Masteis Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 namus bekciligi devam ettigi surece gelisemicez, gelisemedigimiz gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 mawiman said: @sir arkadaşm Aleviler Demokrasi için bir yaradır türkiyede çünkü kendilerini azınlık olarak görüyorlar ve diğer T.C. kimligi taşıyanlardan bir farklılıklarının olmamasını istiyorlar bu görüşe sahip tüm topluluklar Demokrasiye zarar verir... konu bireysel yapmak istemiyorum ama bir şey yazacaksan özelden yaz azınlık ve demokrasi adına daha geniş bilgi verebilirim. tşkler dimi kahramanmarasta kendi kendilerini oldurdu aleviler ulkuculer dmeokrasiyi korumak icin ordaydi, annesinin karnindan bebegi cikarip o yuzden sopaya diktiler hep demokrasi icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 ben de kişiselden benzer bi cevap verdim ama geri dönüş olmadı. saçma bişey söylediğini anlamış mıdır ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Viktor said: mawiman said: @sir arkadaşm Aleviler Demokrasi için bir yaradır türkiyede çünkü kendilerini azınlık olarak görüyorlar ve diğer T.C. kimligi taşıyanlardan bir farklılıklarının olmamasını istiyorlar bu görüşe sahip tüm topluluklar Demokrasiye zarar verir... konu bireysel yapmak istemiyorum ama bir şey yazacaksan özelden yaz azınlık ve demokrasi adına daha geniş bilgi verebilirim. tşkler dimi kahramanmarasta kendi kendilerini oldurdu aleviler ulkuculer dmeokrasiyi korumak icin ordaydi, annesinin karnindan bebegi cikarip o yuzden sopaya diktiler hep demokrasi icin demokrasiyi devlet getirir ülkücüler degil. ülkücüler demokrasinin neferleri degiller. Suç izleyip alevi öldürmüşlerse bu bir suçtur ve cezalarını çekerler.aslında ülkücüler diyip genelleme yapmamak lazım bir kısım piskopat adamlar diyebiliriz. sen devletle ülkücüleri aynı kefeye koyuyorsan ki koyuyorsun,yazılan birşeyi 1 kere okuyacagına 2 kere okuyup daha iyi anlaman lazım. Mawiman elma demiş sen ama armut diyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 yakalananlar her ne hikmetse ülkü ocağu üyesi idiler veya ülkü ocağı başkanı idiler.bir kısım kendini bilmezlere pek benzemiyorlardı.nedense böyle olayların altından hep ülkücü veya ülkücüler ile aynı karade bulunan kişiler çıkmaktadır. maraşta, çorumda, malatyada, hrant dinkte, akdeniz üniversitesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 ee devlet bu ülkücüleri mi destekliyor ve suçu işledikleri zaman cezasını vermiyorlarmı? adam demişki aleviler kendilerini azınlık olarak görüyor ve devletin alevilere ayrıcalık tanıması beklenemez diye, digeri de demiş ama ülkücüler alevileri öldürdü vs vs , ne alaka yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 alevilere azınlıklarmış gibi davranılıyo, meselenin özü bu zaten. din derslerinde sünni islamdan başka bişey okutulmuyo, aleviler de yıllardır her türlü ayrımcılığa maruz kalıyo, çekmedikleri dert kalmadı yani. devletin de geçmişten bu yana azınlıklara karşı uyguladığı politika ortada, o yüzden viktorun verdiği örnek gayet alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 odiflame said: yıllarca nefsinizi tutun diye nutuk atan ve yusuf peygamber örneği verenlerin bikinili kadın görüp tahrik olmayan gaydir demeleri ilginç olmuş.demek ki nefse hakim olmak gaylikmiş.fetoya hiç kadına bakmadı, evlenmedi diye övüyorlardı yoksa oda mı ?... cık cık cık. Nefsine hakim olmak , tahrik olmak yani aklına cinsel düşüncelerin gelmesi değil , nefsine yenik düşüp yalnış hareketlerde eylemlerde bulunmaktır. Çok güzel çarpıtma yeteneğin var odi , her bu iki etti. Lütfen çarpıtmadan konuşalım. Nefsine hakim olmayı sadece aklına bir düşünceyi getirmeme yada o duyguyu hissetmeme olarak kabul etmiyorum ben. Siz istediğiniz kadar düşünmemeye çalışın bir insan olarak hislerinizi engelleyemezsiniz ama eylemlerinizi hal ve hareketlerinizi engelleyebilirsiniz. Aklınızdan birini öldürmek dövmek geçebilir ama bunu sonuçlandıracak olan sizin nefsinizdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Hayır, hislerine hakim olmabilmek de insanlığın bir parçasıdır kaldı ki burada hislerden de değil içgüdülerden bahsediyoruz. İçgüdülerin aklına galip geliyorsa suçlusu sensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 sir said: alevilere azınlıklarmış gibi davranılıyo, meselenin özü bu zaten. din derslerinde sünni islamdan başka bişey okutulmuyo, aleviler de yıllardır her türlü ayrımcılığa maruz kalıyo, çekmedikleri dert kalmadı yani. devletin de geçmişten bu yana azınlıklara karşı uyguladığı politika ortada, o yüzden viktorun verdiği örnek gayet alakalı. din derslerinde her türlü din hakkında bilgi veriliyor,musevilik,hristiyanlık,mezhepler vs. müslüman çogunlukta oldugu için müslümanlık daha detaylı olark okutuluyor isteyende almıyor. din dersi yanlış birşey aslında,her dinin ayrıntısına girerlerse ilahiyat fakültesi olup çıkar okullar. neyse boş muhabbet bu . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 becool said: sir said: alevilere azınlıklarmış gibi davranılıyo, meselenin özü bu zaten. din derslerinde sünni islamdan başka bişey okutulmuyo, aleviler de yıllardır her türlü ayrımcılığa maruz kalıyo, çekmedikleri dert kalmadı yani. devletin de geçmişten bu yana azınlıklara karşı uyguladığı politika ortada, o yüzden viktorun verdiği örnek gayet alakalı. din derslerinde her türlü din hakkında bilgi veriliyor,musevilik,hristiyanlık,mezhepler vs. müslüman çogunlukta oldugu için müslümanlık daha detaylı olark okutuluyor isteyende almıyor. din dersi yanlış birşey aslında,her dinin ayrıntısına girerlerse ilahiyat fakültesi olup çıkar okullar. neyse boş muhabbet bu . koç özel de mi okudun evladim sen? hangi okulda din dersinde diger dinlere deginiliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 ben cidden koç özelde okudum, din hocamız adeta ateistti, yine de en çok sünni islam vardı müfredatta =) neyse alevilere ayrımcılık yapılmadı, devletin önünde herkes gibi eşit davranıldı gibi bi tez savunucaksan zaten çok zor tartışmamız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 evet din kulturu derslerinde diger dinlerde var said: musevilik diye bir din var bunlar tanriya baska ad veriyor musa var kzildenizi yarmis ortadan ama kitaplari degimis (hoca kafadan tirst ise buyuk yahudi komplolarini sokusturur bu paranteze) hristiyanlik diye bir din var bunlar isanin tanrinin oglu olduguna inaniyor baba ogul kutsal ruh var isa carmiha gerilmis ama allah onu yanian almis kiyamet gununde musluman oalrak gelip domuzu kesip haclari kiricak bide tao cular konfisyusculer var uzakdogu bunlar adam yazmis buda var bide et yememis hindularda inege kutsal diyor nirvanaya ulasmaya calisiyor islamda siiler sunni ler var biz sunniyiz siiler ali yi peygamebrin varisi goruyor tuhaf adamalr bunlar alveilerde siiligi ndegisik versiyonu asure filan dagitir oruc tutmaz onun eyrine su icmezler filan din kulturu dersinde diger dinlere ayrilan yer bu kadar iste bakin kac dakika surdu :p senenin geri kalani paso sunni islam ama varmi diger dinler? var iste hastasiyim turk milletinin 20 dk lik diegr dinler konusu ile koskoca sunni islam dersini diger dinlerinde ogretildigi dinler kulturu dersi yapti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 sir said: ben cidden koç özelde okudum, din hocamız adeta ateistti, yine de en çok sünni islam vardı müfredatta =) neyse alevilere ayrımcılık yapılmadı, devletin önünde herkes gibi eşit davranıldı gibi bi tez savunucaksan zaten çok zor tartışmamız. hangi konularda eşit davranılmadı sir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Cynthia said: bu neandartellere inat kıçımı açıp meclisin önüne kamp kuracağım. naaptin? belmondo tahrik oldu simdi. Herkesi kapatin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 becool, bir kesimin mağduriyetinden söz ediyoruz, aleviler her yönden mağdur edildi bu ülkede, ve devlet bunun hesabını sormadı, görmezden, duymazdan geldi. oyları toplamak için henüz akp yeni telaffuz etti "alevi" sözcüğünü, ondan önceki hükumetler tınmadı bile. yok sayıldılar, "gomünüst" gözüyle bakıldılar, katliama uğradılar, işkence gördüler, asimile edilmeye çalışıldılar ve devlet bu mağduriyeti giderecek hiçbirşey yapmadı. sünni olsalar başlarına bunlar gelecek miydi? nope. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 sir sölediğin olayların en yoğun yaşandığı dönemlerde, alevi cemaati de kendisine devrimci yolu seçmişti.. Yaşanan dönem zaten yüz karası bir dönem her kesim içinde.. Siyasi kavgaların arasında kalıp ölen bir sürü masum insan oldu ama bu gün alevilerin toplumda sadece alevi olduğu için dışlandığı yerler sadece böle hacı hoca muhabetlerinin yapıldığı yerler yada kesimlerdir. Yoksa eskisi gibi ayrım kaldımı emin değilim, yada benişm çevremde öle bişey pek yok.. En yakın arkadaşlarımdan Alew diye bir kız var kendisi alevi bir kere dahi azından buna benzer şeyler duymadım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 @sir : bu kadar yanlış bilgi bir insana fazla değil mi yahu. açıklamak anlatmak isterdim ama işte bir laf var bizim orda bilmem bilirmisin ? cahil'e öğretebilirsin çünkü birşey bilmiyordur kabul eder ama kör cahile öğretemezsin çünkü yarım yamalak yanlış bildiğini asla değiştirmeyi kabul etmez diye. Sözüm meclisten dışarı yanlış anlama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 sorunu çözemiyorsan, yok say Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 keşke haksız olsam ve yanlış biliyo olsam khalad, keşke alevilere bunlar yapılmamış olsa..ama iyi niyet gerçekleri değiştirmiyo di mi? söyleyecek bişeyin olsa söylerdin, demagoji yapmazdın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 @sir : byzasz söylemiş zaten,bence gayet güzelde durumu açıklamış,olayları geçmişe endeksli dramatize etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
becool Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 sir said: becool, bir kesimin mağduriyetinden söz ediyoruz, aleviler her yönden mağdur edildi bu ülkede, ve devlet bunun hesabını sormadı, görmezden, duymazdan geldi. oyları toplamak için henüz akp yeni telaffuz etti "alevi" sözcüğünü, ondan önceki hükumetler tınmadı bile. yok sayıldılar, "gomünüst" gözüyle bakıldılar, katliama uğradılar, işkence gördüler, asimile edilmeye çalışıldılar ve devlet bu mağduriyeti giderecek hiçbirşey yapmadı. sünni olsalar başlarına bunlar gelecek miydi? nope. sir ne katliamı allah aşkına eline dizine dursun senden hiç beklenmiyecek laflar bunlar. yurtdışındaki azınlıklara nasıl davranılıyorsa onlarada öyle davranılmıştır, alevi vatandaşımız aynı sünni vatandaşımız gibi olmalıdır,ne bir eksik,ne bir fazla. +Ayrıca yaşadıgım mahalle alevi mahallesi hiçbir degişiklikleride yok arkadaşlarım var aralarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 ya arkadaş hangi başlık altında ne tartışıyoruz @sir kardeşim eğer tartışmak istiyorsan bu konu yeni bir bölüm açalım hemde bu konuyu fazla dışına çıkmadan dağıtmadan kapatalım istedegin gibi yeni bir konuda konuşuruz. konu ben açtım özür dilerim amacım değildi sadece örnek vermekti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 ne katliami falan diyosunuz abi anlayamıyorum sizi artık ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2008 sir bunları yazınca şaşırmıyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar