Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pippa Bacca öldürülmüş, .. :(

aquatik

Öne çıkan mesajlar

yemişim imajıda avrupanın bize karşı olan bakış açısını. bu tarz bi olayda kimin aklına "ulan simdi avrupa bize ne gozle bakacak bak gordunmu imajımız zedelendi" seklinde bir dusunce gelirse bu olayı yapandan zihniyet olarak pek bi farkı kalmaz. nedeni cok basit. tecavuz edende bir hayvan bole dusunende. bu bir insanlık suçu. vahsice bi kadına tecavuz edip ondan sonra çıplak bi vaziyette gommek nedir ya. nasıl bir insan evladı bunu yapabilir. daha 1 yaşını doldurmamış çocuklara tecavuz edenler. kendi kızına tecavuz edenler. namus davası diye amcası dayısı tarafından tecavuz edildikten sonra katledilen kızlar. nasıl oluyorda insanın içinde bukadar çok nefret ve hayvanlık bulunuyor. Rakel Dink in cenazede soyledigi bir soz vardı.

"biz bir çocuktan nasıl oluyorda bir cani yaratabiliyoruz"

bunu diyen insan hayat arkadaşını kaybetmiş. belkide en nefret en kin dolu insan olabilecekken kendi eşini öldüren kalıpsız insana kin duymuyor. sadece eşinin ölümüne sebep olan nefretin kaynağını sorguluyor. bizde bunu yapmalıyız. biz nasıl cocukları nefretle aşılıyoruz. adeta bir hayvan gibi içgüdüleriyle hareket etmeye zorluyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

BioHazarD said:
burda (las vegas) 1-2 ay once okulun civarlarinda meksikali bi dondurma saticisi olduruldu, 11 tanik var 7si polis 4u sivil. polisler bicagi vardi vurduk diyo, siviller bicagi yoktu tazeri yiyip kalkinca direk vurdular diyo. meksikali diye kimsenin de umrunda degil zaten. gecenlerde zevk icin sniper rifle ile otoyoldan gecen araclara ates acanlar vardi mesela. amerikan askeri gidip japonyada okul cagindaki kiza tecavuz ediyo.

"amerikada oluyo diye bizde mi yapalim blablalbla"
e oluyo napalim? insanlar mukemmel degilki, manyak heryerde var.

turkiye oyle turkiye boyle diyip durcaginiza biseyler yapin desem yine bos cunku bizim ulkede hic bisey oldugu yok, yerinde sayiyo hep masabasi ulke kurtaranlar yuzunden. elestirilerinizi kendinize de yapin biraz.

/flame on

Bir insan umudunu kestiği, olsada olurlar, olmasada dediği bir toplum için birşey yapar mı? Ben süperman değilim karşılıksız iyilik yapayım. Beni böyle düşündüren de bu millettir. İçimde sonsuz iyilik yok ki kılımı kıpırdatayım. Egoist bir insanım. Pragmatistimde. Tek yardım edeceğim insanlar çocuklardır. Onlarda saf ve temiz oldukları için. Gerisi hikaye.

Ayrıca Amerikalıları çok seviyoruz diyen de yok hani.

Gelinlik içinde barış mesajı verirken Türkiyede kayboluyor kadın. İşte türk insanının farkı burada ortaya çıkıyor. Ya işin en kötüsü kadın da çirkin. Yani ne geçti eline ki? Ne oldu böyle yapınca? Bariz hayvan işte.
Sosyal ağlarda paylaş

''Ya işin en kötüsü kadın da çirkin.''

Nasıl bir mentalitedir?, yani kadıncağızı güzel bulmuş olsan hak mı verecektin adamın eylemine? Ayrıca bu kadar trajik bir ölümün ardından hangi insanlığa sığan duygularla (üstelik forum gibi bir yerde) ölünün kendince fiziksel özelliklerini konu ediyorsun?, söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum kimi zaman..
Sosyal ağlarda paylaş

Bence orda söylemek istediği çok rahatça yanlış anlaşılabilir bir şey (Yanılıyor da olabilirim tabii)

Demek istediği "Güzel bir kadın görürseniz onu arzularsınız. Biraz daha ileri gidip tanışmaya çalışırsınız. Olmadı hayvanlığa kaçıp taciz edersiniz. En olmadı insanlıktan çıkıp tecavüz edersiniz. Ama bu durumda, kadının güzel olup olmaması bile önemli değil adam için, sadece 'Kadın' olması, ona tecavüz edilmesi için yeterli bir sebep" olabilir.

Olmaya da bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
''Ya işin en kötüsü kadın da çirkin.''

Nasıl bir mentalitedir?, yani kadıncağızı güzel bulmuş olsan hak mı verecektin adamın eylemine? Ayrıca bu kadar trajik bir ölümün ardından hangi insanlığa sığan duygularla üstelik (forum gibi bir yerde) ölünün kendince fiziksel özelliklerini konu ediyorsun?, söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum kimi zaman..

Güzel olsa hak vermeyecem ama bi nevi anlayacam derdini, amacını. Ama şöyle bi kadına yapılıyorsa ben mantık çerçevesine de uyduramıyorum.

Ha pardon kadın öldü;
-Merhumu nasıl bilirdiniz?
-Taş gibi bilirdik.

Böyle bi mentalitede mi olayım? Ölenin arkasından konuşulmaz diye birşey de yok. Ben konuşurum. İyi, kötü, güzel, çirkin... Ama dediğim gibi güzel olsa, yani Monica Bellucci gibi olsa adamın amacını, isteklerini anlayacam ama şu anda anlayamıyorum da. Mantığımın almadığı şeyleride sevmem.
Sosyal ağlarda paylaş

Tecavüz tecavüzdür, güzel kadına yapılması olayın vehametini azaltmaz ( ya abi çok güzeldi dayanamadım?!!?? ), ayrıca güzellik, çirkinlik görecelidir, bence Pippa Bacca çok ama çok güzel bir kadındır.

(Kusurumuza bakma Picca Bacca...., huzur içinde uyu..., dünyaya barış getirmek istiyordun değil mi?, biz insanlar barışı marışı hak etmiyoruz,hala en ilkel iç dürtülerimizin yönlendirmeleriyle yaşıyoruz...)
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
Tecavüz tecavüzdür, güzel kadına yapılması olayın vehametini azaltmaz ( ya abi çok güzeldi dayanamadım?!!?? ), ayrıca güzellik, çirkinlik görecelidir, bence Pippa Bacca çok ama çok güzel bir kadındır.

(Kusurumuza bakma Picca Bacca...., huzur içinde uyu..., dünyaya barış getirmek istiyordun değil mi?, biz insanlar barışı marışı hak etmiyoruz,hala en ilkel iç dürtülerimizin yönlendirmeleriyle yaşıyoruz...)

Anlamak mı istemiyorsun anlamadım. Olayın mantıksızlığı beni sinir eden. Yani ille güzele yapılacak gibi birşey demiyorum. Ya da vahametini azaltır falan... Çok mantıksız. Sevmediğim şey mantıksızlığı olayın. Aptalca geliyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
Toplum olarak yaptigimiz en buyuk hata sonuclara bakmaktir. Okumus, olaylari muhakeme edebilecek bir genclik olarak bunu yapmamaliyiz. Ornegin dogudan batiya goc oldugunda, duzenin bozuldugunda, gasp, hirsizlik bu yuzden arttiginda oturup, "ya biz uyuyorduk, sabah bi kalktik heryerde bunlardan var, pis millet" diye girisirsen sonuclarla ilgilenen ilkokulu bile bitirememis ortalama bir vatandastan farkin olmaz. Onu oraya getiren sebeplerle ilgilenmek, o sebepleri suclamak gerek, tartismayi onlar ustunden goturmek gerek.

alala bu da ilginç. misal şimdi bir kadın tecavüze uğradığında karşısına geçip "niye sonuçlarla ilgileniyorsun sen ilkokul çucuu gibi?? ataerkil toplumun suçu bunlar.. hiç düşünmüyosun onlar ne kadar abazan kalmış diye hep ben hep ben aaaa ama" falan mı diyecez?

aşiretçene gelip ortalığı dağıtan yurt basan pek muhterem kardeşlerimize de tepki verilmeyecek mi şini? ne yapıcaz "ah canım sizin mazeretiniz var buyrun buyrun gelin daatın her yeri" falan mı denmesi gerekiyor?? sonuçlar da sebepler kadar önemlidir ve birilerinin kendilerinin yarattığı sonuçların sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor.özeleştiri yapması karşısındakini anlamaya çalışması gerekiyor her olayda etrafı suçlayıp mazeretler üretmek yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

kadin dunyada baris diye beyruta gidecek.

turkiyeden gecerken tecavuz edilip, oldurulup, soyuluyor. ironiye bak.

sasirmadim zaten. kiz kuzenim bir arkadasini alip slovenyaya tek baslarina gidip gezip eglenip donebiliyorlar. ama turkiyeye yabanci arkadas getirdigin zaman taksimde etraflarinda erkeklerden etten duvar ormen gerekiyor.

yilbasi eglencesinde geleneksellesmis bir taciz mekanimiz var.

tecavuz edilen kadinlar kendilerine tecavuz edenlerle evlendirilirler.

bebeklere tecavuz edilir.

pazarin ortasinda 10 kisi anne ve kiz turiste tecavuz eder.

milletimiz o kadar abaza ki. inanilmaz birsey. kizlarimizin daha kolay vermesi gerekiyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bu sex tabudur konusu yalan bence.
yalan yani.
bakıyorum ben mesela, okula gidiyorum, evde arkadaşlar var, gelen giden var, cafelere gidiyoum, kahveye gidiyorum, sinemaya, yemek yemeye gidiyorum... neyse yani gözlem yapmak için yeterli ve sağlıklı insan yapısına ulaşabiliyorum. daha bi kere bile cinsellikten bahseden insana toplumsal ayar verildiğini görmedim.
konu ayar vermek değilse tamam ama. sonuçta evlilik öncesi sex bu konuda belirleyici oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
bu sex tabudur konusu yalan bence.
yalan yani.
bakıyorum ben mesela, okula gidiyorum, evde arkadaşlar var, gelen giden var, cafelere gidiyoum, kahveye gidiyorum, sinemaya, yemek yemeye gidiyorum... neyse yani gözlem yapmak için yeterli ve sağlıklı insan yapısına ulaşabiliyorum. daha bi kere bile cinsellikten bahseden insana toplumsal ayar verildiğini görmedim.
konu ayar vermek değilse tamam ama. sonuçta evlilik öncesi sex bu konuda belirleyici oluyor.

Cafe diosun,sinema diosun...Bunları yapamayanlardan oluşan bir ülkede yaşıyorsun ama.Konya monya değil,taksimdeki taciz olayları Türkiye'nin en modern kentinde olmadı mı? Oldu...Sexin tabu olması ,kızlarımızın verip vermemesi değil eğitim anlamındadır,bu adamlar aileleriyle veya arkadaşlarıyla doğru dürüst cinsellik mi konuşabiliyor? Bıraksanız göbek deliğine ......
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...