Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elin çocuğuna her sabah yalan söyletmek zorunda mıyız?

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:
Joker said:
Sam said:
hayli gereksiz, kaldırsınlar. nedeni de and olması, el kadar çocuğa istese de istemese de yemin ettirme olayı yanlış. içeriğinin ne olduğu farketmez, zaten o yaşta kimin ne üzerine yemin ettiğini pek anladığı da sanmıyorum.

din dersi de seçmeli olsun elbette ki, o zaten öteden beri söylenegelen bir olay.

+1 18 yaşına kadar aslında çocuğa hiç bi şey empoze edilmemesi lazım. belli bi yaşa geldiğinde kendisi istediğini seçmeli.

Kafa kağıdındaki din ibaresi?

bana sormadın gerçi ama soran çıkar nasılsa diyerek: bence toptan kalksın o, gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

O zman sakın prize parmağını sokma da demeyelim özgür zihniyle kendi karar versin.

Uçuk bir örnekti ama sonuçta bu ülkenin nasıl kurtarıldığının ve bu halkın ezik, basık bir halk olmadığını en güç durumda bile şaha kalkabileceğini öğretmek gerek bir çocuğa. Hiçbir şey empoze edilmemesi de ütopyadır. Sonuçta bu ülkede milyonlarca çocuğa doğdukları günden itibaren Müslümanlık empoze ediliyor. Belki bıraksan o çocuk Hristiyanlığı tercih edecek. Bu empoze etme işleminin önüne geçilemediğine göre bırakın olduğu gibi kalsın. En azından milli değerlerimizden önce zorunlu din dersi gibi daha çok kişinin zihninde biten şeylere taksınlar.

Bir de sebebi belli, AKP'lilerin hiçbiri aman gençler özgür olsun, empoze edilmesin onlara birşeyler diye düşünmüyorlar. Din dışında pek birşey empoze edilemesin diye düşünüyorlar daha çok, Atatürk'ü de silmeye çalışıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Sam said:
hayli gereksiz, kaldırsınlar. nedeni de and olması, el kadar çocuğa istese de istemese de yemin ettirme olayı yanlış. içeriğinin ne olduğu farketmez, zaten o yaşta kimin ne üzerine yemin ettiğini pek anladığı da sanmıyorum.

din dersi de seçmeli olsun elbette ki, o zaten öteden beri söylenegelen bir olay.

farklı bişey desen şaşardım zaten...

O zaman atatürk resimlerini, türk bayraklarını, atatürk köşelerini, tarih derslerinden atatürk ve cumhuriyet tarihini falan da kaldırsınlar. Hepsi beyin yıkama ne de olsa...

Çocuk o yemini içten ettiği için ya da anladığı için söylettirilmiyor zaten o yaşlarda. Beynine kazınsın, ölçüp tartacak yaşa geldiğinde de hatırlasın kimliğini, milletinin ezik bi millet olmadığını unutmasın diye... Milli eğitim denen kurumun görevi budur cumhuriyet ilan edildiğinden beri...

bu işi de liberalleştirdiniz ya helal

tarih dersi fln gibi şeylerin bi sakıncası yok, tarafsız bi şekilde olmuş olan olayları anlatıyor. atatürk resminin bi sakıncası yok gibi, tabi düşünmek lazım. türk bayrağıda bulunduğun ülkeyi belirtiyor sonuçta onunda bi sakıncası yok. ama gençliğe hitabeymiş ant içmeymiş fln, bunların ezberletilmesi yanlış tabi. atatürk bu gün burda olsaydı aynını söyleyeceğini umudederim. hatta burda olsa ezberletenlere şöyle bi cumle kurardı heralde; "Ulan herşeyi kıçınızla anlıyorsunuz, kelimeleri ezberleteceğinize bi seferde içeriğini anlamalarını sağlasanıza!"
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Joker said:
Sam said:

+1 18 yaşına kadar aslında çocuğa hiç bi şey empoze edilmemesi lazım. belli bi yaşa geldiğinde kendisi istediğini seçmeli.

O öldüğünde akraban bulunamamışsa kendi inancına göre defnedilmeni sağlıyor. O açıdan gerekli bence. İsteyen boş bırakabiliyor zaten ;)
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Joker said:
Sam said:

kalksın tabi gereksiz bişi. üşenmesem gidip değiştirirdim zaten hala islam yazıo :P
Sosyal ağlarda paylaş

pff gundem degıstırmek mılletın dıkkatini baska yone cekmek ıcın yapılmıs bır hareket bence fazla takılmayın malum ortalık bıraz dagınık akılları sıra mılletı bole konularla oyalıyıp esas hadıseden uzaklıstıracaklar genelde bu ısler ıcın turbanı kullanırlardı ama daha yenı kullandılar

edt:ama
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
said:
tarih dersi fln gibi şeylerin bi sakıncası yok, tarafsız bi şekilde olmuş olan olayları anlatıyor.

Tarih dersleri mi objektif?

Dünyanın hiçbir ülkesinde objektif değildir tarih dersi.

tabi o ders veren hocayada kalıyor biraz, mesela lisedeki din hocama hayrandım, adam dibine kadar müslüman olmasına rağmen tarafsızca herşeyi anlattı. çok şaşırıp saygı duymuştum o adama hiçte beklenmeyecek bi konumda olmasına rağmen... girerse dersinize beyni yıkanmış bi hoca yapacak bi şey yok tabi..
Sosyal ağlarda paylaş

bir dünya devleti kurulmadığı sürece tabi ki her ülke bir miktar milliyetçilik aşılayacak vatandaşlarına insanları bir araya getiren bu tür ideolojiler dozunda olduğu zaman faydalı. ama fazla abartıldığı zaman ne olduğunu görüyoruz; youtube'a girip önüne gelen küfür eden "çalışkan" vatandaşlarımız işte.

ayrıca tabi ki zaten hiç bir etki altında kalmadan büyümek imkansız gibi, bir çok çocuk sonuçta içinde bulunduğu aile'nin etkisinde kalacak ve büyük ölçüde o yönde şekillenecek bunu da engellemeye çalışmak saçma olur. ama insanın karakter gelişimini olduğunca doğal sürecine bırakmak lazım. atatürk'e bize kazandırdıklarından dolayı tabi ki saygı duymalıyız ve bu konsepti işleyen derslere karşı değilim. Ama sen çocuğa bir zamanlar atatürk'ün ve türk milletinin neler başardığını anlattıktan sonra bırak da artık kendi karar versin onun devamını nasıl getireceğini. haftanın yedi günü her sabah aynı şeyi tekrarlattırmanın, o insana bazı şeyleri anlatıp sonra kendi haline bırakmaktan daha faydalı olacağına inanmıyorum, en azından uzun sürede.

Eğer dincilerin vs etkisinden korkuyorsan, yapman gereken onların kullandığı metodolojileri kullanmak değil, o insanları ortan kaldırmak veya okullardan vs uzak tutmak. tabi böyle gelişi güzel yazıyorum ama bunların kolay şeyler olduğunu idda etmiyorum elbette. Ama şuan bazı yerlerde en kolay yola başvuruyorlar, fanatiklere karşı fanatik yetiştiriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
bir dünya devleti kurulmadığı sürece tabi ki her ülke bir miktar milliyetçilik aşılayacak vatandaşlarına insanları bir araya getiren bu tür ideolojiler dozunda olduğu zaman faydalı. ama fazla abartıldığı zaman ne olduğunu görüyoruz; youtube'a girip önüne gelen küfür eden "çalışkan" vatandaşlarımız işte.

ayruca tabi ki zaten hiç bir etki altında kalmadan büyümek imkansız gibi, bir çok çocuk sonuçta içinde bulunduğu aile'nin etkisinde kalacak ve büyük ölçüde o yönde şekillenecek bunu da engellemeye çalışmak saçma olur. ama insanın karakter gelişimini olduğunca doğal sürecine bırakmak lazım. atatürk'e bize kazandırdıklarından dolayı tabi ki saygı duymalıyız ve bu konsepti işleyen derslere karşı değilim. Ama sen çocuğa bir zamanlar atatürk'ün ve türk milletinin neler başardığını anlattıktan sonra bırak da artık kendi karar versin onun devamını nasıl getireceğini. haftanın yedi günü her sabah aynı şeyi tekrarlattırmanın, o insana bazı şeyleri anlatıp sonra kendi haline bırakmaktan daha faydalı olacağına inanmıyorum, en azından uzun sürede.

Eğer dincilerin vs etkisinden korkuyorsan, yapman gereken onların kullandığı metodolojileri kullanmak değil, o insanları ortan kaldırmak veya okullardan vs uzak tutmak. tabi böyle gelişi güzel yazıyorum ama bunların kolay şeyler olduğunu idda etmiyorum elbette. Ama şuan bazı yerlerde en kolay yola başvuruyorlar, fanatiklere karşı fanatik yetiştiriyorlar.

sonuna kadar katılıyorum. bi tane düzgün hükümet gelipte türkiyenin bu hallere düşmesine göz yummasaydı bizde akp'ye muhtaç kalmazdık.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İnşallah gerçekler ortaya çıktığında ve bu elitist hegemonyası yıkıldığında akıllandığınızda utancınızdan bu ülkede yaşayamayıp terk edersiniz..

bu tükürdüklerinizi yalayacak kadar alçalıp bu ülkenin ekmeğini yemey devam etmeyin lütfen...

diyebilirim ben de doğrusu ama saygısız ifadeler barındırdığından demek istemem aynı şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu kişide garip bir kendi toplumunu aşağılama belirtileri görüyorum. sivrilme amaçlı sanırım. aslında çanakkale savaşını biz düşman taktik hatası yaptığından kazanmışız, şurda 100000 asker şehit falan olmamış aslında o bi milyonmuş da savaşı yine de kaybetmişiz gibi enteresan şeyler. bilemiyorum..

ShadowFury said:
tarih dersi 300 den farksız ya, spartalıları çıkar osmanlıları koy tamamdır.
"tarafsız" veya "objektif" kelimeleri tarih dersi için kullanılabilecek en son kelime çifti bence=)

Hangi ülkenin tarih dersi tarafsız?
Tarih dersinde yüceltilen tarafın Türkler olması seni niye rahatsız ediyor?
Tarih dersinde yergiyle anılan bir toplum var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Saygısız maygısız, söylemekte serbestsin...

bunu sizden bekleyen biri olarak tam tersi durumda aynı şeyi benim mentalitemde herkes yapmasa bile ben yaparım...

AKP bu kapatılma dava sürecinden de yırtacak olursa bütün elçiliklere başvururum. Uganda bile olsa başka ülkeye giderim.

oturma iznim çıkana kadar da takkeyle gezerim.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
AKP ye muhtaç mıyız?

İnşallah gerçekler ortaya çıktığında ve bu AKP hegemonyası yıkıldığında akıllandığınızda utancınızdan bu ülkede yaşayamayıp terk edersiniz..

bu tükürdüklerinizi yalayacak kadar alçalıp bu ülkenin ekmeğini yemey devam etmeyin lütfen...

nedense yazının sadece son kısmını görmüşsün, baş kısmını görmüyorsunuz bile... pe heyy.
Sosyal ağlarda paylaş

bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmam ama anti-demokrat yaklaşımdaki arkadaşların bu konsepte de yabancı oldukları aşikar maalesef.

öte taraftan "akp seçimi kazanırsa çıkar giderim" diyenlerden kimsenin gidip de bir fotoğraf bile yollayabildiğini göremedik, tükürdüğünü yalama konusunda ilk ve son olmazsın yani üzülme o kadar. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AKP bu kapatılma dava sürecinden de yırtacak olursa bütün elçiliklere başvururum. Uganda bile olsa başka ülkeye giderim.

hadi ülkeye şeriat otursa giderim demen tamam da atatürkçülüğü, türkiyeyi, her sabah içilen andı vs bu kadar savunup da bunu demen komik oluyor açıkçası. demek ki andı savunmanın ve her sabah aynı şeyleri tekrarlamanın bir faydası olmuyormuş.

bu ülkeye gerçekten şeriat oturup da hiç bir şeyi denetimsiz yapamaz hale getirmedikleri sürece dönüp bu ülkenin henüz daha eksik olduğu alanlarda arkadaşlarımla eğitim vermeyi düşünüyorum. bunun için gereken temeli oluşturmak için de belki şu an yapabileceğimiz bazı şeylerden kısmen vaz geçmek zorunda kalıyoruz ama sonuçta kimse bizi bu hale beynimizi yıkayarak getirmedi. tam tersine benim bu bahsettiğim etrafımdaki insanların hepsi bu tarz şeylere karşı insanlar ama bu ülkeye çok faydaları olacağını düşünüyorum ilerde.
Sosyal ağlarda paylaş

ha şunu da belirtmek istiyorum, bu ülkede kısmen insanların kendi bilincine bırakılmayan fakat zorla beyin yıkayarak aşılanmaya çalışılan ülke sevgisinden dolayı da en az az önce bahsettiğim kadar iyi (potansiyel) bilim adamı, mühendis vs kaybedecek bu ülke onu da görüyorum içinde bulunduğumda ortamdan dolayı. şuanda etrafımdaki bazı çok başarılı insanlarda, bu zorlamanın açıkça ters tepki yarattığını görüyorum ve çok yazık olacak onlar gidip de geri dönmezse buraya
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
said:

hadi ülkeye şeriat otursa giderim demen tamam da atatürkçülüğü, türkiyeyi, her sabah içilen andı vs bu kadar savunup da bunu demen komik oluyor açıkçası. demek ki andı savunmanın ve her sabah aynı şeyleri tekrarlamanın bir faydası olmuyormuş.

bu ülkeye gerçekten şeriat oturup da hiç bir şeyi denetimsiz yapamaz hale getirmedikleri sürece dönüp bu ülkenin henüz daha eksik olduğu alanlarda arkadaşlarımla eğitim vermeyi düşünüyorum. bunun için gereken temeli oluşturmak için de belki şu an yapabileceğimiz bazı şeylerden kısmen vaz geçmek zorunda kalıyoruz ama sonuçta kimse bizi bu hale beynimizi yıkayarak getirmedi. tam tersine benim bu bahsettiğim etrafımdaki insanların hepsi bu tarz şeylere karşı insanlar ama bu ülkeye çok faydaları olacağını düşünüyorum ilerde.

AKP nin kapatılmaktan kurtulması şeriatın gelmesiyle denk gözümde. sadece zaman kavramı farklı. biri diğerinin habercisi çünkü... erkenden gitmenin bi zararı olmaz bu ülkeye =)

çünkü davadan yırtarlarsa iyice güçlenecekler, zaten tek başlarına yasa çıkarabiliyorlar, cumhurbaşkanından meclis başkanına kadrolaşmaları son sürat devam ediyor, muhalefet desen teknik olarak var icraat olarak yok.

böyle bir tabloda diktatörlüğe geçmiş olur türkiye. AKP yi savunan demokratlarda ülkedeki sözde demokrasiye inanarak yaşamaya devam eder.
Sosyal ağlarda paylaş

bizi ne muhalefet, ne asker ne de başsavcı kurtaracak...

bizi ekonomik kriz kurtaracak. Ekonomi iyi gidiyor masalıyla uyutulanlar kafalarına vurula vurula uyanacaklar kriz patladığında. Cebim 3 kuruş daha görsün mantığıyla ülkeyi gericilerin eline teslim etmelerinin cezasını da açlıkla çekecekler bi kaç sene...

Amerikadaki Mortgage krizi tüm dünyaya yayılıyor yavaş yavaş. Bizi de vurur bu bahar
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda AKP istediği her yasayı çıkartma gücüne sahip maalesef. Bu da demokratik değil kanımca. Zira tek partinin istediğini yapabilmesi demokrasi değildir halkın iradesi yada değil. Denetleyici güç olan adaleti de onlar sağlıyor. Atamalarla hızla kadrolaşıyorlar. Bir tek ordu var karşılarında. Şu günlerde birini şikayet edecek olsan yine onların adamına edyorsun. Etkisi olmuyor. Kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...