moonfall Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ermeni soykırımı vardır diyordu. belki var belki yok buna biz değil tarih karar verecek. acaba o nasıl karar vermişti? cevapsız... soykırım vardır diyordu ama bu iki ülkenin aşamayacagı bişey değil sadece diyalog gerekir diyordu. iki ülke ve iki halk arasında dogru iletişim gerekir diyordu. ölmeseydi bu kadar büyümeyecekti herkes bunun farkında. hele ki belli bir cevrenin hedefi oldugu icin dahada büyük bir simgeye dönüştü, dönüştürüldü...
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Cinayete alkış tutup bu ülkeyi biz ayakta tutuyoruz diye gaza gelenler yüzünden bu haldeyiz işte. Adam yazmış "benim düşündüğüm gibi düşünmüyor, ölmüş iyi olmuş" tarzında birşey. Sana, size mi kaldı bir canı almak? Kimsin sen? Bir insanı keyfi biçimde öldürme rahatını nasıl buluyorsun? Niye bu ülkeyi kirletiyorsunuz? "Soykırım var" diyen adamı öldürmek dış dünyada nasıl anlaşılıyor sizce? Soykırım yapmadık diyerek adam öldürülür mü? Böyle birşeyi aklın alıyor mu? Hrant'ı ölmeden önce tanımıyordum etmiyordum. Görüşlerinin savunucusuda değilim ama öyle bir yazıyorsunuz ki insan deliriyor.
aquatik Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Ben de deliriyorum, evet..Ne kadar çok bizim gibi düşünmeyeni yok etme meraklısıyız, kaatillere alkış tutuyoruz.Hrant Dink'in ataları belki de pek çoğumuzunkinden daha fazla zamandır bu topraklarda yaşıyordu.Ülkesini seviyordu, bu bir gerçek.Ermeni diasporasının yıkıcı tahriklerini hiçbir zaman hoş görmemişti.Fransa'da çıkan yasaya ilk tepki gösterenlerdendi.( Ermeni soykırımı olmadığını söylemek suçtur) Her zaman 2 toplumun kardeşçe yaşamasından yanaydı, bunun için var gücüyle çalışıyordu.Ermeni soykırımı olduğuna inanıp inanmaması onun düşünce özgürlüğüne girer. Bizim hepimizin bildiği üzre o sıralar hem Ermeniler Türklere hem de Türkler Ermnilere kırım uygulamiştir.Ermenilerin daha fazla kırıma uğradığı bir gerçektir, fakat amaç asla soykırım değildir, savaş koşulları bunu gerektirmiştir. O sıralar çok fazla Ermeni öldüğü için Ermeniler bunu bir soykırım olarak algılamaktadırlar...Olayların kapsamlı olarak aydınlatılması tarihçilerin işidir, ama çoğumuz gibi ben de amacın bir soykırım olduğuna inanmıyorum.Ermenilerin yok olması büyük ölçüde Penth'in yukarıda yazdığı şekilde gerçekleşmiştir. Şimdi benim soykırımı kabul etmemem, nasıl bu nedenle Ermenistan ya da başka bir ülkede ceza almamı ya da öldürülmemi gerektirmezse, Hrant Dink için de aynı şey geçerlidir.H.D.hiçbir zaman Türkiye aleyhine aktivitelerde bulunmamış, ülkesini terk etmeyi asla düşünmemiş, yurtsever bir aydın idi.Çok doğal olarak haksız azınlık yasalarının değişmesi için çaba göstermişti, asla öldürülmeyi hak etmiyordu... Bir canı alan ellere alkış tutanları hiç anlamıyorum, hiç te anlayamayacağım....
Öne çıkan mesajlar