kfg Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 aynen, ben de kurdum, biraz uzun surdu ama sadece bi kez restart attı, o da bitirdiginde... ya laptop'a kurdum da, ultimate'e kuramıyorum =), ilk aldıgımda ultimate extras olayında cok gaza gelmistim, turkce dil paketi cekmistim =), boyle anında dil degistirmek zevkli geliyodu eheh, hic de kullanmadım turkce'yi cektigimden beri, ama simdi ingilizce kullanırken bile yukleyemiyorum desktop'a, programs and features'daki update kısmından da silemiyorum, dil paketi dısında tum updateler var, diger ultimate extra lar da dahil =)... nisan'ı bekliycez bu gidisle... ben de pek farketmedim performansta artısı, ama benim de tam tersi nedenden =), laptop'ta en basından beri o kadar yavas calısıyordu ki alıstım artık, halen de yavas geliyo dogal olarak =)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 ben vista kullanmıyorum. performans iyileştirmesini de hatırlamadığım bir yerde okumuştum. lakin sistem kaynaklarını yine aynı biçimde tüketiyodur muhtemelen. iyileştirme oyun, program çalıştırmada falan yapılmış. zaten genel olarak kernel'in sistem yönetimine bir sp ile fazla müdahale edebileceklerini sanmıyorum. o kadar kolay olsaydı vista en baştan böyle gelebilirdi =) misal oyunlarda performans artışı demek sadece kernel upgrade ile olmayabilir. bakmak lazım changelog'a, belki directx upgrade'i falan vardır sp1'de. bu da sistemin kendi tüketimini iyileştirmez. vs. vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Mesela Vista'nın meşhur "ram yemesini" azaltmış olabilirler. 4GB ram olduğu için farketmiyorumdur belki (çok pis hava atarım). Ractamainus said: Sam said: mirage ben yaptım programsız filan, popup kapanıyor. nasıl yaptın dersen söyleyemiyorum şu anda zira kendim pc'im yakında değil. :/ ... http://www.sanx.org/tipShow.asp?index=324 ya da http://branoblogging.blogspot.com/2007/02/user-account-control-status-warning.html Burdakileri yaptım, şekil 1a: Hala popup çıkıyor bende ama. Almanca kullandığımdan olabilir mi? Registry değerlerinin dilden bağımsız olması lazım diye tahmin etmiştim ama neden olmadı acaba. * Restart the Security Center service for the change to take effect. demiş. Ben security center'ı kapatıp bilgisayara restart attım. Security Center'a nasıl restart atılıyor ki? Gerçi bilgisayara restart atınca da aynı işi görüyor olması lazım ama belki bir ihtimal bundandır. Edit: Uah registry ile falan uğraşmaya gerek yokmuş. Çok daha kolay bir yolu varmış. Control center altında security center özet ekranı var ya hani. Firewall, Automatic Updates falan var renkli olarak. Yeşil sarı ve kırmızı olarak gösteriyor duruma göre. O ekranda sol tarafta "change the way windows notifies me" (Die Sicherheitscenter -Benachrichtigungsmethode ändern) var. Ordan toptan kapatılıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Ya yalnız ben birşey diyecem,bu makineyi ben 30 Aralık'ta almıştım ve babam o gün SP1 Vista'yi kurdu benim makineye :) Yeni çıktı demişti kurduğunda,o da kurmuştu hatta. Peki bu ne şimdi? Sizin mi geç haberiniz oldu yoksa benim ki farklı birşey mi ? edit: Ciddi ciddi SP yani,hatta şuan kurulu duruyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 o rc1 versiyonudur, son release degil yani, release candidate... benim bildigim kadarıyla, bu topic acılmadan 1 gun once cıktı release versiyonu ama yanlıs biliyo olabilirim, ama 30 aralıkta kesin cıkmamıstı yani =)... gerci aradaki farklar ne bilmiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 DarKRideR said: Ya yalnız ben birşey diyecem,bu makineyi ben 30 Aralık'ta almıştım ve babam o gün SP1 Vista'yi kurdu benim makineye :) Yeni çıktı demişti kurduğunda,o da kurmuştu hatta. Peki bu ne şimdi? Sizin mi geç haberiniz oldu yoksa benim ki farklı birşey mi ? edit: Ciddi ciddi SP yani,hatta şuan kurulu duruyor :) o microsoft'un halt etmesi oldu. sp1'i çıkarttı. sonra problem çıktı, geri çekti. ama bu sırada yükleyenler, yüklemiş bulundular. http://www.news.com/Microsoft-pulls-Vista-SP1-update/2100-1016_3-6231299.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 ya ben sp1 den once cıkan guncelleştirmeyi kurdum hatta adı da kb938371 bunu kurduğumdan beri bilgisayarım mouse u gormuo mouse un ışıkları yanıo çıkarıp takınca bilgisayardan ses gelio hatta mouse un ustundeki internet sayfası açmaya yarayan tuş bile çalışıo ama mouse çalışmıo bu guncellşetirme silinmioda ztn geri yuklemyi bilgisayarı kasıo die kapatmıştım ne yapmam lazım bana bi yardım edin lutfen!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 nisan da geldi ne zaman çıkar ki türkçesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar