Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Shield

mani

Öne çıkan mesajlar

Uzunca bi süre bu dizi hakkında başlık açmayı düşünüyordum ama hep araya bir şeyler girdi. Açıkçası bu tarz başlıklar açmayı sevmesemde bu dizinin yeri benim için önemli. Son yıllarda izlediğim ve gerçek anlamda hayranlık duyduğum ender dizilerden. Dizi max te izlemeye başladım ilk bölümünden itibaren herhalde gerçek zamanlı takip etseydim kendimi yiyip bitirebilirdim. Mümkünse bir şekilde tüm sezonlarını biryerden bulup izleyin derim. Şimdi konusuna gelelim.

Hikaye LA sehrinin farmington bölgesinde geçiyor. Dizinin ana karakteri Vic Mackey(Michael Chiklis) elite bir görev timi olan strike team in lider i. Görevleri bölgedeki her türlü suçla (uyusturucu , çete savaşları , kaçakçılık vs) çokta yabancı olunmayan yöntemlerle uğraşmak. Tabi bu sırada strike team in bulaştığı yolsuzlukları ortaya çıkarmak isteyen ve kendi hedefleri doğrultusunda hareket eden bir çok karakter mevcut. Sanırım diziyi ve ana karakterler olan strike team üyelerini en iyi açıklayan dizideki repligiyle gene Vic Mackey oluyor. Sorguladığı zanlının kendisine kötü polisimi oynadığını sorması üzerine "i'm not a bad cop, i'm a different kind of cop" demesi sanırım herşeyi açıklıyor.

Dizinin sıradan bir kablolu tv kanalında yayınlanması ve ilk sezonunda emmy ödülü kazanması , oyunculuk , aktüel kamera çekimleri ve çok iyi ayarlanmış aksiyon düzeyiyle hakettiği değeri sanırım 6. sezonu bitirerek kazanmış bir dizi. Son sezonu olacak olan 7. sezon eylül 2008 de başlayacak ve 1'er saatlik ve 13 bölümden oluşacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Ve bir Efsane daha sona erdi

İnanılmaz kötü oldum 12. ve 13. bölümü izleyince.Kuşkusuz bugüne kadar izlediğim diziler arasında en iyi sona sahip dizidir. 1. sezondan beri populizme hiçbir şekilde prim vermeyişi ve karakteri zamanları geldiğinde ortadan kaldırmasını çok iyi bildi ve bunu gene son bölümünde populizme zerre önem vermeden bize gösterdi.

Diğer dizi yapımcıları izlesinlerde ders alsınlar bu diziden. saf şiddet, saf kötülük ama bunun yanında saf iyilik nasıl seyirciye yansıtılır diye. final nasıl yapılır, nasıl duygu sömürüsü yapmadan dramatize edilir öğrensinler.

Dizi finaline ekleyecek, onu tanımlayacak söz bulamıyorum. Kifayetsiz kalıyorlar çünkü. Bu sezona ve oyuncularına birsonraki golden globe ve emmy den ödüller bekliyorum. Vermezlerse ayıp ederler.

Sosyal ağlarda paylaş

super diziydi ya. action cam ile cekimler olsun, gercekci catismalar olsun, costuran muzikler olsun. strike team! gibi feci gaz unsuru bi ekip olsun. guzel senaryosu olsun, super diziydi be.

ilk izledigimde gene iyi, super amerikan polisleri olaylari cozecek felan saniyordum. ama tam tersine kotu & daha da kotu polis olayi cikmisti eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Ronnie hakikaten süper bir elemanmış.

4. sezona başladım. Dizi favorilerim arasındaki yerini aldı.

4. sezon
Yeni yüzbaşı süper bir karakter. Herkesi yavaştan kendine bağlıyor. Vic'i de tuş edince pes doğrusu dedim.

Alcaveda da yavaştan düşündüğüm yere doğru gidiyor, Gilroy'un yanına.

Sadece iki bölüm izledim ama şimdiden güzel olacak gibi duruyor. Yeni strike team veya benzeri oluşum kimlerden oluşacak en çok onu merak ediyorum. Shane ve yeni ortağı katılırsa şaşırmam.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...