Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İptal: Radar Live 2008

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

kazanamıyor ne demek ya? ben de bunu anlamıyorum, nasıl kazanamaz rcn abi? niye kazanmıyor? nası başarıyor yani..

şunlara bak

http://www.leedsfestival.com/lineup/index.aspx

http://www.teknoscape.com.au/forums/showthread.php?t=37625&mode=linear

böyle kadrolara ödedikleri parayı çıkarabiliyor adamlar bizimkiler 3 tane headlinerla batıyor mu anlamıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Kazanamiyorlar, cunku giden kisi sayisi az bi kere. Ingilterede bi festival yapiliyo mesela 120 bin kisi bileti ilk gunden tuketiyor.

Ayrica bizdeki bilet fiyatlarinin 4 kati kadar oluyor biletler.

Ayrica sponsorlar daha buyuk paralar dokuyorlar..

e hal boyle olunca tabii ki kazanamiyorlar..

Birde bazi ozel gruplar varki getirmesi cok zor. Radiohead mesela 500.000 dolar istiyordu yanilmiyosam, birde sponsor istemiyor hic bi sekilde. e bilet zaten o kadar kazandirmiyor ki, birde sponsor olmayinca nasi getirtsinler? Kar etmeden hayrina yapicam desen yine yapamazsin.. Linkin park yanilmiyosam 1 milyon dolar ya da 500.000 dolar istiyor bir konsere.. Getirilir ama riskli isler bunlar. Cok iceri giren, batan oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
Kazanamiyorlar, cunku giden kisi sayisi az bi kere. Ingilterede bi festival yapiliyo mesela 120 bin kisi bileti ilk gunden tuketiyor.

Ayrica bizdeki bilet fiyatlarinin 4 kati kadar oluyor biletler.

afedersin de bariz yazis bunlar

yok boyle bir sey. Turkiye'de profesyonellik safsatasiyla, "festival" adi altinda milleti duduklemekte olan organizasyonlar hala konserlere 2 hafta varken "cilgin isimler getirecez... valla... headlineri aciklamadik bile" derken, Avrupa'da millet daha 2007'nin festivali yapilmadan 2008'de katilacak gruplari aciklamaya basliyor.

Wacken 2007 bittikten sonra 6 (yaziyla alti) gun sonra Iron Maiden (yaziyla Iron Maiden) 2008 headlineri olarak aciklandi. Bu kadar basit. H2000'den (ilki) bu yana bu ulkenin festival organizasyonu adina bir gidim ilerlemedigi ortada. Sonra "aman zarar ettik" diye aglamasin kimse, ne RnC ne Radar Live... "Istedigimiz gibi dudukleyemedik bu dandik ulkenin konsere ac vatandaslarini" desinler ve yollarina devam etsinler.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani yazdiklarim dogrulanacak seyler, ilk sayfada serzeniste bulunan arkadasin verdigi linklerin birinde 155 sterlin yaziyordu yanilmiyorsam bilet fiyati.. 4 kati bile degil 5-10 katina denk geliyor o rakam. (Su anki festival fiyatlarini tam bilmiyorum ama 7-8 katina yakin bisi ediyordur sanirsam.)

Bu ne demek, adamlara 50 bin kisi bile gitse, bizde 350 bin kisi gitmesi lazim ayni geliri elde edebilmek icin.

Bizim Turk milletinde dogustan matematik profesorlugu vardir. "Abi su kadar kisi gitse, x kadar bilet olsa, sponsor y verse, ohooo deli para goturuyorlar." diye.. ama oyle degil maalesef..
Sosyal ağlarda paylaş

3 gunluk festival olan Rock am Ring'de 135 euro kamp/park dahil olmak uzere, adamlarin tek headlinerini "sahne onunden" gorecez diye 350 milyon verirken turkiye'de insanlar... Cesit cesit festivaller sayilabilir; Lowlands, Graspop, Pukkelpop, Wacken genel olarak yaz festivalleri 3 gunluk 100-150 euro arasindadir. Simdi baktim, Radar Live'in 2007 kamp biletleri 155 milyonmus.

insanlarin bir festivale gelmesi icin, o insanlari keriz yerine koymaman lazim oncelikle. dedigim gibi festivalden 1 ay once hala "headliner'i aciklamadik" (mesela bu RnC icin gecerli gecen senelerde, RadarLive'a bok atmis olmayim hatirlamiyorum acikcasi) ayaklarina yatip, sonra kimseyi getirmiyorken o festivalin biletlerinin tukenmesini beklersen, butun bunlar olmadiktan sonra da "zarar ettik uhuhu" diye aglarsan insanlarin sana cekecegi hareketler bellidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuraya ekleme yapayım,

Bir festivalin bana göre, headlinerlarını açıklamadan biletlerini satışa sunma ihtimali var; ama bunun için önce türk seyircisinin festivallere/gruplara yeterince doyması ve festivalin bir güven oluşturması gerekiyor.

Hangisi hatırlamıyorum; ama yurtdışında birkaç festivalde vardı sanırım (V festival olabilir belki), headliner açıklamadan biletlerini satışa sunuyorlar ve çıktığı gün tükeniyor biletler.

- Seyirci grup için değil festival havası için gidiyor.
- Festivalin sağlam grup getireceğine olan inançları tam

Türkiye'de bu ikisi henüz oturmadı, hele hele bu sene iptal olan Radar ve Rock'n Coke ile, festivallere olan inancın geri gelmesi en az 4-5 sene sürer diye tahmin ediyorum. 4-5 seneye kadar da Türk seyircisinin grup açlığı oldukça azalacak tahminimce, bu sene gelen büyük isimleri düşünecek olursak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...