Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Bu ergenekon nedir? Olabildiğince komplo teorilerinden arınmış ve (pek mümkün değil ama) tarafsız bir şekilde aydınlatabilir misiniz? Konuyu tartışma olması için değil, ergenekon çetesi hakkında bilgisi olmayanların (yada en azından kendimin) bilgilenebilmesi için açtım. Lütfen saptırmadan anlatın şu olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Ergenekon Benim görüşüm Ergenekon zamanında solun yükselişini durdurmak için kurulmuştur. Kuruluşunda Amerika desteği bulunmaktadır. Ülkede terörü destekleyerek 12 Eylül darbesi için zemin hazırlamışlardır. 16 Mart 1978de İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin üzerine bomba arılması. 1 Mayıs 1977 Taksim olayı. Abdi İpekçinin öldürülmesi, Maraş Katliamı gibi olayların Ergenekon tarafından düzenlenmiş olması kuvvetle muhtameldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 O zaman gayet sağ görüşlü bir örgüt, yapılan eylemlerden de MHP yakınlığı sezdim. Doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Ergenekon diye bir örgüt yoktur. AKP'nin muhaliflerini sindirmek için yarattığı bir kavramdır. O sözkonusu eylemler derin devletin, kontrgerillanın gerçekleştirdiği eylemlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 tamam artık bulundu bi günah keçisi 30 40 yıllık faili mechul olayları bile yükleyebiliriz ergenekona rahat rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 uğur mumcu da ergenekondaymış. hatta kendi kendini bombalamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Lopeth said: uğur mumcu da ergenekondaymış. hatta kendi kendini bombalamış bir konuyu da cıvıtymayın be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 fettulahın polislerinin ve tayyibin uydurması ergenekon. kaç ay oldu, tutuklananlar hakkında hala bir iddaaname hazırlanmadı tahkikat komisyonu nedir gidip bi okuyun anlarsınız adnan menderes neden idam edildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Aket-Atum said: Lopeth said: uğur mumcu da ergenekondaymış. hatta kendi kendini bombalamış bir konuyu da cıvıtymayın be Amacım cıvıtmak değil. Adamlar kıçlarından örgüt uydurup ne kadar şey var bunların üzerine yıkacaklar. Kim karşıysa onlara ergenekon deyip canlarına okuyacaklar. Nerde faili meçhul bir kıyım varsa ergenekondur ergenekon deyip geçecekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Ergenekon Ergenekon 1950'lerin başında Kominizme karşı kurulmuş derneklerin. Silah gücü olan birimidir. Ergenekon 1950'li yıllardan beri bilinmetektedir. Şuan'ki Ergenekon Cetesi eylemleri Yıllar önce belirlenmiş ve belli kişileri Susturmak, Korkutmak, amaçlı şuan aktif durumdadır. Bügün tutuklanan kişilerin hepsi Türkiye'nin Aydın yazarları Türkiye sorunlarını dile getiren ve gerçekleri yazan kişilerdir. Zaten Cumhuriyet gazetesi yazarlarını okuyanlar 2001 yılından beri Ergenekon'u bilerler. Şuanki A.K.P türkiye aydınlarını susturmak için kalktıştıgı eylemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 daha doğru düzgün objektif pek bir veri yok. şu an için tayyeap'e sağlıklı olmayan derecede sevgin ve ilgin yoksa herhangi bir karara da varamazsın zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 can dündar'ın kitabı. 1998 de yazmıştı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2008 Aket-Atum said: Bu ergenekon nedir? Olabildiğince komplo teorilerinden arınmış ve (pek mümkün değil ama) tarafsız bir şekilde aydınlatabilir misiniz? Konuyu tartışma olması için değil, ergenekon çetesi hakkında bilgisi olmayanların (yada en azından kendimin) bilgilenebilmesi için açtım. Lütfen saptırmadan anlatın şu olayı. 4ever yazmış, onun üstüne ek yapayım. 50'lerde komünizm'i engellemek amacıyla ülkücülerin ve fetullahçıların kurduğu örgüttür Ergenekon. Daha sonradan Fetullahçılar Ergenekon'dan ayrılmış ve kendi yollarını çizmişler. Uzun zamandır Ergenekon'un adı geçmiyordu. Ama bir anda bir gecekondunun içinde bulunan bombaların Ergenekon kaynaklı olduğu iddia edildi ve herşey iyice arapsaçına döndü. Eski Ergenekon'la şimdi Ergenekon arasında ne bağ var bilinmiyor. Zaten Ergenekon diye iddia ettikleri örgüt var mı, o da kesin değil. Danıştay sargısını Ergenekon yaptı deniliyor, Cumhuriyet gazetesine saldırıları da Ergenekon yaptı deniliyor. Ergenekon'un amacı mevcut hükümeti darbeyle düşürmek olduğu da iddia ediliyor. Ergenekon iddianamesiyle tutuklanan herkes Radikal ve Sabah gibi gazeteleri üzerinden "bu adam Ergenekonda, terörist sapkın" diye etiketleniyor. İlhan Selçuk gibi kişiler bu örgüte üye olmakla suçlanıyor. Ancak ne gariptir gazetelerde "bakın bu da yakalansın" diye muhbirlik eden kimse soruşturulmuyor. Sadece erdoğan'a "bakın ülkede örgütlerle savaşıyoruz" imajı uyandırmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 ergenekonun var oldugunu sadece akp hukumeti zamaninda "bulundu" diye savunmak ne kadar yanlissa, yine ayni sebepten var olmadigini, bir sacmalik oldugunu savunmak o kadar yanlis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Lopeth said: Aket-Atum said: Lopeth said: uğur mumcu da ergenekondaymış. hatta kendi kendini bombalamış bir konuyu da cıvıtymayın be Amacım cıvıtmak değil. Adamlar kıçlarından örgüt uydurup ne kadar şey var bunların üzerine yıkacaklar. Kim karşıysa onlara ergenekon deyip canlarına okuyacaklar. Nerde faili meçhul bir kıyım varsa ergenekondur ergenekon deyip geçecekler buraya yarım yamalak bilgilerinizle laf yetiştirceğinize 10 dk araştırsanız cahil cühela muhabbeti yapmassınız burda.fetullah hede hödö diye 2dk bakın sonra takılın yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Gercekten ne fetullahi ya ? Benim aklima takilan soru $u, madem bu orgut solun yukselisini durdurulmasi icin kuruldu, eylemler yapti, darbe gelmesini sagladi. Alparslan Turkesin kaygisi nedendi? Yanlis bir dusundeysem simdiden kusura bakmayin. Ama o 43 dakikalik videoyu izledikten sonra bu olayin sag yada solla iliskisinin olmadigi, artik olaya dis servislerin istekleri dogrultusunda hareket edilinip, Turkiye'nin geleceginin cizilmeye calisildiginin, bilhassa da cizildiginin kanisina vardim. Basbakan hatta Genelkurmay Ba$kaninin bile bu ulkeden kendisine yapilan suikastin surecinde bir yere geldiginde kar$isina "asamadigi duvar" cikiyorsa orgutten cok daha buyuk bir olguyla karsi karsiyadir bu millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar