Sovereign Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Efendim sayfaya giriyoruz. Burda Transmetropolitan diye bir "failed" çizgi romanın karakterli sıralanıp anlatılıyor. Other Antagonists listesinde ismi "Indira Ataturk" isimli bir karakter var. Okuyunuz açıklamasını. Aman ama fazla kişiye yaymayın.. Öğrenirlerse wikipedia'da kapatılır.. youtube/google falan derken wikipedia'yı da kapatmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Transmetropolitan çok iyidir, güzeldir, ana teması anarşizmdir. İçinde sadece Atatürk'e değil onlarca batı liderine, Mao, Stalin gibi liderlere de bu tarz göndermeler var. En ağırları da kendi liderlerine. İngiliz yazar İngiliz, Alman ve Amerikalılara küfredince iyi diyip de iş Atatürk'e gelince dur demek şaçma oluyor. Tartışma başlayabilir belki bu dediğimden sonra, şimdiden söyleyeyim cevap vermeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 ne var ki bunda? 1. çizgi roman, adam herkese atıp tutmuş 2. wiki niye kapansın? adamın çizgi romanında ne varmış bilgi veriyo sadece. 3. tabi bunlar ne kadar mantıklı olursa olsun çat kaparlar yarım öbürgün ben göt olurum, onu da biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Hmm aslında çok da failed bir çizgiroman değil gayet güzel bir çizgiromandır. Indra Ataturk dedikleri sahış zaten hintli bir kadın, yani Ataturk'le pek bi alakası yok. Çizgiroman'ı yazan adam antinlik kuntiklik olsun diye Ataturk soyadını vermiş işte karaktere çok tartışılacak bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 fede said: wiki niye kapansın? adamın çizgi romanında ne varmış bilgi veriyo sadece. google groups, youtube vs niye kapatılıyorsa, bu da ondan dolayı kapatılabilir. birisinin bir mahkemeye başvurup hakimi kafalaması, 70 milyonun internet hakkını gasp etmeye yeterli oluyor. gülünç bir yasa, özgürlük vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Ne karakteri ne de çizgiromanı bilirim zaten linke de bakmadım. Kendi liderine veya başka liderlere geçirince Atatürk'e geçirmek serbest mi oluyor? Burada Atatürk'e geçirildi/geçirilmedi bilmem, bakmadım, Gerge'ye hitaben yazdım, isterse cevap verir. Ben ise müsaitsem cevap veririm :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 çizgi romandan anlamam :) bi arkadaşım bahsetti bundan bana, o yorum yaptı kötü bi çizgi roman diye ondan failed dedim. I meant no disrespect. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 şimdi arcane mizah diye bişi var dünyada sonucta. umut sarıkaya her sayıda lenin stalin marxla fidel le dalga gecer durur bak, kimsede bişi demez. Atatürkled dalga gecilebilinir tasvif etmezsin hoşlanmazsın ama yasaklamazsında. ha yasak ülkede o başka bi konu. ps: transmetropolitan'ına tırt bulmuşumdur hep, cok kasış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 evet ya bende warren ellis i tırt bulmuşumdur.gerçi son zamanlarda sevdiğim ÇR serisi pek yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 ataturk le bi alakasini goremedim ki bahsi gecen karakter hatun indra gandhi nin indra sini ataturk un ataturk unu almislar bu bir ikincisi batiyla daha dogrusu medeni dunyaya hala cok uzagiz kafa yapisi olarak tum dunyada yasiyan insanlar ataturk un buyuklugunu devrimlerini ve yaptiklarini %100 dogru olarak bilmek yukumlulugunde degil Ataturk veya digerinede deginiyim hz Muhammed herkesin sevip saygi gostermek zorunda oldugu sahislar degil, dunyada kimseye birini zorla sevdirip zorla saygi duyduramassiniz kaliki bahsi gecen cizgi romanda Ataturk ismi sadece isim oalrak var pek bi artniyet oldugunu sanmiyorum cunki yurtdisinda Mustafa Kemal Ataturk diye biliniyor ve Ataturk Mustafa Kemal in soyadi dir turkiye cumhuriyeti boyle bir onur vermis baskalarinin bu soyadini almasina yasak koymustur anca batili bunuda bilmek zorunda degil hatta batida bri adama turkiyede Ataturk soyadi yasak sadece bri kisiye ait deseniz adam yenibirsey ogrenmis olur %99 bir ihtimal ki farzedelim Ataturk e cok buyuk hakaretler etti agza alinmiycak bu hakaretler Ataturk un gercekte yasadigi hayati ve yaptiklarini yokmu eder? kullanilan ifadeler gercek mi olur? sokakta birisi size pezevenk dese o anda yani bir kariyeremi basliyorsunuz? Hz Muhammed e terorist deseler teroristmi oluyor otomatik? iste medeni dunyayla anlasamadigimzi yegane nokta budur kaldiramiyor otu boku en buyuk hakaret algiliyor milletin kafrasini karistiriyoruz ve son olarak Ataturk u hic tanimamis ogrenmemis veya ogretmesi gereken birileri yikama yaglama safhasindan gecemedigi icin size ogretememis Ataturk su topigi okusaydi cok sinirlenirdi ama cizgi romana veya onun yazarina degil su topigi acan kisiye okumadan bakmadan bir yapita boktan denmesini gectim hadi Bozkurt diye bir kitap vardir doneminde ataturk e hakaretler icerdigi icin memlekete sokulmasi hukumet tarafindan yasaklanmistir Ataturk bunu ogrenince merak edip kitabi getirtir meshur sofralarinda arkadaslarini toplar etrafina ve kitabi okutur kitabi yazan istanbulda gorev yapmis bir ingiliz yuzbasisidir ve kuyruk acisi ile yazdigida aciktir, Ataturk u zalim kinci biri olarak gostermis dini inanclarini ve raki sofralarini filan anlatmis ve her insanda olabilicek zayif yonlerini ve yaptigi hatalari yazmistir anca ataturk hata yapmiyan zayif yonleri olmiyan insanustu bir varlik oldugundan donemin hukuemti kitabi hemen yasaklamistir ancak kitapta ataturk un basarilarida guclu karakter ozellikleride uzun uzun anlatilmis ve kitap "O, Turkiyede bir daha diktatorler ortaya cikmasin diye diktator olmustur" ile bitmistir Ataturk kitabi okuttuktan sonra "Bunun ithalini menetmekle hükümet hataya düşmüş. Adamcağız yaptığımız sefahati eksik yazmış, bu eksiklerini ben ikmal edeyim de kitaba müsaade edilsin ve memlekette okunsun!" demistir ancak kraldan cok kralci oldugundan bugun bile sansursuz bulunamaz bir kitap ataturk sansurlenmemesini istedigi halde o yuzden Ataturk su topigi okusa cok sinirlenirdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Viktor: Herşeyi varsaymışsın. Ben topiği "AHA BAKIN YİNE LAF ETMİŞLER BİZE GAVURLAR ATATÜRKÜ NE ZANNEDİYORLAR ŞEREFSİZLER BİRAZ SAYGI GÖSTERİN" gibi bir bakış açısıyla ne yazdım, ne de normalde yazarım. Topiği açma amacım sadece ilginç olduğu içindi, sizlerle paylaşmak istedim. Wikipedia'yı da kapatma olayı bir espriydi, "oha laf etmişler EZMİŞLER hemen kapatsınlar bunu da" gibi düşündüğüm için yazmadım. Görseler heralde herşeyi kapattıkları gibi bunu da ne yapıp edip kapattırırlar anlamında yazdım. Yok Atatürk bu topiği açana çok kızardı da gibi şeyler gereksiz bence. He's gone. Deal with it. Edit: Ayrıca "failed" ve "shitty" (boktan) apayrı şeyler. Failed çok tutulmamış anlamına geliyor bu düzenekte. Benim burdaki tek hatam, çizgi roman hastası bir arkadaşın lafını ciddiye alıp buraya aktarmam oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 yeah man dedigin gibi dostum welcome to the hood OG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar