Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gazetix.com


4Ever

Öne çıkan mesajlar

Bugünki sitemiz Gazetix.com.

Normal gazetelerden farklı, istediğiniz gazetenin istediğiniz haber bölümünü önceden ayarlıyorsunuz sadece görmek istediğiniz türden haberleri hergün size mail olarak yolluyor istersenizde Gazetix.com'dan öğrenebiliyorsunuz.

Site şuan beta yayınında çalışmalar devam ediyor.

http://www.gazetix.com/

Not: Proje bir arkadaşıma ait. Ben sadece PHP'de bir kaç konuda yardım ettim.

Sizlerinde önerilerini duymaktan mutluluk duyarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
önerim tabii ki sizin de aklınıza gelmiştir önceden ama gayet iyi olur düşündüm de söylemicem kendim yapıcam çok iyi fikirmiş lan

ciddi deildim bu arada, biraz inceledim site süper olmuş elinize sağlık fikir de güzel uygulama da..


sagol :) bakalım daha başındayız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ya olmamış..

Beklentilerim çok çok ama çok altımda.

Slogan'da yanlış yonlendirme var.. Yaptığı tek şey, sizin listelediklerinize linkler vermek...

Mail ile yolluyacakmış, gelen e-mail bir adet resim siteye link veren..

Beklediğim neydi, nasıl olsa tutardı..
Gazete'yi düşündüğün vakit, gazete sayfalardan oluşur, konu başlıklarından değil, Alırsın gazeteyi ilk sayfadan son sayfaya, sonra insanların seçimlerine göre, her gazeteyi ilk sayfadan son sayfaya düzenler e-mail yollarsın, olmadı sitede o şekilde okutursun, böyle yönlendirme ile, 2 tane basit scriptle olmaz bu iş..

Neydi şu diğer site, hani ürünleri çektikleri gene burada bir başlığı vardı, aynı script herhalde..

Hurriyet'in yaptığı online gazete'ye bir bak. Böyle mi ?

10 üzerinden 4 veriyorum. Ve tutmaz diyorum.

Edit : gazete dedikleri şey'e göz atmak için ise buyrun size link : http://www.gazetix.com/[email protected] muhtemelen şifre bile sormaz, amatör bir çalışma gibi geldi bana, bu link açacaktır gazeteyi zannedersem.. Ha pardon, diğer gazete sitelerinde yayınlanan yazıların linklerini, ortada bir gazete yok !.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ Balu

Şuan için böyle olması çok normal :) şuan beta yanınında sistem tam oturtmuş değil.

Ben zaten buraya herşey hazır oldu girin bitti diye birşey söylemedin beta yayınındayız ve herkesin görüşüne acık olduğumu söyledim :)

eğer herşeyin tam olduğunu düşünsek beta yayını yapmayız. Zaten amacım eksikleri görüp daha iyi birşey yapmak :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi güzel hoş cevaplar, ancak beni tatmin etmedi. Açıkcası az-çok bu işlerin içinde olan biri olarak, hiç etmedi.

Neden ?
- Madem bir site yapıyorsun, önce sistemini oturt, öyle koy. Bir site açıldıktan sonra, düzelteceğin, düzenleyeceğin şeyler, ufak tefek şeylerdir, hataları giderirsin, görünümde ufak tefek değişiklikler yaparsın, sistem'in kapasitesi ve potansiyelini değerlendirirsin. Yani şimdi bakıyorum site'ye site ana hat olarak linkleme üzerine kurulu, yani ortada bir gazete yok. Ha sen bana şimdi çıkar dersen ki, arkadas gazete haline getiricez biz onu, o linkler değişecek felan filan.. Hayat'ının hatası derim yani, neden mi ? Abi bari reklamını yapma hazır olana kadar yani. Ya da öncesinde bir sor iki fikir al vs.. Hiç bir şey beceremiyorsan evinde aç localhost'a kur test et. Zor olan bir şey değil bunu yapmak.. Ancak bu şekilde yaptığın zaman, bu forum aracılığı ile ulaşabilecegin 100 kişi var ise, 100'ünü de kaybettin diyebilirim sana, bunu da tecrübelerime dayanarak söylüyorum, ben de bir site'yi test aşamasına soktum, Aventine bilen bilir, ama sistem oturaklı ve çalışan bir sistem, benim düzenlediklerim vs.. ufak şeyler ana hatlarda bir değişiklik yok, yani once meşe yapıp sonra onu kavak ya da vişne ağacına çevirmek, zor olmasının yanı sıra, arada yaşayacağın bir kayıp demektir..
- Site'yi komple değiştirmen gerekir, Anasayfa iyi güzel okey, üyelik sistemi vs.. bunlarda tamam. Ancak gazetem böyle olmamalı, yani ben giricem sitene, sol tarafta bir navigation bar, uzuncana bir liste benim seçtiğim, her tıkladığım, önce senin sayfanda 500 karekterlik bir kesit vericek, sonra ben başlığa tıklayacam, gazetenin sayfasına göndericek, bu gazete değil ki, bu köşe yazısı, bu yazar yazısı, bu cart bu curt. Gazete dersen, onun ekonomi sayfası, bunun spor sayfası felan şeklinde, bir hat oluşturursun, mesela hurriyet'in dizaynını düşün, Biletix başlığında, anasayfayı hurriyetten istiyorsam oradan alır, ama o günün yayınlanan gazetesinin ana sayfasını alır bana anasayfa gibi gösterir, yoksa ben tıklayacam felan filan.. OoOO.. hiç uğraşmam senin sitenle, girerim hurriyet.com'a daha rahat erişirim, yani senin bana sağladığın bir kolaylık yok. Böyle bir sistemle de olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence basarili olmus,tasarimi sevdim.

Zaten benim istedigim sey boyle butun gazetelerdeki haberleri sekilli stili olan bir sekilde toparlasin ben o gazete bu gazete gezmiyim..

Mesela haberturkun eski hali..internethaber..haber7..

ama onlarda tarafsiz degil yani yorum ve interaktif olamiyorsun bile yprum yazsan donu boklu biri kafasina gore siliyor editliyor falan..

Aslinda fikir o yuzden guzel.. Resimli olusu daha guzel..

Tam incelemedim ama ilk basta bana tutar geldi.. Ama soyle soylemekte fayda var.. Benim sevdigim ve oha super dedigim seyler genelde populist olmuyor o yuzden tutmuyor hehe

Bende hep apmak istemistim ama sonra ne kadar buyursem o kadar tehlikeli olacak ve sonunda benim onlarin haberlerini linklemem bile yasaklanacaktir diye girismedim o ise..

Yani bu siteyi birazda yazarlarla guclendirmek lazim..

Aslinda hep hayalim boyle cok sert ve saglam genclerden olusan ve sadece gunde 10 kose yazisi ( belki 100 yazar ama 30 kisilik bir ekip notlayacak yazilari ilk 10 yayinlanacak tarzi bir sitedir..

Ozgur tarafsiz hic degilse daha beyni yikanmamis 3-5 insanin ozgur kalmasini saglayacak biryer ..


fazla konustum bye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baluu said:
Şu linke bir göz at, http://e-gazete.hurriyet.com.tr/hurriyet/2008/03/20/1/01/main.aspx

eğer böyle bir şeyin, sayfalarını kesip, bana gazete hazırlayabileceksen, türkiye'nin 1 numarası olabilirsin..


hergün onlarca gazete ile ugraşıp haberleri kesmek bu cok büyük bir zaman ve bir sürü insanın çalışması gerekli.

Ben sistemi her zaman değiştirebilirim. Bugun bu olurm yarın bir bakarsın gazeteler ile anlaşma yaparım onlardan direk haberleri alarım senin dedigin gibi gazete olur.

Eğer bütün gazeteler Hürriyet'in ki gibi bir sistem kullansa dedigin kolay yapılabilcek bişi.

Dediğim gibi sistem daha şuan gelişme aşamasın tam bitmiş değil.

Hatta tasarım bile değiştirebiliriz. Elimizden geldiğince bir haber sistemi kurmaya calışıyoruz en iyisi en güzeli zamanla olucak daha gazeteler ile anlaşma yapmadık sonuşta bazı gazeteler buna izin vermeyebilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...