Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bembeyaz Bir Güvercin - Hrant Dink

Selamon

Öne çıkan mesajlar

Ben türk asıllı bi ermenistan vatandaşı olsam...

ermenistanda türkçe gazete çıkarsam..

bu gazetede "ermeniler koskoca osmanlı imparatorluğunun çökmesine sebep oldular. düşmanla iş birliği yaptılar, bağımsızlık diye ayaklanıp bir sürü kandaşımı kadınları çocukları öldürdüler yaktılar canavar insanlar bunlar" diye konuşsam

ermenistan da beni tutarlar mı?

dünyanın hiç bir ülkesinde böyle şeye göz yumulmaz. bizim ülkemizin bu tip konulara olan hassasiyeti de ortada. buna rağmen ne diye hala savunuyorsunuz böyle insanları?

Orhan Pamuk Ermenistan soykırımı vardır, atatürk şöyle kötüdür dediği için aldı nobel i. Ülkesini satana yabancılar mükafat veriyor bunu göre göre nasıl bunu savunuyorsunuz?

Her zıt düşünceli öldürülmüyor ki? Fenerli Galatasaray alehine konuşunca kimse çıkıp vurmaz. Ya da CHP li AKP li hakkında kötü konuşunca vurulmaz. Ama Hrant Dink ve benzerlerinin yaptığı bütün milleti karşına almaktır. 70 milyonu karşına almaya cesaret edecek kadar memnuniyetsizsen halinden bu ülkede ne işin var diye sorarlar adama...

İdeolojiyi düşünceyi geçtim Hrant Dink kendi kaşınmış ölmek için. Kendisine tehdit mektupları gelince savcılığa gitmiş, ona rağmen korunma alamamış falan yalan bunlar. Savcılık adama "koruma ister misin?" demesine rağmen "yok istemem bana sadece bunu yazanı bulun" demiş adam... hem kaşın hem angut ol... sonra neden öldürüldü?

bi de hepimiz ermeniyiz diye yurt dışına sempatik görünüyorsunuz ya... allahım kuduruyorum kim sizi böyle yetiştirdi
Sosyal ağlarda paylaş

mr.m 'in haklı oldugu yerler var haksız oldugu yerler var.

ama bakin bunlari hep tartıstık konustuk zamanında.

Hrant Dink in savunulucak yani yok, cinayetinde savunulucak yani yok.

ama illaki cikar 70 milyonun icinden işte bi dengesiz yada 10 kişilik örgüt, sıkarlar adamın kafasına..
Sosyal ağlarda paylaş

işte senin gibiler yüzünden türkiye yıllarca kaybediyor....

çünkü sen tepkini medenice,mantıklıca ve insani olarak vermiyorsun..hrant dink i zerre sevmem,fikirlerini de sevmem,soykırım yaftacılarını da sevmem..ama senin gibi biri çıkıp "iyi oldu ermeni öldü,defolsunlar" diye abuklamaya başlayınca ,atatürkçüler,ulusalcılar susmak zorunda kalıyor..çünkü sen esasında o ermeni lobicilerinin tam istediği türk tipisin.zerre kafası basmayan,medenice düşüncelerini açıklayamayan,tartışamayan varsa yoksa böğüren,defolun gidin diyen,öldürmeye alkış tutan biri..

yaşın kaç bilmiyorum ama,önce tartışmayı öğren,mantıklı konuş..bunlar olmadan işin zor...
Sosyal ağlarda paylaş

Hakkında dava açılan makalede bile yazmıyor senin o dediğin zırvalar. Bilip bilmeden ne bok atıyorsun? O dediklerini yazmış olsa hapisten ömür boyu çıkabilirmiydi? Orhan Pamuk çok daha açık ifadeler kullandığı halde mahkum olmadı. Neden? Çünkü Türk. Ermeni olunca anında hüküm giyersin. Evet senin o dediğini Ermenistan'da yapamzsın. Hatta Ermenistan'da Türk kökenli kimse bırakmamacasına hepsini sürdüler ülkeden. Ama bunun cezasını ılımlılara kesmek acizliği gösterir. Yiyorsa bir tarafınız gidin Serkisyan'ı, Gulbenkyan'ı öldürseydiniz ya. Gücünüzün yettiği adam hakkında konuşun anca. Hem cahil, hem barbar.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:
kimsenin dusunceleri yuzunden oldurulmesine karsiyim bende tabiki.

ama, yazi hepimiz hrant dink'iz!! olayina donmesin,

cunku biz hrant dink değiliz?

Çok doğru biz Hrant Dink değiliz. Ermeni soykırımını kabul etmiyoruz, çünkü yapmadık. Hrant Dink'in öldürülmesine de karşıyız, çünkü onuda biz yapmadık. Ermeni diasporasını ne çabuk unuttunuz? Adamın teki çıkmış Ergenekon olayıda Hrant Dink'le alakalıdır diyor, sonrada daniştay saldırısı da Ergenekon'la alakalıdır diyor. Buldular bir Ergenekon yerli yersiz ne varsa hepsi bunun içinde. Kullandırtmayın kendinizi, Hrant Dink ülkesini seven ve savaşan biri ama ermeni iddiaları yalandır diyemeyen, dedirtilmeyen birisi. Kim dedirtmediyse onunla konuşmak lazım bunları. Biz kimsenin ölmesi öldürülmesi tarafında değiliz ama bu ülkede bu tür olaylar adına yitip giden o kadar çok güvercin var ki... Ve hatta birçoğu hala siyaset belası yüzünden sınırlarımızda yitip gidiyor, kimse bunlara dur demiyor, hepimiz mehmetiz, mehmetçiğiz deyin dediğimizde otuz kilo laf ediyor. Çıkartın listeyi hepsi için dua edelim, oturalım ağlayalım. Bu tür olayların olmaması için de çaba sarfedelim. Bu işler ya sev ya terketle de olmaz, 85 yıldır olmadı hala oldurmaya çalışmak ne kadar anlamsız.
Sosyal ağlarda paylaş

Ohoooo...

İyi o zaman şunu bilin ki benim gibi "cahil ve barbar"lar tutuyor bu ülkeyi bi arada...

Size kalsaydı bu ülke ermenistan daha büyük olurdu, kürdistanda kurulurdu, istanbul tekrar konstantinopolis olurdu... herşey olurdu...

iyiki var benim gibi düşünen ama daha önemlisi geleceğini hiçe sayıp faliyete geçebilen insanlar
Sosyal ağlarda paylaş

tartışılmayı hakediyormusun..türk ulusuna kara çalan bir katile alkış tutan,cinayeti öven aynı zihniyetteki biriyle ne tartışılır ha?klavye dayılığı diyorsun ya,hadi madem o kadar takdir ediyorsun bu cinayeti işleyeni,eline al silah sende yap madem,yat ömür boyu hapiste hadi! alkışa mı yetiyo gücün..

okumayan insanın hali maalesef kötü oluyor arkadaşlar,ülkesine en büyük kötülüğü yapıyor,hala da anlamadan..nihalatsız sitesinde sürüsüne bereket vardı,bi temsilcisi de burda ortaya çıktı...

ek:yazdıkların suç bu arada..suçu ve suçluyu övmekten hapiste yatarsın guru duyarak, aman başka yerlerde de söyleme..klavye dayılığıymış,komik..
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Ohoooo...

İyi o zaman şunu bilin ki benim gibi "cahil ve barbar"lar tutuyor bu ülkeyi bi arada...

Size kalsaydı bu ülke ermenistan daha büyük olurdu, kürdistanda kurulurdu, istanbul tekrar konstantinopolis olurdu... herşey olurdu...

iyiki var benim gibi düşünen ama daha önemlisi geleceğini hiçe sayıp faliyete geçebilen insanlar

senin ve bir arada tuttuğun ülkenin hali belli zaten...devam et...
Sosyal ağlarda paylaş

"hepimiz hrant dink'iz" sloganı yanlış anlaşılmaya devam ediyo anlaşılan

tamam kardeşim, isteyen olur, isteyen olmaz, bi zorlama yok ki burda? maksat destek olmak, maksat artık insanların düşünceleri yüzünden öldürülmesi gibi korkunç bir geleneğe bi son vermek.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:
mr.m 'in haklı oldugu yerler var haksız oldugu yerler var.

ama bakin bunlari hep tartıstık konustuk zamanında.

Hrant Dink in savunulucak yani yok, cinayetinde savunulucak yani yok.

ama illaki cikar 70 milyonun icinden işte bi dengesiz yada 10 kişilik örgüt, sıkarlar adamın kafasına..
Ne demek abi Hrant Dink'in savunulacak yani yok?

Ortadaki bir "soykirim" degildir evet, ama Turkiye'de milyonlarca Ermeni varken cumhuriyetin ilk yillarinda her koyde bir demir iscisi disinda ermeni kalmamis yahu. Buharlasti mi bu insanlar?

20. yuzyilin ilk ceyreginin sartlarinda, o sefalet icinde, bir milyondan fazla insani Dogu Anadolu'dan Suriye'ye, yasli genc hasta sakat falan demeden zorla yollarsan, tum gayrimenkullerini arkada birakirlarsa, sonra devlet bunlara el koyup satarsa, yolda yine baskalari adina calisan Kurt ceteleri tarafindan kursunlanirlarsa, acliktan, yorgunluktan, salginlardan kirilirlarsa... Sence bunlara tepkisini dile getiren bir insanin nasil savunulacak yani olmaz?

Bu insanlik ayibidir. Evet, sadece Osmanli yapmamistir, evet Almanya'ninki gibi planli bir soykirim degildir. Evet, Ermeni irkindan Osmanli'ya ihanet eden de cok olmustur. Ama bunlar, boyle bir hareketi hakli cikarabilir mi?

Benim Hrant Dink'in elestirdigim tek yani, boyle bir ic, daha dogrusu iki millet arasi meseleyi enternasyonel dava haline getirip Turkiye'nin hem uluslararasi (zaten olmayan) agirligini zedelemesi, hem de dis cemiyetlere baska bir alet edavat vermesidir Turkiye'yi manipule etmesi icin. Bir de bence de abartildigi kadar buyuk bir yazar ve dusunur de degil, de muhendisim ondan cok iyi de yorum yapamam bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ermeniler Türklere çok kötü şeyler yaptılar, Türklerde Ermenilere. Kimin daha fazla yaptığı o kadar da önemli değil. Asıl lanetlenmesi gereken ırkçılıktır. Ermeniler olaya bu çerçeveden bakamadıkları için 1915'te takılıp kaldılar. Ermeni tarihi sanki 1915'te bitti. Türklerde uluslararası itibarlarını kaybettiler. Halbuki Türkiye'nin de mahvına sebep olmuş olan İttihat Terakki liderleri savaş suçlusu olarak zamanında yargılansaydı mesele kalmayacaktı. Bizim açımızdan tabii. Ermeniler yinede intikam isteyeceklerdir. Onlara akıl fikir diliyoruz yapacak birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşağıdaki alıntı Hrant Dink'ten alıntıdır. Benim bildiğim Dinkin genel tavrı bu şekildedir. Yurtdışında Türkiyeyi eleştiren söylemleri olduğunu hatırlamıyorum.

Ayrıca öyle olsa bile bu kimseyi öldürme hakkı vermez.

said:
Benim geçmiş tarihimin ya da bugünkü sorunlarımın, Avrupalar'da, Amerikalar'da, sermaye yapılması zoruma gidiyor. Bu öpmelerin ardında bir taciz, bir tecavüz seziyorum. Geleceğimi geçmişimin içinde boğmaya çabalayan emperyalizmin, alçak hakemliğini, kabul etmiyorum artık.

O hakemler geçmiş çağlarda arenalarda köle gladyatörleri birbiriyle vuruşturan, onların vuruşmasını büyük bir iştahla seyreden, sonunda da kazanana, yaralının işini bitirmesi için başparmaklarıyla işaret veren diktatörlerin ta kendileridir. Bunun için de, bu çağda, ne bir parlamentonun hakemliğe soyunmasını kabul ediyorum, ne de bir devletin.

Gerçek hakem halklar ve onların vicdanlarıdır. Benim vicdanımda ise hiçbir devlet erkinin vicdanı, hiçbir halkın vicdanı ile boy ölçüşemez. Benim tek isteğim canım Türkiyeli arkadaşlarımla ortak geçmişimi alabildiğine etraflıca ve de o tarihten hiç de husumet çıkarmamaca-sına özgürce konuşabilmek.

Bunu bir gün tüm Türklerle Ermenilerin de kendi aralarında konuşabileceklerine yürekten inanıyorum. Özellikle de Türkiye ile Ermenistan'ın kendi aralarında da herbirşeyi rahatlıkla konuşabilecekleri ve düzeltebilecekleri ve onlar konuşurken, benim ilgisiz üçüncülere dönüp, "Size de artık üç nokta düşer" diyeceğim günleri iple çekiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hrant Dink konusuna gelince...

Ölmeyi haketmiyordu belki ama hapsedilmeyi veya sınırdışı edilmeyi hakediyordu.Benim bakış açıma göre hiçbir fikrin suçu ölüm değildir insanlar istediğini düşünür.Ha tabi bu düşünceleriyle kitleleri etkileyip insanların ölümüne sebep olurlarsa başka.Böyle siyasi konularda kimi ak der kimi kara hiçbiri de ölmeyi haketmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...