Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunun Gidishati ..

Uzun

Öne çıkan mesajlar

Bir kac ornek toparladim ve oyunun gidishati karmasik geldi .. Simdi bu oyun vaat edilen kadar harika mi olacak Yoksa bekleneni veremeyin sadece 200 - 300 bin kisinin oynadigi grafiklari harika ama bekleneni veremiyen bir oyun mu olacak ?

scorch said:

kusra bakmasın funcom ama g.tüme döndürdü oyunu o kadar hava attılar söle olcak böle olcak die ama her geçen gün oyun daha da wow clone bişi haline geldi paranın gözü kör olsun ;p

karakter yaratma sistemi değişti tekrar.

Kanuni said:
karakter secme ekranida cok daha basarili.

oyunun son general beta versiyonu oldukca basarili geldi bana, su ana kadar hersey boromboktu ama su son versionla conan kendine geldi diyebilirim. hersey cok daha iyi...

wow ile alakasida yok. alakasi olsada wow kotu bir oyun degil zaten.

grafikler sesler muzikler muthis, aksiyon sistemine alisirsaniz hosunuza gidecektir , alisamazsaniz ve ttnet izin vermezse iskence olur conan.

Darksun said:
E yuh ya , ben bıraktım zaten, yeter artık tech betalarda rezil olduğumuz. Gittikçe kötüye gidiyor, son seferde 25 dakika ya oynadım ya oynayamadım. 5gb a yakın patch vesaire çektim...

sQu said:

AoC için makinasını yenilemek isteyen arkadaşlar varsa diye bilgi vermek istedim, öyle herkezin (benim de dahil olmak üzere) beklediği gibi aşmış super ötesi bi makine istemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:
aoc closed general (technical degil) betasini warhammer betasi ile degismek isteyen varmidir?

bunu da ekle kanuni ye :)

aoc kötü bi oyun değil ancak an itibari ile öylesine eksikleri varki kendini uzun süre oynattırmıyor oyun.. iyi sağlam bir community kuramazsa patlar yani cok basit :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bende başlamak istiyorum açıkçası. Ama orumlara bakarak karaksız kaldım. Oyun başladıktan sonra. Yazılacak yorumlara bakarak karar vereceğim. Oyun başlaıktan sonra umarım iyi şeyler duyarım. Önemli olan bug ların az olması. Oynanış ış iyi olması. Grafiklere yükenip . bağlantı sorunu yaşanırsa gerçekten kötü olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi ben bu oyun piyasaya çıkınca; triali falan olur herhalde alıp denemek beğenirsem oynamak istiyorum. (Beta'ya giremediğim için) Ama anlaşılan öyle bir durum söz konusu değil. Oyun 35 gb olursa ben hangi bağlantı ile ne zaman çekerim bu oyunu? Bu bir patchi 5 gb olan maşaallah oyunu nasıl oynayacağız biz?
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda pathing sistemi var 1 en büyük yanlış bu , yani dilediğince dağ bayır gezemiosun
aha sana yol cizdim efendi gibi burdan yürü diolar.

herşey instanced , girdiin her mekan , her harita ayrı bir loading istiyor yani serbestçe dolaşım yapamıyorsun bunlar en büyük zaafları
Sosyal ağlarda paylaş

bence yapılan bazı eleştiriler çok acımasız. Bu forumda bile closed betaya giriş hakkı elde etmiş bazı kişiler, "oyun çıkmadan önce bir bakalım beğenirsem alırım" mantığıyla hareket ediyorlar.
sürekli patch yapılıyor diye şikayet edeninden tutun da, elindeki betayı başka bir oyunun betası ile deiştirmek isteyenine kadar.
yahu sen o oyundaki eksikleri bul, bunları bildir diye o betayı almış bir kişisin. Oyunun daha iyi, oynanabilir bir hale gelmesi için oradasın ztn, görevin bu senin. Tutup da "yok bu oyun bi halta benzemiyor, 5 para etmez, ağız tadıyla bir oynayamadık" diye sızlanacağına, otur adam gibi bugları report et ve daha iyi neler yapılabilir bu konuda görüşlerini bildir yapımcılara.
Warhammer bölümünde de var bu şanslı ama, elindeki şansı ne için kullanacağını bilmeyenlerden. Eminim ki 500.000 kişide varsa bu beta access olayı (warhammerın 700bine yakındı), bunların bir çoğu evinde son model bir bilgisayarı olup da, closed betanın mantığını kavrayamamış insanlardır. İşte bu yüzdendir ki bu oyunların malesef çıkış tarihleri sürekli olarak ertelenmekte.
Artık dayanamadım ama yeter anlamsız eleştirilerden fenalık geldi. Mutlaka görevini doğru düzgün de yerine getirenler vardır ama burada bile bence bunu haketmeyenlerin olduğunu görmek üzücü. Kim bilir daha nasıl insanlar vardır closed betada...
Sosyal ağlarda paylaş

eğerki insanlar beenmedim diosa betada iken daha demekki bişeyleri feci sekilde yanlıştır , ben paralı çalışanımıyım funcom un ? hayır bana betayı niye vermiş fikirlerimi sölemem icin ona göre düzeltme yapmak istiyorlar ben fikrimi söylüyorum işte

bu pathing sistemi , her yer instanced fln iken ben bu oyunu almam betasınıda atarım satarım herseyi yaparım cünkü daha en başındn bana bişey vermiyor. sevmediin bişey icin illa beta bug raporumu tutucam zorla? gereksiz gerilmişsin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:
Kanuni said:
aoc closed general (technical degil) betasini warhammer betasi ile degismek isteyen varmidir?

bunu da ekle kanuni ye :)

aoc kötü bi oyun değil ancak an itibari ile öylesine eksikleri varki kendini uzun süre oynattırmıyor oyun.. iyi sağlam bir community kuramazsa patlar yani cok basit :)

gerek kalmadi warhammer beta buldum conan ve warhammer ikisinide test ediyorum su anda arti diger mmolarin betalari vs.

simdi arkadaslar sisteminiz el verirse ttnet izin verirse conan guzel, warhammer betasinda gordugum kadari ile wow ile cok benzer. pvp gucu yuksek rvr sistemi olan wow gibi dusunun. oynanabilirlik sesler muzikler npclerin cevaplari dahi ayni. tabii beta daha cok var cikmasina bir cok eklenti gelecektir.

conana gelirsek, bir mmoda gordugum en iyi grafikler bu oyunda. arti daha dx 10 destegini gormedik. yurtdisindan oynayan birisi olarak wowa pingim 100 civarlarinda sabitlidir, conanda bu yuzden sizlerin ttnet sikintisi ne derece etkili olacak onu turkiyeden oyanayanlar daha iyi cevaplayabilirler. conanin aksiyon sistemi cok degisik gelecektir alisana kadar ancak kombolar vs eklendiginde monitore kan sicramalari vs oldugunda insan heyecanlaniyor. ayrica oyun oldukca kufurlu ve mature. npclerle muhabbet falan direkt karsilikli ve coktan secmeli , bazilariniz hoslasmayabilir cunku uzun surebiliyor muhabbetler.

conanin open betasinda zaten cogunuz ne olacagini gorecek, bazilarimiz sistem ve netten dolayi iskence cekecek bazilarimiz belkide en hoslarina giden mmolarindan birini oynuyor olacak, ama bu bence conanin sorunlariyla degil sistem ve net baglantisi ile anlasilacak bir sey.

sonucta oyunun verdigi ya da verecegim dedigi seyler sehirlesmeden pvpye, pve den kanli savas sahnelerine, kufurlu konusmalardan kadinlari yataga atma cabalarina kadar buyuk bir yelpazeye dagilmis durumda.

oyun ciktiktan 1-2 ay sonra gercek conani elde ederiz gibime geliyor cunku her patchle oyun gittikce oynanabilir hale geliyor (sistem kastirmalari bakimindan) , oyun cikinca feryat figan edecek bir cok oyuncu sonrasi daha iyi olacagini umuyorum. ayrica guildlere bence wowdan daha cok secenek sagliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Zheld said:
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
bu harfi yazmak hiç zor değil

paticigin genel problemi sanirim. kucuk seylere takip bulup insanin yuzune vurup erdemlesmek. arkadasim benim klavyemde tam 10 senedir turkce harfler yok , ne yapmami tavsiye ediyorsun. bu foruma sadece turkiyedeki turkce klavye kullananlar yazmiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

betaya katilmis kisiler ile ilgili yazdiginiz acimasiz olmus. ornegin ben bir cok, herhalde cikan cikacak bir cok oyunun betasina bir sekilde giriyorum, girme amacim o oyunu test etmek degil benim, kendi guildim icin gelecek oyunlardan birisini secebilmek. para aldigim bir sey degil , ayrica bilmiyorum kac betaya katildiniz ancak betaya girince o betada durmak zaman gecirmek bile iskencedir, hatta adami o oyundan sogutur o derece lanet bir sey.

secildiginizde kendi dusunceleriniz gibi davranir ve oyunun super olmasi icin calisabilirsiniz, zaten betalara o yuzden yuzlerce binlerce kisi alinir , alanlarda bilirlerki gelecek olanlarin %10u super rapor ederler, ayrica genelde beta forumlarinda oyun icersinden daha cok bilgi toplanir, oyunu oynarken karsilasilan sorunlar genelde beta forumlarinda derinlemesine tartisilir vs.

oyunun kotu olmasi ve iyilestirilmesi icin yapimcilar kendi aralarinda ve yakin cevrelerinde, ayrica daha bu ise yatkin kisiler tarafindan bize sunulmadan once oyunun betasini test ederler. esasinda bizim test ettiklerimiz oyunun betasinin betasi. su anda conanda test ettigimizin yeni versiyonu eminimki daha bugun patch gelmesine ragmen su anda baskalari tarafindan test ediliyor.

yapimcilarin beta testerlerden beklentileri nasilsa oyuncularinda betalardan beklentileri o sekilde. herkes wow vb oyunlari arkadaslari ile oynayip eglenirken beta testerlerde oynadiklari zaman gecirdikleri betalarda en azindan eglenmek ve hos vakit gecirmek isterler. kimse cikipta ben esek gibi bug bulmak icin basvurdum ama sistemi iyi olan oyuna bok atanlara test verdiler bu nasil is demesin. herkes biliyorki betaya katilmak istememizin sebebi oyunu bir an once gormek ve oynayabilmek ardindan da gelip forumlarda yazmak.

ben kotu yazmam genelde cunku biliyorum ki sinema kitap gibi oyunlarda zevke ve istege gore degisen bir eserdir. ben sevmesemde bir baskasi icin dunyanin en iyi oyunu olabilir. bu yuzden de genelde open betalar ve oyun ciktiktan bir kac ay sonra trialleri olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:
Zheld said:
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş

paticigin genel problemi sanirim. kucuk seylere takip bulup insanin yuzune vurup erdemlesmek. arkadasim benim klavyemde tam 10 senedir turkce harfler yok , ne yapmami tavsiye ediyorsun. bu foruma sadece turkiyedeki turkce klavye kullananlar yazmiyor..

Muhtemelen başlığı açan şahsa yapılan doğru bir hatırlatma..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şahsen Warhammer evrenini Conan evrenine göre daha çok biliyorum. Oyunun hikayesi ve derinliği, bir mmoyu sadece grafiklerinin veya yeni bir combat sisteminin güzelliği yüzünden oynamayacak kişiler için ne derece tatmin edici? (AOC için konuşuyorum)

Başka bir sorum da, her iki oyunun da betasına katılmış biri olarak (Kanuni), düzeltilmesini istediğiniz veya eksiğini görmüş olduğunuz şeylerin hangi oyunda daha hızlı ve tam olarak beklediğiniz yönde çözümlendiği konusunda.

Kat edilen yollar closed betanın başlangıcına göre gerçekten de azımsanmayacak kadar çok mu? Hani şöyle sorayım, beklediğimize gerçekten değiyor mu? Daha kısa bir zamanda daha verimli bir çalışma ile şimdiye kadar giderilen eksiklikler giderilebilir miydi?

Biliyorum bir MMO yapmak oldukça zor. Koskocaman bir evren yaratmak, herşeyin sorunsuz çalışmasını sağlamak açısından muazzam bir emek gerektiriyor ama acaba bu süreç çok mu uzadı?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

iki oyunun yapimcisina guveniyorum , gecmis deneyimlerinden ders aldiklarini dusunuyorum ve ayrica deneyimleri onlara sifirdan mmorpg yapmaya kalkan firmalardan fersah fersah onde durmalarina yetiyor. conanin arkasindaki microsoft yuzunden ( dx 10 destegi) funcomun oldukca yuklu para aldigini ve bu yuzden de oyunun sarktigini biliyoruz. ayrica en buyuk sorunlardan birisi vanguard - Dark and light gibi herseyi verecegiz, sehirler olacak, sehirler arasi savas olacak, pvp olacak, pve olacak demeleri. bu sozun altina yattilar ama kalkmak icin sure talep ediyorlar. yoksa sunu bunu demistik ilk expansionla verecegiz demiyorlar. oda olabilirdi ancak su anki hali ile gun be gun cikan her koca (4-5gb) patchle conan iyiye gidiyor. conanin tek sikan tarafi zone sistemi ve pathing olabilir. ancak path olayida ilk baslardakine oranla ilerki levellerdeki zonelarda o kadar belirgin degil. bu grafikleri zaten zonsuz veremezler baska secenekleri yok.

warhammer icin sunu demem lazim, wow ile asiri benzer , grafiksel, oynanis vs olarak. daha yeni girdigim icin betasina gecmisinden su gune nasil bir ilerleme kayit etti, ilerlemenin gostergeleri hangi sirketin daha becerili oldugunu gosteriyor bilemiyorum.

gene tekrarliyim ben; ttnet ve pcleriniz kaldirdigi surece conan degisik yapisi ile alisana zevkli saatler gunler gecirtecektir. dugmeye bas sana otomatik hareketi yapsin tarzindan (wow eq 1 eq2 vs) daha degisik aksiyon yapisina alisinca, ekrana yapisan kanlar, mideye sokulan odunlar, sekilli semalli kombolarla zevkli bir hal aliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:
Zheld said:
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş
ş

gidishatı yerine gidisatı yazsa da anlarız ona değindi,
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ben şahsen Warhammer evrenini Conan evrenine göre daha çok biliyorum. Oyunun hikayesi ve derinliği, bir mmoyu sadece grafiklerinin veya yeni bir combat sisteminin güzelliği yüzünden oynamayacak kişiler için ne derece tatmin edici? (AOC için konuşuyorum)

Conan, Robert E.Howard tarafından 1932 yılında yazılmış ve yayınlanmış. Howard Hiborya çağını yaratmış.Nasıl Tolkien "Epic Fantasy" babası sayılıyorsa Howard da "Sword ve magic" denen türün babası kabul ediliyor(Wikiden alıntıdır).Bende Warhammer dünyasını bilmiyorum ama orada yer alan cüceler,elfler vs. orjinal bir dünya olmayıp, Tolkienden esinlenip ortaya çıktığını tahmin ediyorum. Dolayısı ile Conan dünyası ( gavurcası lore) ile WoW veya Warhammer'in karşılaştırılabileceği düşüncesine inanmıyorum. Tabi bu biraz da yaş ile ilgili. Conan çizgi romanlarıyla büyümüş bir nesil için, örnek ben, AoC grafik ve kombat sisteminden çok daha fazla şey ifade ediyor. Çizgi romanlarındaki ve kitaplarındaki dünyaya yakın bir dünya bulamazsam oyunda, alemin en iyi grafiklerine de sahip olsa dakika oynamam AoC'yi.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ben orada tech betada sürünüyoruz derken oyunun kötü olduğunu ima etmedim, tech testerları kobay olarak kullandıklarından oyunu oynayabilmek bir kenara karakter seçme ekranına bile zor geliyorsunuz. Şanslıysanız 3 saatlik zamanın toplam 20 dakikasını kesintiler halinda oynayabiliyorsunuz.

Şahsen ben warhammer ve Aoc arasından warhammer'ı daha çok bekliyordum, birinden general diğerinden tech beta invite aldım. Bir süre oynadıktan sonra Aoc'nin beklentileri daha çok karşılayacak bir oyun olduğunu gördüm yanlız FC Ao daki sistemi kullanacak olursa karakterleri maksimum seviyeye ulaştımanın çok zor (hatta wow a kıyasla ÇOOOOOOK zor) olacağını tahmin etmek zor değil =P

Oyunun grafikleri ve atmosferi harika, chat sistemi durmadan göçtüğü için şöyle böyle demek durumundayım (Swg oynayanlar bilir, durmadan kanallar göçer kimse birbiri ile konuşamazdı). Çok fazla bug var ve 1 ay içinde bunları düzeltebileceklerine inanmıyorum, bu sebeple oyunun ilk 2 ayı server stabilize etme ve bug fix şeklinde geçeceğine inanıyorum. Pre-order verdim, genel katılımdan 3 gün önce server a başlayıp oyun aşırı yoğun olmadan şöyle rahat rahat oynamayı bekliyorum =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...