Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zaman makinesinin resimleri

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

Beyler benim bildiğim bu alet daha önceden kullanıldı yani ayrıca bunu gelip de buraya zaman makinasi diye tanıtmak çok büyük yanlış benim bildiğim bu güzelim alet iki tane atomu yada atom altı şeyleri ışık hızına yakın bir hizda birbirleriyle carpmalarını sağlıyor yani o kadar zaman makinasi falan diye abartmaya gerek yok bence :D
Sosyal ağlarda paylaş

Olay sadece big bangle ilgili bazı cevaplar bulmak değil bir çok sorunun cevabını arıyorlar. bir kısmı kozmoloji ile ilgili, bir kısmı da maddenin subatomik özellikleri ilgili sorular. benim en çok ilgimi çeken ise var olan kuvvetlerle ilgili sorulara cevap getirip getiremeyecekleri. günlük hayatta basit bir şekilde tecrübe etmemize rağmen bu kuvvetlerin teorik olarak incelenmesi çok daha derin boyutlara götürüyor insanı d:

said:
When in operation, about seven thousand scientists from eighty countries will have access to the LHC, the largest national contingent of seven hundred being from the United States. Physicists hope to use the collider to test various grand unified theories and enhance their ability to answer the following questions:

* Is the popular Higgs mechanism for generating elementary particle masses in the Standard Model realised in nature? If so, how many Higgs bosons are there, and what are their masses?[10]
* Will the more precise measurements of the masses of the quarks continue to be mutually consistent within the Standard Model?
* Do particles have supersymmetric ("SUSY") partners?[3]
* Why are there apparent violations of the symmetry between matter and antimatter?[3] See also CP-violation.
* Are there extra dimensions indicated by theoretical gravitons, as predicted by various models inspired by string theory, and can we "see" them?
* What is the nature of dark matter and dark energy?[3]
* Why is gravity so many orders of magnitude weaker than the other three fundamental forces?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ben de öyle biliyorum ayrıca bigbang yer altında böyle devasa bir partikül çarpıştırıcıda gerçekleştirilmişti. Discovery'de anlatıyordu. Başarılı da olmuştu deney, enerji maddeye dönüştürülmüştü falan. Yanlış hatırlamıyorsam böyle şeyler vardı işte.

Aynı deneyi tekrar mı yapıyorlar nedir? :D
Sosyal ağlarda paylaş

bilmemkaçbinmilyon voltluk bir elektrik alanı yaratıp, sıfır kelvine çok yakın bir soğuklukta, vaküm ortamı içersinde sürtünmeye ve deformasyona nerdeyse (~0.000 :p ) hiç enerji kaybetmeden büyük hızlarda subatomik parçacıkları çarptıracaklar birbirine. aynı deneyi daha önce atomik parçacıklar da yapmışlardı yanılmıyorsam, proton elektron vs. fakat subatomik olunca neden böyle olay oldu, bu sorulara nasıl cevap verecekler ben de onu bilecek kadar fizikçi değilim henüz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Başarılı da olmuştu deney, enerji maddeye dönüştürülmüştü falan.

Evet parçacık hızlandırıcılarının bir amacı o. Ben de protonlarla yapılan versiyonunu biliyorum. vakümde olduğu için sürtünmeye hiç enerji kaybetmiyor. protonlar çok az deforme olduğu için, çok inelastik bir çarpışma oluyor ve deformasyona, geri sekmeye vs de çok enerji kaybolmuyor. bütün o kinetik enerji ne olacak diyorlar, ve yük, kütle-enerji ve bir takım başka korunum yasaları dahilinde enerjiden parçacıklar meydana geliyor. bunu bir çok kez tekrarlayıp, her parçacığın oluşma ihtimalini istatiksel olarak çıkarıyorlar sonra o olasıklıklar ne yapıyorlar onu bilmiyorum daha henüz heh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...