Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya tepsi gibi düzdür !


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Flat Earth Society bir kaç bin takipçisi olan dünyanın düz olduğunu hala savunan kimseler. Bu düşüncelerini de bilimsel temellere dayandırıyorlar.

örneğin tezlerinden biri: "If it is a sphere, the surface of a large body of water must be curved. The Johnsons have checked the surfaces of Lake Tahoe and the Salton Sea (a shallow salt lake in southern California near the Mexican border) without detecting any curvature."

Yani küre şeklinde olsaydı büyük su kütlelerinde suyun yüzeyinde kıvrılma, eğim olmalıydı diyor ve yaptıkları araşırmalarda Tahoe Nehri ve Salton Sea deki su kütlesinin yüzeyinde hiç bir kıvrım olmadığını keşfediyorlar.

Fotograflar için de komplo teorisi diyorlar.

Örneğin ünlü gemiin dumanı hikayesini böyle açıklıyorlar.



Flat Earth Society


Wikipedia :

Flat Earth : Modern times.

Flat Eath Society Wikipedia

Earth is Not a Globe ! -> Bu linkte bir sürü bilimsel deneyler ve açıklamalar var bilinen yuvarlak dünya teorilerini de çürütmeye çalışan makaleler var. Bayağı içerikli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten çürütülmesi gereken tek komplo fotoğraflar değil malesef, gözlem evlerinde yapılan gözlemler üzerine yapılan ve küresel gezegen modeline oturan binlerce çok detaylı teorik hesabı, nasa'nın tüm yörünge çalışmalarını falan çürütmeleri lazım :/

ama tabi dünya düzdür geri kalan gezegenler küredir diyorlarsa daha olası :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...