Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elin çocuğuna her sabah yalan söyletmek zorunda mıyız?

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:
Öyle yada böyle bana göre küreselleşme ile birlikte gelen zorunlu değişimler gelişmeler oluyor. Tv kanallarında kürtçe müzik yasaktı bu ülkede. Yani ingilizce almanca serbest , kürtçe yasak. Direk olarak insanları toptan örgütle bağdaşık olarak gördüler gösterdiler.

peki neden bizm insanımız küfrederken " KÜRTMÜSÜN " diye ediyor düşündün mü? 10 milyon tane varsa 100 tanesi düzgün çıktığı için veya tüm suçları onların işlediği için olabilirmi? Daha kaç kere barış yapılacak 10 senede 10 binlerce asker feda edilecek, barış yaptık diye? tey ya. Gelipte sakın burda "YOH BENIM ARGADASIM KÜRT O COK IYI YAW" bebe savunmasını yapmayın bana. Azınlık değil coğunluktan konuşun.
Sosyal ağlarda paylaş

türklük bir ırk olmaktan çok birliktelik belirten bir üst kimliktir. çünkü milletlerin millet olma vasıfları ortak kültürlerine, törelerine, dillerine vs. bağlıdır. fakat türk kavramı için bunlar saf bir şekilde mevcut değildir.

orta asyadaki türk kavimleri göçebe yapılarından dolayı zaten asimilasyona meyilli idiler.
müslümanlığa geçişten sonra arap marap ne kültür varsa alındı.
osmanlı dönemi tam bir facia. teker teker beylik sancak vs. toplayan, sonrasında millet değil ümmet kavramına sahip olan bir devlet osmanlı. padişahlar ne kadar sırp, arnavut, macar hatun varsa evlenmiş, kayı boyunun soyu avrupalıllarla devam etmiş. halk arasında türk ya türk olmayan diye ayrım yapılmamış, müslim gayrimüslim sınıfı oluşturulmuş. bizim tarih kitaplarımızda "türklerin vatanı 1071den beri anadoludur heleloy" diye cümleler kurulmasına karşın, osmanlı devleti anadoludan vilayet-i rûm yani rum ili diye bahsetmiştir hep.
avrupada doğudan gelen ve hrıstiyan olmayan herkese genel olarak türk denmiştir. türkçe dediğimiz dilin içi arapça ve fransızca ile dolmuş, türk mutfağı dediğimizin içinde çerkez yemekleri, zeytinyağlı girit yemekleri falan fişman olmuştur. ve bunun gibi bir çok örnek.

o yüzden kimse çıkıp türklüğü safkan bir ırkmış, kendine has özellikleri olan bir milletmiş gibi savunmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
Horizon said:
Öyle yada böyle bana göre küreselleşme ile birlikte gelen zorunlu değişimler gelişmeler oluyor. Tv kanallarında kürtçe müzik yasaktı bu ülkede. Yani ingilizce almanca serbest , kürtçe yasak. Direk olarak insanları toptan örgütle bağdaşık olarak gördüler gösterdiler.

peki neden bizm insanımız küfrederken " KÜRTMÜSÜN " diye ediyor düşündün mü? 10 milyon tane varsa 100 tanesi düzgün çıktığı için veya tüm suçları onların işlediği için olabilirmi? Daha kaç kere barış yapılacak 10 senede 10 binlerce asker feda edilecek, barış yaptık diye? tey ya. Gelipte sakın burda "YOH BENIM ARGADASIM KÜRT O COK IYI YAW" bebe savunmasını yapmayın bana. Azınlık değil coğunluktan konuşun.

Senin gibi bu şekilde düşünenlerle zaten bu konuyu tartışamayız o yüzden peki diyorum snaa mike :)
Sosyal ağlarda paylaş

10 milyondan 100 tanesi iyi ha. vah vah... etnik kimlikle övünerek bir yere varılabilecegini düşünüyormusun? sucları işleme konusundada büyük şehirlerde işlenen suclardan bahsediyorsun herhalde? dogudan gelen 1. dalga goc insanının cocukları yaratıyor bu sorunu. ama sadece onlarada yükleyemeyiz. gencler hedefsiz egitimsiz ve ac. aynı zamanda kimliksiz. uyuşturucu kol geziyor tüm varoşlarda. hem gecim kaynagı hem kullanılan bir madde.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hayır işte türküm diyince türk olmuyorsun. ben kendimi türk olarak da tanıtabilirim, ama sorun bu değil. bu ülkede yaşayan herkes türk olmak zorunda değil. bu mantık değişsin ben de derim o zaman türküm diye.

Ya sen çerkezce biliyormusun? Çerkez mahallesi falan mı var biyerde orda mı yaşıyorsun? Ya da ne bileyim, çerkez kültürüyle mi büyüdün?

O zaman tamam çerkezsin de, eğer burdaki kalan çoğunluk gibi orta sınıf bir türk genciysen, dedenin çerkez olması 200 yıl önce bilmemnerden göçmesi veya senin yarı-çerkez olman içerken edilecek muhabbeten öteye geçmiyor pek. Kültürel olarak, kullandığın dil göz önünde bulundurulduğunda, büyüdüğün topluma bakıldığında türksün bariz işte. Demek istediğim de bu yani, etnik kökeni sallayan yok.

Ha diyorsan ki dediğin gibi çerkezim, o zaman peki. Ama türkçeyi falan böyle konuşabildiğine göre yine iyi bi nebze türklük var.

Türk olmak zorunda da değil herkes tabii ki bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Ya pardon da, sen onlarca yıl doğuyu görmezlikten gelirsen devlet olarak, hiçbirşey yapmazsan oraya, o kadar insanı millete katma çaban sabahları ant okutup bide karşıkı dağlara renkli taşlarla T.C. yazmak olursa, o insanların süper eğitimli, süper kültürlü olmasını nasıl bekleyebilirsin ki?

Biz devletin sermayesini yatırıp yol, okul, hastane yaptırdığı yerlerde büyüdük. Ama ben kandil dağının eteklerinde bu akşam ne yerim, hasta olursam nereye giderim, bu kışı çıkaracak kadar yakacak varmı diye düşünseydim emin ol bu kadar "medeni" olmayabilirdim.

Benim arkadaş var kürt Ph.D'si var teorik fizikçi yada geçen kürtler paramı gasp etti anekdokları bi yere gitmez tabii, ama eğer mesela istanbuldaki suç işleyenlerin çoğu doğu göçmeniyse, belki bunun nedeni adamların kürt olması değildir diye düşünmek lazım o kadar eğitim aldıktan sonra
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
Horizon said:

Faşist oldukları için,insanlıktan anlamadıkları için 'Kürt müsün?' diye küfür ediyorlar.Şunu da belirteyim 'bizim insanımız' genelde böyle bir laf söylemez,heralde senin çevrende insanlar böyle bir laf ediyorlar,bu da beni hiç şaşırtmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim Bu ülkede yaşıyosan, onun dilini kullanacaksın. Onun dilinden yapılan anonslara uyacaksın.

Git amerikada otele BEN TÜRKÜM KARDEŞİM NİYE TÜRKÇE KONUŞMUYON BEN SENLE İNGİLİZCE konuşmak zorundayım diyebilirmisin ? e hayır.
veya bi ülkenin marşı okunurken, ıslık çalabilirmisin? hayır.

Yaşadığın toplumun kurallarına uyacaksın. Kaçta başı kapalı var %20 mi %80 neyse o dur.
Kaçtane senın gibi var %10 mu %90 ne istiyosa odur, Bu dunya uzerinde avrupa üzerinde yapılan tüm anlaşmalardada bu kural böyledir.
Ben çok ırkçıyım evet.
Boşnak tüm yakınlarım ama sapına kadar TÜRKÜM.

Bugun andı kaldıran yarın istiklal marşını kaldırıcak, bugun okula giren türban yarın, devlet dairelerine giricek! devlet dairesine giren türban, türbanlı vatandaşlara öncelik verecek. Öncelik verenler takmayanları yadırgayacak. Okullar 2 ye ayrılcak "türbanlılar" "türbansızlar" . İnanıyormusunuz andı kaldırmakla, Atatürkümüzün heykellerini kaldırmakla sınırlandırılacağını.

Bu işler böyle. gelipte ant neymiş ki yav diye hergün başka konuyla bizim beynimiz yormaya devam etsinler, sizde yok ben "çerkezim" " yok ben pkklıyım" "yok ben kürdoglukürdüm" niye ant okuyom yav. diye tartışın.

yazıktır günahtır.
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
Horizon said:

Faşist oldukları için,insanlıktan anlamadıkları için 'Kürt müsün?' diye küfür ediyorlar.Şunu da belirteyim 'bizim insanımız' genelde böyle bir laf söylemez,heralde senin çevrende insanlar böyle bir laf ediyorlar,bu da beni hiç şaşırtmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Teröristlere karşı faşistim evet. %99 uda Kürt.
En yakın arkadaşım, diyarbekirli ama sapına kadar Türk. bak ne diyorum, 10 mılyondan 100 tanesi diyorum.

Niye peki kürdistan kurulsun istemiyoruz? Çok mu faşistiz biz yaw? Tarihten zerre kadar çakmayan adamların şurda şunları yargılamasından nefret ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Adiemus said:
Yabancılar söylemek zorunda kalmasın diye olayı komple kaldırmanın anlamı nedir ki? Bildiğin kılıf işte.

Benimde anlatmak istediğim bu zaten, bunu kaldıran yabancılar "Türk değil niye istiklal marşı okutup saygı göstersinler" düşüncesi gelcek. Sonra yabancıların atası değil o kaldırın onu dicekler. böyle yayılacak. ama gel gör anlat.
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
Abicim Bu ülkede yaşıyosan, onun dilini kullanacaksın. Onun dilinden yapılan anonslara uyacaksın.

Git amerikada otele BEN TÜRKÜM KARDEŞİM NİYE TÜRKÇE KONUŞMUYON BEN SENLE İNGİLİZCE konuşmak zorundayım diyebilirmisin ? e hayır.
veya bi ülkenin marşı okunurken, ıslık çalabilirmisin? hayır.

Yaşadığın toplumun kurallarına uyacaksın. Kaçta başı kapalı var %20 mi %80 neyse o dur.
Kaçtane senın gibi var %10 mu %90 ne istiyosa odur, Bu dunya uzerinde avrupa üzerinde yapılan tüm anlaşmalardada bu kural böyledir.
Ben çok ırkçıyım evet.
Boşnak tüm yakınlarım ama sapına kadar TÜRKÜM.

Bugun andı kaldıran yarın istiklal marşını kaldırıcak, bugun okula giren türban yarın, devlet dairelerine giricek! devlet dairesine giren türban, türbanlı vatandaşlara öncelik verecek. Öncelik verenler takmayanları yadırgayacak. Okullar 2 ye ayrılcak "türbanlılar" "türbansızlar" . İnanıyormusunuz andı kaldırmakla, Atatürkümüzün heykellerini kaldırmakla sınırlandırılacağını.

Bu işler böyle. gelipte ant neymiş ki yav diye hergün başka konuyla bizim beynimiz yormaya devam etsinler, sizde yok ben "çerkezim" " yok ben pkklıyım" "yok ben kürdoglukürdüm" niye ant okuyom yav. diye tartışın.

yazıktır günahtır.

Şimdi burda söylenilen bahsedilen konuyu baya bir saptırmışsın bu mesajında. Bu ülkede her insanın dini , dili , ırkı üzerinden ayrımcılık yapılamaz ve anayasa ile korunur. Bölücülük yapmadığı sürece diğer insanların özgürlüklerine tecavüz etmediği sürece. Ama olay anayasada olmasıyla bitmiyor tabiki , uygulayıcı işi bitiren. Bu zamana kadar uygulayıcı kendi kafasına göre anayasaya aykırı şekilde uygulamış.

Bizim sorunumuz bu zaten , bizde bütün yemek tarifleri var fakat , yemeği pişiren tarife uymuyor o yüzden yemeklerimiz hiç leziz olmuyor. Sonrada yemek güzel olmayınca aşçıyı suçluyoruz arkasından da diğeri çıkıp e aşçı tarife göre yapmış ne konuşuyorsun diyoruz. Halbuki tarif uygulandığı gibi değil kimse ona bakmıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ben anayasadan ya da devlet politikalarından ziyade insanların zihniyetinden şikayetçiyim.

o yüzden bunu türklerden duymak istiyorum

Bi çık sokağa sor istersen kaç insan senin dedenin çerkez olmasından rahatsız oluyor veya genel olarak sallıyor.

Duyan da sanki türk insanı kafatasçı, 3 jenerasyon türk değilsen iş falan bulamıyorsun zanneder. Stop being a drama queen.
Sosyal ağlarda paylaş

Kürt müsün? diye küfredenler bizim insanımız değil hayvanımız. Gayet iyi kalpli, okumuş etmiş, Türkiye'yi seven ve Türküm de diyebilen Kürtler tanıyorum. Çoğu cahil olduğundan suçludur ve cehaletlerinin suçu da bizde çünkü güneydoğudaki okullar falan dökülüyor. Sen hizmet vermezsen onlar da yararlanamaz sonra da başına bela olurlar böyle
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
Teröristlere karşı faşistim evet. %99 uda Kürt.
En yakın arkadaşım, diyarbekirli ama sapına kadar Türk. bak ne diyorum, 10 mılyondan 100 tanesi diyorum.

Niye peki kürdistan kurulsun istemiyoruz? Çok mu faşistiz biz yaw? Tarihten zerre kadar çakmayan adamların şurda şunları yargılamasından nefret ediyorum.

Şunun Kürdistan'ın kurulmasıyla ne alakası var?PKK ile ne alakası var?PKK'ya karşı olmakla ne alakası var?Ben teröristleri mi savundum?
Bir terör örgütü yüzünden bir halkı damgalayamazsın.O örgütün oluşmasında Diyarbakır Cezaevi'nde yapılan işkencelerin çok büyük payı var.Onları yapan da Türklerdi,70'li yıllarda solcular öldüren de ülkücülerdi,Papa'yı da bir Türk vurdu.Ben şahsen bunları yapan adamlar yüzünden damgalanmayı kabul etmem,damgalayana da sert tepki veririm.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:
ben anayasadan ya da devlet politikalarından ziyade insanların zihniyetinden şikayetçiyim.

o yüzden bunu türklerden duymak istiyorum

Bi çık sokağa sor istersen kaç insan senin dedenin çerkez olmasından rahatsız oluyor veya genel olarak sallıyor.

Duyan da sanki türk insanı kafatasçı, 3 jenerasyon türk değilsen iş falan bulamıyorsun zanneder. Stop being a drama queen.

ben tabi ki sorun yaşamıyorum, ama gözünden kaçan nokta şu: ben zararsız ve asimile olmuş bir azınlık olarak bile türküm demek istemiyorsam her sabah, kürtlerin tepkisini düşün bakalım.

bir de "herkes türk'tür" mantığının onlarda oluşturduğu tepkiyi.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Kürt müsün? diye küfredenler bizim insanımız değil hayvanımız. Gayet iyi kalpli, okumuş etmiş, Türkiye'yi seven ve Türküm de diyebilen Kürtler tanıyorum. Çoğu cahil olduğundan suçludur ve cehaletlerinin suçu da bizde çünkü güneydoğudaki okullar falan dökülüyor. Sen hizmet vermezsen onlar da yararlanamaz sonra da başına bela olurlar böyle

daha kendinle çelişiyosun sen.
Kürtmüsün küfürmü?
rofl.

ha yeri gelmişken
Kürtmüsün arkadaşım? Bırak bu suç geyiğini çoğumuzun dedesi,babası 0dan başlamışlar herşeye. sapmak isteyen sapar. Yok devlet bakmıyomuşda yok bilmemneymişte. geççen bu işleri bacım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...