bonuss Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 arkadaşlar herkese slm. sistemim ; cpu - Q6600 anakart - msi P35 platinum ram - Geil 2*1 800 mhz 4-4-4-12 ekran kartı - 8600 gts 512mb psu - Tagan 2 forca II 700 w soğutucu - Ninja revision B hdd - 2*250 gb Raid 0 lcd - Samsung 206 BW mouse - X7 sorunum; taganı yeni taktım, ilk başta 3.0 dı ztn öle açtım sıcaklık 30-32 ( cpu) sonra 3.2 ye çektim , sıcaklık 33 sonra 3.4 , sıcaklık 35 sonra 3.6 sıcaklık 37 sonra 3.8 sıcaklık 39 sonra 4.0 denedik ama burda son voltaj değeri 1.6 civarıydı, bütün voltaj değerleri kırmızıydı en son 5-5-5-16 1065 mhz olan ramleri kasmasın diye , 6-6-6-18 e çektik 4.0 da windows a kadar gelip res attığı için , ama ne olduysa o an oldu , pc hiç açılmıyo ! highpower 460w u geri taktım ama yine olmadı biosu resetledim yine olmadı bütün parçaları çıkarıp taktım yine olmadı , arkadaşım ramlerle Q6600 ü evinde denedi çalışıyolarmış , ama anakarta ne olmuş olabilir yada nerelerde hata yapmışım , anakart elimdemi patlar? ( bide macun işlemcinin konduğu yere sızmış sorun olurmu? ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 macunu temizle baştan sür gümüş varsa devreyi falan tamamlamıştır ne bileyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 psu da sorun yok Tagan 2 force II 700W (1000W max) bios pilini çıkardım , biosta sıfılandı , yani bütün voltaj değerleri defaultta .. ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 PCIe frekansını elle 100MHz olarak ayarladın mı? Ayarlamadıysan (Auto bıraktıysan) FSB'yi arttırınca o frekans kendiliğinden artıyor. Ekran kartına zarar vermiş olabilirsin. Aynı şekilde OC edince PCI ve CPU spread spectrum'ları kapatmak tavsiye ediliyor. Aksi taktirde frekanslarda bir anlık artışlar olabiliyor ve resete vb sebep oluyor. Ama donanıma doğrudan zarar vereceğini sanmıyorum. Onun dışında north bridge'e zarar vermiş olabilirsin. Onun voltajı auto da mıydı? Senin yaptığın gibi extreme OC'ler yaparken onları hep elle girmek tavsiye ediliyor. Auto'nun ne yapacağı belli olmuyor çünkü. Gereğinden çok voltaj verip zarar vermesi mümkün. 2.4GHz işlemciyi 4GHz'e çıkartıyorsun az buz bir OC değil. Aslında ram zamanlamalarını düşürünce gereğinden fazla voltaj verdiğin için onlara zarar vermiş olabilirsin derdim. Ama arkadaşta denedim diyorsun o yüzden geçiyorum bu ihtimali. Ayrıca benim Q6600 stabil olarak max 2.7GHz görebildi en fazla. Kıskandım valla. VID 1.325V bendekinde G0 stepping olmasına rağmen. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 boşver hocam bu 4.0ghz görmüş de noluyor hehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 ramlerim 4-4-4-12 de açılamadığından bugün garanti kapsamında yollandı , anakarta gelince ,macunu temizlerkenki yaptığım hatadan dolayı ürünü aldığım firma sorun başka bişey olsada sırf işlemci yuvasına zarar verdiğim için ürününn geri döneceğini söledi ve göndermedi , ben de msi a mail attım , cvbı hemen geldi , firma ile haberleşin ve ürünü gönderin , bilgilendirileceksiniz diye.. ramlere gelince , arkadaşlar GEIL MARKA RAM'LERİN ARTK TÜRKİYE GİRİŞİ YOKTUR. alacaksanız bu dediğimi aklınızda bulundurun 2.7 ye çıkan arkadaşım, bende 3.0 ın üstüne çıkamıyodum, ilk önce soğutma sistemi için yatırım yaptım , şimdi ise 700W lık psu yatırımı , 4.0 kendiliğinden geldi :) seninde böle bi isteğin olursa , ben baya ilgileniyorum , pm den ulaşabilirsin, marka fiyat vermiyim şimdi :) bu arada güney köprüsüne aşırı yüklendiğimi öğrendim :) sorun ise , GEIL RAM'LER ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Soğutma sistemimde ve güç kaynağımda sorun yok. 1.525V'ta bile maximum sıcaklık 62 derece. Sorun stabilitede. 1.525V bile 3GHz için yetmedi. İşin komik tarafı 2.4GHz için 1.325V yetiyor 2.7GHz için 1.375V yetiyor ama 3GHz için 1.525V yetmiyor. Prime95 gibi işlemciyi yoran programları kullanıyorum test için. 1.525V ile yarım saat sonra hata çıktı. Daha arttırmak istemedim ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 naptın Mirage sen... 3.0 için , hiç voltaj vermene gerek yok , çok voltaj demek çok hız demek değildir, 1.275 değilmi en az ? biosta en az o görünüyo dem? 2.4 - 3.0 arası hiç voltaj vermene gerek yok , o verdiğin 1.57 gibi voltajlar , 3.6-3.8 için, hemen geri al derim hiç voltaj verme , 9 x 333 yap 3.0 da kitle 1.275 voltajda , ramlerini 800 de bırak tabi orjinali kaç ? o sıcaklıkta direk fark eder , dediğimi yapınca sıcaklığın düştüğünü görüceksin , ben 460W da 3.0 kullanıyodum .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Hayır bonuss VID diye bir şey var. Bu VID işlemcinin default değerlerinde çalışmak için gerek duyduğu voltaj değeri. Çipten çipe çok farkediyor (1.2V ile 1.4V arasında genelde). Benim VID 1.325V. Yani 266MHz için 1.325V ayarlamam gerekiyor bios'tan. 1.25V civarında Windows boot bile olmuyor. 1.3V civarı boot oluyor ama stabil çalışmıyor. Dolayısıyla o söylediklerin senin çipin için geçerli. Benimki için geçerli değil. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 1 anakartının marka modelini sölermisin 2 VID voltajı ne kadar aza indirebilirsen o kadar oc potansiyelin artar 3 bende MSI P35 Platinum var VID voltaj bölümü yok , işlemciye 1.7 ye kadar verdim , tabi PSU çok önemli. bios update ettin mi bu da önemli bi husus :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Anakart ASUS P5K. Bios'u daha iki gün önce update ettim. VID voltaji ayarlanabilen bir sey degil. Islemcinin üretim kalitesine göre belirlenen (alirken tamamen sansa kalmis sekilde) islemcinin 2.4GHz olarak calismasi icin gerekli stok voltaj VID. Islemciyi aldiginda VID ne kadar düsük cikarsa o kadar yüksek OC potansiyeli var demektir. CoreTemp adli program ile bakabilirsin VID degerine. Sende muhtemelen 1.25V civari falandir. Ben sanssizdim o konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 biliyorum değişemediğini , ben senin şansını merak ettim :) kötü bi salınım çıkmış sana ama cidden bi gariplik var , anakartında ii , ben onu alacaktım son anda döndüm , ii ki dönmüşüm soğutması dehşet , 3.6 da anakart 30 dereceydi mesala .. g0 revision olduğundan eminsin demi ? ben 1.275 te 3.0 a çıkıyorum.. biraz araştır bi terslik var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Evet G0. İyinin kötüsü düşmüş bana. Bir terslik olduğunu ben de düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi 2.7GHz için 1.375V yeterken 3GHz için 1.5V yetmiyor. Yani işlemci voltajının dışında başka bir şey bozuyor sanki stabiliteyi. Başka voltajlarla da mı oynamam lazım? NB voltajına falan hiç dokunmadım mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 tabiki NB ye ufaktan ver ama güney köprüsüne fazla dokunma , tabi 5 tane HDD den yoksa :) az birazda FSB voltajını arttır , ama ben yinede bi araştır diyorum , şuan pentium3 500mhz pc imde olmasam ben bakardım ama :) denemeye devam ... :) şimdilik iyi akşamlar bu arada bi oc olayı döndürebiliriz forumda ? işlemci anaart ekram kartı ram döngüsü içinde , ben destek vermeye çalışabilirim , meraklılarına bilgi maksatlı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 3.6GHz, 4GHz gibi OC'ler için NB voltajlarıyla oynandığını biliyordum da 3GHz için gerekli olacağını düşünmemiştim. Onu da kurcalıyayım bari. Default NB voltajını nerden öğrenirim? Seçeneklerde 1.25V 1.4V 1.55V ve 1.70V var. 1.55V ve 1.70V çok fazla değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 oyle modlar yalan olur. sivi sogutman bile olsa 4ghz q6600 icin cok extrem, rev0 lar cikar belki ama sanmam. voltaj delisi olarak 3.5 - 3.6 max. gorur o cpu. ki çok gereksiz yani. max oc. yapmak icin 6750 ler falan varken, prestij cpu sunu zorlamanin anlami yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 yeni anakartlar voltaj korumali. Oc yaparken patlattiginda, genelde geri alirlar biosu. Sen bios pilini cikartip cmos pinini $aseleseydin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Yeni cpular isinamadan fsb kilidine takiliyorlar genelde. 450+ fsb verirken bunu goz onunde bulundurun. Ich9 a da voltaj vermeniz lazim, ama NB ye vereceginiz voltajla da uyumlu cali$masi lazim. spectrumlari kapatin. loadline calibration u olcun v-droopa ne kadar katkisi var diye. duruma gore onu da disable. Pci-e 100mhz stack. ama sirf penisim buyuk demeye yarayacak olan extrem overclockun, reelde hiçbir oyunda +10 fps bile etkisini gormeyeceginiz gibi, sicaklik ve fan sesine de maruz kalacaginiz a$ikardir. overclock responsibly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 pirestij işlemcisi dediğin işlemcinin 3.0 da aldığî 3D mark 06 puanını sen 4.0 da alamazsın , doğal olarak , E8xxx serisi çok rahat 4.0 üstüne çıksa nolacak ? ki ben 4.0 ı açtım Q6600 ile . ama ramler cortladı o ayrı, timinglerini oynayınca, hatta arttırınca gitti, nese ,sonuç olarak performansı Q serisinden alırsın, ayrıca soğutmada sağlam Ninja revision B , PSU tagan 2 force II 700W , bunlara yük bile binmiyo 3.8 de cpu 37-39 derece , psu kullanımı %40 sence zorlama varmı ? yanlış anlamayın E8xxx srisine lafım yok ama , çıkıyo 4.0 ün üstüne ortada bişey yok , yada bana öle geliyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 kaliteli ramler de voltaj korumali, ki zaten timing hatasindan ram gitmez. voltaji dayami$sindir 2.45 2.50. 6400u 1200+ mhz de cali$tirmaya kalkinca yuksek isi+yuksek voltaj = bye overclock responsibly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 ramler yollandı , bugün anakartıda yolladım msi'a bakalım hayırlısı ürün değiştirme olursa aynı anakartı alıcam da ramler tahmni para iadesi olacak ne önerirsiniz ? 2*2 800 kingston hyper-x (5-5-5-15) 2*1 1066 kington hyper-x (5-5-5-15) 2*1 800 kingston hyper-x (4-4-4-12) ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 64 bit işletim sistemi kullanacaksan 2*2 800 kingston hyper-x (5-5-5-15). Aksi taktirde 2*1 800 kingston hyper-x (4-4-4-12). FSB'yi 400 yaparsın fıstık gibi 1:1 çalışırlar kardeş kardeş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuss Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 oc yapmadan duramam :) ben onları 1000 e çekerim , o yüzden dedim 2*1 1066 lık alıyım ellemiyim yada az elliyim :) tek sorun ekran kartı , 8600gts 512mb .. 9800 gt gelsin onla değişeyim ekim gibi diyorum , sonra da vistaya yolculuk , işte orda 64 bit vista kullanırsam 4 lazım olur , o zaman almak daha mantıklı gibi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 kingston az gelir o yaptiginiz oc lere. geil falan bak. 4-4-4-12 800 al, 1100 lere kadar cikar onlar 5-5-5 cali$tirirsin. Ya da SPD flashlarsin. 2*1 1066 kington hyper-x (5-5-5-15) 2*1 800 kingston hyper-x (4-4-4-12) bu ikisi tahminen ayni zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar