizzat düzen bozucu tavrı ile ve hakaret etmesi ile görünen bir kişi ile tartışıyorum. Doğal olarak her cümlende eksik olmayan dolaylı hakaret kelimelerinden kaynaklanan "olum" kelimesinide hakaret anlımdaki ve türkçemizde kullanılan bir tarzda kelime varsayıp öyle sandım. Zaten sonrasında gelen kelimede zaten saf ibaresi olduğundan birşey farketmedi. Ben istediğim konu hakkında bir fikrim varsa buraya yazıp konuşabilir ve tartışabilirim kurallar dahilinde. Hangi konuya yazı yazıp yazmıyacağımda da özgürüm. Her konuya yazı yazmak zorundasın diye bir kural yok sanırsam. Ama açık ve net olan birşey vardır , bu forumda kimse senin fikrinde olmadığı için senin ona hakaret etme , saygısızlık etme hakkını vermez. Ama senki böyle bir yapıya sahipsin buda bu forumda yönetici olmanla çok çelişkili bir durum. Vasfına yakışmadığın ve gereğine göre davranmadığın ortada. İnsan gibi konuşup tartışmak , kelimeleri yanyana düzgünce yazmakta değil , bir düşünceyi beyninde düşünüp düzenleyip onu karşıya düzgünce ifade edebilmekle alakalı. Herkesten çok şey bilsen bile saygısız olup insanlara hakaret ettiğin sürece düşük vasıflı profilde olursun. Mağara adamı güçlüdür , akıllı olduğundan değil fiziksel güzünden ve elindeki sopadan veya her ne ise onun yüzünden. Forumda ki adminligim FPS bolumuyle kisitlidir. Burada admin degilim. Fikrini elbette yazabilirsin, ama anlamayida ogrenmen gerek. Sacmalik dolu yazilarla ugrasmaktan, cevap vermekten biktim. Artik kaldirmiyor bunye sacmaliklari, sert tepki ile cevap veriyorum. Cunku 34234 kerede yazdim a-n-l-a-m-i-y-o-r-s-u-n-u-z! Anlamayacaksinizda biliyorum. Birileri gelip muze tuvaletlerinde ayak yikamanin insan haklari oldugunu soylerse; senin gibiler gelip onu savunursa; demokrasi ve ozgurlugun bas dusmanlarindan birisi basbakanken ve bu APACIK belli iken burda bu insan ve partisi savunulursa; ozgurlukler adina yasakci zihniyete destek verebilecek kadar kor insanlar bu forumda sacmalarsa... Bu forumda onca yazilan sey hicbir ise yaramiyor demektir. - Gerek Viktor, gerek sg-1, gerek dasaaa ve daha onlarca kisi nedenlerini, tarihini ayrintili yazmalarina ragmen; - Turkiye`nin tiyatroculari, aydinlari, yazarlari, profesorleri, muzisyenleri cikip tepkilerini dile getirmesine ragmen; - Insanlarin sokaga dokulup yurumesine ragmen; Hala ayni zihniyeti savunuyorsaniz sorun bizde degil sizdedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 lulz, diğerlerini anladım da tiyatrocu ve müzisyenlerle neden aynı fikirde olacakmışız? ha bir de sokakta her yürüyüş yapanın dediğine uyacaksak apo'yu da hemen şimdi salmamız lazım. (:P) LathspeLL said: Sacmalik dolu yazilarla ugrasmaktan, cevap vermekten biktim. Artik kaldirmiyor bunye sacmaliklari, sert tepki ile cevap veriyorum. sen mazallah nasyonel sosyalist türk hareketini karşına alsan kim bilir neler yazacaksın demek eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 HEHE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Lathspell. Iyisin guzelsin de senin Viktor'un dasaa'nin sg-1'in yazdiklari da birilerine gore sacmalik olamaz mi? Bir de sunu anlasan? Seninle, sizinle, bizimle, onlarla, bunlarla ayni fikirde degil diye birileri, anlayissiz mi oluyor? Sen onlarin dediklerine hak vermiyorsun diye `mal` mi oluyorsun ki onlar seninkine vermiyor diye `mal` oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Baskalarina sacma gelebilir tabi, ama o baskalari akp/feto/zaman/turban sempatizani olunca ister sacma gelsin ister baska bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Senin ve dediklerin şahısların dedikleri doğru benim savunduğum şeyin yanlış olduğuna kim karar veriyor sen mi ? Senin dediklerini kabul etmek zorundamıyım ? senin bana göre yanlış olan söylediklerini kabul etmek zorundamıyım ? Bence de senin dediklerin yanlış ve saçmalık ve sen benim dedikleirmi anlamıyorsun derim karşılığında. Kısaca bence saçmalamışsın. Kimse kimseye bir fikri düşünceyi zorla kabul ettiremez. Yok öyle birşey , zorbalıktır bu. Senin FPS den sorumlu olmanda birşey dğeiştirmiyor , sen bu forumun bünyesinde bir sorumlu olarak normal kullanıcılara nazaran çok daha dikkatli ve sorumlu davranmak durumundasın. Normal bir kullanıcı olman bile sana hakaret hakkını vermemektedir. Daha bunları kavrayıp eyleme dökemeyen bir kişi ile muhattap olmakta ayrı bir durum tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 eheh sadece sabit fikirli olsa neyse de, karşı tarafın fikirlerinin kökeni konusunda da kesin bir bilgiye sahip. yani şu forumda üniverstede okuyup alper görmüş'e ve nokta dergisine hak verecek bi insan şu yukarda sayıldığı gibi akp/feto/türban/abd falanla gayet yakından ilişkili olmalıymış gibi bir kanaat var, nasıl müthiş bi önyargı, nası çirkin, karalayıcı bi üslup bu? ramazanda sigara içenleri döven yobaz kesimden, veya nü resimleri "ayıp" diye yırtıp atan kesimden farkı nedir bu tavrın? lütfen açıklayınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Farkı fiyatı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Kesin bilgiye sahibim, sizin ne oldugunuza ben karar veririm. Burada KILL kanunlari gecerlidir, [KILL]TheLawMan if you can. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 sir said: eheh sadece sabit fikirli olsa neyse de, karşı tarafın fikirlerinin kökeni konusunda da kesin bir bilgiye sahip. yani şu forumda üniverstede okuyup alper görmüş'e ve nokta dergisine hak verecek bi insan şu yukarda sayıldığı gibi akp/feto/türban/abd falanla gayet yakından ilişkili olmalıymış gibi bir kanaat var, nasıl müthiş bi önyargı, nası çirkin, karalayıcı bi üslup bu? ramazanda sigara içenleri döven yobaz kesimden, veya nü resimleri "ayıp" diye yırtıp atan kesimden farkı nedir bu tavrın? lütfen açıklayınız. Bak yine geneli gormek yerine bu topice saplandin, sizin goruslerinizi bu konuda ogrenmedik ki; aylardir yaziyorsun biseyler. Savundugunuz seyler belli. Sam zaten AKP`ye oy verdigini ilan etti, beklenmedik gelismeler degil bunlar yani. AKP`den farkiniz yok zaten. Tamamen cahiliyet, tamamen aptallik, tamamen "duzgun Turkce ile yazarim, su ustune cikarim"cilik falan. Normal gayet. Vasiflar ordan geliyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 yahu vermedim akp'ye oy falan kaç kere söyledim, herhangi bi siyasi toplulukla veya stk ile de ilgim alakam yok. bunun böyle olmadığını kabul etmeden fikir savunamıyosunuz, illa kişiliğimi veya çevremi sorgulamanız gerekiyo. ben babamla da aynı tartışmaları yapıyorum, kendisi cumhuriyet okuyo ve de sonuna kadar kemalist. ama tabi beni tanıdığı için "akpli misin, fetocu musun" falan gibi şeyler diyemiyo..sizse tanımadığınız ama sizinle hemfikir olmayan herkese rahatlıkla her yaftayı yapıştırabiliyosunuz. o kadar körleşmişsiniz, kendi kabuğunuza ve "cemaatinize" öyle kitlenmişsiniz ki, gözünüzü düşmanlık bürümüş resmen. deniz kuvvetlerinde görevli bi adam darbe yapmak istiyo, bu demokratik düzene doğrudan bir saldırıdır. bunu ortaya çıkaran dergiye dava açılıyo iftira diye, olayın iftira olmadığı, doğru olduğu ortaya çıkıyo. o günlük ele geçirilmiş değil, sızdırılmış. ve nokta dergisi baskılara dayanamadığı için kapatma kararı alıyo, bunu da provokasyon amaçlı yaptı diyosunuz. bunu nerden biliyosunuz? ben, o sıralarda nokta dergisinde çalışan ve dergi kapanınca işsiz kalan arkadaşımdan biliyorum bunun böyle olmadığını. siz neye göre akıl fikir yürütüyosunuz? ben ne savunduğumu gayet iyi biliyorum, demokratik bir ülkede yaşamak istiyorum. açık toplum istiyorum, sivil anayasa istiyorum. sizinse ne istediğiniz, kullandığınız kelimelerden belli, sonra faşist diyince kızıyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 sir said: ben ne savunduğumu gayet iyi biliyorum, demokratik bir ülkede yaşamak istiyorum. açık toplum istiyorum, sivil anayasa istiyorum. sizinse ne istediğiniz, kullandığınız kelimelerden belli, sonra faşist diyince kızıyosunuz. Sen bunları AKP'den bekliyorsun ya biz ona şaşıyoruz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 askerden beklemediğim kesin =) akpden beklemiyorum, akp bu beklentiyi yerine getiremedi, başladığı hiçbişeyi tamamlamadı. ama en azından bu süreçte AB'ye yaklaşmaya ve o doğrultuda yenilikler yapmaya tekrar hız kazandırırsa bu ülkede herkes rahat bi nefes alabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Asker devlet yönetmeye talip değildir, hiçbir zaman da olmamıştır. Anayasal düzene tehdit gördüğünde gelir, balansı yapar ve gider. (Ayrıca son darbenin kime yaradığını da hepimiz çok iyi biliyoruz, memlekette solcu kalmadı doğru dürüst.) AKP'nin 17 Aralık 2004'ten beri (yani 10 yıldır uğraşanların kaymağını yiyip şovunu yaptığı günden beri) AB konusunda zerre adım atmadığını da gördük. Bundan sonra zevahiri kurtarmak için bir iki AB yasası çıkaracağından kuşkum yok, hele de AB çok istedi diye 301'i ortadan kaldıracak kompile, o belli oldu. Ayrıca nedense parti kapatmayı zorlaştırarak demokrasiyi güçlendirme(!) savaşı da tam kendi başlarına gelince oldu, ilginç. Yıllardır söylüyorum, sanal demokrat AKP'nin ne olduğunu görmemek için ya cidden kör ya da öyle ya da böyle rantından faydalanıyor olmak lazım. En baba rantçılardan biri için de buyrun bi tık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Anayasa Madde 2. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Her seyden once demokratik bir devlettir ve demokrasi ilkesiyle celisecek her turlu aciklama faaliyet ima bile anayasal suc olusturur. O kadar saygili oldugunuz anayasa bu baska bir sey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 tabi canım asker ne zaman devleti yönetmeye talip olmuş? şöyyle bi cumhurbaşkanlarımıza bakıyorum da..asker kökenli olmayan bi cumhurbaşkanı gelene dek kafadan bi 50-60 sene geçmiş. "anayasal düzene tehdit" neye göre-kime göre? yine askere ve askeri mantaliteye göre tabii ki. bunu kanıksamış olmak, normal bi olaymış gibi göstermek ne kadar utanç verici.. mesele akp felan değil, siz sistemin oyuncularındaki bozukluğa odaklanıp, esas sistemdeki bozuklukları görmüyosunuz, ya da bilerek görmezden geliyosunuz. bu nası bi sistem ki ara ara "balans ayarı" vermek gerekiyo? bu nası bi sistem ki her başa gelen kolaylıkla sömürüyo, kendisine istediği çıkarı sağlıyo..ve bu sömürü belli bi ideolojide yapılırsa askerin falan da sesi çıkmaz, tansu çiller örtülü ödenekten malı götürürken kimse darbe felan istemiyodu, niye? e başı açık, ilk kadın başbakanımız, vay be, gurur duyalım..aynı şekilde YÖK belli bi ideolojinin temsilcisiyken "helal olsun, rejimin son kalesi, yürrü bee" falan, ama el değiştirince "bu ne terbiyesizlik, haddini bilsin, karışamaz bize höylöylöy" bu nası bi sistem ki halkını sevmiyo, güvenmiyo, onu güdülecek koyun olarak görüyo..bu nası bi sistem ki 80 yıldır kendisini sevdiremiyo, benimsetemiyo, ve halkın seçtiği hükumetleri bi şekilde devirmeye, alt etmeye veya düşman ilan etmeye çalışıyo. akp başarısız bi partidir, ama önemli de bi partidir. akp kapatılırsa da ondan sonra kurulacak bi parti daha da önemli olacaktır, çünkü bu "teftiş düzeni" artık son demlerini yaşıyo ve eninde sonunda değişmeye, halkın emrine girmeye mahkum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Zaten asker de o demokratik, laik, sosyal rejime bir tehdit hissettiğinde gelir, bayram ziyareti yapar gibi gelmez. @Sir, sistemi istediğin kadar eleştirebilirsin, prematüre olduğu fikrinin yüzde yüz arkasındayım. Ama iyi kötü bu çocuk büyüyecek. Esas sorun bebeği kimin büyüteceği, Fetocan'ın ümmeti mi, yoksa Atatürk'ün ölümünden sonra devrimlerini tamamlayamamış, halkını eğitememiş, sonunda 1950'de ABD'nin ve tarikatların adamlarına teslim etmiş köhne CHP mantığı mı? Yoksa bir yerlerden ülkeyi tamamiyle kucaklayacak bir zihniyet doğacak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 de asker gelince ne demokrasi kalıyo ne sosyal..sittin sene aşamıyoruz sonra sendromunu bkz: 12 eylül. chp değil, akp de değil ama asker hiç değil =) yeni zihniyetin gelmesini de bekleyecek zaman yok, o yüzden şu cemaatçi, bu kemalist, bu kürt, bu bilmemne diye ayrımlar yapmayıp herkesi toptan kucaklayacak yeni ortak paydalar üretmek gerek. ha şu anda bence en gerçekçi payda AB üyeliğidir, ve bunun getireceği sosyal-ekonomik ve demokratik gelişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 yeni kurulacak partinin basina Ali Babacan gelecekmis bence cok daha guclenir cok daha iliman falan da bir adam ayni zamanda `pro business` Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 sir said: de asker gelince ne demokrasi kalıyo ne sosyal..sittin sene aşamıyoruz sonra sendromunu bkz: 12 eylül. chp değil, akp de değil ama asker hiç değil =) yeni zihniyetin gelmesini de bekleyecek zaman yok, o yüzden şu cemaatçi, bu kemalist, bu kürt, bu bilmemne diye ayrımlar yapmayıp herkesi toptan kucaklayacak yeni ortak paydalar üretmek gerek. ha şu anda bence en gerçekçi payda AB üyeliğidir, ve bunun getireceği sosyal-ekonomik ve demokratik gelişimdir. Evet AB ama kim taşıyacak bizi AB'ye? AKP'nin niyeti yok, CHP'nin lideri yok, MHP'nin karizması yok. Bu arada, Gio iyice umudu kesmiş davadan, kesinkes kapatılacakmış gibi konuşmuş. Babacan'ı seçmelerinin sebebi liderlik yapması değil, tam bir emanetçi olması, evden yönetilmeye uygun olması. Keşke çatır çatır bi kongre yapsalar da hakeden geçse. Belki o zaman zihniyette bi değişiklik olabilir, memleketin %47'den oluşmadığı kafalarına dank eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Ortada bariz bir gerçek varsa, o da elinde tüfeği askerle AB'ye hiç giremeyeceğimizdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar