nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 MrMarvelous said: bizi ne muhalefet, ne asker ne de başsavcı kurtaracak... bizi ekonomik kriz kurtaracak. Ekonomi iyi gidiyor masalıyla uyutulanlar kafalarına vurula vurula uyanacaklar kriz patladığında. Cebim 3 kuruş daha görsün mantığıyla ülkeyi gericilerin eline teslim etmelerinin cezasını da açlıkla çekecekler bi kaç sene... Amerikadaki Mortgage krizi tüm dünyaya yayılıyor yavaş yavaş. Bizi de vurur bu bahar Ne hikmetse ABD'deki mortgage krizi en çok onlara yaradı yine dolar yükseldi :( Anlamıyorum şu ekonomiyi. Bir de küresel bir kriz olursa aslında kriz olmaz zira herkesin orta veya iyi halli olma durumunda da herkesin kötü durumda olma durumunda da karşılıklı mal alım satımında herkes eşit olacağından kur değüişmeyecektir. Ama bir çıkıntı ülke olur karlı çıkar, diğerleri de haliyle sürünür. Yani sanırım böyle yürüyor küresel ekonomi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 koyan oldu mu bilmiyorum ama övünsek de güvensek de çalışsak da olmuyor ki 'türk'ük deyin övünüyok açlık 'türk'ü bilmiyor ki grup yorum - insan pazarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Ardeth said: viktorun dediğine benzer bişeyler demek için girdim tekrarlamayım onu diye vaz geçtim artıbir veriyorum ama bence zaten sürekli beyin yıkama modunda tekrarlatılan şeyin bir anlamı yok o yaşta çocuk onu şuursuz bir şekilde söylüyordur. Ama bunu ilk her sabah yapılmasını uygun görenler herhalde çocuğun bilinç altına falan yerleşeceğini düşünmüş olsa gerek. Yahu abicim nasıl böyle yüzeysel gelir geçiş şeklinde konuşabiliyorsun? ...ve bu görüşe katılan diğerleri! Ben bir sosyolog değilim! Tamam, bende o andı sabah sabah buz gibi soğuklarda tirtir titrerken sıkıla kakıla söyledim. Yötem eski olabilir. Fakat bu eski yöntem ağırda olsa çalışıyor. Elbet yüzlerce cocuğu etkilememiştir. Lakin o 100lerce cocuğun içinden bir kaç tanesinin bilinç altına işlemiştir. Zaten istenende o! Çok kötü bir örnek olucak! Fakat bir ülkenin ordusu savaşta ise savaşı o ordunun %2 ' lik bölümü sayesinde kazanıldığını biliyorsundur. Evet çok acı bir gerçektir ki! Dünyadaki insanların çok çok büyük bir bölümü koyun ve çok az bölümüde bu koyunları hizaya getiren çobanlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Tron said: Ardeth said: viktorun dediğine benzer bişeyler demek için girdim tekrarlamayım onu diye vaz geçtim artıbir veriyorum ama bence zaten sürekli beyin yıkama modunda tekrarlatılan şeyin bir anlamı yok o yaşta çocuk onu şuursuz bir şekilde söylüyordur. Ama bunu ilk her sabah yapılmasını uygun görenler herhalde çocuğun bilinç altına falan yerleşeceğini düşünmüş olsa gerek. Yahu abicim nasıl böyle yüzeysel gelir geçiş şeklinde konuşabiliyorsun? ...ve bu görüşe katılan diğerleri! Ben bir sosyolog değilim! Tamam, bende o andı sabah sabah buz gibi soğuklarda tirtir titrerken sıkıla kakıla söyledim. Yötem eski olabilir. Fakat bu eski yöntem ağırda olsa çalışıyor. Elbet yüzlerce cocuğu etkilememiştir. Lakin o 100lerce cocuğun içinden bir kaç tanesinin bilinç altına işlemiştir. Zaten istenende o! Çok kötü bir örnek olucak! Fakat bir ülkenin ordusu savaşta ise savaşı o ordunun %2 ' lik bölümü sayesinde kazanıldığını biliyorsundur. Evet çok acı bir gerçektir ki! Dünyadaki insanların çok çok büyük bir bölümü koyun ve çok az bölümüde bu koyunları hizaya getiren çobanlardır.bari çobanlar koyunlar arasından çıkmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Bir ülkenin %90'ı Türk, %10u mix ise kararlar %10'a göre mi verilmeli, %90'a göre mi ? Müslüman ülkeyiz demesini biliyorlar, olay türklüğe gelince kıvırmak niye ? bu garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 önemli olan andımız her sabah okunmalımı okunmamalımı tartışması değil. beni rahatsız eden "yalan" olduğunun düşünülmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 sunthewhich said: Bir ülkenin %90'ı Türk, %10u mix ise kararlar %10'a göre mi verilmeli, %90'a göre mi ? Müslüman ülkeyiz demesini biliyorlar, olay türklüğe gelince kıvırmak niye ? bu garip. Kesinlikle güzel bir yorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 evet güzel nokta akpnin samimiyetsizliğine ve iki yüzlülüğüne bence bir örnek daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 iste ikiyuzluluklerine en guzel ornek bu onu diyordum din dersine gelince hayir anda gelince evet haliyle guvenemiyoruz bu insanlara ve kaldirilmasi dogruda olsa art niyet ariyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 bu zamana kadar niye biri cikipta indirmedi bu o..... cocuklarini anlamiyorum. komsu ulkeler intaar bombacisi kayniyo bizde 1 suikastci yok olaya bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 "millet değiliz ümmetiz" demeye getiriyorlar işte. olay bundan ibaret. kürtlere göz kırpıyorlar, belediye seçimleri öncesi. ırk üzerinden ayrım yapmak çok da sevdiğim bir şey değil de ümmet olarak anılıp hayali bir varlığa kul, köle görülmekten bin kere iyidir. en azından dünya devleti kurulup bütün halklar tek isim altında kaynaşana dek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 And bence de çok gereksiz kalkması doğru ama tabî çok samimiyetsiz duran böyle bir söylemle değil. Ayrıca din dersi seçmeli olursa din kültürü öğretmenlerinin yarısı gg. Çocuklar resim beden felan seçerler yarısı işsiz kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Çok da iyi iş çıkardıkları yok zaten. Din Küktürü öğretmenlerinin yarısından fazlası kalitesiz öğretmen. Ne öğretmenlikten anlar nede objektif davranmaktan. Öğrencileri asimile edip islama inandırmaktan başka yaptıkları birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Romario said: And bence de çok gereksiz kalkması doğru ama tabî çok samimiyetsiz duran böyle bir söylemle değil. Ayrıca din dersi seçmeli olursa din kültürü öğretmenlerinin yarısı gg. Çocuklar resim beden felan seçerler yarısı işsiz kalır. Neymiş, halkın isteklerine göre haraket edicekmişiz dimi? Din seçmeli olursa seçen seçer niye tırsıyolar/sunuz? Andın nesi gereksiz, istiklal marşıda okutulmasın vakit kaybı? Geçiniz ya. alman olanda "almanım calıskanım" yapsın içinden. Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. bu söylemle yapılmış bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 sırf müslüman ülke olsak iyi, sünni müslüman ülkeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Türklük ile türkiye vatandaşı olmak çok ayrı şey. Sen Almanya'dan ikinci vatandaşlık aldığında alman mı oluyorsun? HAYIR. Sadece vatandaşlığını alıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 oradaki türk çocuklara her sabah "alman'ım şuyum buyum" dedirtsinler de o zaman tekrar görelim buraya yazanların tepkilerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Öncelikle forumu denetleyen arkadaşlar şu en başta ırkçılık kokan ve diğer köklere bilmemnenin bilmemnesini yesinler diye küfür edilen mesajla ilgili birşey yapsalar hoş olurdu şaka veya değil farketmiyor hertürlü çok çirkin bir mesaj. Normalde kimsenin kimseye ben türküm , kürdüm , çerkezim , arabım vs. vs. şeklinde birşeyi söyletmeye bence hakkı yoktur ki heleki devlet tarafından. Bir insan yukarıda denildiği gibi birincil olarak alman vatandaşı , veya başka bir ülkenin vatandaşı olup hatta köküde alman olup bu ülkede okurken ona zorla türküm dedirttirilmesi eski zamandan gelen toplum oluşturma projesinin bir ayağı. Günümüzde çok saçma geliyor elbette. Dedikleri gibi , bizim insanımıza yurt dışında zorla arabım , almanım , amerikanım dedirtsinler kıyameti kopartırız. Sanki bizde sadece kendimize müslümanlık yapıyoruz ? Bunların dışında yukardaki mesajlarda bir arakadaş %90 Türk %10 diğerleri olan şeklinde gidip bir yorum yapmış müslümanlık ve din ile karşılaştırmış. Burda göz göre göre çok yanıldığınız bir nokta var. Kavramları karıştırıyorsunuz. Din farklı toplumların farklı milletlerin farklı ırkların ortak olarak benimseyebilceği birşeydir. Müslüman Türk , kürt , arap , ingiliz , alman , amerikan vs. olabilir ve var. Ama bir Türk aynı zamanda alman olamaz , ingiliz olamaz , arap olamaz. Sadece köklerinden karışık olabilir. Bu ikisinin karşılıştırılması çok büyük hata olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Horizon, genel olarak doğru yazmışın ama din konusunda sana karşı çıkmak zorundayım. Zorunlu din dersi insanları resmen sünni müslüman olmaya zorlayan ve bunun ilkelerini dayatan bir olgu. Belki millet gibi değiştirelemez bir kavram olmasada zorunlu din dersleri de, eğer AKP söyledikleri gibi çoğulcu bir mentaliteyi benimsiyorsa zorunlu din derslerini kaldırmaları gerekir. Ha AKP çoğulculuğu desteklese, işe %10 barajından başlayıp, Antimodes'ten alıntı yaparak söyleyeyim, parlamanter rejimin "meme" yapmasını engeller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralph Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 hayır karşılaştırma o değil tartışılan şey; kendini türk hissetmeyen birine türküm dedirtmemen gerekir, kendini müslüman hissetmeyen birine de din dersinde sırf müslümanlık anlatmaman gerekir. ayrıca Atatürk milliyetçiliği dünyadaki diğer milliyetçiliklerden farklı olarak kendini türk hisseden herkesi türk sayar, sen alman olursun ama gelirsin türk hissedersin burda kendini,o zaman gayet güzel türküm doğruyum da dersin gururla. yada sen alman olursun, kendini müslüman hissedersin din dersine girersin oh be ne güzelmiş neler öğrendik dersin. Bu ikisi aynı şeyler ama tabi neden farklı bakıyoruz yada bakıyorlar bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 MEB deki din dersinin içeriği aslında tüm dinleri tanıtmak ve genel ahlaki çerçeveleri çocuğa öğretmek. Ama din dersi hocaları hep imamlar müftüler olursa (benim lisemdeki din hocam müftüydü mesela), o zaman islam dersine dönüşüyor işte... Almanyadaki türklere "ben almanım" diye ant içtirseler bi tepki olacağını da zannetmiyorum. Bütün alman çocuklarının her sabah yaptığı bir törense diğer uyruklardan olanlar katılmaz olur biter...bizde de olduğu gibi. rahatsız olan gavur çocuğunu ant içme törenine sokmasın. Almanyada türkleri yakıyorlar evleriyle de düzgün gösteremedik tepkimizi, almanım dedirttiler diye mi tepki gösterilecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Bencede kalksın ya kaçmak için bin türlü şebeklik yapardık böyle şeylerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Sonuç olarak, toplumun belli faşhist düşünce akımlarından ve dogmalardan kendini kurtarması gerekli. Çoğu kişi robot gibi programlanmış; aynı şeyleri farklı cümleler ile söylüyorlar. Bakın "ant içmenin" sözlük anlamı arkadaşlar. TDK'dan aldım direk. said: bir şeyi yapmaya veya yapmamaya söz vermek, yemin etmek: "Ant içmiştik, güya büyüyünce evlenecektik."- Her sabah çocuklara beyni yıkanmış insanlar gibi koro halinda yemin ettiriyorsunuz. Yeminin içeriği de "bundan sonra çikolata yemiycem" gibi birşey değil yani. Aşırı milliyetçi, daha doğrusu aşırı Türkçü bir metin. İsterseniz kendiniz sakin kafa ile bir okuyun arkadaşlar. said: Türk'üm Doğruyum, Çalışkanım, İlkem; küçüklerimi korumak, Büyüklerimi saymak, Yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileriye gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, Durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene! Sen küçücük çocuğa her sabah, arap, alman, çerkes, ingiliz, hangi soydan ve milletten gelirse gelsin, türküm diye yemin ettiriyorsun. Böyle bir yanlışı düzeltmeye çalıştıklarında da isyan ediyorsun. Bravo sana... Neden isyan ettiğin de çok açık. Çünkü AKP yapıyor. Robot gibi programlanmışsın. AKP ne yapsa isyan ediyorsun. Oysa bazı arkadaşlar ne güzel fikirlerini söylemişler: said: En başından beri sevmediğim birşeydir aslında Ant Töreni,zorunlu olduğumuzdan dolayı çıkardık.Fakat bu demek değildir ki bunlara destek veriyorum,adamların niyeti,bakış açısı belli ki böyle birşeyin niye söylendiği de belli. Diğer yandan, bir de böyle bir örnek var: said: yuh be. valla yuh. başlığı gördüm dedim bu meseleyi yine DTP lilerden biri sçmıştır diye ama bunlar onları da geçtiler be. ne diyeyim artık, ne diyeyim bilmiyorum ki.. Ne diyeyim bilmiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 MrMarvelous said: rahatsız olan gavur çocuğunu ant içme törenine sokmasın. Gavur çocuğu? Yorumsuz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 70.000.000 luk nüfusta kaç bin kişi türk uyruklu değildir de bu ant içme töreninden rahatsız olur? azınlık rahatsız oluyor diye cumhuriyet kurulduğundan beri süre gelen bir geleneği silemezsin sen. azınlık olan çok rahatsızsa bu törene katılmama gibi bi hakkı var. hakkını arayan veliler bunu okullarda sağlayabiliyor. kaldırılması için bi sebep yok yani anlatmaya çalıştığım bu. bende sevmezdim ilkokulda bu törenleri kaçacak yer arardım, ama bu kaldırılmasının iyi olacağı anlamına gelmez. milleti bir arada tutan olguların yavaş yavaş yok ediliyor olması benim isyan ettiğim nokta. siz bunu göremiyorsunuz çok ilginç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar