Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 o yuzden irkcilik cok gerizekali birseydir ve psikolojik sorunlari olan insanlar genellikle irkci olur hergun bok gibi sokakalrda gezmekten biktinmi? gece evine hirsiz giricek korkusuyla uyuyamiyormusun? yabanci ulkeye gittin ve medeniyeti ucundan kiyisindan gorup kiskandinmi? kendi ulken hep ezik ve itilmis bir konumdami duruyor? ulkenin halk icahil egitimsizmi? yurtdisidna satila nseyleri kendi ulkende bulamiyor kiskaniyormusun? bir zamanalr sana ait olan toprakta su anda baska bir ulke kurulu ve durumu senden dahami iyi? kap eline bayragi ac tarih kitabini bak gecmisteki zaferlere su anda calismanin ugrasmanin en anlami var atalarin senden once 7 cihani yonetmis asmissin bu isleri ama seni atalarin icekemiyen azinliklar/milletler/guruplar birlesmis turlu turlu plan yapip seni bugunk isefil haline getirmis once onlari yoketmen lazim senden olmiyan onlardandir kesin ustun bir soydan gelemsen atalarin dunyayi yonetemezdi demekki disardan birileri ipleri cekiyor objektif milliyetcilik ruhun masturbasyonu gibi biseydir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Viktor said: turk irki diye biseyden bahsedemeyiz teeee ortaasyadan buraya kadar bin kusur seneden fazla bir yolculukta 2343425 tane milletle karismis bir halk turki kokenli deriz o yuzden gunumuzdeki turkleri belitrmek icin direk saf turk diye bisey kalmadi evet türk ırkı dediğin arabıyla moğoluyla bütün doğunun karması bi ırk. demekki türklük denen kavram kandan genden değil ideolojiden geliyor... e durum böyleyken türklerin türkiye'sinde nasıl azınlıklardan bahsedebilirsin ki? madem türk denen saf bir ırk yok, o zaman türkiyede yaşayan herkes türktür. yok ben türk değilim hak isterim diyen de çeker gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 MrMarvelous said: Viktor said: turk irki diye biseyden bahsedemeyiz teeee ortaasyadan buraya kadar bin kusur seneden fazla bir yolculukta 2343425 tane milletle karismis bir halk turki kokenli deriz o yuzden gunumuzdeki turkleri belitrmek icin direk saf turk diye bisey kalmadi evet türk ırkı dediğin arabıyla moğoluyla bütün doğunun karması bi ırk. demekki türklük denen kavram kandan genden değil ideolojiden geliyor... e durum böyleyken türklerin türkiye'sinde nasıl azınlıklardan bahsedebilirsin ki? madem türk denen saf bir ırk yok, o zaman türkiyede yaşayan herkes türktür. yok ben türk değilim hak isterim diyen de çeker gider. kendimizi kandırmayalım türklük ideolojiden falan gelmiyor. ikincisi eğer ideolojiden geliyor gibi saçma bir saptama gerçek bile olsa,bu da ideoloji farklılığına,düşünce özgülüğüne tahamülün yok demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Hayvan gibi tartışma çıkmış olduğunu başlığın inceliğinden ve post sayısından tahmin edebiliyorum, hiç okumadım, tamamen başlıkla alaklı olarak; Ben de 6 yaşındaki çocuğa, anlamını bilmediği kelimeleri saçma salak çığırmasına karşıyım. Ama sadece bu sebepten dolayı. Yani Türk ya da değil, hiç bir çocuk salak salak bağırmasın sabahın köründe... Zira bi bok anladıkları yok zaten bağırdıkları şeyden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2008 And ne abi bi de? Neden bir insan 7 yaşındayken küçüklerini koruyup büyüklerini sayacağına falan dair ant içer? Neden varlığı, "TÜRK VARLIĞI"na armağan olsundur? "Bi siktir git allahasen" demekten daha iyi bir çözüm bulamıyorum açıkcası... Bir de öyle bir güvensizlik var ki, bir gün iki gün falan yetmiyor, her gün aynı andı içtiriyolar... Şaka gibi valla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 e o zaman gençliğe hitabeye ne gerek var gher sınıfta? 7 yaşında ilkokuldaki çocuk daha okumayı bilmezken heceleri öğrenirken gidip nası okuyacak onu? Atatürk resmine ne gerek var? Bebe ne anlasın o kim orda çatmış kaşlarını pis pis bakıyo. Merak eden açar ansiklopediden bakar atatürke. İstiklal marşına da gerek yok. Boşa zaman kaybı gürültü kirliliği milli maçlardan önce... milli maç. milli... milliyet... bu antlar falan 7 yaşında çocuk ne anlasın mantığına göre saçma gelebilir ancak olması gereken şeyler. milli bilinç, millet duygusu doğuştan kazanılmıyor... bu gibi şeyleri kaldırırsan ülkeyi bi arada tutacak hiç bişi kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Biz bu ülkede Atatürk resimlerinin hiç değilse yanına mevcut cumhurbaşkanının resmini asamazsak bu ülkeyi bir arada tutmak zordur zaten. Bu resim asma uygulması normalde mevcut cumhurbaşkanının resmi asılarak olur. ama bizde devleti yönetenleri milletin yarısı vatan haini olarak gördüğü için (sağ gelse sol, sol gelse sağ öyle görüyor) biz asamıyoruz. Fransa'da ben Royal'i tutarım ama Sarkozy seçilirse o da benim Cumhurbaşkanımdır. Türkiye'de Sezer'i dinciler gavur görüyor, Gül'ün savcı hakkında soruşturma açıyor. Türkiye'de para'da ve duvarlarda hala Atatürk resimleri olması Türkiye'nin bir türlü birliğini sağlayamadığının göstergesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 hr ulkenin duzeni ve uygulamalari farklidir kimisi parasina hicbri lideri basmaz kimisi gider kralini kralicesini absar kimi gider necefli masrapa basar demorkatik olmak icin illa cumhurbaskani resmi absmayada gerek yok her 7 senede bir parami degistiricez? amerika her baskanina ayri parami yapiyor? bush un rsmi okulalrda asiliyormu? vs vs resim olayinin nasil bokunun ciktiginida gormsu bir ulkeyiz tek parti doneminde ve demokrat parti doneminde resim indirme kaldirmadan az kavgalar cikmadi Ataturk iyidir ulkenin kurucusu yol gostericisidir vs kraliyetin oldugu ingilterede demorkasi bizden kat be kat daha fazla gelismisken ataturk resimleri demokrasi onunde engel demek cok komik olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 MrMarvelous said: e o zaman gençliğe hitabeye ne gerek var gher sınıfta? 7 yaşında ilkokuldaki çocuk daha okumayı bilmezken heceleri öğrenirken gidip nası okuyacak onu? Atatürk resmine ne gerek var? Bebe ne anlasın o kim orda çatmış kaşlarını pis pis bakıyo. Merak eden açar ansiklopediden bakar atatürke. İstiklal marşına da gerek yok. Boşa zaman kaybı gürültü kirliliği milli maçlardan önce... milli maç. milli... milliyet... ant ile milli marşı filan bir tuttun ya.. ant kelimesinin yemin anlamına geldiğini biliyor musunuz acaba merak ediyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 ombakkombak said: Biz bu ülkede Atatürk resimlerinin hiç değilse yanına mevcut cumhurbaşkanının resmini asamazsak bu ülkeyi bir arada tutmak zordur zaten. Bu resim asma uygulması normalde mevcut cumhurbaşkanının resmi asılarak olur. ama bizde devleti yönetenleri milletin yarısı vatan haini olarak gördüğü için (sağ gelse sol, sol gelse sağ öyle görüyor) biz asamıyoruz. Fransa'da ben Royal'i tutarım ama Sarkozy seçilirse o da benim Cumhurbaşkanımdır. Türkiye'de Sezer'i dinciler gavur görüyor, Gül'ün savcı hakkında soruşturma açıyor. Türkiye'de para'da ve duvarlarda hala Atatürk resimleri olması Türkiye'nin bir türlü birliğini sağlayamadığının göstergesidir. alakasi yok. bizde ataturk resmi "uygulama icabi" asilmaz. devlet dairelerinde felan zorunluluktur evet ama ataturk resmi olayi halk olarak bizim icimize islemis bi olay. cogumuzun evinde de vardir ataturk resmi. zorunlu oldugu icin mi? hayir. adet yerini bulsun diye mi? belki bazilari icin. benim icin evimde ataturk resmi olmasi demek, bu ulkenin gecmisini, nerden geldigini unutmamak demek. ataturkun resminlerine her baktigimda aklima bu halkin nasil bir cehennemden cikip geldigi, bu ulkenin ne sartlarda kuruldugu geliyor cunku. tek bir insanin, herseye karsin neler basarabilecegi geliyor. nerden geldigim geliyor aklima. bu hayatta turk insaninin gurur duyabilecegi tek tuk seylerden birisi ataturk. canimin sikildigi, memleketimden utandigim vakit resmine bakip da "vay be, iste turk olmak kotu bisey degilmis; hepimiz sapik manyak ve katil degilmisiz demek ki" diyebiliyorum, icim rahatliyor ulkemden binlerce kilometre uzakta. herkese utanmadan sikilmadan, hatta biraz kafa tutar, "ee ne olacak oyleysem?" edasiyla "ben turkum" diyebiliyorum. ve inan bana, su gunlerde onun resmine her zamankinden daha cok bakiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Evinize Atatürk resmi asın canım ben ona birşey demedim. Ama devlet dairelerine normal ülkelerde mevcut cumhurbaşkanının resmi asılır. Eskilerininde asılır tabii. Veya paraya basılır. Biz İnönü'yü paraya basarsak olay çıkar ama veya Bayar'ı veya Evren'i. Anlatmak istediğim buydu. Maalesef halkın önemli bir kesimi rejimi benimseyemediği için hala bazı sembolleri aşırı kullanıp kendi kendimize propaganda yapıyoruz. Atatürk yerine Gül basalım demiyorum. Gül'ün suratına meraklı değilim adam çıkınca tv ye kanalı değiştiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 İyi valla yabancılar cumhurbaşkanını koyuyo paraya diye biz de koyalım, maksat özentilik. benim daha iyi b fikrim var. onun yerine YTL yi kaldıralım direk dolara geçelim. nasılsa bu gidişle kalmayacak para birimimiz şudur diyecek bütünlükte bi ülke. millet hükumeti yabancılarla yaptığı icraatları bırakmış çocukların andına bile dil çıkaracak kadar işin b*kunu çıkarır olmuş hayret bişey ya. yıkılsın bitsin bu ülke kalmasın bi millet üstünde 40 a bölsünler. siz haketmiyorsunuz türkiyeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 hap kaddar cocuga and icirmek ne kadar mantikli? olmamasi gerkee nzamaninda kraldan cok kralci olan kisielr tarafindan ciad eedilmis bir sacmalik o and kazik kadar milletvekilleri namuslari ve serefleeri ustune and icip ne akdar namussuzluk varsa yapiyorlar durum boyleyken gariban kendi kisiligi gelismemis cocuklara and icirerek mi ulkeyi kurtaricaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Pardon ama bir tarafınızdan anlamayın. Ben konulsun demiyorum konulması gerekirdi ama konulamaz diyorum. Çünkü İnönü bassan bir kısım kitle veryansın ediyor. (Bkz. Tayyip'in geçen günkü açıklamaları) Kenan Evren koysan herkes dellenir, Onu koysan birisi kızar, bunu koysun başkası. Yani devleti yönetenler her dönemde asgari milletin yarısı tarafından sanki vatan hainiymiş gibi algılanıyor. Çünkü kimse yönetime güvenmiyor, rejim yerine oturmamış. Bunu demek istedim. Konulsun demiyorum bak. Konulamaz çünkü millet birbirini keser diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 iyide bu dediğin her ülkede olur ki... 50 milyonluk ülkenin 50 milyonununda bir karara tamam dediği nerde görülmüş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 devletin okulunda okuyan sabileri belli bir oryantasyondan geçirmesi gayet normal. bunu sabahın köründe okul bahçesinde avaz avaz bağırtarak başarabilir mi? işte konu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 her donm icin gecerli bu turkiyede polarize olmamis bir donem yok hep ya bizdensin ya onlardan geyikleri donmus ve halk done done catismaci siyaseti desteklemis turkiynin en buyuk eksisi bu olusmus olan dmeokrasi kulturu kavga ustune kurulu kavga etmessen onlardansin veya satilmissin millette ne yazikki demorkasi kulturu olusamadi cunki millet nasil yonetilicegine kendini kimin yonettigine onem vermiyor tamamen duygulari ile oy kullaniyor o yuzden CHP gibi islevini yitirmis bir parti hala ortada o yuzden ummetcilik, turk islam sentezi ve ayrilikci kurtculuk gibi abuk subuk ideolojiler meclisde yaygin oalrak temsil ediliyor parti hukumetleri safhasini gecip ulkenin hukumeti safhasina gelemedik sirf akp ye degil laflarim gelen her iktidar icin gecerli ve farkina varilamiyan 71 muhtirasi haric butun askeri darbelerin sebebinin bu catismaci siyaset oldugu uzlasma kelimesini pazarlik oydasma gibi terimleri kabul etmiyor bizi msiyasiler o kadar buyuk egolari varki secimelrden once bakin herkes tek basina iktidar vee ulkenin gelecegi kimsenin umrunda degil liderleri ugrunda kendilerini yakiyorlar bakiyoruzb ugun ciftci AKP ye vermis oyunu ama hukuemtin icraatlarini protesto ediyor memnun degil peki oyunu neden verdin diyorsun seviyorum RTE yi diyor en iyileri oydu diyor yada been gittim chp ye verdim ama chp yi elestiriyorum mmnun degilim pismanim ama baska secenek yoktu o gun ve en kotusu liderler e ulkeyi kisisel egoalri ve cikar kavgalari ugruna yakiyorlar ve hep kisisel inatlasmalar buyuyunce gumburtuye gidiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 elin cocugu ne yahu, hepsi bizim cocuklarimiz onlarin. bizim cocuklarimiz onlar bizim evlatlarimiz sevgiye sefkate ihtiyaclari var kucuk yasta elin cocugu, benim cocugum diye ayirirsan, buyuduklerin pirincin tasini zor ayiklarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Her ülkenin kendi politikası vardır, her olaya tamamen tarafsız yönden bakan bir ülke olamaz, kendi çıkarlarını gözetmek zorundadır. Ben 24 yaşındayım, bundan 10 sene öncesini düşünüyorum da, kimsenin türk,kürt cart curt insanları grup grup ayırdığını hatırlamıyorum. Şimdi andımızın okunmaması tabiki bir açıdan bakınca mantıklı geliyor, yani annesi babasından biz kürdüz, ermeniyiz, yahudiyiz diye öğrenmiş olan çocuklara orada, türküm doğruyum dedirtmek mantıklı gelmiyor. Tamamda bu baktığımız açı devletimizin hayrına mı, değil mi ? Tarafsız bakamazsınız, taraflı olacaksınız. 2+2=5 diyeceksiniz yeri geldiğinde, bunuda savunacaksınız. Kürtler haklı, andımız okunmasın. Ermeniler haklı, soykırım kabul edilsin, vakıflar yasası çıktı, yazık adamlara, eskiden onların vakıflarının olan topraklar geri verilsin, ee soykırı mı kabul ettik, mantıken sorumluluğunu da yerine getirip tazminatlarını da paşa paşa verelim, ee doğudaki vatandaşlar haklı zaten %80'i kürt kökenli, neden özerk olmasınlar ? Yani her biri mantık arayınca kendi içinde tutarlı. Tabi ki tutarlı olacak, adamlar saçma sapan şeylerin arkasında durmuyor heralde. Dayandıkları bir nokta var ki diretiyorlar. Ama biz mantıklı diye de herşeye eyvallah diyecek değiliz değil mi ? A.B.D Irak'ı işgal edip, bunu da bir mantığa oturtabiliyor. Bütün Amerika kıtasında yerli insan bırakmayıp, kovboy filmleri ile bunu sempatik bile gösterebiliyor. Bize insanlık dersi veren, ingiltere, fransa, ispanya vs. yüzyıllarca tüm afrika ve asya'yı sömürgeye bağlamadı mı? O zamanlar birileri çıkıpta, ya biz haksızlık ediyoruz bu afrikalılara dese ? Adam haklı mı haksız mı ? Sonuna kadar haklı. Ama bu salağı dinlese İngiltere, fransa şimdiki durumunda olabilir miydi ? Eğer söz konusu kendi ülkeniz ise, taraflı olacaksınız, fanatik olacaksınız. Ama hayır, benim içim insan sevgisi dolu, hiç bir kimseyi bir diğerinden ayıramam derseniz, ülke politikalarına karışmayın, gidin Sudan'da açlıktan ölen insanlara yardım edin, inanın burdaki KÜRT arkadaşlardan çok çok daha kötü durumdalar. Burdaki KÜRT arkadaşlar Lise'ye kadar 8 sene türküm desin, birşey olmaz, ölmezler en azından. Offf kızdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 MrMarvelous said: iyide bu dediğin her ülkede olur ki... 50 milyonluk ülkenin 50 milyonununda bir karara tamam dediği nerde görülmüş? her ülkede olur ama bizdeki gibi sonu darbeye varan, parti kapaymaya varan, idama varan, düşmanlıklar yoktur. Bu karşıtlıkların dozu bizde çok aşırı. Yani italya'nın yarısına göre Berlusconi şerefsizdir. Ama darbe olmaz, Berlusconi'yi asalım diyen çıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 kalksın bence de konunun başını okumadım belki söylenmiş olabilir: bence futbol maçlarından önce istiklal marşı söylenmesin. istiklalin sporla bagını hala anlamış degilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 çakalın biri cinayet işlediğinde "hepimiz ermeniyiz" diye sokağa dökülenlerin olduğu bir ülkede bizahmet çocuklarımızda ne mutlu türküm desin sabahları... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Ne Mutlu Türküm demiyorlarki. Ne Mutlu Türküm Diyene diyorlar. Kimse kimseyi ben Türküm demeye zorunlu kılmıyor yani. Büyütülecek mesele değil:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Kardesim bu ulkenin rejimiyle oynarsan, laik duzeniyle oynarsan partide kapatilir, orduda gelir... Bu ulke belirli degerler uzerine kuruludur, o degerlerin kurallari gecerlidir, degistiremezsiniz. Dunyanin hicbir yerinde demokrasi yoktur. Demokrasi adi altinda siki yonetim vardir. Insanlar CILEK veya VISNE isterse demokrasi vardir, ama arada BOK isteyen cikarsa susturulur. Isin geregi budur. Bu ulkede de bu boyledir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 LathspeLL said: Kardesim bu ulkenin rejimiyle oynarsan, laik duzeniyle oynarsan partide kapatilir, orduda gelir... Bu ulke belirli degerler uzerine kuruludur, o degerlerin kurallari gecerlidir, degistiremezsiniz. Dunyanin hicbir yerinde demokrasi yoktur. Demokrasi adi altinda siki yonetim vardir. Insanlar CILEK veya VISNE isterse demokrasi vardir, ama arada BOK isteyen cikarsa susturulur. Isin geregi budur. Bu ulkede de bu boyledir. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar