MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Bilgisayarımızdaki tek mekanik parça harddisk. PC icat olduğundan beri aynı mentalitede çalışıyorlar, özünde makine aynı makine... e bu manyetik plaklara kayıt yapan HDD ler de doldurdukça yavaşlıyor. 250GB harddiskin 125 ini doldurduktan sonra windows açılma süresi, oyun açılma loading süreleri falan herşey yavaşlıyor... en kral pc yi alsan bile HDD yüzünden bi süre sonra yavaş hissettiriyor... Bu flash-hdd lerden bahsediliyordu...onların piyasaya çıkması yakın mı? ya da bu yavaşlama sorununa bi çözüm getirilebiliyo mu benim bilmediğim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 10 yıl önce mi ne plasma hdd söylentisi ortaya çıkmıştı, yalan oldu gitti hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Burada bayağı bir tartışmıştık zamanında. Okursan bilgi edinebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Solid Sate Diskler piyasaya çıktı bazı laptoplarda var. Tek başlarına satılmıyorlar ama 64gb kapasitede olanlar 800, 128gb kapasitede olanlar 1500$ falanmış. Tabi bu toptan alış yapan laptop firmaları için. Öte yandan raid 0 dizisi halinde 800mb/s gibi görmeden inanmayacağım bi hıza çıkılmış. (lan bunlar daha yaval diilmiydi harddisklerden?) Ayrıca kıllık olsun diye diyorum sırf, Harddisclerin mantalitesi değişti, dikey kayıt diye bişeye geçtiler, yatay kayıttan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Tek başlarına da satılmaya başlandı sanırım, Notebookreview Forumda birkaç kişi SSD tutorialı bile yazmıştı zamanında.ç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 bende RAID 0 var , saniyedeki aktarım 180 mb/s 2*250 segate 7200rpm 16mb cache HDD var , 180 mb/s normalmi ? satalarda anakartta 3 gb/s yazıyo , oraya nasıl çıkarız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 benim bu işletim sistemi ile ilgili teorim var. -ilerde ssd (katı sürücü diyeyim) ler anakart üzerinde gelecek. içinde işletim sistemiyle birlikte tabiki. bilgisayarı aldığımızda herhangi bişey kurmayacağız. kişisel dosyalar, işletim sistemi ayarları vs kendi hdd mize yazılacak. anakart üzerindeki ssd de yazma koruması olacak böylece virüs derdi olmayacak. ben bi anakart üreticisi olsam ssd ler ucuzladığında yapacağım ilk hamle bu olurdu. ek. eski hddlerin plakalarını kupa altlığı olarak kullanıyorum. önerilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 said: ek. eski hddlerin plakalarını kupa altlığı olarak kullanıyorum. önerilir. Ben zamanında bayağı kasmıştım ama sökmeyi becerememiştim HDD nin üst kapağını. Nasıl bir tasarımsa, nasıl bir vidaysa artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 bonuss said: bende RAID 0 var , saniyedeki aktarım 180 mb/s 2*250 segate 7200rpm 16mb cache HDD var , 180 mb/s normalmi ? satalarda anakartta 3 gb/s yazıyo , oraya nasıl çıkarız :) Bana biraz fazla gibi geldi 180mb, hangi programla ölçtün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 180 cok. max 150 falan olmasi lazim. o diskler max 75m/sec olduguna gore, raid0 da tam 2x depolama hizi saglayamadigina gore , bir hata olmali. en performansli disklerden biri seagate as410, 16mb/c 250gb tek disk. 85mb/sec. Bunun raidi bile olsun 130-140. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 gerci seninkiler de as410 olabilir =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 SSDler artık ele geçirecek gibi hddnin tahtını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 bende tek 250 disc olan vardı segate barracuda serisinden, tek başına 89-90 mb/s alıyodum , raid 0 yaptım , 178-180 mb/s ye çıktı... hatta şuna ne dersiniz bilemem , aynı hdd den yani tek 250gb , arkadaşım 120 mb/s alıyodu , ona bende inanmamıştım ama gerçek , evertsle ölçtüm... 320 gb ta 3 x 120 gb 3 diskten oluşuyo, 250 gb lık tek disk diye ondan aldım ztn... ama neresi fazlaki , değerler normal , markaların serileri oluyo .. şuan en mantıklı segate barracuda (böle yazılıyodu sanırım) ... sata II , anakart üstünde 3 gb /s yazıyo , ona nasıl ulaşcam onu söleyin :) "sataya ulaşamadı ki hdd hızları" ?????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 sataya ulaşamadı ki hdd hızları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 3gb sec degil, sata 2 300mb/sec, sata 1 150mb/sec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 teorik olarak ula$amadilar daha evet. SSD ler ile 190-200mb sec bariyeri a$ildi, 2 seneye 300 e dayanirlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 ssdlerde 230a ulaşıldı diye biliyorum ayrıca ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 MrMarvelous said: e bu manyetik plaklara kayıt yapan HDD ler de doldurdukça yavaşlıyor. 250GB harddiskin 125 ini doldurduktan sonra windows açılma süresi, oyun açılma loading süreleri falan herşey yavaşlıyor... dostum disk birleştirme ve hata düzeltme araçlarını kullanmazsan öyle olacak elbet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 daha dün gate way'den laptop bakıyordum ssd'yi gördüm ama 64gbının parasıyla ekstra bi bilgisayar daha alabiliyosun >.< hddnin tahtını ele geçirmesi uzun sürer bu fiyatlar ve boyutlarla. ama bi arkadaş işletim sistemi ssd üzerine kurulu gelsewrite protect olsa virüs olmaz demiş o biraz daha mantıklı geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 virusle ne gibi bir ilgisi var anlayamadim da neyse =P 2 sene icinde kullanimi %500 falan artacak deniyor. 2010 dan sonra dönen diskler ancak yuksek miktarlarda depolama yapmak icin kullanilacak gibi gozukuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 @ Darqainu tamamen ters düşünmüşsün ya :) virüsü yazan her türlü, illa ki bi yol bulacaktır. Ayrıca bilgisayardaki teknoloji gelişim hızı inanılmaz düzeyde, SSD teknolojisi sağlam temeller üzerindeyse eğer -ki şimdiye kadar öyle görünüyor- çok kısa sürede maliyet performans oranı çok daha değişik olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Olsun valla. Sabit diskler su anda bilgisayar performansini kisitlayan kilit parcalardan biri. Günümüzde bellek erisim süresiyle sabit disk erisim süresi arasinda yaklasik bir milyon (1.000.000) kat fark var. SSD'ler ne alemde acaba erisim süresi acisindan bilen var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ssdlerde erişim süresi sıfıra yakın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Cep telefonlarıydı, fotoğraf makineleriydi derken flash disklerin (SSD yani) kullanımı gittikçe artıyo. Kullanım arttıkça, flash disk kullanan cihazların teknolojisi ilerledikçe, depolama miktarı, erişim hızı gibi konularda daha iyisine talep başlıyo. SSD üreticileri de bunu karşılayabilmek için sürekli araştırma yapıyo; daha hesaplı ve daha iyi performans veren bi yöntem için arayış. Bu arayış yavaş yavaş da meyvelerini veriyo. Bikaç sene önce 150 liraya 250MB anca alırken, şimdi 64GB boyutlarındaki SSDler 2800$ civarına inmiş durumda. 1-2 içinde ~150GB'lik SSDlerin piyasaya düşeceğini tahmin ediyorum; genel kullanıma açık olmasa bile prototip olarak çıkacaktır. Ayrıyetten, mekanik olması sebebiyle HDDler çok da güvenilir değiller. Bi bilgisayar yere düştüğünde neden aklımıza ilk olarak "HDD gitmiş midir" sorusu gelir? İşte bundan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 SSDler de flash ya da transistor bazlı oldugu icin ms'ler yerine ns'lerde tepki veriyor. Bu arada SAKIN flash bazlı SSDleri almayın, kendileri 1 milyon write gibi bi zamandan sonra ölüyolar; 1-2 yıla çöpe atmak zorunda kalırsınız aleti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar